Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Lamai pierdut?

Pareri Combina frigorifica Candy

Cum se poate propune o lege noua ...
 Vreau sa devin programator, insa ...

Zvon: TVA 19% din nou pentru locu...

Samsung Galaxy Tab S7+ lag

Ventilator
 UPB- Facultatea de Inginerie Indu...

achizitionare anvelope de vara ca...

Pompa fantana alimentata cu panou...

Decizie grea
 Cum a dat Kia Romania teapa la su...

Recomandare Cuptor Electric (Mini)

Customizare laptop ROG Strix G15

Roam like at home – Tarife ...
 

Gard din boltari

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
Dani888

Dani888

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 07.02.2022
Buna tuturor
Doresc sa fac un gard cu boltari de 50lungime x12 grosime x20inaltime cm .Cat de adanca si cat de lata sa fac fundatia.
Gardul o sa aiba si stalpi cam la ce distanta sa ii pun la 2m sau la 2.5 m distanta.
Lungime gard 20 ml
Va multumesc

#2
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021
20 cm inaltime ? De ce mai pui boltari ?! Faci fundatia continua pana la inltimea dorita si aia e, prinzi si stalpii cu-n rand . Deci o singura turnare.
Distanta intre stalpi depinde cum vrei sa inchizi si cu ce.

Edited by BaXXXon, 11 February 2022 - 19:53.


#3
iuliean50

iuliean50

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,139
  • Înscris: 04.12.2011
Ala e zid nu gard!

#4
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021
Daca zideste cu boltari de ce mai pune stalpi ?Posted Image

#5
Dani888

Dani888

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 07.02.2022
Asa am vazut ca se fac
https://gard-beton.r...-din-boltari-2/
Nu am cum sa nu pun stalpi acuma nu stiu cat de grosi o sa il intreb pe cel cu boltari.La ce distanta sa pun stalpi la 2m sau 2.5 ml


#6
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021
Si stalpii aia-s ziditi.
Fundatia trebuie calculata , nu merge pe pareri pe forum . Fa-ti proiect si o sa stii cat beton , cat fier etc .
Iti trebuie si autorizatie , deci automat proiect.

#7
rhdghdhs

rhdghdhs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,246
  • Înscris: 22.05.2011
Intelegem ca vrei sa construiesti un gard... Incearca sa scrii corect cea ce vrei, ca asa nu intelege nimeni nimic.

#8
Dani888

Dani888

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 07.02.2022
Nu imi trebuie proiect proiectantul nu a zis ca imi trebuie proiect la zid.

#9
geos

geos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,099
  • Înscris: 04.12.2003
iti trebuie proiect si autorizatie

#10
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,679
  • Înscris: 19.09.2005

 BaXXXon, on 11 februarie 2022 - 20:27, said:

...Fundatia trebuie calculata...
in etabs sau in sap2000?

 Dani888, on 11 februarie 2022 - 20:44, said:

Nu imi trebuie proiect proiectantul nu a zis ca imi trebuie proiect la zid.
asta hotarasc aia de la isc cand vin sa-ti dea amenda de contructie fara proiect.

proiectantul trebuia sa-ti dea  pe un a4 cum arata gardu si o sectiune caracteristica.

 geos, on 11 februarie 2022 - 20:55, said:

iti trebuie proiect si autorizatie
depinde de gard, de locatie si de cat de flamanzi sunt cei de la primarie.

Edited by arg, 11 February 2022 - 20:59.


#11
Dani888

Dani888

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 07.02.2022
Bine o sa imi faca si proiect pentru gard.
Bine ca stiu si de proiectul pentru gard.
Cel care vinde boltari zice sa fac fundatia la 30 sau 40 cm adancime si latime de 20 cm.

#12
rhdghdhs

rhdghdhs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,246
  • Înscris: 22.05.2011
40 cm ajunge, parerea mea...

#13
Robert_Kiran

Robert_Kiran

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 752
  • Înscris: 19.08.2007

 Dani888, on 11 februarie 2022 - 20:44, said:

Nu imi trebuie proiect proiectantul nu a zis ca imi trebuie proiect la zid.

 geos, on 11 februarie 2022 - 20:55, said:

iti trebuie proiect si autorizatie
Ai grija mare. Trebuie proiect și autorizație. Altfel te poti trezi cu amenda, si sa te pună sa dărâmi gardul. Care între noi fie vorba, nu prea e gard, e zid în toată regula.
Te-ai interesat la primarie, si ti-au spus ca nu trebuie autorizație de construcție?

#14
P-I-G

P-I-G

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 04.01.2022
Din putina mea experienta stiu ca adancimea fundatiei se face si functie de zona si de sol. Adancimea conteaza, dupa umila mea parere, doar in cazul stabilirii limitei de inghet/dezghet. In rest, nu adancimea conteaza ci substratul pe care o sa torni fundatia. Sa pui piatra si sa o tasezi bine, apoi sa armezi cum trebuie fundatia si sa lasi apoi suficient timp sa se usuce betonul apoi sa mergi mai departe cu zidirea. De ce nu folosesti BCA? Fiind mai usor mai scapi de problema cu fundatia! Plus ca il modelezi mai usor. Distanta dintre stalpi...recomand 2m, INtre stalpi mergi tot cu boltari sau pui altceva( tabla, lemn, fier forjat....)?

#15
MindArchitect

MindArchitect

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,067
  • Înscris: 30.11.2021
Vad ca nimenea nu scrie ceva evident, o sa scriu eu, ca posesor de gard din boltari.
Gardul ala daca o sa-l faci cum vrei tu, o sa fie greu de intretinut.
Ia de monteaza un gard simplu.
[ https://www.misiuneacasa.ro/forum/filedata/fetch?id=623554&d=1444768519 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Nici nu ai nevoie de tiglele alea.

Bagi cativa tevi de fier, torni beton si apoi bagi boltari.
O sa zici multumesc cand o sa te uiti pe la vecini care toata ziua vopsesc, repara, gardurile.

Daca vrei sa para ca nou? Ciment cu apa, faci un fel de vopsea si dai pe el, 2 straturi si o sa fie ca nou.

#16
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,921
  • Înscris: 25.04.2007
Posted Image
O sa razi de vecinii tai care cumpara vopsea si dau pe gardurile lor de rahat, pe cand tu, cumperi un sac de ciment, amesteci (in proportii necunoscute inca) cimentul si apa, apoi il aplici cu bidinea/trafalet/cancioc (te lamuresti tu mai incolo) si 'vopsesti' si tu gardul tau minunat de boltari

#17
MindArchitect

MindArchitect

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,067
  • Înscris: 30.11.2021
Daca nu este pe placul lui "culoarea betonului" poate oricand sa cumpere alta vopsea.
Discutia este legata de gardul cat mai simplu.
Gardul simplu este si gard usor de reparat.

#18
Dani888

Dani888

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 07.02.2022
Boltari vreau sa ii tencuiesc si dupaia sa dau cu decorativa.
Bca si rigips la pereti nu pun la casa deloc se crapa si nu imi mai trebuie.Doar caramida porotherm si boltari.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate