Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!
 Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor
 Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs
 Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?
 

Masina ideala pentru bolt

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
90 replies to this topic

#55
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,293
  • Înscris: 06.01.2007
Dar, sa revenim la subiect, pot spune ca niciodata nu am fost deranjat de marca masinii, ca-i Logan sau altceva. Loganurile sunt cele mai dese si sunt cel mai obisnuit cu ele, stiu unde se deschide portiera, stiu cat de tare sa inchid usa.
O singura data am mers cu o masina de tip sport, zici ca stateam in caiac-canoe. Nu stiu ce masina era, era Yango si am mers cu 3 lei din Baba Novac in Tineretului. Ala era un pusti super multumit s-a laudat ca castiga de la Yango de rupe, ca-i convine sa faca taxiu cu masina aia.
Eu nu pot spune ca m-am simtit bine in ea, din contra, dar.. nici nu pot zice ca m-a deranjat.
Loganul e perfect, n-am nicio problema ca si client. Aud ca-i incomoda la condus, well nu o conduc eu, pentru mine e perfecta, nu ma deranjeaza nicio marca de masini cat timp nu e gioarsa.
Daca e sa nu-mi placa ceva e tot mirosul de transpiratie al soferului sau (eventual) atitudinea bolovanoasa. In rest n-am nicio treaba ca-i tatuat, plin de cercei, tseegan, ahrabete (sunt cativa arabi) sau mosneag. Sau gay. :) Si nu-mi place condusul smucit, graba de a ajunge, claxonatul. Iar asta nu depinde de masina, depinde de om.

#56
xcit

xcit

    afara ninge linistit si in casa arza-te-ar focu'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 29.06.2006
aa si inca ceva, unii sunt lesinati dupa cash, eu foarte rar iau curse cash, doar daca e aproape de mine si daca are rating bun, altfel nu iau pt ca mi s-a intamplat de foarte multe ori sa bat drumul pana la client si el sa nu vina, una o data a plecat de langa mine cu uber(era colantata) si mie nu imi raspundea la telefon, a iesit din curte si s-a urcat in uber....pe cash....alte ciori o data s-au dat si au dat cu picioarele in usi ca n-am vrut sa ii iau, ei fiind 5....si cam evit cashul sa nu am batai de cap, fac toate platformele, uber bolt si freenow....dar cel mai mult o ard pe bolt ca au comision mai mic si baga promotii, uberul s-a dus la vale rau, nu mai au soferi....cand il deschid imi da curse la 8 km de preluare....hai asteapta ca vin acum...

#57
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,293
  • Înscris: 06.01.2007
Eu am mers pe Uber o buna parte de timp din cauza ca Bolt imi dadea 2 minute si facea 10. Masina in Unirii, luni dimineata, ploaie, eu pe Sincai, si Boltul zice ca masina vine in 1 minut. Zau? Asa era la un moment dat si asta m-a facut sa trec exclusiv pe Uber, din lipsa eticii celor de la bolt care bagau timpii aia din burta, fara nicio treaba cu realitatea, sa ma faca sa comand.
Insa, cum zici tu, au inceput sa vina la timpi mai mari, probabil din lipsa de soferi si a trebuit sa trec inapoi pe Bolt. Acum dau la plesneala pe care nimeresc primul. Boltul ma enerveaza cu faza aia ca-ti poate lua soferul bani fara sa efectueze cursa. Mi s-a intamplat de 4 ori si e tare neplacut sa astepti masina, sa nu te ia sa-ti ia si banul si sa fii nevoit sa comanzi alta. Stai ca prostu 20 de minute.
Insa noi suntem 5(ca avem 3 copii), trebuie sa luam 2 masini cand plecam cu totii. Asadar cateodata eu comand Bolt si nevasta Uber, sau invers, mai vedem diferente de pret sau de timp de asteptare. In ultima vreme Boltul e ceva mai ieftin si vine mai repede, dar am vazut ca lucrurile nu stau pe loc, se schimba tot timpul.

#58
xcit

xcit

    afara ninge linistit si in casa arza-te-ar focu'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 29.06.2006
si la uber iti poate lua banii in aceeasi maniera, nu asta e problema, problema e ca boltul iti da timpul ala doar ca distanta, nu calculeaza traficul, aplicatia e proasta si ei nu fac nimic in sensul asta, se complac asa.....cu toate ca la cat comision iau degeaba....ar putea sa o imbunatateasca

vezi ca la bolt nu mai merge sa dai ca ai ajuns de la 2 km, doar cand te apropii....sau chiar daca ii dai de la distanta nu poti sa dai ca n-a venit pasagerul decat de la punctul de preluare, tu nu il vezi pe harta unde e cand ti-a dat ca a ajuns? tre sa fie aproape, te duci la el si il iei de urechi....unde esti frate, aici e pinul?

#59
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,293
  • Înscris: 06.01.2007
Nu am patit la Uber, doar la Bolt.
Am incercat sa intru prin aplicatie sa reclam chestia, dar e greu, trebuie sa raspunzi la un chestioar si nu ai niciunde optiunea sa bifezi ca soferul nu te-a luat.
O data mi-au dat un vaucher de aia 10 lei luati, dar mi se pare o marlanie groasa pe care aia cu taxiul galben, asa cum sunt ei, nu mi-au facut-o niciodata.
E suficient sa ti se intample de cateva ori si dai uninstall la aplicatie si-ti bagi piciorul. Ca n-ai cu cine vorbi, nu au numere de telefon. Si nu-mi place sa butonez telefonul sa depun reclamatii.

#60
xcit

xcit

    afara ninge linistit si in casa arza-te-ar focu'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 29.06.2006
daca o javra iti ia banii fara sa vina, ii dai report si ceri banii inapoi, cursa se verifica si ti se returneaza suma, garantat, nu pierzi niciun leu daca ala n-a fost la punctul de preluare cand ti-a inchis cursa ca n-ai aparut

la taxi nu au cum sa iti faca, ala te face cu maimuta, doar nu ai impresia ca taximetristul e un sfant....esti baiat mare, cand prinde un fraier il rupe, ei fac 5 curse si pleaca acasa, eu bag 9 ore, poate 10 si 230 km ca sa fac un ban cinstit

uite masina cu care muncesc ca sa iti faci o idee despre cum tratez clientii....mie nu-mi trebuie nicio reclama....ma plimb pt ca imi place sa conduc, daca pot sa fac si bani din asta, de ce nu

Attached Files



#61
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,293
  • Înscris: 06.01.2007
Asta am facut, dar la motiv nu poti bifa chestia asta. Ultima data am patit-o acum o luna, am vazut ca vine inspre Grand Arena sa ma ia, dar s-a oprit undeva la o intersectie apropiata(50metri) si a inceput sa se invarta pe-acolo. Am simtit ca-i teapa cand am incercat sa-l sun sa-l intreb care-i faza si pe ce parte vine. Acolo poti veni prin fata la Decathlon sau prin spate la NorAuto, iar cele doua drumuri nu comunica. Nu a raspuns la telefon. Dau sa sun prin aplicatie, zbang, cursa anulata pe motiv ca clientul nu s-a prezentat. Trecusera minute bune timp in care el s-a invartit in intersectia aia de-acolo, dar n-a venit nici in fata, nici in spate, s-a invartit aiurea.

Altul nesimtit si mai tare, a trecut pe langa mine, nu o data ci de 3 ori, i-am facut semn, m-a si vazut. La fel, clientul nu s-a prezentat.
De doua ori mi-am recuperat insa banii sub forma de vaucher. N-am stat insa sa urmaresc daca chiar mi-au acordat vaucherul ala sau mai trebuia sa fac eu ceva. Eu vreau sa ma deplasez, nu sa fac de-astea. Sistemul e conceput prost pentru ca nu te lasa sa pui motivul anularii cursei ca s-a coit taximetristul si nu a vrut sa te ia. Ala poate sa zica ca m-a asteptat sau ca n-a avut unde opri, motive se gasesc, asadar nu stau eu sa intru intr-o sarabanda a explicatiilor ca n-am chef.

 xcit, on 16 august 2021 - 22:42, said:

uite masina cu care muncesc
Da tati, misto. Insa eu nu sunt maniac cu masinile. Nici nu observ daca intru intr-un Volvo sau intr-un Logan, decat aia ca nu gasesc de unde se deschide sau se inchide portiera, asa-mi dau seama ca e alt masina.
:)

De aia nu am masina pentru ca nu-mi plac. Cat timp nu e mizerabila, pentru mine e ok, dar nici nu ma simt impresionat. Eu nu-s din ala crescut in piele si diamante. 95% dintre masinile cu care am mers indeplinesc cerintele si pretentiile mele. Nu e ceva nemaipomenit sa-mi indeplinesti cerintele mele. Chestiile de bun simt.


Bai hai sa zic o faza... e cam offtopic, dar o zic.. stai s-o scriu.
:)

#62
xcit

xcit

    afara ninge linistit si in casa arza-te-ar focu'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 29.06.2006
Eu zic ca respect clinetul, am lucrat 30 de ani cu oameni, nu cu fiare, omul e dificil, n-au aer conditionat acasa, dar pt o cursa de 5 min vor frigider....ok, nu e problema, dar asa ca idee....fite si basini, dar eu ii respect, dar cand vad nesimtiti care nu respecta munca mea....atunci schimb foaia, vin carnati de 10 ani....hai noroc.....da-i inainte, fa la dreapta....de regula ciori, ca oamenii cu bun simt nu vorbesc asa

#63
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,293
  • Înscris: 06.01.2007
Spoiler

Edited by maccip, 16 August 2021 - 23:22.


#64
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,980
  • Înscris: 20.10.2015

 xcit, on 16 august 2021 - 22:11, said:

eu port masca tot timpul si nu iau pasageri fara masca, daca n-au le dau eu...dar fara nu ii iau....asta e regula, ori o respectam ori ne dam jos si chemam pe altul care ne duce fara masti, simplu

Ii duc si fara masca, e okay dpmdv

 maccip, on 16 august 2021 - 22:06, said:

Cred ca am 2 ani in care n-am mai mers deloc cu taxi galben in Bucuresti. E mai simplu cu astia cu plata online, nu stau sa-mi bat capul, pentru cativa lei in plus.

Acum poti plati cu card si la taxi

 maccip, on 16 august 2021 - 22:16, said:

Si nu-mi place condusul smucit, graba de a ajunge, claxonatul. Iar asta nu depinde de masina, depinde de om.

Yup, cand clientul se grabeste il previn ca-l voi zmuci, in rest, mersul cu mine e un vis.

Apropo, m-a sunat Boltul ca nu inteleg ei de ce nu mai merg pe Bolt, m-au suparat cu ceva?
:lol:
In curand fac 2 luni de cand nu am mai mers pe taxi

#65
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,293
  • Înscris: 06.01.2007

 xcit, on 16 august 2021 - 22:55, said:

Eu zic ca respect clinetul, am lucrat 30 de ani cu oameni, nu cu fiare, omul e dificil, n-au aer conditionat acasa, dar pt o cursa de 5 min vor frigider....ok, nu e problema, dar asa ca idee....fite si basini, dar eu ii respect, dar cand vad nesimtiti care nu respecta munca mea....atunci schimb foaia, vin carnati de 10 ani....hai noroc.....da-i inainte, fa la dreapta....de regula ciori, ca oamenii cu bun simt nu vorbesc asa
Nu ma bag niciodata in treaba soferului. Nu ma deranjeaza niciodata ca-i aeru prea tare sau prea incet. Nici geamul deschis. N-am probleme de nici un fel cu curentul. Cum ii e lui bine imi e si mie. Oricum nu stau o vesnicie in taxiu. N-o sa schimbe ala ACul la fiecare client, sa-l puna cum crede el ca-i bine. Unii au frigider in masina, altii nu-l au pornit, majoritatea il au dat cum trebuie dar oricum nu-i treaba mea.
N-am treaba nici cu muzica lui, desi unii ma intreaba daca prefer nustiuce. Zdai seama ca nu intru in taxi sa ascult muzica. Si daca ar fi sa ascult, la ce basini am eu, nu mi le poate satisface niciun taximetrist.
:)

#66
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,980
  • Înscris: 20.10.2015

 maccip, on 16 august 2021 - 23:21, said:

Nu ma bag niciodata in treaba soferului. Nu ma deranjeaza niciodata ca-i aeru prea tare sau prea incet. Nici geamul deschis. N-am probleme de nici un fel cu curentul. Cum ii e lui bine imi e si mie. Oricum nu stau o vesnicie in taxiu. N-o sa schimbe ala ACul la fiecare client, sa-l puna cum crede el ca-i bine. Unii au frigider in masina, altii nu-l au pornit, majoritatea il au dat cum trebuie dar oricum nu-i treaba mea.
N-am treaba nici cu muzica lui, desi unii ma intreaba daca prefer nustiuce. Zdai seama ca nu intru in taxi sa ascult muzica. Si daca ar fi sa ascult, la ce basini am eu, nu mi le poate satisface niciun taximetrist.
Posted Image

Mai invat si io de la voi

AC-ul? E la dispozitia clientului, ba il invit sa vina "cu mine-n fata" daca vrea vant serios
Muzica?
Nu-mi permit.
Daca clientul vorbeste la tel, atunci pornesc muzica in surdina sa nu para ca-i violez privatiunea.

#67
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,293
  • Înscris: 06.01.2007
Astia care merg din an in paste au multe pretentii. Pentru mine e un serviciu platit, de care am nevoie si atat.

#68
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,293
  • Înscris: 06.01.2007
Am avut si eu o firma cu un asociat. Aveam Lada Niva, el o conducea.
In spate era cos de gunoi. Aveam 10 cutii de pizza, pungi de la mec. Plus o imprimanta A3 si o gramada de hartii.
Odata am mers sa-i trasez unui director de la Vodafone, mare scula. un teren undeva pe langa padurea Baneasa. Masina lui nu mergea prin noroaiele alea.
Am zis sa-l las in fata, dar a refuzat. S-a urcat calare peste toate alea pe-acolo a zis ca-i place meseria noastra si ca daca as sti s-o faca, ar face schimb. Ma rog, eu n-as fi refuzat, banuiesc ca avea un salariu grasSs.
Oricum, noi eram toata ziua ca si cum am fi fumati. De exemplu, aveam o perioada in care ma recomandam Vasile Steel, iar colegul zicea ca el e Titus, fratele meu.
Unii se prindeau, altii nu. Titus Steel fiind o vededa porno autohtona, la moda pe vremea aia. N-aveam greturi, asa ne recomandam multor cleinti, inclusiv la femei de prin politica. Ba chiar unii au si scris intr-un tabel cand era necesar sa masuram o statie de epurare unde nu are voie sa intre oricine. M-am trezit ca trebuie sa prezint buletinul cu numele de Vasile Steel si colegul cu Titus Steel.
:)

Dar desi masuram mormane de gunoaie, nu aruncam aiurea gunoaieie, le lasam in masina pe bancheta din spate. Chestia asta e comuna la multi topografi sa aiba cos de gunoi in spate. Cand gaseam cate o chena de gunoi, descarcam 10 kile. Oricum, sa urci trepiezi plini de noroi in portbagaj era ceva frecvent. Sau sa circuli prin suvoaie, torenti sa-ti intre apa in masina. Ce curatenie sa tii?
Deci, nu te lua dupa mine ca nu-s pretentios. Lada Niva tunata adica i-am facut cateva gauri in podea sa se scurga apa. Cand nimeream cate un drum prost, bucuria nebunilor, pe ala il alegeam.
Spalam masina cu karcherul si in interior, nu doar in exterior.

Ce naiba pretentii sa am? Adica am, dar sunt minime.

#69
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,980
  • Înscris: 20.10.2015

 maccip, on 17 august 2021 - 00:00, said:

Am avut si eu o firma cu un asociat. Aveam Lada Niva, el o conducea.
In spate era cos de gunoi. Aveam 10 cutii de pizza, pungi de la mec. Plus o imprimanta A3 si o gramada de hartii.
Odata am mers sa-i trasez unui director de la Vodafone, mare scula. un teren undeva pe langa padurea Baneasa. Masina lui nu mergea prin noroaiele alea.
Am zis sa-l las in fata, dar a refuzat. S-a urcat calare peste toate alea pe-acolo a zis ca-i place meseria noastra si ca daca as sti s-o faca, ar face schimb. Ma rog, eu n-as fi refuzat, banuiesc ca avea un salariu grasSs.
Oricum, noi eram toata ziua ca si cum am fi fumati. De exemplu, aveam o perioada in care ma recomandam Vasile Steel, iar colegul zicea ca el e Titus, fratele meu.
Unii se prindeau, altii nu. Titus Steel fiind o vededa porno autohtona, la moda pe vremea aia. N-aveam greturi, asa ne recomandam multor cleinti, inclusiv la femei de prin politica. Ba chiar unii au si scris intr-un tabel cand era necesar sa masuram o statie de epurare unde nu are voie sa intre oricine. M-am trezit ca trebuie sa prezint buletinul cu numele de Vasile Steel si colegul cu Titus Steel.
Posted Image

Dar desi masuram mormane de gunoaie, nu aruncam aiurea gunoaieie, le lasam in masina pe bancheta din spate. Chestia asta e comuna la multi topografi sa aiba cos de gunoi in spate. Cand gaseam cate o chena de gunoi, descarcam 10 kile. Oricum, sa urci trepiezi plini de noroi in portbagaj era ceva frecvent. Sau sa circuli prin suvoaie, torenti sa-ti intre apa in masina. Ce curatenie sa tii?
Deci, nu te lua dupa mine ca nu-s pretentios. Lada Niva tunata adica i-am facut cateva gauri in podea sa se scurga apa. Cand nimeream cate un drum prost, bucuria nebunilor, pe ala il alegeam.
Spalam masina cu karcherul si in interior, nu doar in exterior.

Ce naiba pretentii sa am? Adica am, dar sunt minime.

Esti misto
Dupa poza nu s-ar spune. Te-as vedea un batran incapatanat cu un pahar de Pinot Noir care tine sa-mi povesteasca cum sa-mi traiesc viata.

#70
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,058
  • Înscris: 24.02.2006

 xcit, on 15 august 2021 - 22:20, said:

....se urca 3 pe o usa ca in autobuz....

 xcit, on 16 august 2021 - 21:35, said:

....te urci 3 pe o usa? ....ei ca oile, toti pe o usa impingandu-se cu talpa in bancheta....

tu ai cumva o plasa din aceea pt caini montata pe mijlocul banchetei din spate, intre pasageri, ca sa nu poata trece de pe o parte a banchetei pe alta? ca am mers odata cu un Bolt (sau Uber, nu mai stiu) care avea asa ceva si fix de chestia asta se plangea si el, ca-i murdaresc clientii banchetele.
amuzant e ca ne-am urcat in masina lui pe ambele usi, fara sa stim de plasa separatoare. in mod normal ne urcam pe o singura usa, din obisnuinta si mai ales din cauza ca deseori masinile opresc pe prima banda si traficul pe a doua banda se desfasoara in continuare (deci nu-i chiar sigur sa urci pe usa din partea soferului).

nu prea inteleg insa cum ajung clientii sa murdareasca bancheta cu talpile; in mod normal te impingi cu talpile in podea, nu in bancheta. si stai linistit, daca aia reusesc sa-si puna cumva talpile pe bancheta, or sa reuseasca sa faca vreun pocinog si daca-i pui sa urce pe ambele usi. problema e la educatie/comportament, nu la modul in care se suie in masina.

#71
xcit

xcit

    afara ninge linistit si in casa arza-te-ar focu'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 29.06.2006

 _Smiley_, on 17 august 2021 - 06:29, said:

or sa reuseasca sa faca vreun pocinog si daca-i pui sa urce pe ambele usi. problema e la educatie/comportament, nu la modul in care se suie in masina.
de comportament ziceam si eu, asta era doar unul di nexemple, vrei si altele? Nu aveti bluetooth? ca vrem sa ne punem muzica.....aerul nu merge? vrem mai tare....o guma nu aveti? se poate sa mergeti mai tare, ca pierdem trenul(dar el vine la masina dupa 5 min de cand ii dau ca am ajuns) Astea sunt cateva....unul a dat cu pumnul in manerul usii si l-a spart, vorbea la tel si s-a enervat, nu a spus ca a spart manerul, l-am gasit pe bancheta dupa ce a coborat....a trebuit 2 zile sa ma duc sa deschid usa sa poata cobora clientul  pana mi-a venit piesa respectiva....faza cu urcatul pe o singura usa de ce te-ai urca tu cu inca 2 pe aceeasi usa daca masina e trasa in parcare? da-mi un exemplu, nu ala pe care il vrei tu ci ala la care am cerut eu explicatie

de astia educati cu copii care ii urca in picioare pe bancheta ca sa se uite pe luneta ai vazut? eu am vazut destui, in loc sa tina copilul in brate ca sa il salveze de spital la vreo frana aparuta instant.....ei il urca pe bancheta ca de....e copil domnu, ce sa-i faci ca plange

Edited by xcit, 17 August 2021 - 07:23.


#72
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,058
  • Înscris: 24.02.2006
problema mea e asta: eu sunt un calator civilizat, nu murdaresc, nu stric nimic si am grija ca nici cei cu care sunt sa nu murdareasca/strice ceva.
dar ajung sa circul cu o masina cu plasa de caini intre pasageri, pentru ca i-a murdarit cineva candva bancheta.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate