Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
hotel pentru copii

Nu pot reinstala windows 11

Replacement grip pentru racheta t...

clima cu sunet ciudat
 Baterie Externa Solara, Power Ban...

Am vazut odata un film...

Problema scurgere apa rama termop...

Durata estimata de viata a unei i...
 Identificare filet butelie r290

Sifon pe circuitul frigorific.

Vizibilitate Hard Disk nefolosit ...

Salariu minim european in Romania
 verificare specificatii lapgop Asus

Problema cu o camera Panasonic MD...

Probleme cu reddit

Problema sunet boxa noua
 

Net de la Digi prin SFP

* * * * - 8 votes
  • Please log in to reply
334 replies to this topic

#289
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,560
  • Înscris: 07.03.2006
@mihai
eu n-am reusit si ONT-ul in cauza ( Zte F625G) are doar S/N / D-SN si MAC...problema de care m-am lovit e ca NU raspunde serverul de pppoe....pt ca ploamsg e 5....iar spf-ul pare autentificat pe partea de PON...

Edited by ogo, 05 February 2024 - 15:50.


#290
vch

vch

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 17.04.2020

View Postogo, on 05 februarie 2024 - 15:40, said:

@mihai
eu n-am reusit si ONT-ul in cauza ( Zte F625G) are doar S/N / D-SN si MAC...problema de care m-am lovit e ca raspunde serverul de pppoe....pt ca ploamsg e 5....iar spf-ul pare autentificat pe partea de PON...

Sa nu fi fost problema de vlan tag stripping, sa vina vlan-ul de net tagged impreuna cu celelalte, in trunk, cum imi vine mie. Si asta se poate trata din EdgeRouter/switch cu management.
Fix la fel facea si la mine, nu raspundea PPPoE la PADIuri, ca nu era pe untagged. Cum, am pus vlan tag pe gateway wan, imediat a comunicat si s-a conectat.

Ma indoiesc ca e un fake O5 status, din ce am tot cautat pe net asta e pe la OLT-uri Alcatel/Nokia, nimeni nu vad sa zica ca a intalnit asa ceva la ISPisti care folosesc Huawei.

#291
one4win

one4win

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 15.07.2009
Până la urmă nu m-am dumerit.
Ce modul SFP+ GPON recomandați pentru un UDM Pro sau UDM SE?
Preferabil să meargă și cu abonamentul de 10Gb de la Digi pe care urmează să îl contractez în Brașov

Edited by one4win, 05 February 2024 - 17:45.


#292
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,560
  • Înscris: 07.03.2006
Am pus si vlan 201...ideea e ca totul se face remote...

View Postone4win, on 05 februarie 2024 - 17:40, said:

Până la urmă nu m-am dumerit.
Ce modul SFP+ GPON recomandați pentru un UDM Pro sau UDM SE?
Preferabil să meargă și cu abonamentul de 10Gb de la Digi pe care urmează să îl contractez în Brașov

gpon =/= xg(s)-gpon adica nu o sa-ti mearga acelasi modul sfp+ pt 1 Gbps si pt 10 Gbps - sunt 2 tehnologii diferite.

#293
mihairo79

mihairo79

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 06.11.2019

View Postvch, on 05 februarie 2024 - 14:52, said:


Salut. Poti sa incerci cu pasii pe care i-am pus eu mai sus aici, si sa schimbi urmatoarele campuri cam asa:

vendor name ZTE

part number F625G sau ZXA10

vendor id ZTEG

SN: ZTEGxxxxxxxx

equipment id:
- poti sa incerci cu acel D-SN, daca are 20 de caractere, asa am vazut ca e spec-ul field-ului ME 257
- din ce vad prin pozele de pe net, D-SN este ceva de genul ZTEExxxxxxxxxxx, deci 15 caractere. Donno. Posted Image
- eventual poti sa il lasi nesetat in prima faza, posibil sa nu conteze pentru autentificare, voi testa in seara asta pe al meu si revin; daca nu conteaza pt autentificare poate e util sa il setezi doar ca sa maschezi ca ai schimbat GPON ONT-ul Posted Image

Date code:
- la fel, nu cred ca conteaza, dar daca echipamentul e mai vechi poate e ok daca setezi o data mai veche
- gen "141010"

Restul raman la fel, gen MAC ca pe eticheta, parola de PLOAM 0100000001 etc.

Dar nu stiu daca va functiona, e pe incercate. Depinde ce trimit ZTE-urile campurile de GPON MIB ME catre OLT-ul Digi si cum le vede ca se identifica.

Poate e cineva pe aici care a avut de-a face, vad ca ogo zice ca cu un ZTE nu a avut mult noroc la inlocuire.

O sa incerc asa cand imi ajunge modulul.
Multumesc!
Ai reusit sa testezi sa vezi daca equipment id este necesar pentru autentificare?

#294
one4win

one4win

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 15.07.2009

View Postogo, on 05 februarie 2024 - 19:13, said:

Am pus si vlan 201...ideea e ca totul se face remote...



gpon =/= xg(s)-gpon adica nu o sa-ti mearga acelasi modul sfp+ pt 1 Gbps si pt 10 Gbps - sunt 2 tehnologii diferite.

OK am înțeles.

Pentru Gigabit ce modul ar merge. Actual am un ZTE ZXA10.
Și dacă trec la 10Gb ce modul XS(s)-GPON are (putea) merge?

Aveți o recomandare pentru una sau ambele situații? Mersi!

Edited by one4win, 05 February 2024 - 22:57.


#295
mihairo79

mihairo79

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 06.11.2019

View Postogo, on 05 februarie 2024 - 15:40, said:

@mihai
eu n-am reusit si ONT-ul in cauza ( Zte F625G) are doar S/N / D-SN si MAC...problema de care m-am lovit e ca NU raspunde serverul de pppoe....pt ca ploamsg e 5....iar spf-ul pare autentificat pe partea de PON...

O sa incerc si eu sa vad care e treaba saptamana asta cand imi ajunge modulul.
Multumesc.

View Postone4win, on 05 februarie 2024 - 22:56, said:

OK am înțeles.

Pentru Gigabit ce modul ar merge. Actual am un ZTE ZXA10.
Și dacă trec la 10Gb ce modul XS(s)-GPON are (putea) merge?

Aveți o recomandare pentru una sau ambele situații? Mersi!

I teorie pentru ZTE ZXA10 F625G ar merge GPON-ONU-34-20BI dar se pare ca nimeni nu a reusit sa il faca sa mearga cu modelul acela de ZTE. SI eu am acelasi model.
Pentru 10Gb nu stiu ca nu m-am documentat inca.

#296
one4win

one4win

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 15.07.2009
Poate este @offtopic, dar presupunând că se poate scoate din ecuație modemul (nu contează ce model) cu un modul GPON SFP, cum rezolvați problema de a scoate semnalul de DVB-C și a îl distribui prin Coax sau preferabil prin rețea / IPTV?
Cunoașteți vreo soluție hardware pentru DVB-C și eventual chiar și pentru telefonie dacă se leagă fibra direct în modem GPON SFP?

Sau în cazul ăsta nu prea este posibilă renunțarea la modem?

Edited by one4win, 05 February 2024 - 23:27.


#297
vch

vch

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 17.04.2020

View Postmihairo79, on 05 februarie 2024 - 22:56, said:

O sa incerc asa cand imi ajunge modulul.
Multumesc!
Ai reusit sa testezi sa vezi daca equipment id este necesar pentru autentificare?

Am facut acum un test, am sters complet din eeprom acel equipment id (PROD ID cum e numit pe eticheta la Huawei), executand comanda sfp_i2c -i6 -s "", am dat reboot la modul, merge fara probleme.


Ca idee, vad ca trimite SPGMAC00000000000000 (hex 5350474d41430000000000000000000000000000) ca equipment id cand nu este setata valoarea in eeprom.
Se poate vedea asta cu omci_pipe.sh meg 257 0

Si tot ca paranteza, pentru cine este interesat, se poate vedea usor ce valori sunt setate in acel fake eeprom, folosind comanda:
hexdump -Cv /dev/eeprom*  sau
hexdump -Cv /dev/eeprom0 si hexdump -Cv /dev/eeprom1 pe rand, ca sa se vada adresele pentru fiecare eeprom de la 0x00.
Pentru ce setari se afla la fiecare adresa de mai sus, vedeti cele doua tabele de aici: https://hack-gpon.or...imulated-eeprom


Revenind, (mie imi) merge conexiunea si fara prod/equipment id clonat de pe ONT-ul Digi. Da-i inainte. :))

#298
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,560
  • Înscris: 07.03.2006
Ce ONT? Huawei? Sau ZTE?

#299
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,053
  • Înscris: 18.02.2004

View Postone4win, on 05 februarie 2024 - 23:25, said:

Poate este @offtopic, dar presupunând că se poate scoate din ecuație modemul (nu contează ce model) cu un modul GPON SFP, cum rezolvați problema de a scoate semnalul de DVB-C și a îl distribui prin Coax sau preferabil prin rețea / IPTV?
Cunoașteți vreo soluție hardware pentru DVB-C și eventual chiar și pentru telefonie dacă se leagă fibra direct în modem GPON SFP?

Sau în cazul ăsta nu prea este posibilă renunțarea la modem?
In primul rand nu e modem, e ONT.
Pentru partea de CATV, poti folosi un splitter optic + un mininod optic pt CATV ca de ex. https://utpnet.ro/pr...atv-fwr-8610rw/

#300
mihairo79

mihairo79

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 06.11.2019
Dupa aproximativ 4 ore de functionare fara probleme pot sa concluzionez ca operatia de inlocuiere ONT ZTE a fost realizata cu succes.
Multumesc tuturor pentru informatiile pretioase care mi-au facut munca foarte usoara.

Pe modul am setat urmatoarele:
uci set network.host.macaddr=AA:BB:CC:DD:EE:FF # se inlocuieste cu mac-ul real ONT
uci commit network.host.macaddr=AA:BB:CC:DD:EE:FF #se inlocuieste cu mac-ul real ONT
sfp_i2c -i0 -s "ZTE"
sfp_i2c -i1 -s "F625G"
sfp_i2c -i3 -s "SERIALNUMBER" # se inclocuieste cu serial numberul de pe ONT
sfp_i2c -i4 -s "141111"
sfp_i2c -i7 -s "ZTEG"
sfp_i2c -i8 -s "SERIALNUMBER" # se inclocuieste cu serial numberul de pe ONT
sfp_i2c -i11 -s "0100000001"

Pentru catv am folosit FWR-8610RW.

#301
one4win

one4win

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 15.07.2009

View Postrogerlecoco, on 06 februarie 2024 - 14:42, said:

In primul rand nu e modem, e ONT.
Pentru partea de CATV, poti folosi un splitter optic + un mininod optic pt CATV ca de ex. https://utpnet.ro/pr...atv-fwr-8610rw/

Corect, m-am exprimat greșit.
Am greșit când am zis că un Optical Network Terminal este un Modem clasic, dar practic asta face: modulează / demodulează semnale optice și le convertește în semnal de rețea cu pachete IP, DVB-C, etc.
În fine, e bine că merge măcar partea cu TV. Mulțumesc pentru link...

Pentru partea cu telefonie însă nu am citit de vreo soluție viabilă...
Există vreo soluție cumva?
Deși probabil că voi renunța la telefonie fixă oricum...

Edited by one4win, 06 February 2024 - 18:38.


#302
mihairo79

mihairo79

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 06.11.2019

View Postone4win, on 06 februarie 2024 - 18:36, said:

Corect, m-am exprimat greșit.
Am greșit când am zis că un Optical Network Terminal este un Modem clasic, dar practic asta face: modulează / demodulează semnale optice și le convertește în semnal de rețea cu pachete IP, DVB-C, etc.
În fine, e bine că merge măcar partea cu TV. Mulțumesc pentru link...

Pentru partea cu telefonie însă nu am citit de vreo soluție viabilă...
Există vreo soluție cumva?
Deși probabil că voi renunța la telefonie fixă oricum...

Pentru telefonie singura solutia cred ca este sa iei un SIP trunk.

#303
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,053
  • Înscris: 18.02.2004

View Postone4win, on 06 februarie 2024 - 18:36, said:

Corect, m-am exprimat greșit.
Am greșit când am zis că un Optical Network Terminal este un Modem clasic, dar practic asta face: modulează / demodulează semnale optice și le convertește în semnal de rețea cu pachete IP, DVB-C, etc.
În fine, e bine că merge măcar partea cu TV. Mulțumesc pentru link...

Pentru partea cu telefonie însă nu am citit de vreo soluție viabilă...
Există vreo soluție cumva?
Deși probabil că voi renunța la telefonie fixă oricum...
Ar fi sa treci pe un abonament business si sa-ti dea Digi un cont SIP pe care sa poti sa-l configurezi in propriul PBX.
Altfel, nu prea vad cum.

#304
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,991
  • Înscris: 10.06.2008

View Postmihairo79, on 06 februarie 2024 - 17:25, said:

Dupa aproximativ 4 ore de functionare fara probleme pot sa concluzionez ca operatia de inlocuiere ONT ZTE a fost realizata cu succes.
Multumesc tuturor pentru informatiile pretioase care mi-au facut munca foarte usoara.

Pe modul am setat urmatoarele:
uci set network.host.macaddr=AA:BB:CC:DD:EE:FF # se inlocuieste cu mac-ul real ONT
uci commit network.host.macaddr=AA:BB:CC:DD:EE:FF #se inlocuieste cu mac-ul real ONT
sfp_i2c -i0 -s "ZTE"
sfp_i2c -i1 -s "F625G"
sfp_i2c -i3 -s "SERIALNUMBER" # se inclocuieste cu serial numberul de pe ONT
sfp_i2c -i4 -s "141111"
sfp_i2c -i7 -s "ZTEG"
sfp_i2c -i8 -s "SERIALNUMBER" # se inclocuieste cu serial numberul de pe ONT
sfp_i2c -i11 -s "0100000001"

Pentru catv am folosit FWR-8610RW.

A mers. Iti multumesc frumos.

#305
robertroma

robertroma

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 16.02.2024
Aveti idee cu ce placi de retea este compatibil MA5671A?

#306
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,560
  • Înscris: 07.03.2006
Teoretic cu orice placa ce stie sfp.
Practic, n-as lua altceva in afara de intel (sau mai sus: mellanox, marvell dar la astea vezi daca ai suport in windows daca folosesti)
Totusi, vezi ca 2,5Gbps e suportat doar pt linux (pt marea majoritate) a placilor intel. Posibil ca noile modele sa fie compatibile 802.3bz si in windows.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate