Icre in blender
Last Updated: Jun 24 2022 17:23, Started by
Pudu
, Jun 11 2022 12:33
·
0
#37
Posted 12 June 2022 - 21:20
Ah,sunt troglodit si retrograd.....Nu stiam ca nu mai e la moda.....
|
#38
Posted 12 June 2022 - 21:23
nu te contrazic, dimpotriva, chiar adaug: nu ai inteles postarea.
|
#39
Posted 12 June 2022 - 21:24
#40
Posted 12 June 2022 - 21:26
da, vroiau si ei un 3some gospodaresc, dar au ales gresit invitatul. Care ii mai si comenteaza pe forumuri
|
#41
Posted 12 June 2022 - 21:32
Am mirosit eu ceva,dar am neFasta agera si mai tinara cu 14 ani decat mine si nu era loc de escapade........si sincer chiar daca as fi fost single nu m-as fi bagat,sotia amicului are vreo 58 de ani... .
|
#42
Posted 12 June 2022 - 21:33
iti scapa nuantele
de mirosit, probabil a fost ceapa din salata Edited by irina2014, 12 June 2022 - 21:34. |
#43
Posted 12 June 2022 - 21:38
#44
Posted 12 June 2022 - 22:52
AWE, on 12 iunie 2022 - 20:49, said: Cred ca nu se intelege ideea principala: salata de icre nu e ceva pe care sa o mananci cu lingura mare, e o chestie de aperitiv sau gustare, o feliuta - hai doua de paine prajita pe care se intind icrele. In cazul asta nu conteaza asa de mult uleiul ala fiindca vorbim de cantitati mici. Sigur, daca vrei sa bagi un bol intreg doar ca aperitiv recurgi la paine inmuiata si alte porcarii gen gris si le adaugi acolo ca sa strici bunatate de chestie care ar trebui sa fie simpla. Inca o chestie, retetele strabunicilor impreuna cu toate chestiile din vechea bucatarie franceza, italiana, etc etc sunt bazate pe lipsa de ingrediente! Erau SARACI! Cand esti sarac normal ca nu gatesti chestii gretos de gustoase fiindca n-ai cu ce si atunci improvizezi si faci ce poti cu putinul pe care il ai. Sigur, nu toti erau saraci, mai erau si boieri in vremea aia dar cumva retetele boieresti nu s-au propagat prea bine istoric vorbind... Iti dai seama ca nici caviarul nu-l maninc cu polonicul. Nu ca nu mi-as permite, dar e imposibil de inghitit atitea icre sarate fara sa iti vina greata. Retetele amarastenilor s-au nascut in vremuri cind nu existau conservantii alimentari si frigiderele. Bine, nici in conditiile de azi nu poti tine o salata de icre mai mult de 2-3 zile fara sa se altereze. Ceapa e cel mai bun absorbant de bacterii si virusi din atmosfera. Dar despre asta n-o sa-ti povesteasca nici un boier. |
#45
Posted 13 June 2022 - 06:21
Honeybee,
honeybee, on 12 iunie 2022 - 22:52, said:
Iti dai seama ca nici caviarul nu-l maninc cu polonicul. Nu ca nu mi-as permite, dar e imposibil de inghitit atitea icre sarate fara sa iti vina greata. Retetele amarastenilor s-au nascut in vremuri cind nu existau conservantii alimentari si frigiderele. Bine, nici in conditiile de azi nu poti tine o salata de icre mai mult de 2-3 zile fara sa se altereze. Ceapa e cel mai bun absorbant de bacterii si virusi din atmosfera. Dar despre asta n-o sa-ti povesteasca nici un boier. |
#46
Posted 13 June 2022 - 15:50
pentru comoditate utilizați un mixer cu bol rotativ - e MĂ-SA!!! (cu cratimă )
pui icrele-n bol pornești mixerul pe viteza unu începi să adaugi câte o guriță de ulei dacă se-ntărește amestecul, adaugi o lingură de apă minerală BORSEC - neapărat borsec - rece din frigider dacă se lăbărțează amestecul adaugi o linguriță de lămâie partea mișto e că între 2 adăugări de componente, bolul se-nvârte singurel, iar tu poți să prăjești cartofii sau să privești teoria big-bang - la alegere! io pun ulei până distanța dintre 2 boabe de icre este acceptabilă! nu-mi place pâinea cu ulei baftă! |
|
#47
Posted 13 June 2022 - 16:01
#48
Posted 14 June 2022 - 05:47
#49
Posted 14 June 2022 - 08:44
canarel, on 11 iunie 2022 - 12:46, said:
nu, nu, nu incerca cu blenderul. un mixer ti-ar fi de folos. fiindca esti incepator, foloseste-te de-un mic ajutor: pune icrele in castron, pune o lingurita buna de mustar, adauga ulei cate putin si da-i cu mixerul. daca simti ca s-au intarit prea tare, pune cate o lingura de apa gazoasa rece. la sfarsit, potriveste gustul cu lamaie si ceapa tocata fin. la 100gr icre, ar trebui sa-ti intre 250-300ml ulei. cu timpul, nu vei mai folosi mustar, nicidecum paine, gris fiert... Yummiiiii |
#50
Posted 14 June 2022 - 13:47
Alea de pe timpul comunismului cu gris nu le mai stie nimeni ?? Contineau defapt mai mult gris decat icre in sine. Si uite ca n-a murit nimeni
|
#51
Posted 14 June 2022 - 14:17
Macar grisul are textura de icre
Cred ca ar merge facute si la blender. Opresti 1/2 din cantitatea de icre pe care o introduci la final amestecand cu o lingura. |
|
#52
Posted 14 June 2022 - 19:15
Pentru ca mi-ati facut pofta am cumparat astazi icre de crap.
Continut: icre de crap 89%, sare, guma guar, guma xantan,acid citric, acid malic, acid sorbic, benzoat de sodiu. Eu stiu ca icrele sarate se pastreaza foarte bine la frigider timp indelungat. De ce e nevoie de alte ingrediente ? |
#53
Posted 15 June 2022 - 06:21
pentru ca 11% platesti la pret de icre, alte adaosuri. Avantaj ei !
|
#54
Posted 15 June 2022 - 06:46
Nu numai, acasa in frigider e una si prin depozite si magazine e alta. Plus ca si puse acasa la frigider icrele sarate arata ca-n primele zile o perioada relativ scurta apoi incep modificari si de aspect si de gust.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users