Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Centrala Termica Heat Line pe Gaz

Problema conectare radio

Functionare lada frigorifica
 Impunerea preturilor de catre Stat?

Norma de munca, part-time.

Lucrari publice in bataie de joc ...

Huawei health
 Recomandare Aparat de incalzit ae...

Ford a inceput construirea celui ...

Unde sunt descarcarile de pe yout...

Camera supraveghere solara
 Somaj Germania

Amareala constanta in cavitatea b...

Trepidatii Fiat Ducato 2.3 JTD 120

Cum aflu numar de dosar de la jud...
 

pentru cine a mai facut visinata

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#37
hdm

hdm

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 05.07.2007

View PostMelteanu, on 01 iulie 2022 - 07:55, said:

Mai baiatule studiaza cum rezulta alcool din fructe,prin FERMENTARE.Si apa nu are ce cauta acolo,poate doar la rupti in cur.Din fermentarea fructelor cu zaharul rezulta un sirop dulce,slab alcoolizat,apoi la dizolvarea complata a zaharului in acel sirop se adauga alcool,dupa dorinta.Nu se extrage nimic din nimic.Posted Image

Visinata este un lichior de fructe: fructele sunt acolo pentru aroma, iar alcoolul vine de la vodka sau alcool rafinat.
Tuica este alcool din fructe, obtinut prin fermentatie.

Nu are rost sa faci fermentatie ca sa obtii alcool din fructe si apoi sa mai adaugi si alcool rafinat peste.

Este ok sa nu stii, suntem pe acest forum ca sa impartasim idei si sa invatam unii de la altii. Dar este foarte gresita atitudinea ta, nu e nevoie sa privesti de sus si sa te dai interesant cand tu esti pe langa subiect.

View PostMelteanu, on 01 iulie 2022 - 10:26, said:

Ai dreptate.Doar eu beau visinata,restul aici beau niste posirci cu tuica si alte meltenisme..

Ce bei tu nu e visinata, ci o inventie proprie.


Asa cum spunea un coleg mai devreme, sunt 2 metode de a faca visinata:
- amesteci fructele cu zahar si le lasi 24h (astfel incat zaharul sa extraga sucul din fructe), apoi adaugi alcool si mai lasi cateva saptamani
- amesteci fructele cu alcool si le lasi 10 zile (astfel incat alcoolul sa extraga aroma din fructe), apoi adaugi un sirop de zahar cu apa si mai lasi cateva saptamani

Unii folosesc si tuica in prepararea visinatei, eu prefer alcool neutru fara miros sau aroma.

Edited by hdm, 01 July 2022 - 11:41.


#38
hdm

hdm

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 05.07.2007
Revin cu o completare:

Daca mergi pe varianta fructe+zahar, poti desigur sa le lasi mai mult de 24h, poti sa le lasi si pana se dizolva zaharul complet, nu e nimic gresit in asta. Dar scopul nu este de a face fermentatie si de a obtine alcool din fructe.

#39
pedros_2005

pedros_2005

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,172
  • Înscris: 03.12.2007

View Posthdm, on 01 iulie 2022 - 12:03, said:

Revin cu o completare:

Daca mergi pe varianta fructe+zahar, poti desigur sa le lasi mai mult de 24h, poti sa le lasi si pana se dizolva zaharul complet, nu e nimic gresit in asta. Dar scopul nu este de a face fermentatie si de a obtine alcool din fructe.
Eu le tin de 5 zile asa, cu capacul la bidon slabit. Cind le rastorn/scutur/amestec, string capacul la bidon si dupa aia il slabesc iarasi. Inca de aseara zaharul se topise complet si fructele stateau intr-un sirop frumos. Apa nu am pus niciodata, iar tuica zic eu ca ar trebui sa fie mai taricica. Doar o amesteci cu siropul, trebuie sa ramina si ceva tarie in produsul final... Vreo 2 ani am facut visinata cu tuica (tare) facuta din visine. A iesit extra-super visinata!

#40
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 44,214
  • Înscris: 31.03.2012
Colegul Melteanu are partial dreptate.
Asa se facea pe vremuri visinata. Scopul principal era sa obtii cat mai mult alcool din visine+zahar. Era nevoie de ceva pricepere ca sa stii cand sa opresti fermentarea.

Oricum fiecare o face cum vrea si cum ii place. Unii o prefera de consistenta mierii si cu max. 18 % alcool, altii mai apoasa si cu minim 40 % alcool.

#41
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,439
  • Înscris: 22.08.2016

View PostMelteanu, on 01 iulie 2022 - 09:01, said:

Fara zahar fructul se strica.

View Postdan1980_25, on 01 iulie 2022 - 09:46, said:

Corect. De aceea se pune alcool peste fruct si nu se mai strica.
Si zaharul in concentratie mare e conservant.

#42
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,068
  • Înscris: 03.07.2008
O alta varianta de preparare a visinatei.

Quote

vișinele nu se pun cu zahăr la fermentat ceea ce creează miros respingător, oțetit, acru, ci se macerează direct in alcool.

Quote

Vișinata mea este roșie, nu maronie.


#43
richi_e

richi_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,422
  • Înscris: 02.02.2007
@initiator:
1. alcoolul folosit trebuie sa fie de 70, nu de 96! din niste motive fizico-chimice pe care nu am timp si nici chef sa le povestesc! ;)
2. fructele(in cazul tau visine) se pun in vas cu zahar, in prima faza. la lasi la loc rece, cu capacul usor deschis.
  in 4-5-7 zile, isi vor lasa zeama.
3. cand fructele sunt acoperite de lichid, adaugi alcoolul, in cazaul tau cam 1l. pe asta il lasi asa cat vrei tu, dar minim 3 saptamani.
4. adaugi tuica de calitate, de preferat un dublu distilat, dar diluat. daca pui tuica de prune sau de altceva, se vor amesteca aromele, de aceea e de preferat sa folosesti un dublu distilat!
...alcoolul se reduce de la 96 la 70 prin adaugarea de 370ml apa.
ulterior, ca sa reduci la cca 40 de grade, adaugi 2 l de tuica, amesteci si masori, mai adaugi apa cate putin.

#44
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,555
  • Înscris: 02.09.2006

View PostgunoNakamoto, on 01 iulie 2022 - 00:15, said:

ai fost foarte lamuritor, ca de obicei Posted Image
da, dar a raspuns in mai putin de 10 minute chiar si la ora 1.!

#45
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 44,214
  • Înscris: 31.03.2012
O adevarata performanta :lol:

#46
Tsunnnami

Tsunnnami

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 44,123
  • Înscris: 20.10.2015

View PostHunor_66, on 01 iulie 2022 - 12:35, said:

Si zaharul in concentratie mare e conservant.

Acolo e secretul

#47
stefians

stefians

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 12.09.2019

View Postadip1962, on 01 iulie 2022 - 06:15, said:

Pot sa-ti spun doar cum fac eu.
In sticla de 5 l, 2-2,5 kg visine, 2 kg de zahar. Uiti de ea, iar cand iti aduci aminte, strangi dopul si zdruncini. Apoi deschizi dopul. Cand nu se mai vede zaharul (adica s-a topit), pun alcool de 96 (nu din cel de 60). NU PUN APA! Apoi strang dopul si uit de sticla minim 2-3 ani. Nu fac mana a II-a!
De regula la o sticla de 5 l, alcoolul este cam 1,5, maxim 2 l, daca pun mai putine visine.
E mult până trec primii doi ani ca al treilea trece văzând cu ochii..da si cand oi bea o vișinată..:)))))))

#48
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,886
  • Înscris: 01.07.2020

View Poststefians, on 02 iulie 2022 - 12:00, said:

E mult până trec primii doi ani ca al treilea trece văzând cu ochii..da si cand oi bea o vișinată..Posted Image))))))
Nu este mult. Oricand exista visinata din anii trecuti. Trebuie numai si numai sa nu te lasi pe tanjeala si etichete scrise sa nu incurci sticlele!

#49
cmzo

cmzo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 680
  • Înscris: 04.05.2022

View PostMelteanu, on 01 iulie 2022 - 09:42, said:

Daca nu bat campii,sa pui alcool peste fructe fara zahar se macereaza doar fructul in alcool.
folosesti alcool de 96 grade cand faci visinata?
sau pui tuica de care faci acasa din fructe :)

#50
Melteanu

Melteanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,893
  • Înscris: 28.02.2022
96

#51
laur_radu

laur_radu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 839
  • Înscris: 11.12.2013
Tocmai am baut din visinata facuta de mine si nu mai aveam mult sa o mierlesc :)))

#52
Melteanu

Melteanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,893
  • Înscris: 28.02.2022
Pai am constatat cu stupoare ca romanii fac visinata cu alcool ce nu e pentru uz alimentar,ca e mai ieftin.Faceti domnilor cu ce vreti,ca voi o beti.

#53
Admiral_Thrawn

Admiral_Thrawn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 29.06.2022
Adică ? Fac vișinată cu alcool metilic, cu izopoprilic, cu de care fac nebunii ăștia de români ?

Ți se a mai spus că nu e necesară fermentația alcoolică in cazul lichiorurilor, cum e cazul vișinatei.
Că nu ești tu de acord, aia e cu totul altceva.

#54
laur_radu

laur_radu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 839
  • Înscris: 11.12.2013
Desi aveam si alcool dublu rafinat , am pus alcool normal. Am baut un pahar, care era destul de gretos la gust, si prea dulce. Nu stiu daca are legatura cu visinata , pt ca mai mancasem si altele pe care pot da vina, dar am vomitat 2 zile continuu, plus diaree.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate