Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Consum ulei masina de tuns iarba...

"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni
 Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...
 Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 

Icre in blender

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#37
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Ah,sunt troglodit si retrograd.....Nu stiam ca nu mai e la moda.....

#38
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
nu te contrazic, dimpotriva, chiar adaug: nu ai inteles postarea.

#39
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,898
  • Înscris: 25.12.2016

View Postirina2014, on 12 iunie 2022 - 21:17, said:

ce prostii? te pomeni ca faceau sex? ntz-ntzz-ntzz, prost obicei!
Pai de ce crezi ca-l invitasera si pe el?!
De acuma stie omu' care e treaba cand vede castronul de icre pe masa amicilor.

#40
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
da, vroiau si ei un 3some gospodaresc, dar au ales gresit invitatul. Care ii mai si comenteaza pe forumuri

#41
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Am mirosit eu ceva,dar am neFasta agera si mai tinara cu 14 ani decat mine si nu era loc de escapade........si sincer chiar daca as fi fost single nu m-as fi bagat,sotia amicului are vreo 58 de ani...Posted Image .

#42
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
iti scapa nuantele

de mirosit, probabil a fost ceapa din salata

Edited by irina2014, 12 June 2022 - 21:34.


#43
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,898
  • Înscris: 25.12.2016

View PostMelteanu, on 12 iunie 2022 - 21:32, said:

am neFasta agera si mai tinara cu 14 ani decat mine
Data viitoare o vor invita numai pe ea la icre.

#44
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,500
  • Înscris: 21.04.2014

View PostAWE, on 12 iunie 2022 - 20:49, said:



Cred ca nu se intelege ideea principala: salata de icre nu e ceva pe care sa o mananci cu lingura mare, e o chestie de aperitiv sau gustare, o feliuta - hai doua de paine prajita pe care se intind icrele. In cazul asta nu conteaza asa de mult uleiul ala fiindca vorbim de cantitati mici. Sigur, daca vrei sa bagi un bol intreg doar ca aperitiv recurgi la paine inmuiata si alte porcarii gen gris si le adaugi acolo ca sa strici bunatate de chestie care ar trebui sa fie simpla.

Inca o chestie, retetele strabunicilor impreuna cu toate chestiile din vechea bucatarie franceza, italiana, etc etc sunt bazate pe lipsa de ingrediente! Erau SARACI! Cand esti sarac normal ca nu gatesti chestii gretos de gustoase fiindca n-ai cu ce si atunci improvizezi si faci ce poti cu putinul pe care il ai. Sigur, nu toti erau saraci, mai erau si boieri in vremea aia dar cumva retetele boieresti nu s-au propagat prea bine istoric vorbind... :)

Iti dai seama ca nici caviarul nu-l maninc cu polonicul. Nu ca nu mi-as permite, dar e imposibil de inghitit atitea icre sarate fara sa iti vina greata.

Retetele amarastenilor s-au nascut in vremuri cind nu existau conservantii alimentari si frigiderele. Bine, nici in conditiile de azi nu poti tine o salata de icre mai mult de 2-3 zile fara sa se altereze. Ceapa e cel mai bun absorbant de bacterii si virusi din atmosfera. Dar despre asta n-o sa-ti povesteasca nici un boier.  :)

#45
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Honeybee,

View Posthoneybee, on 12 iunie 2022 - 22:52, said:

Iti dai seama ca nici caviarul nu-l maninc cu polonicul. Nu ca nu mi-as permite, dar e imposibil de inghitit atitea icre sarate fara sa iti vina greata.

Retetele amarastenilor s-au nascut in vremuri cind nu existau conservantii alimentari si frigiderele. Bine, nici in conditiile de azi nu poti tine o salata de icre mai mult de 2-3 zile fara sa se altereze. Ceapa e cel mai bun absorbant de bacterii si virusi din atmosfera. Dar despre asta n-o sa-ti povesteasca nici un boier.  Posted Image
Cei ce sunt paraleli cu gatitul mai bine s-ar abtine de la comentarii despre retete,nu de alta dar sunt ridicoli,nimic personal.Grisul sau miezul de paine nu au scopul sa inmulteasca icrele,ci sunt un LIANT in legarea acestora pentru salata de icre.

#46
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,114
  • Înscris: 17.01.2012
pentru comoditate utilizați un mixer cu bol rotativ - e MĂ-SA!!! (cu cratimă :P )
pui icrele-n bol
pornești mixerul pe viteza unu
începi să adaugi câte o guriță de ulei
dacă se-ntărește amestecul, adaugi o lingură de apă minerală BORSEC - neapărat borsec :) - rece din frigider
dacă se lăbărțează amestecul adaugi o linguriță de lămâie

partea mișto e că între 2 adăugări de componente, bolul se-nvârte singurel, iar tu poți să prăjești cartofii sau să privești teoria big-bang - la alegere!

io pun ulei până distanța dintre 2 boabe de icre este acceptabilă! nu-mi place pâinea cu ulei :P

baftă!

#47
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostMelteanu, on 13 iunie 2022 - 06:21, said:

Grisul sau miezul de paine nu au scopul sa inmulteasca icrele,ci sunt un LIANT in legarea acestora pentru salata de icre.
Nu e nevoie de liant.
Salata de icre este o emulsie de ulei cu icrele pe post de emulgator. E exact acelasi proces ca maioneza cu ou.

#48
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,672
  • Înscris: 03.12.2014

View PostMelteanu, on 13 iunie 2022 - 06:21, said:

Honeybee,
Grisul sau miezul de paine nu au scopul sa inmulteasca icrele,ci sunt un LIANT in legarea acestora pentru salata de icre.
nicidecum, icrele se leagă foarte bine doar cu zeamă de lămâie și ulei. Și un pic de apă.

#49
Cronos1

Cronos1

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 680
  • Înscris: 27.08.2021

View Postcanarel, on 11 iunie 2022 - 12:46, said:

nu, nu, nu incerca cu blenderul.
un mixer ti-ar fi de folos.
fiindca esti incepator, foloseste-te de-un mic ajutor: pune icrele in castron, pune o lingurita buna de mustar, adauga ulei cate putin si da-i cu mixerul. daca simti ca s-au intarit prea tare, pune cate o lingura de apa gazoasa rece. la sfarsit, potriveste gustul cu lamaie si ceapa tocata fin.
la 100gr icre, ar trebui sa-ti intre 250-300ml ulei.

cu timpul, nu vei mai folosi mustar, nicidecum paine, gris fiert...

Yummiiiii

#50
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,456
  • Înscris: 24.02.2017
Alea de pe timpul comunismului cu gris nu le mai stie nimeni ??  :D  Contineau defapt mai mult gris decat icre in sine. Si uite ca n-a murit nimeni  :)

#51
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Macar grisul are textura de icre :)

Cred ca ar merge facute si la blender. Opresti 1/2 din cantitatea de icre pe care o introduci la final amestecand cu o lingura.

#52
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Pentru ca mi-ati facut pofta am cumparat astazi icre de crap.
Continut: icre de crap 89%, sare, guma guar, guma xantan,acid citric, acid malic, acid sorbic, benzoat de sodiu.
Eu stiu ca icrele sarate se pastreaza foarte bine la frigider timp indelungat. De ce e nevoie de alte ingrediente ?

#53
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,456
  • Înscris: 24.02.2017
pentru ca 11% platesti la pret de icre, alte adaosuri. Avantaj ei !

#54
AlexD2

AlexD2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,574
  • Înscris: 10.01.2019
Nu numai, acasa in frigider e una si prin depozite si magazine e alta. Plus ca si puse acasa la frigider icrele sarate arata ca-n primele zile o perioada relativ scurta apoi incep modificari si de aspect si de gust.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate