Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Magazine cash and carry

Recomandare mouse, buget 200 lei

SSD M2
 XP NTLDR is missing

NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...

I5 10400F sau I5 11400F?

Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe
 Abatere de la autorizatie casa

Rețeaua RCS va pune Aleph si toat...

Navigatie blocata

Recomandare tastatura
 Slavia Praga - CFR Cluj 6.10.2022...

Problema citire stick USB

Recuperare document Office

USB-C obligatoriu pe toate dispoz...
 

Conexiune 10 Gbps . Ce echipament trebuie pentru asa ceva ?

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
343 replies to this topic

#1
HUHA

HUHA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 31.12.2008
Salut.
Pentru noul abonament de 10 Gbps cu 50 ron / luna de la Rds, ce echipament ai nevoie pentru acasa pentru persoana fizica.
Ce router duce 10 Gbps ?

https://www.digi.ro/...n-romania-29465

#2
sandratoms1980

sandratoms1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 397
  • Înscris: 27.07.2021
Ai nevoie de echipamente compatibibile, logic.
https://10techpro.co...st-10gb-router/

Edited by Ravy, 30 September 2021 - 20:17.


#3
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
Uite asta...
https://altex.ro/rou...VAaAl5lEALw_wcB

#4
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,487
  • Înscris: 23.10.2006
https://service-prov...eways/ax7501-b0
Acesta se pare ca o sa fie echipamentul dat de Digi este si router. Calculator care faca fata sa ai.

#5
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,625
  • Înscris: 30.08.2006
10GB/s e foarte bun ca sa dai teste de viteza pe serverul DIGI. N-am reusit niciodata nici macar pentru o secunda sa descarc ceva cu 125MB/s
Latentele si jitterul conteaza in browsing.

#6
HUHA

HUHA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 31.12.2008

View Postaeon, on 30 septembrie 2021 - 18:36, said:

Care e de fapt utilitatea? Crezi ca va merge mai repede vreun device pe care il ai acum?

View Post__Dan__, on 30 septembrie 2021 - 18:56, said:

Al treilea topic / poll pe care l-am vazut pana acum cu cei 10 Gb de la Digi. Calculatorul tau are placa de retea care duce 10 Gb?


Am un nas cu 2 placi de retea care il folosesc ca seedbox. SI deocamdata descarc cu maxim 100 MB. Cu un abonament de genul acesta as descarca cu maxim 200 MB.

#7
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
Problema este ca routerele prezente cu port pt.10Gb sunt foarte scumpe...ASUS RT-AX89X e aproape 3000 lei...Posted Image

#8
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,948
  • Înscris: 10.08.2005

View PostHUHA, on 30 septembrie 2021 - 19:04, said:

Am un nas cu 2 placi de retea care il folosesc ca seedbox. SI deocamdata descarc cu maxim 100 MB. Cu un abonament de genul acesta as descarca cu maxim 200 MB.
acum sunt curios, ce placi de retea ai pe NAS-ul ala ?
ai legat doua conexiuni WAN ?

#9
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,405
  • Înscris: 05.01.2006
Salut,

Pentru serviciul în sine folosiți vă rog subiectul de pe aria RDS
https://forum.softpe...mania-30092021/

În acest subiect vă rog continuați pentru recomandări echipamente.

Mulțumesc anticipat!

Edited by Ravy, 30 September 2021 - 20:19.


#10
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,942
  • Înscris: 07.03.2006
@huha
daca majoritatea clientilor tai sunt wifi nu merita sa investesti in hardware 10GbE; foloseste cu incredere ONT-ul RDS-ului (care va fi ala) si iti iei un(doua) AP(uri) potent(e) si scapi de cateva ori mai ieftin;  si poate o placa de retea de 10 GbE (daca mai ai si vreun desktop) ca sa te dai pe speedtest-uri sau/si site.io pt ca oricum ONT-ul va avea 1 port pe lan de 10 Gbps.
(o sa ai probabil mai multa nevoie si de un switch 10Gbps daca vrei si pe wifi si pe cablu simultan mii de Mbps)
plus de asta mai asteapta putin, deocamdata se "discuta intens" daca ONT-ul poate fi pus in bridge sau nu.

Edited by ogo, 30 September 2021 - 21:37.


#11
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,076
  • Înscris: 18.09.2008
Pai in primul rand, iti trebuie placa de retea 10 G. Majoritatea placilor de baza se opresc la 2.5 G.

Edited by miki07, 30 September 2021 - 21:44.


#12
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,942
  • Înscris: 07.03.2006
ati innebunit toti cu placile de baza.
da, intr-adevar, unele placi de baza au network card on-board.
dar asta nu inseamna ca nu poti sa-ti pui orice network card (pe care sa o cunoasca windows-ul in cazul a 99,99% din useri).
sunt acum placi de retea 10 GbE entry-level de la ~ 500-600 lei. (ASUS//TP-LINK/QNAPP/ETC)
multe dintre ele sunt chiar multi-gigabit adica stiu 1/2,5/5/10 GbE.
pt cine are buzunaru' gros cautati de la intel/mellanox(nvidia).
Atentie sa fie GbE (gigabit ethernet) sa nu luati vreuna pt SFP+ ca mai dati banii si pe transceiver-e printre altele.

#13
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,585
  • Înscris: 07.02.2003

View PostValmont43, on 30 septembrie 2021 - 19:20, said:

Problema este ca routerele prezente cu port pt.10Gb sunt foarte scumpe...ASUS RT-AX89X e aproape 3000 lei...Posted Image
Si nici macar nu are lanuri de 10Gb,. doar de 1Gb :)

#14
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,942
  • Înscris: 07.03.2006
are 1 port pt lan care poate duce 10Gbps.
sunt 2 porturi: 1 x 10GbE WAN/LAN si un SFP+
dar oricum ai da-o tot iti trebuie un tranceiver sfp+ to rj45 asta daca nu bagi fibra direct intr-un switch sau desktop.

Quote

RJ45 for 10Gbps BaseT for WAN/LAN x 1, RJ45 for 1Gbps BaseT for LAN x 8, RJ45 for 1Gbps BaseT for WAN x 1
USB 3.1 Gen 1 x 2
SFP+ x 1

LE

Attached File  rtax89.PNG   92.65K   166 downloads

Edited by ogo, 30 September 2021 - 22:31.


#15
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,585
  • Înscris: 07.02.2003

View Postogo, on 30 septembrie 2021 - 22:20, said:

are 1 port pt lan care poate duce 10Gbps.
Eu am 4 calculatoare care trebuie sa aibe maxx speed Posted Image Zic de LAN side nu de WAN. Are porturi de 1Gb cah :(

Edited by andreic, 30 September 2021 - 22:35.


#16
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,942
  • Înscris: 07.03.2006
reciteste te rog
zice clar:
RJ45 for 10Gbps BaseT for WAN/LAN x 1 - asta pt WAN (se poate folosi si pe LAN dar celalalt port WAN este 1GbE)
si pt LAN este un SFP+
daca ai mai mult de 1 client pe care vrei 10Gbps iti iei un switch ce stie 10 GbE si are un port SFP+ sau iti iei un tranceiver SFP+ to RJ45 si atunci cauti switch ce e doar 10GbE (adica 10Gbps doar pe ethernet).

#17
HUHA

HUHA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 31.12.2008

 ogo, on 30 septembrie 2021 - 21:34, said:

@huha
daca majoritatea clientilor tai sunt wifi nu merita sa investesti in hardware 10GbE; foloseste cu incredere ONT-ul RDS-ului (care va fi ala) si iti iei un(doua) AP(uri) potent(e) si scapi de cateva ori mai ieftin;  si poate o placa de retea de 10 GbE (daca mai ai si vreun desktop) ca sa te dai pe speedtest-uri sau/si site.io pt ca oricum ONT-ul va avea 1 port pe lan de 10 Gbps.
(o sa ai probabil mai multa nevoie si de un switch 10Gbps daca vrei si pe wifi si pe cablu simultan mii de Mbps)
plus de asta mai asteapta putin, deocamdata se "discuta intens" daca ONT-ul poate fi pus in bridge sau nu.


Nu ma intereseaza pentru Wifi. Wifi folosesc doar pe telefoane, restul de hardware este doar pe cablu cu 1 Gbps fiecare fir. Nu am nimica cu 10 Gbps pe fir.

 MarianG, on 30 septembrie 2021 - 19:30, said:

acum sunt curios, ce placi de retea ai pe NAS-ul ala ?
ai legat doua conexiuni WAN ?

Nas-ul are 2 placi de 1Gbps . Daca routerul cu 10 Gbps stie de link agregation, atunci conectez cele 2 placi de retea din Nas in Router in LAN si o sa am download cu maxim 2 Gbps in loc de 1 Gbps cum am acuma din cauza abonamentului.

Edited by HUHA, 01 October 2021 - 07:49.


#18
pozekool

pozekool

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 01.10.2021
Salutare, am un UDM PRO, teoretic portul de WAN duce 10Gb.
Ce modul SFP+ ar trebui sa achizitionez?
In cazul acesta ONT-ul de la DIGI mai este necesar ? Pentru partea de CATV un PON - CATV de recomandat ?
Multumesc

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate