Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cosmin Seleși, la Pro TV, di...

taxa transport la EasyBox - eMag ...

The Men Who Sold the World Cup (2...
 La multi ani @WestPoint!

Problema joc de pe Steam

Inteligența artificiala la l...

La multi ani Finlanda !
 Servicii de streaming cu accent p...

R.I.P. Kirstie Alley

Ce lupa de cap cu lumina si lenti...

Card cumparaturi venituri alte su...
 Cot PPR in loc de cot PT tub rigid?

Centrala Ariston nu incalzeș...

Avertisment cu amenda și pun...

Boxa portabila
 

Conexiune 10 Gbps . Ce echipament trebuie pentru asa ceva ?

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
347 replies to this topic

#19
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006

View PostHUHA, on 01 octombrie 2021 - 07:43, said:

...o sa am download cu maxim 2 Gbps in loc de 1 Gbps cum am acuma din cauza abonamentului.
Aha.
Keep dreaming ca o sa ai 2 Gbps download.
Ca sa vezi cat de cat o imbunatatire o sa ai nevoie de echipamente ce stiu LACP hash L3+L4 (care nu face parte din standard) +(sau) multiple streams sau multiple clients (gen iperf/torrenti pt aplicatii sau cand 2-3-5 clienti acceseaza resursele NAS-ului in acelasi timp). E ca un fel de load-balancing dar care pastreaza source-destination pe aceasi interfata fizica si numai o noua conexiune cu source sau destination schimbat (un nou stream tcp de ex) va putea lua calea celei de-a 2 interfete fizice dar nu e garantat, are sansa 50/50 sa ajunga tot pe interfata 1. Si oricum nu ajungi la 2 Gbps, link-agg adauga niste overhead-uri.

View Postpozekool, on 01 octombrie 2021 - 08:12, said:

Salutare, am un UDM PRO, teoretic portul de WAN duce 10Gb.

Posted Image
UDMP nu poate mai mult de 1 Gbps pe pppoe. INCA.
A aparut UDMP-SE dar nici ala inca nu poate (e beta hardware).
Mai ai de asteptat pana rezolva problema cu throughput-ul pe pppoe. Daca o rezolva...
sorry 4 the bad news.

apropo de LACP si 2 Gbps
Am facut un test cu iperf3 (reteaua mea e 10 Gbps dar am fortat serverul la max 1 Gbps/placa in LACP), si in conditii ideale iese (multi-stream - in cazul de fata 8):
Attached File  iperf3 lacp.PNG   3.35K   93 downloads

si un video
Attached File  bandicam 2021-10-01 10-12-16-759.mp4   661.65K   32 downloads

Edited by Ravy, 01 October 2021 - 09:29.


#20
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 08.01.2009
In primul rand nu este clar daca RDS/DIGI va permite modul de functionare "bridge" la viitorul ONT ce va furniza conexiunea 10 Gig ; toate semnele momentan indica ca nu (in Spania unne au lansat curand serviciul comercial nu e inca posibila aceasta optiune si in Ro ONT-ul lor flagship wifi 6 de asemenea nu poate fi pus in bridge).
Daca nu exsta aceasta optiune atunci probabil cea mai inteligenta investitie ar fi intr-un switch precum aceste Netgear-uri care ofera un mix de porturi 10 Gig si (sau acest Mkdaca nu e nevoie de mai mult de un echipament 10 Gig in LAN gen un NAS) . Ambele sunt exemple de switch-uri managed L3 lite (functiile de baza care ar fi folosite intr-un mediu rezidential) fara a avea pretentia de routing la wirespeed sau firewall , IDS/IPS , etc.
Pt. echipamente se gasesc destule dongle-uri USB 3.0/3.1 ethernet cu posibilitati 2,5 sau chiar 5 Gb/s .
In mod realist daca genul asta de echipamente nu satisfac nevoile cuiva acel cineva nu se mai poate considera consumer (si nici macar prosumer) deci ar trebui sa fie dispus sa plateasca preturi de enterprise sau sa treaca pe FO cu modulele SFP+ aferente (se gasesc destule echipamente SH enterprise fibra la preturi decente)

#21
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
ONT-ul cu wifi6 se poate pune in bridge dpdv tehnic (parca exista si colegi cu el in bridge).
Nu vrea DIGI - sau mai bine zis vrea dar doar daca intrunesti anumite “nevoi” (care-s alea inca nu se stie clar). De ce nu vor default insa, ma depaseste dpdv tehnic.

#22
sigma

sigma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 443
  • Înscris: 08.03.2005
Pt 10 gbps macar la desktop eu zic ca se poate folosi https://www.asus.com...uters/RT-AX89X/ in cazul in care ONT-ul se va putea seta in mod bridge.
Are un sfp pe 10g si un rj45 10g. RJ45 se poate folosi ca WAN si sfp-ul ca un port LAN.
Teoretic ca sa ajungi in PC folosesti cablul asta [Cablu DAC GHT-NET cu 2 Module SFP+, 10G, 3m]   si placa de retea cu sfp in PC ceva de genul [ASUS 10Gigabit XG-C100F]
Am plecat de la ideea ca digi va veni cu acel Zyxel pe care-l folosesc in Spania si vor deservi 10g-ul prin rj45 (cat6).
Poate un specialist in networking poate da mai multe lamuriri, este posibil sa fie gresita ideea mea.....
Multumesc.

Edited by sigma, 01 October 2021 - 10:22.


#23
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
101% ca lan-ul clientului este ethernet: 10GBASE-T la zyxel-ul oferit in Spania.
Da, e corect ce ai zis dar asa o sa ai doar 1 client cu 10 Gbps. Sunt mai multe variante, dpdv al costurilor e mai ieftin sa incerci sa iesi tot pe 10GBASE-T (cablu).
Strict la exemplul tau poti lua doar un tranceiver ce stie sfp+ to rj45 a.i. sa iesi din router cu cablu nu fibra (ceea ce va fi putin mai ieftin cand tragi linie) si asa nu ai nevoie de placa sfp+ si module sfp+ in capete ci doar de o placa rj45 ce stie 10GbE.


#24
mkscorpion0

mkscorpion0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 26.10.2017
Placa de retea 2,5gbps la 237 lei

https://altex.ro/pla...pd/CSAPCEC2500/


Magazinele vor incepe sa aduca in curand placi de retea 2,5 si 10Gbps avand in vedere ca Digi are acum cele doua abonamente. Veti vedea in curand o gama destul de variata de astfel de placi. Acum sunt rare, 1-2 si atat.

Edited by mkscorpion0, 01 October 2021 - 10:45.


#25
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 08.01.2009

View Postogo, on 01 octombrie 2021 - 10:18, said:

ONT-ul cu wifi6 se poate pune in bridge dpdv tehnic (parca exista si colegi cu el in bridge).
Nu vrea DIGI - sau mai bine zis vrea dar doar daca intrunesti anumite “nevoi” (care-s alea inca nu se stie clar). De ce nu vor default insa, ma depaseste dpdv tehnic.

Nu am zis ca nu se poate din punct de vedere tehnic ci ca momentan DIGI nu permite asta ; in cazul ONT-ului wifi 6 sunt chiar de acord cu optiunea lor . Daca vrei doar un bridge nu are sens pt. companie sa iti puna un echipament care ii costa mult mai mult daca tu oricum nu folosesti functionalitatile care ridica costul si daca experienta este absolut identica cu celelalte ONT-uri mai vechi ( 940 Mb/s pe oricare dintre dintre ele atata timp cat echipamentul tau e capabil).
In cazul ZTE-ului folosit in Spania iar sunt oarecum de acord ; echipamente capabile de routing 10 Gig sunt destul de scumpe si din punct de vedere P.R. nu ar da bine daca s-ar afla ca e nevoie de o investitie de min 6-700 E pt. a beneficia de conexiune (gandeste-te cati clienti sunt in continuare cu router-e single band single stream N150 chiar daca au FL1000) . Pt. situatii punctuale sunt sigur ca se fac derogari daca clientul demonstreaza ca echipamentul propriu e net superior celui furnizat de ISP ca functionalitate si acea functionalitate chiar e necesara (cum e si situatia cu scoaterea din pool-ul CGN actualmente daca le dai motivatie ca te afecteaza).


View Postsigma, on 01 octombrie 2021 - 10:19, said:

Pt 10 gbps macar la desktop eu zic ca se poate folosi https://www.asus.com...uters/RT-AX89X/ in cazul in care ONT-ul se va putea seta in mod bridge.
Are un sfp pe 10g si un rj45 10g. RJ45 se poate folosi ca WAN si sfp-ul ca un port LAN.
Teoretic ca sa ajungi in PC folosesti cablul asta [Cablu DAC GHT-NET cu 2 Module SFP+, 10G, 3m]   si placa de retea cu sfp in PC ceva de genul [ASUS 10Gigabit XG-C100F]
Am plecat de la ideea ca digi va veni cu acel Zyxel pe care-l folosesc in Spania si vor deservi 10g-ul prin rj45 (cat6).
Poate un specialist in networking poate da mai multe lamuriri, este posibil sa fie gresita ideea mea.....
Multumesc.
Acel router e in mare parte o cheltuiala cam inutila in conditiile in care ofera un singur port 10 Gig catre LAN adica exact cat ofera si ONT-ul DIGI ; cumparand cel mai ieftin switch 8x1 Gb/s ajungi la paritate cu el si de restul banilor poti lua AP-uri AX dedicate care vor oferi o acoperire mai buna a unei suprafete mai mari vs un router 8x8 de la un producator care nu are asa mare experienta in a crea echipamente wireless high density/capacity (a la Cisco/Ruckus/ etc.)

#26
sigma

sigma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 443
  • Înscris: 08.03.2005
Am postat si in alt thread aici, eu pe router am o caruta de porturi forward catre pc-ul cu windows si catre pc-ul cu linux pe post de NAS. ssh, ftps, nginx, plex, emby, 2 IPCam, tunele wireguard, server VPN IPSEC pe linux,...ma rog, tetez mereu cate ceva.....nici DHCP nu am pe router, il folosesc pe cel de pe CentOS care aloca clientii si in reteaua virtuala a serverului VPN si de asemeni si in reteaua LAN reala. Cum sa explic eu toate astea operatorilor digi?
In fine, ideea este ca daca pe Zyxel-ul de la digi nu am aces cu contul de administrator m-a terminat....
Este foarte buna sugestia cu switch 10g dupa Zyxel dar, repet, imi lasa cont de administrator pe el?
This is the question.....

Ma iertati ca sunt offtopic insa e important si aspectul asta, sunt convins ca nu sunt singurul care isi pune problemele astea....
10x

Edited by sigma, 01 October 2021 - 11:12.


#27
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 08.01.2009
Pe toate ONT-urile utilizatorii au cont ce poate face port fw / dezactiva DHCP server ( intr-adevar la unele aparent nu poti modifica DNS-ul servit via DHCP-ul lor dar daca folosesti alt DHCP nu conteaza ) .
Asa cum am spus pt. chestii mai complicate gen firewall-uri , reverse proxy-uri , etc. probabil vor face derogari insa pt. simple port fw-uri poti folosi si ONT-ul fara probleme ( bine "fara probleme" dupa ce intelgegi logica cam idioata cum trebuie definite regulile dar odata descifrata logica chinezilor e ok) .
Apropo atata timp cat ai deja VPN eu nu as mai scoate SSH-ul (chiar daca e cu autentificare certificat) /FTP-ul/NAS-ul in internet ; cu cat e mai mica suprafta de atac cu atat mai bine .

#28
sigma

sigma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 443
  • Înscris: 08.03.2005
Switch TP-Link TL-SX105, 5 porturi   pare decent ca pret, toate sunt 10g.
E protejat man din iptables pt trusted IPs. Nu folosesc keye, keye only am prin alte parti....nu m-a faultat nimeni inca Posted Image
Daca pot crea porturi forward si dezactiva DHCP e ok....nasol cu DNS-ul....mie mi-l rezolva un VPS din Linode UK via wireguard.....ma rog, intram in detalii, pot sa traiesc si fara.
LE: Ah, scuze, cu dhcp-ul meu setez cum vreau, logic, my bad...

Pt VPN am nevoie de 500 si 4500 udp si inca un port tcp pt protocolul proprietar (softether). E imposibil din ONT-ul ala sa nu se poata da enable la ipsec/l2tp passthrough.
Ne lamurim incet, incet.......oricum pana in ianuarie la noi aici la sectoru' care este nicio sansa sa vina digi cu 10g-ul....macar sa stim concret in ce sa investim pe parte echipamente sa nu aruncam cu banii degeaba pe geam.
Merci.

Edited by sigma, 01 October 2021 - 11:32.


#29
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
daca ti toate vpn-urile in spatele unui L3 (nu ruleaza pe echipamentul L3 implicit) cu port forward sau in cel mai rau caz cu DMZ nu o sa ai nicio problema.
probleme ai cand faci masquarade-uri pt alte interfate de cat cea wan default atunci iti iei adio sau faci dublu nat (nu ca ar fi ceva rau cu dublu nat dar ramai fara ipv6 de la RDS) sau faci load balancing/failover... cam orice protocol ceva mai elevat nu o sa-l regasesti in optiunile CPE-uui ce ti-l da RDS-ul.
iarasi, cu dns-urile e cu dus si-ntors: atata timp cat ai si alti clienti inafara de linux in retea risti sa-ti ignore dns-urile pt ca nu le poti face redirect din cpe-ul RDS-ului (snat/dnat).

#30
sigma

sigma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 443
  • Înscris: 08.03.2005
ipv6 nu ma intereseaza sa fiu sincer.Nu momentan cel putin...
Ma intereseaza ca ip-ul ipv4 primit pe wan sa fie routabil, pana acum nu am patit sa primesc cdn din magnifica clasa cu 100...Am si DDNS .go.ro de la digi special ca sa previn treaba asta. Bine, am DDNS-uri si no-ip si softether si hickvision, dynamic dns-uri sunt destule.
Softether este instalat pe CentOS si e layer2. Clientul din afara ajunge in router si cu pf mai departe in centos unde dhcp-ul ii aloca ip pe clasa virtuala si automat ii si da push la route. Si da, e facut NAT tot cu iptables, masquerade din lan in lan virtual cu net.ipv4.ip_forward = 1. Deci merge si ar trebui sa functioneze si cu noul echipament ma gandesc.
In ceea ce priveste clientii din retea pe windows, acestia gasesc doar dhcp-ul din centos cel de pe routerul meu fiind disabled. Pai dhcp-ul da push si la dns care este ip-ul centosului unde e dnsmasq relay si de acolo la linode prin wireguard imi rezolva dnsmasq-ul linode. Am testat la orice clic dat pe desktop win, pe linode deschis tcpdump sa ma asigur ca de acolo se rezolva dns-ul si nu din alta parte. L-am setat de asa natura incat daca imi pica wireguardul, nu mai am net deloc ca nu mai am DNS...
Bine, avand in vedere cum ajung in resolverul DNS, prin tunel criptat samd nu prea e o solutie f eleganta avand in vedere latenta, eu am testat sa ma lamuresc ca functioneaza si de atunci asa a ramas. ca idee, functioneaza ok insa cu net 10g nush in ce masura va mai fi o alegere inteligenta, de acord aici.

Deci cu riscul de a ma repeta: daca voi avea posibilitatea sa refac cam acelasi setup si pe Zyxel-ul lor si ce am acum va functiona in continuare ma declar multumit. Insa socoteala de acasa nu prea se potriveste cu aia din targ, ramane de vazut....

Vreo parere vizavi de Switch TP-Link TL-SX105, e bun de ceva?

Edited by sigma, 01 October 2021 - 13:57.


#31
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,449
  • Înscris: 07.02.2003

View Postogo, on 30 septembrie 2021 - 22:51, said:

reciteste te rog
daca ai mai mult de 1 client pe care vrei 10Gbps iti iei un switch ce stie 10 GbE si are un port SFP+
Asta stiam si eu, voiam all in one ca un switch extern de 10Gb e foarte scump.
Sunt prea putine echipamente pregatite pentru asemenea viteze pe piata incat sa fie concurenta si optiuni dupa preferinte.

Edited by andreic, 01 October 2021 - 15:26.


#32
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 08.01.2009

View Postsigma, on 01 octombrie 2021 - 13:50, said:

ipv6 nu ma intereseaza sa fiu sincer.Nu momentan cel putin...
Ma intereseaza ca ip-ul ipv4 primit pe wan sa fie routabil, pana acum nu am patit sa primesc cdn din magnifica clasa cu 100...Am si DDNS .go.ro de la digi special ca sa previn treaba asta. Bine, am DDNS-uri si no-ip si softether si hickvision, dynamic dns-uri sunt destule.
Softether este instalat pe CentOS si e layer2. Clientul din afara ajunge in router si cu pf mai departe in centos unde dhcp-ul ii aloca ip pe clasa virtuala si automat ii si da push la route. Si da, e facut NAT tot cu iptables, masquerade din lan in lan virtual cu net.ipv4.ip_forward = 1. Deci merge si ar trebui sa functioneze si cu noul echipament ma gandesc.
In ceea ce priveste clientii din retea pe windows, acestia gasesc doar dhcp-ul din centos cel de pe routerul meu fiind disabled. Pai dhcp-ul da push si la dns care este ip-ul centosului unde e dnsmasq relay si de acolo la linode prin wireguard imi rezolva dnsmasq-ul linode. Am testat la orice clic dat pe desktop win, pe linode deschis tcpdump sa ma asigur ca de acolo se rezolva dns-ul si nu din alta parte. L-am setat de asa natura incat daca imi pica wireguardul, nu mai am net deloc ca nu mai am DNS...
Bine, avand in vedere cum ajung in resolverul DNS, prin tunel criptat samd nu prea e o solutie f eleganta avand in vedere latenta, eu am testat sa ma lamuresc ca functioneaza si de atunci asa a ramas. ca idee, functioneaza ok insa cu net 10g nush in ce masura va mai fi o alegere inteligenta, de acord aici.

Deci cu riscul de a ma repeta: daca voi avea posibilitatea sa refac cam acelasi setup si pe Zyxel-ul lor si ce am acum va functiona in continuare ma declar multumit. Insa socoteala de acasa nu prea se potriveste cu aia din targ, ramane de vazut....

Vreo parere vizavi de Switch TP-Link TL-SX105, e bun de ceva?

Personal nu prea vad motive sa nu poti replica setup-ul actual cu ZTE-ul DIGI (nu Zyxel , asta daca folosesc acelasi ONT precum in Spania ) ; in ceea ce priveste partea DNS @ogo se referea ca anumite aplicatii au DNS resolver hardcoded ( stiu ca netflix facea asta pentru geofencing ) si ca fara configuratia necesara pe router/firewall de a intercepta orice request venit din retea pe portul 53 si redirectionare catre DNS resolver-ul propriu care sa raspunda in locul a ce are aplicatia codat (asa e mai elegant insa se poate si mai brute force prin blocarea portului 53 dinspre LAN spre WAN exceptand resolver-ul tau caz in care aplicatiile de genul au fallback sa functioneze cu ce DNS resolver au disponibil)

Switch-ul respectiv pare OK pt. ce este : un switch unmanaged . Daca ai o retea flat/fara VLAN-uri si ai un use case pt. el atunci pare OK ( trebuie sa recunosc ca e misto compatibilitatea full cu toate link-urile posibile de la 100 Mb/s pana la 10 Gig pe toate porturile)

#33
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
plus de asta e aiurea sa criptezi/transmiti/decriptezi/interoghezi dns-upstream-u/re-criptezi/re-transmiti/de-criptezi tot ce inseamna DNS requests.
regula de aur ar fi ca sa ai dns-cache-ul local.
eu acasa* am ~ 300K queries/24 h via 2x DoH (pi-hole/cloudflared) - ar fi nebunie sa le trimit re-criptate via vpn in cloud si-napoi

#34
sigma

sigma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 443
  • Înscris: 08.03.2005
Pur si simplu am vrut sa testez daca functioneaza prin wireguard, nu am vrut sa deschid 53 tcp si udp catre exterior pe vps-ul de la linode. Intr-adevar dupa cum am mentionat, nu e vreo idee prea stralucita.
Am si la linode VPN si ziceam sa am si DNS de uk...in fine...o sa ma gandesc la o solutie mai inteligenta/mai rapida pe viitor.
Apropos de Netflix, nu pare sa fie dardcodat resolverul DNS:
IP 10.0.2.1.53 > 10.0.2.2.3165: 61789 10/0/0 CNAME ichnaea.dradis.netflix.com.,
CNAME ichnaea.eu-west-1.origin.prodaa.netflix.com., A 34.251.130.67, A 34.243.178.201, A 52.31.78.229, A 34.252.146.137, A 52.51.56.209, A 54.72.242.5, A 52.209.132.75, A 54.229.103.136 (240)
Ca sa nu fim offtopic asteptam cu nerabdare o implementare concreta in sectorul 1 la cineva care poate ne va impartasi ceva detalii cu privire la echipamentele implicate. Nu de alta dar nu as cumpara nimic pana nu sunt sigur ca intr-adevar iau ceva care e din acelasi film....

Edited by sigma, 01 October 2021 - 17:53.


#35
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006

View Postandreic, on 01 octombrie 2021 - 15:25, said:

Asta stiam si eu, voiam all in one ca un switch extern de 10Gb e foarte scump.
Sunt prea putine echipamente pregatite pentru asemenea viteze pe piata incat sa fie concurenta si optiuni dupa preferinte.

nu (cred ca) exista ceea ce vrei tu: un L3 ce poate sa routeze 10 Gbps si sa aiba incorporat un L2 cu porturi multiple 10GbE si sa mai stie si wifi6 bonus.
si apropo, toate router-le astea cu 1 wan + 1 lan de 10 Gbps, cel putin portul pt lan de 10 Gbps e share-uit cu restul porturilor L2 (dar e o f mare probabilitate ca si WAN-ul de 10 Gbps sa fie share-uit)
adica atat portul de 10 Gbps si cele n* (4 in ex meu) porturi de 1 Gbps L2 (porturile LAN) toate impart o singura conexiune L2 de 10 Gbps intre ele (adica toate sunt conectate in acelasi switch-chip de 10 Gbps) iar switch-chip-ul are si el o singura conexiune de 10 Gbps pana-n cpu ca sa ajunga-n WAN.

#36
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,598
  • Înscris: 06.06.2006
Cat timp echip lor 10Gbps nu poate fi pus in bridge, nu are rost discutia privind ce router sa pui in spatele lor (orice ai pune pe routare, o sa ai double NAT, cu problemele rezultate de aici).
Doar sa ramai la routarea digi, cu bruma de setari de securitate pe care o ai in routerul lor si sa iei un switch 10Gbps pt restul casei (AP-uri, echip LAN).
Oricum, degeaba ai un NAS+Plex cu 10Gbps, daca majoritatea tv-urilor inca au placi de retea 10/100 sau, in cel mai bun caz (rar) gigabit. Poate astea 8K.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate