Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine fura azi un ou ... primeste ...

Cursuri la palatul copiilor

Înregistrare apel xiaomi

Bicicleta Eliptica
 Merita achizitionat un Smart ForT...

De ce nu pleaca unii romani in ve...

declaratia 406 sau SAF-T

Brackets vs gutiera dentara
 Control ISCTR/RAR - mici nelamuriri

Dedolarizarea (2023+) șanse ...

CSS suprapunere, de ce nu merge p...

Ford transit mk7 2.2 diesel 2007
 Cutu cu probleme la picioarele di...

Sfat achizitionare placa video

Intelesul unei propozitii -sintaxa

Investitie cu posibil risc?
 

Conexiune 10 Gbps . Ce echipament trebuie pentru asa ceva ?

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
347 replies to this topic

#55
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,044
  • Înscris: 07.03.2006
Daca ONT-ul e L3 (sesiunea pppoe are loc pe el) asta in cazul in care RDS nu va permite bridge mode pt 10 Gbps, atunci nu poti folosi ipv6-pd-ul oferit de RDS daca faci dublu NAT.
In cazul asta router-ul tau va fi un simplu client al ONT-ului pt ipv6 (in cel mai bun caz) si nu prea ai ce sa le oferi clientilor din LAN-ul tau.
Daca ONT-ul ar sti sa faca ipv6-pd relay (adica sa ia /56 ala si sa-l dea mai departe asa cum e el router-ului tau) atunci se poate folosi ipv6 de la RDS.
Ideea e ca nu sunt ONT-uri ce stiu sa faca ipv6pd-relay/server a.i. sa poti beneficia, fara artificii, nerecomandate, de ipv6 in LAN.

#56
ovidiuvio

ovidiuvio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 18.10.2008
Ok, got it.

Btw, am gasit asta:
https://zzoomm.com/w...0_V5.15-min.pdf

In manual zice ca suporta PPPoE Passthrough

"This field is available when you select PPPoE encapsulation.
In addition to the Zyxel Device’s built-in PPPoE client, you can enable PPPoE pass through to
allow up to ten hosts on the LAN to use PPPoE client software on their computers to connect to
the ISP via the Zyxel Device. Each host can have a separate account and a public WAN IP
address."

Doar daca nu cumva restrictioneaza DIGI chestia asta.
PPPoE pass through is an alternative to NAT for application where NAT is not appropriate.

Edited by Ravy, 09 October 2021 - 04:43.


#57
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,044
  • Înscris: 07.03.2006
Da, e un fel de bridge doar pt conexiunea pppoe care pune ceva "presiune" pe cpu-ul ONT-ului.
In pure bridge, ONT-ul e aproape ca un media convertor intre fibra RDS-ului si interfata 10GBASE-T

#58
maul

maul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 615
  • Înscris: 10.11.2005
cineva (oli?) a dechis un topic asemanator pe forum openwrt - https://forum.openwr...internet/108559
va recomand sa-l urmariti sau sa cititi macar raspunsul asta https://forum.openwr...ernet/108559/12 - <rezumat> pregatiti-va 1000 euro++ ca sa beneficitati cu adevarat de 10G

#59
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,839
  • Înscris: 23.10.2006
Pe mine m-a costat aprox 1600 lei placa de retea si switch-ul pt. 10Gpps, imi ajungea numai placa de retea ~500 lei si beneficiam de 10 Gbps. Acum depinde de ce nevoi are fiecare.

Edited by baribalu, 09 October 2021 - 09:44.


#60
mkscorpion0

mkscorpion0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,783
  • Înscris: 26.10.2017

View Postbaribalu, on 09 octombrie 2021 - 09:39, said:

Pe mine m-a costat aprox 1600 lei placa de retea si swichul pt. 10Gpps, imi ajungea numai placa de retea ~500 lei si beneficiam de 10 Gbps. Acum depinde de ce nevoi are fiecare.

Astea?

switch
https://www.forit.ro...JMaAoJ5EALw_wcB

Placa retea
https://www.vexio.ro...JoaAtyYEALw_wcB

Edited by mkscorpion0, 09 October 2021 - 09:42.


#61
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,839
  • Înscris: 23.10.2006
Placa de retea este asta:
https://www.forit.ro...etwork-adapter/
switch-ul acela este.

#62
maul

maul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 615
  • Înscris: 10.11.2005
Banuiesc ca ai inca un dispozitiv care sa stie 10gbps altfel de ce ai cheltui aproape 1200  roni pe switch?!

Edited by maul, 09 October 2021 - 10:52.


#63
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,839
  • Înscris: 23.10.2006
Mai este un calculator la care vreau sa trimit 2,5 sau 10 Gbps inca nu m-am hotarat si un router la care sa dau 2,5 Gbps pentru wireless pe AX.

#64
ovidiuvio

ovidiuvio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 18.10.2008

View Postbaribalu, on 09 octombrie 2021 - 11:14, said:

Mai este un calculator la care vreau sa trimit 2,5 sau 10 Gbps inca nu m-am hotarat si un router la care sa dau 2,5 Gbps pentru wireless pe AX.
Dar porturile de la acel tp-link de 10gbps, par sa stie doar 100/1000/10000, deci nu imi dau seama cum il conectezi la 2.5 ?
Aceeasi problema o am si eu pentru laptop, care suporta max 5gbps Posted Image

View Postogo, on 08 octombrie 2021 - 22:47, said:

Daca ONT-ul e L3 (sesiunea pppoe are loc pe el) asta in cazul in care RDS nu va permite bridge mode pt 10 Gbps, atunci nu poti folosi ipv6-pd-ul oferit de RDS daca faci dublu NAT.
In cazul asta router-ul tau va fi un simplu client al ONT-ului pt ipv6 (in cel mai bun caz) si nu prea ai ce sa le oferi clientilor din LAN-ul tau.
Daca ONT-ul ar sti sa faca ipv6-pd relay (adica sa ia /56 ala si sa-l dea mai departe asa cum e el router-ului tau) atunci se poate folosi ipv6 de la RDS.
Ideea e ca nu sunt ONT-uri ce stiu sa faca ipv6pd-relay/server a.i. sa poti beneficia, fara artificii, nerecomandate, de ipv6 in LAN.

Totusi vad ca zyxel are un dhcpv6 server integrat in ONT.

De la DIGI vine un /56
Nu ai putea sa zicem sa ceri de pe propriul router un /60 de la dhcpv6 serverul din ONT ?
si apoi sa dai in LAN in spatele routerului /64 ?

Ma rog..multi "if" la mijloc

View Postogo, on 09 octombrie 2021 - 00:11, said:

Da, e un fel de bridge doar pt conexiunea pppoe care pune ceva "presiune" pe cpu-ul ONT-ului.
In pure bridge, ONT-ul e aproape ca un media convertor intre fibra RDS-ului si interfata 10GBASE-T

Da, doar ca daca nu ma inself, face mult mai multe chestii: gen filtreaza doar traficul destinat tie, ca PON merge ca  un hub, unde toata lumea primeste pachetele de la toata lumea,
alocate dynamica de banda ( TDM ).

Acum sincer, nici nu stiu daca e de dorit sa ai conexiunea PPPoE pe routerul propriu.
Routerele care vor putea sa tina 10gbps PPPoE sigur sunt mai mari si zgomotoase (rack lvl), si nu stiu cat de fit sunt pentru utilizare in apartament sa zicem.
De fapt...cam despre orice vorbim care routeaza 10gbps pe bune, sigur e cu ventilatoare prin spate, din alea mici cu zgomot ascutit.

Edited by ovidiuvio, 09 October 2021 - 11:55.


#65
maul

maul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 615
  • Înscris: 10.11.2005

View Postbaribalu, on 09 octombrie 2021 - 11:14, said:

Mai este un calculator la care vreau sa trimit 2,5 sau 10 Gbps inca nu m-am hotarat si un router la care sa dau 2,5 Gbps pentru wireless pe AX.
confirm @ovidiuvio switch-ul tp-link stie doar 1 si 10 gbps - din motivul asta intrebam de alte echipamente cu 10gbps - deci mai adaugi 1 placa retea si un router care sa stie 10g si uite cum ajungi la cei 1000 euro de care ziceam ;)

#66
ovidiuvio

ovidiuvio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 18.10.2008

View Postovidiuvio, on 09 octombrie 2021 - 11:54, said:

Dar porturile de la acel tp-link de 10gbps, par sa stie doar 100/1000/10000, deci nu imi dau seama cum il conectezi la 2.5 ?
Aceeasi problema o am si eu pentru laptop, care suporta max 5gbps Posted Image

Am verificat acum, switchul ala stie de 2.5gbps si 5gbps.
Ok, deci e printre putinele solutii.

View Postmaul, on 09 octombrie 2021 - 12:15, said:

confirm @ovidiuvio switch-ul tp-link stie doar 1 si 10 gbps - din motivul asta intrebam de alte echipamente cu 10gbps - deci mai adaugi 1 placa retea si un router care sa stie 10g si uite cum ajungi la cei 1000 euro de care ziceam Posted Image

In specurile din magazinul de la noi nu e listat ce trebuie.
Dar:
https://www.tp-link....#specifications
Aici zice clar :
5× 100Mbps/1Gbps/2.5Gbps/5Gbps/10Gbps Ports, Auto-Negotiation, Auto-MDI/MDIX

#67
maul

maul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 615
  • Înscris: 10.11.2005

View Postovidiuvio, on 09 octombrie 2021 - 12:18, said:

https://www.tp-link....#specifications
Aici zice clar :
5× 100Mbps/1Gbps/2.5Gbps/5Gbps/10Gbps Ports, Auto-Negotiation, Auto-MDI/MDIX
atunci e un best-buy - desi 1200 lei nu-s pentru oricine...
si daca se merge pe o solutie cu 2.5 gbps pentru restul echipamentelor tot vorbim de un buget de 6-700 euro pentru 2 echipamente.
Parere mea (conservatoare!) este ca momentan o solutie 2.5gbps ar fi cea mai avantajoasa ca raport performante reale/pret daca 1gbps nu sunt suficienti (si ar trebui sa fie pt 99% din utilizatori)

#68
ovidiuvio

ovidiuvio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 18.10.2008
Da, din ce am reusit sa gasesc pe net, asta e cel mai ieftin switch.
Problema mare va fi la cei care vor propriul router. Nu e nimic consumer grade care sa tina 10gbps pe bune.
Cea mai ieftina/ok varianta sunt routerele de la mikrotik cu 2sfp+ ports, care pleaca de la 700USD

Edited by Ravy, 09 October 2021 - 12:50.


#69
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,044
  • Înscris: 07.03.2006
de la mkr poate ca CCR1072 sa faca fata...poate dar am mari semne de intrebare...
LE sau mai degraba CCR2004-16G-2S+ - pare sa aiba cel mai performant single core procesor
nu e doar prbl in a ruta 10 Gbps ethernet ci mai ales in a si incapsula/de-capsula pachetele pppoe.
una e sa poti ruta 10Gbps alta e cand e vb de pppoe unde CPU-ul conteaza (sau asic-ul daca se poate face offload cel putin la pppoe).
asta pt ca pppoe e single threaded (in 99% din cazuri din implemantari) asa ca nu prea conteaza nr de cpu-uri ci frecventa...plus de asta, in afara de "munca" la pppoe, procesorul mai trebuie sa "faca" si altele: NAT/firewall/+ celelalte servicii care ruleaza pe L3.

Edited by ogo, 09 October 2021 - 21:16.


#70
ovidiuvio

ovidiuvio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 18.10.2008
Am tot cautat info despre CCR2004-16G-2S, dar nu gasesc daca suporta pppoe offloading.
In general peste 1gbit/s nu prea cred ca e folosit scenariul asta cu pppoe.

#71
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,044
  • Înscris: 07.03.2006
MKR nu foloseste asic separat pt L3 la gama CCR (din ce stiu eu) - totul are loc in procesor.
au insa 2 chestii:
fast path  si fast track care pot imbunatii performanta (in anumite conditii)
te intereseaza fast path pt pppoe
am un mkr pe-acasa dar nu prea am avut timp de joaca cu el.
sunt useri mai "potenti" in ruteros ca pot explica mai detaliat ...

#72
maul

maul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 615
  • Înscris: 10.11.2005
pt cei cu buget de 10gbps https://www.cnx-soft...s-speed/Â Â - 1500$ Posted Image

Edited by maul, 14 October 2021 - 08:34.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate