pentru cine a mai facut visinata
Last Updated: Jan 30 2023 04:09, Started by
gunoNakamoto
, Jul 01 2022 00:06
·
12

#19
Posted 01 July 2022 - 09:01

Problema e ca tu nu trebuie sa obtii alcool prin fermentarea visinelor ca doar nu faci rachiu de visine. Tu oricum adaugi alcool in compozitie deci faza cu fermentarea visinelor e in plus si da un iz otetit produsului final. Conform principiilor din chimie si farmacie aromele se extrag cel mai bine cu alcool. Poate nu am inteles eu bine: tu vrei sa obtii alcool din visine pe care sa-l distilezi sau vrei sa obtii un lichior de visine? Ca mie mi se pare ca tu adaugi alcool peste un borhot de visine ceea ce e un fel de ....nimic otetit. Sau crezi ca daca adaugi alcool peste borhotul de prune iti va iesi lichior de prune? E prima data cand aud pe careva ca toarna alcool peste borhot si-l mai si consuma. |
#20
Posted 01 July 2022 - 09:28

Fermentarea va asigura un cel mult 5 grade alcoolice. Alcoolul in apa va aduce taria la 24 grade. Rezultatul va fi de 27-29 grade alcoolice.
Daca pui alcool direct peste visine, nu mai fermenteaza nimic si nu mai ai aciditate. Totul devine un suc alcoolizat. unora le place asa. Recomand sa adaugi si dupa fermentatie sirop de visine pentru aroma si gust. In loc de zahar pentru fermentatie poti pune miere de albine. Edited by Leo2006, 01 July 2022 - 09:35. |
#21
Posted 01 July 2022 - 09:31

am ceva nelamuriri 1. intr-o sticla de 5L am pus 2.5kg visine, 1kg de zahar, iar la final voi adauga 1.25l alcool de 96 grade. dupa tot acest proces, cati litri de visinata obtin? nu-mi dau seama cata zeama lasa cele 2.5kg de visine. de asemenea, cate grade alcoolice va avea visinata mea tinand cont de gramajele folosite? 2. daca 1L de alcool de 96 de grade il diluez cu 1L de apa, taria alcoolului scade la 48 de grade? daca 1L de alcool de 96 de grade il diluez cu 0.5L apa, taria alcoolului va fi de cat? 72? [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ct0dUEyDcIE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] La prima intrebare simplifica sa nu ai cosmaruri noaptea , daca recipientul are 5 kg (litru apa) iar cantitatea mixului total este 4,75 NICIODATA zeama din visine nu va fi mai multa decat cantitatea totala de fruct ca sa dea pe afara . Vorba colegului , pune-o undeva si cand iti aduci aminte o mai agiti ![]() |
#22
Posted 01 July 2022 - 09:41

Daca pui alcool direct peste visine, nu mai fermenteaza nimic si nu mai ai aciditate. Totul devine un suc alcoolizat. unora le place asa.
Ai facut borhot din tot.Borhot e fruct zdrobit ce fermenteaza singur,ca la tuica,sau vin |
#23
Posted 01 July 2022 - 09:42

Daca nu bat campii,sa pui alcool peste fructe fara zahar se macereaza doar fructul in alcool.
|
#24
Posted 01 July 2022 - 09:46

Visinata e diferita,zic eu.Adica zaharul lucreaza cu fructul, Sa nu spui vreunui chimist aberatia de mai sus ca se rade si cu curu de tine.
Fara zahar fructul se strica.
Fermentarea nu mai are loc dupa ce nu mai este zahar vizibil. |
#25
Posted 01 July 2022 - 09:47

Nu SE RADE nimeni de nimic,eventual ride sau rade,cum vrei.Eu ies din discutie,ca ne inflamam altfel.
|
#26
Posted 01 July 2022 - 09:49

#27
Posted 01 July 2022 - 09:51

Daca pui jumatate apa nu inseamna ca va scadea alcoolul la 46 grade. pt ca si visinele impreuna cu zahar se vor face alcool.
Atentie : cei care lasati visinele la macerat prea mult (vad ca zic unii ca le lasa chiar cu anii), licoarea poate fi fatala. Exista cazuri cu decese. Samburii de visine sunt foarte toxici. Eu recomand ca in loc de alcool dublu rafinat, care se stie ca nu e prea sanatos, mai ales cel de la sarbi, sa puneti tuica, care e mult mai ieftina si mai sanatoasa. Edited by laur_radu, 01 July 2022 - 09:52. |
#28
Posted 01 July 2022 - 10:07

Cu țuica e cam problemă. Multă lume pune "fruntea". Că e mai tare...
|
|
#29
Posted 01 July 2022 - 10:14

Personal adaug si apa altfel iese prea puternic alcoolizata visinata.
In general doamnele prefera o visinata la 27 de grade. |
#30
Posted 01 July 2022 - 10:18

Mai baiatule studiaza cum rezulta alcool din fructe,prin FERMENTARE.Si apa nu are ce cauta acolo,poate doar la rupti in cur.Din fermentarea fructelor cu zaharul rezulta un sirop dulce,slab alcoolizat,apoi la dizolvarea complata a zaharului in acel sirop se adauga alcool,dupa dorinta.Nu se extrage nimic din nimic. ![]() |
#31
Posted 01 July 2022 - 10:26

#32
Posted 01 July 2022 - 10:30

#33
Posted 01 July 2022 - 11:09

vad ca iti place mult cuvantul respectiv - te caracterizeaza?
cand inveti cum se face o visinata sa postezi. in rest te lasam sa povestesti alte chestii |
|
#34
Posted 01 July 2022 - 11:12

Astia agramatii,cu nume de neinteles,poze cu sugari,caini si alte bazaconii mai bine nu conversati cu mine.Si beti ce vreti voi,sau mai bine in locul bauturii cumparati abecedare..
|
#35
Posted 01 July 2022 - 11:16

am ceva nelamuriri 1. intr-o sticla de 5L am pus 2.5kg visine, 1kg de zahar, iar la final voi adauga 1.25l alcool de 96 grade. dupa tot acest proces, cati litri de visinata obtin? nu-mi dau seama cata zeama lasa cele 2.5kg de visine. |
#36
Posted 01 July 2022 - 11:17

ok domnu bucatar
ai grija sa iti fermenteze zama asa capata o savoare deosebita. hai pa la tomberon |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users