Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
pentru cine a mai facut visinata
Last Updated: Jan 30 2023 04:09, Started by
gunoNakamoto
, Jul 01 2022 00:06
·
0
#37
Posted 01 July 2022 - 11:33
Melteanu, on 01 iulie 2022 - 07:55, said:
Mai baiatule studiaza cum rezulta alcool din fructe,prin FERMENTARE.Si apa nu are ce cauta acolo,poate doar la rupti in cur.Din fermentarea fructelor cu zaharul rezulta un sirop dulce,slab alcoolizat,apoi la dizolvarea complata a zaharului in acel sirop se adauga alcool,dupa dorinta.Nu se extrage nimic din nimic. Visinata este un lichior de fructe: fructele sunt acolo pentru aroma, iar alcoolul vine de la vodka sau alcool rafinat. Tuica este alcool din fructe, obtinut prin fermentatie. Nu are rost sa faci fermentatie ca sa obtii alcool din fructe si apoi sa mai adaugi si alcool rafinat peste. Este ok sa nu stii, suntem pe acest forum ca sa impartasim idei si sa invatam unii de la altii. Dar este foarte gresita atitudinea ta, nu e nevoie sa privesti de sus si sa te dai interesant cand tu esti pe langa subiect. Melteanu, on 01 iulie 2022 - 10:26, said:
Ai dreptate.Doar eu beau visinata,restul aici beau niste posirci cu tuica si alte meltenisme.. Ce bei tu nu e visinata, ci o inventie proprie. Asa cum spunea un coleg mai devreme, sunt 2 metode de a faca visinata: - amesteci fructele cu zahar si le lasi 24h (astfel incat zaharul sa extraga sucul din fructe), apoi adaugi alcool si mai lasi cateva saptamani - amesteci fructele cu alcool si le lasi 10 zile (astfel incat alcoolul sa extraga aroma din fructe), apoi adaugi un sirop de zahar cu apa si mai lasi cateva saptamani Unii folosesc si tuica in prepararea visinatei, eu prefer alcool neutru fara miros sau aroma. Edited by hdm, 01 July 2022 - 11:41. |
#38
Posted 01 July 2022 - 12:03
Revin cu o completare:
Daca mergi pe varianta fructe+zahar, poti desigur sa le lasi mai mult de 24h, poti sa le lasi si pana se dizolva zaharul complet, nu e nimic gresit in asta. Dar scopul nu este de a face fermentatie si de a obtine alcool din fructe. |
#39
Posted 01 July 2022 - 12:19
hdm, on 01 iulie 2022 - 12:03, said:
Revin cu o completare: Daca mergi pe varianta fructe+zahar, poti desigur sa le lasi mai mult de 24h, poti sa le lasi si pana se dizolva zaharul complet, nu e nimic gresit in asta. Dar scopul nu este de a face fermentatie si de a obtine alcool din fructe. |
#40
Posted 01 July 2022 - 12:19
Colegul Melteanu are partial dreptate.
Asa se facea pe vremuri visinata. Scopul principal era sa obtii cat mai mult alcool din visine+zahar. Era nevoie de ceva pricepere ca sa stii cand sa opresti fermentarea. Oricum fiecare o face cum vrea si cum ii place. Unii o prefera de consistenta mierii si cu max. 18 % alcool, altii mai apoasa si cu minim 40 % alcool. |
#41
Posted 01 July 2022 - 12:35
#42
Posted 01 July 2022 - 13:09
O alta varianta de preparare a visinatei.
Quote vișinele nu se pun cu zahăr la fermentat ceea ce creează miros respingător, oțetit, acru, ci se macerează direct in alcool. Quote Vișinata mea este roșie, nu maronie. |
#43
Posted 01 July 2022 - 14:22
@initiator:
1. alcoolul folosit trebuie sa fie de 70, nu de 96! din niste motive fizico-chimice pe care nu am timp si nici chef sa le povestesc! 2. fructele(in cazul tau visine) se pun in vas cu zahar, in prima faza. la lasi la loc rece, cu capacul usor deschis. in 4-5-7 zile, isi vor lasa zeama. 3. cand fructele sunt acoperite de lichid, adaugi alcoolul, in cazaul tau cam 1l. pe asta il lasi asa cat vrei tu, dar minim 3 saptamani. 4. adaugi tuica de calitate, de preferat un dublu distilat, dar diluat. daca pui tuica de prune sau de altceva, se vor amesteca aromele, de aceea e de preferat sa folosesti un dublu distilat! ...alcoolul se reduce de la 96 la 70 prin adaugarea de 370ml apa. ulterior, ca sa reduci la cca 40 de grade, adaugi 2 l de tuica, amesteci si masori, mai adaugi apa cate putin. |
#44
Posted 01 July 2022 - 15:30
#46
Posted 01 July 2022 - 18:44
|
#47
Posted 02 July 2022 - 12:00
adip1962, on 01 iulie 2022 - 06:15, said:
Pot sa-ti spun doar cum fac eu. In sticla de 5 l, 2-2,5 kg visine, 2 kg de zahar. Uiti de ea, iar cand iti aduci aminte, strangi dopul si zdruncini. Apoi deschizi dopul. Cand nu se mai vede zaharul (adica s-a topit), pun alcool de 96 (nu din cel de 60). NU PUN APA! Apoi strang dopul si uit de sticla minim 2-3 ani. Nu fac mana a II-a! De regula la o sticla de 5 l, alcoolul este cam 1,5, maxim 2 l, daca pun mai putine visine. |
#48
Posted 02 July 2022 - 12:10
#49
Posted 03 July 2022 - 18:50
#51
Posted 14 July 2022 - 13:28
Tocmai am baut din visinata facuta de mine si nu mai aveam mult sa o mierlesc ))
|
|
#52
Posted 14 July 2022 - 14:21
Pai am constatat cu stupoare ca romanii fac visinata cu alcool ce nu e pentru uz alimentar,ca e mai ieftin.Faceti domnilor cu ce vreti,ca voi o beti.
|
#53
Posted 14 July 2022 - 14:49
Adică ? Fac vișinată cu alcool metilic, cu izopoprilic, cu de care fac nebunii ăștia de români ?
Ți se a mai spus că nu e necesară fermentația alcoolică in cazul lichiorurilor, cum e cazul vișinatei. Că nu ești tu de acord, aia e cu totul altceva. |
#54
Posted 18 July 2022 - 08:59
Desi aveam si alcool dublu rafinat , am pus alcool normal. Am baut un pahar, care era destul de gretos la gust, si prea dulce. Nu stiu daca are legatura cu visinata , pt ca mai mancasem si altele pe care pot da vina, dar am vomitat 2 zile continuu, plus diaree.
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users