Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?

Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...
 Impamantare

Apple maps pe Windows 10

Sfarsitul woke-ismului si al core...

Probleme fibra (internet ) rooter...
 Renovare completa + pompa de cald...

Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...

O disparitie de ani buni, Acces D...
 Mancarea e scumpa

Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...

Rostschreck Lidl
 

Au incercat sa-l mazileasca pe Cristi Danileț si nu le-a iesit

* * * - - 8 votes
  • This topic is locked This topic is locked
914 replies to this topic

#883
antic

antic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 988
  • Înscris: 04.12.2004

View Postlaffin, on 26 ianuarie 2024 - 19:06, said:

isi redeschide canalu de tiktok. ne invata cum sa fii pensionar karatist.

Sper să nu fi aruncat drujba aceea cu care tundea gardul viu.

#884
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,490
  • Înscris: 08.12.2006

View PostDANANDREI2001, on 27 ianuarie 2024 - 00:15, said:

Colegu nu te supara da ai spus o tampenie cat casa.
Un exemplu prozaic Ianis Hagi daca intelegi.Posted Image
Înțeleg ca în opinia dumitale mediul familial nu are nici o influenta în educația și dezvoltarea personalității unui individ. Nu sunt de acord.
În ce privește exemplul, încearcă sa faci diferenta intre educație și aptitudini înnăscute. Poate nu crezi dar nu suntem toți egali, nu ne naștem toți la fel și nici nu moștenim geniul părinților, ei pot doar sa ne educe și sa ne imprime un sistem de valori.

Edited by antinari, 27 January 2024 - 09:29.


#885
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,133
  • Înscris: 03.07.2008

View Postantinari, on 26 ianuarie 2024 - 20:31, said:


Nu poti compara cariera profesionala a doamnei Kovesi cu cea a domnului Danilet. Sunt din filme diferite.

Daca nu ma înșel, doamna Kovesi a crescut în familie de magistrat. E normal sa fie câteva clase peste dl Danilet

Origine sanatoasa, nu?

#886
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,490
  • Înscris: 08.12.2006

View PostImperathor, on 27 ianuarie 2024 - 09:41, said:

Origine sanatoasa, nu?
Mediu prielnic. Nu sunt convins ca domnul Lascu are vreo influenta la nivel european. Si nici nu cred ca i-au studiat biografia părinților când au nominalizat-o ca magistrat european.

#887
fgk

fgk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 602
  • Înscris: 22.12.2006
Nu sunt de acord cu pensionarea asta la varsta respectiva a celor din justitie,politie etc. consider ca e un lucru rusinos si nedemn.Nu sunt nici de acord cu chestia sa vezi domnule ca se streseaza etc.,persoanele respective au ales in cunostinta de cauza asa ceva multi urmarind doar beneficiile avantajoase ale acestor functii.Sunt multi oameni in tara care nu au nici pe departe beneficiile acestor indivizi si numai ei stiu cum se descurca de pe o zi pe alta.

#888
antic

antic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 988
  • Înscris: 04.12.2004

View Postfgk, on 27 ianuarie 2024 - 12:00, said:

Nu sunt de acord cu pensionarea asta la varsta respectiva a celor din justitie,politie etc. consider ca e un lucru rusinos si nedemn.Nu sunt nici de acord cu chestia sa vezi domnule ca se streseaza etc.,persoanele respective au ales in cunostinta de cauza asa ceva multi urmarind doar beneficiile avantajoase ale acestor functii.Sunt multi oameni in tara care nu au nici pe departe beneficiile acestor indivizi si numai ei stiu cum se descurca de pe o zi pe alta.

Un judecător își atinge maximul de luciditate profesională după 50 de ani.   De aceea prin alte țări judecătorii sunt în funcție și până la 75-80 de ani.

La noi a existat un moment la care politicienii au încercat să scape de judecătorii ceaușiști și să își impună judecătorii LOR.
Au dat legi pentru a stimula pensioanarea anticipată,  la vârste stranii.

După aceea  legile au rămas așa cum au fost date și de aceea avem acum aceste aberații.  Judecători pensionari la 45-50 de ani. Este de râsul lumii.

DACĂ politicul ar vrea să decidă ”pe bune”  oprirea acestei situații,  ar putea să o facă prin modificarea legii.   Cine i-ar putea opri?  Nimeni.  Nici CCR nu ar putea să se opună.
Așadar, în mod indubitabil,  povestea asta ține doar de decizia politică.

În opinia mea,  pensionarea magistraților trebuie stabilită la maximul legal al vârstei de pensionare.  La fel cu a profesorilor universitari, de exemplu.
poată profesa până la 70 de ani sau și mai mult de atât. Să poată ieși la pensie la fel ca toată lumea,  la 65 de ani sau la 68 de ani în viitor, după cum se spune că vor exista modificări.   (L.E: A putea nu înseamnă a fi obligat. Un judecător POATE să rămână judecător dacă așa simte el,  dacă POATE.   Sau să iasă la pensie atunci când face vârsta, dacă așa consideră. )  

Un judecător în vârstă ajunge la un echilibru după 50 de ani.   Capătă experiență și treptat se desprinde,  devine din ce în ce mai competent. Nu se lasă prins de sentimente omenești primare.

Referitor la pensia de serviciu,  nu sunt contra acesteia atât timp cât persoana a realizat stadiul complet de contribuție și a ieșit la pensie atunci când a ajuns la vârsta legală.
Dpdv financiar,  pensia de serviciu a magistraților nu înseamnă o cheltuială mare,  sunt doar câteva mii de asemenea pensii.   
Ceea ce ar trebui corectat este abuzul de drept. Iar asta se poate face numai și numai prin lege. Atât timp cât legea permite abuzul de drept,  atunci nu ar trebui demonizați magistrații,  ci politicienii.
Așa mi se pare corect.

Întrebare:
De ce nu se modifică legea?

Atenție,  nu mă refer la cuantumul pensiilor în plată.   Mă refer la legile care permit pensionare la vârste ”fragede”,  pe baza unui scor straniu și cu o pensie superioară veniturilor salariale.
În lumea cealalată  pensia înseamnă aproximativ 40% din salariu.   După lege.

Se poate acorda o indemnizație consistentă pentru magistrat la pensionare,  astfel încât acesta să nu sufere o cădere a veniturilor sale,  atât timp cât acesta nu a putut să aibă alte surse de venit legale pe tot parcursul vieții.   Nu a putut să facă afaceri,  să fie acționar,  să practice o activitate generatoare de venituri în timpul liber. Hai să ne punem toți în pielea unui magistrat și să judecăm la rece.   Ne-ar conveni să fim scoși la pensie cu 35-40%  din salariu după ce o viață nu am avut dreptul de a câștiga alți bani decât salariul de magistrat?  

Mie nu mi-ar conveni.   Ar fi o nedreptate crasă.

Edited by antic, 27 January 2024 - 12:42.


#889
hades

hades

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 942
  • Înscris: 16.12.2003
Antic, dacă ma duc sa ma angajez undeva unde o condiție este ca în timpul în care nu sunt la munca trebuie sa stau într-un picior, îmi fac un calcul dacă merita locul ala de munca, sau nu. Dacă merita, din punctul meu de vedere, atunci ma supun condiției. Dacă nu, îmi caut altceva.
Cam asa e și cu obligativitatea aia de a nu întreprinde activități generatoare de venituri. Pentru ca salariu de magistrat nu e de vânzător la taraba, deci restricția e compensata din start cu un salariu mai bun decât media. Sa nu vorbim și de alte beneficii, cum ar fi plata chiriei, abuzata de mulți magistrați. Argumentul ala e argumentul principal pe care l-am auzit la cativa magistrati cu care am intrat în contact. Magistrați care iau acum pensie de peste 20000 lei (probabil mai mult acum, dar ce am văzut eu cu ochii mei a fost 20000lei) în condițiile în care nu au avut salariu de 20000 lei niciodată.

Edited by hades, 27 January 2024 - 14:31.


#890
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,490
  • Înscris: 08.12.2006

View Posthades, on 27 ianuarie 2024 - 14:30, said:

Pentru ca salariu de magistrat nu e de vânzător la taraba, deci restricția e compensata din start cu un salariu mai bun decât media. Sa nu vorbim și de alte beneficii, cum ar fi plata chiriei,
Incomplet. Restricţia e compensată cu un salariu mai bun decât media, alte beneficii plus condiţii de pensionare mai bune decât media. Chestia asta se poate schimba relativ uşor însă doar pentru viitor.

#891
antic

antic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 988
  • Înscris: 04.12.2004

View Posthades, on 27 ianuarie 2024 - 14:30, said:

obligativitatea aia de a nu întreprinde activități generatoare de venituri. Pentru ca salariu de magistrat nu e de vânzător la taraba, deci restricția e compensata din start cu un salariu mai bun decât media.

Este de discutat.
Un judecător bun, specialist într-un domeniu al dreptului,  ar putea fi angajat part time la o companie mare.  Să zicem la EON.   Sau la Vodafone.
Pe un post de consilier juridic. Oare ar fi ok?

Obligația de a nu desfășura activități generatoare de venit a fost introdusă în obligațiile magistratului pentru ca activitatea de magistrat să nu-i fie pusă sub semnul unor umbre.

Desigur,  există argumentul  ”dar dacă poate face mai mulți bani din alte activități,  de ce să fie musai magistrat?”  
Legiuitorul a gândit astfel. Dacă se limitează veniturile,  atunci oamenii competenți vor alege alte meserii,  iar magistrații vor fi doar niște mediocri pentru care a fi magistrat este doar o formă de a câștiga un salariu bunicel,  fără prea mari răspunderi. Oamenii cu vocație,  cu talent,  puși în postura de a se gândi mai mult la bani, la ziua de mâine,  decât la ceea ce fac în timpul serviciului, ar putea să decidă că nu are rost să-și consume talentul într-o meserie plătită decent dar mult sub nivel.  

Pentru un om care nu lucrează în magistratură totul se vede din afară și mult mai în rose față de realitate.  
Este un echilibru fragil.

On topic:

Dănileț a fost scos de mai multe ori din magistratură pentru un motiv clar și limpede.  Nu i se contestă profesionalismul, ci atitudinea.  
Ca judecător a ratat condiția de a păstra o ținută de demnitate,  așa cum este în fișa postului,  stabilită prin lege.
Putea să facă orice giumbușlucuri în intimitate,  să distribuie filmulețele acelea către prietenii apropiați,  totul ar fi fost în cadrul legii. Dar el a decis să le transmită în spațiul public și astfel, prin modul de manifestare,  a nesocotit obligația de a păstra o ținută decentă și rezervartă. Este vorba și despre a nu afecta prestigiul celorlalți magistrați,  afectați prin inducție de teribilismele caracteristice unui puștan teribilist în vârstă de 12 ani. Ce fel de judecător poate fi un om lipsit total de simțul ridicolului? Cum să te filmezi făcând ca Bruce Lee,  având față de Dănileț?  Ce o fi vrut să transmită?  Că-i mare karatist și se bate cu valurile?   Că este doar fibră (please, give me a fuckin break!!)?   Este sportiv de performanță,  participă la competiții și se filmează când se antrenează?  Pe bune,  chiar este penibil.  Dacă un puștan face asta și se pune singur pe Tik Tok își ia miștouri pentru tot restul vieții.   Darămite un judecător?   Vă dați seama cum l-au văzut colegii lui?   Îl vedeți pe un judecător în genul Daniel Morar să se comporte așa? Never.   Dănileț și-a făcut-o singur.  

A fost readmis doar pentru a putea ieși la o pensie de magistrat.   Un deal omenesc în cadrul unei caste profesionale.   Dacă ar fi rămas în afara magistraturii ar fi trebuit să iasă la pensie ca noi toți,  la 65 de ani.   Doar pe contributivitate. Una la care ar fi contat și anii de după magistratură și asta ar fi însemnat o reducere masivă.   Adică,  așa,  estimativ,  poate ar fi ieșit cu 1200 euro,  hai, poate 1500 euro lunar. Undeva prin 2041-2043.   Corb la corb nu-și scoate ochii. Adică  ”te aducem înapoi,  stai puțin ca să faci anii și apoi valea la pensie”.

Cazul Dănileț este o excepție și poate,  așa cred,  un exemplu de ”așa nu”.
Presupun că după povestea asta nu vom mai vedea magistrați karatiști pe plajă sau cine știe în ce ipostaze penibile postate în locuri publice.

Edited by antic, 27 January 2024 - 16:00.


#892
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,659
  • Înscris: 10.08.2009

View Postantic, on 27 ianuarie 2024 - 15:59, said:



Cazul Dănileț este o excepție și poate,  așa cred,  un exemplu de ”așa nu”.
Presupun că după povestea asta nu vom mai vedea magistrați karatiști pe plajă sau cine știe în ce ipostaze penibile postate în locuri publice.

Dap, o sa avem magistrati impecabili care au luat mita, au fost condamnati si ce sa vezi s- a prescris.
Si ia si pensie speciala ca Danilet:
https://www.hotnews....re-faptelor.htm
Da , e de cacat sa faci sport si sa tunzi gardul, nu se cadreaza cu imaginea judecatorilor care iau spaga.
Mi-e lene sa caut, sunt o gramada de magistrati spagari care luau mita cu probitate si cu o imagine care nu afecteaza justitia.
Ia de aici probitate morala ;
https://romania.euro...r/31211603.html
In parnaie da vrea pensie speciala.
Danilet era problema justitiei .

#893
fgk

fgk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 602
  • Înscris: 22.12.2006
E vorba despre aceste caste speciale din justitie,sri,politie,jandarmi etc.care alaturi de clasa politica si-au creat privilegii peste priveligii asta de la revolutie incoace ceea ce e anormal intr-o tara demcratica daca Romania ar fi cu adevarat.Ati mai auzit ceva de 10 august- nimic si altele.

#894
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,309
  • Înscris: 05.08.2015
Eo zic ca daca se desfiinteaza pensiile speciale, macar Vasilica Danilet sa fie exceptat, la cat a luptat el pentru justitie

#895
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,779
  • Înscris: 15.06.2007

View Postantinari, on 26 ianuarie 2024 - 19:20, said:


Da, exista, clasamentul profesional.
În 25 de ani de cariera a reușit sa promoveze un singur pas, de la judecătorie la tribunal.
În același interval de timp colegi ai sai au ajuns președinți de curte de apel sau judecatori de iccj.
mai da-l in pixda ma-sii cu 25 de ani de cariera: cine a mai pomenit judecator la 23 de ani? Parca are 48 de ani, nu?

Edited by tfmercedez, 29 January 2024 - 07:17.


#896
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,615
  • Înscris: 30.10.2003

View PostDANANDREI2001, on 27 ianuarie 2024 - 17:04, said:

In parnaie da vrea pensie speciala.
Danilet era problema justitiei .
Pai daca sunt seriosi si beau ceaiul cu degetul mic in sus, nu se vede putregaiul. Filmuletele de pe tiktok e pericolul ce planeaza asupra credibilitatii magistratilor si nu coruptia.

#897
sanderoalex

sanderoalex

    Nefumător înrăit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,653
  • Înscris: 26.03.2009
Era un judecător prin Harghita, prins cu mâța in sac intr-un celebru dosar de retrocedări de păduri, scăpat de colegi prin metoda prescrierii, nu numai că  a fost repus în funcție, dar a solicitat și primit despăgubiri. Mai e un caz cu o "duoamnă" judecător din Cluj care a profesat 4 ani ca judecător, inițial fiind avocat. A ieșit la pensie cu ~16000 lei, ea având salariu de vreo 8000-9000 lei.
Dănileț o fi infantil, dar sunt cazuri de judecători care au stat cu infractori și condamnați penal la masă, fără să fie nimeni deranjat.

#898
Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,508
  • Înscris: 22.08.2012
Am un prieten (fost coleg, fost politist) care a iesit la pensie la 39 de ani: la 18 a terminat liceul, la 19 scoala de gabori, apoi a fost repartizat la o sectie din Bucuresti care are si arest (nu conteaza care).

Pentru ca era pe arest, primea un bonus de vechime, ca muncitorii din mediul toxic, asa ca dupa 20 de ani de job (considerati 25 vechime), a iesit la pensie. Plm, io aveam copil mic, el era pensionar...

Danilet nu a fost niciodata corupt, a iesit la pensie fiindca voiau labarii colegii inspirati politic si corupti sa-l zboare si sa-l lase fara pensie, nu fiindca voia sa plece.

Restul e gargara si mi se pare trist ca mai sunt oameni care pun botul la vrajeli de doi bani...

Edited by Olteanul_sfios, 29 January 2024 - 11:28.


#899
Trexman

Trexman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,377
  • Înscris: 11.11.2017

View PostOlteanul_sfios, on 29 ianuarie 2024 - 11:27, said:

Danilet nu a fost niciodata corupt, a iesit la pensie fiindca voiau labarii colegii inspirati politic si corupti sa-l zboare si sa-l lase fara pensie, nu fiindca voia sa plece.

Restul e gargara si mi se pare trist ca mai sunt oameni care pun botul la vrajeli de doi bani...

Vezi pe cineva pe stradă, luând cu asalt ceva sau pe cineva, murind pentru fostul judecător Dănileț?

#900
Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,508
  • Înscris: 22.08.2012
Trebuie neaparat sa mori in strada ca fie ceva bun sau rau?  Ai iesit de multe ori in strada cand ai vazut o nedreptate sau o mizerie? Sau doar daca teafecteaza direct?
Sau nici atunci, lasa sa se duca ailalti, io am serialul de vazut, dar intre timp comentez pe SP...?

Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic” - citat atribuit lui Burke.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate