Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
recomandare placa captura video

Trecere apartament pe numele meu

Seria 3 - E90 / 91

LakeSide 11 Straulesti
 arii

Sapa peste pardoseala

Smart phone pentru auz deficitar

Manager transport marfa. Pareri. ...
 BIOS F.24 pentru HP Pavilion g7-2...

Meta Quest 3 512 gb

Father's Day

Clipboard files copy/paste, filen...
 Boardgame-uri despre cuvinte

Care-i treaba cu Reddit-ul? (nu m...

Diferente diferentiale

Finala Eurovision 2024
 

Hyundai Tucson 2021 Luxury 265 CP, cutie automata 6AT, 4x4, plug-in hibrid culoare Dank Knight

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
1320 replies to this topic

#1261
danyd83

danyd83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,050
  • Înscris: 04.11.2013
Conduc masina de circa 9 luni si nu am patit absolut niciodata sa calc din gresala acceleratia atunci cand pun frana. Poate daca calci frana cu calcaiul sa atingi acceleratia cu varful? Habar n-am cum.

#1262
setnicgabriel

setnicgabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 13.02.2007
"Domnul Gabriel Setnic" Posted Image este in principiu de acord cu ce a spus Cristian cu urmatoarele mentiuni:

 CristianAbagiu, on 22 martie 2022 - 05:59, said:

Hai sa iti explic parerea mea pana intervine domnul Setnic Gabriel: am primit masina in 20 August 2021 (Tucson Plug-in Luxury) si pana in prezent am 18000km parcursi.
...
Desi am luat masina masina cu 3 luni mai devreme am mers mai putin km decat Cristian avand doar 14100km parcursi.


Quote

...
Din acest total de km, aproximativ 50% sunt facuti in mod EV cu un consum de 0 lei la incarcare electrica deoarece beneficiez de acesta oportunitate la serviciu.
...
Asa este si la mine aproximativ 50% sunt facuti in mod EV insa partial pe bani. Consumul de benzina in perioada 18 mai-6 noiembrie (primii 10000km) a fost 4.9l/100km.
In perioada 7 noiembrie - prezent (4100km) este de 6.1l/100km (datorat incalziii in perioada friguroasa cat si calatoriilor scurte si dese).

Quote

...
Masina a fost 36000 euro. Intr-adevar sezutul la scaune este deformat, o mica ciobitura pe parbriz si un motoras schimbat pe garantie de la clapeta de combustibil (acesta are deschidere electrica la plug-in). nu am sesizat zgomot pe partea dreapta spate ca la alte persoane. Acum concluzia: nu exista nici o alta marca care sa iti ofere atatea lucruri la acest pret. Daca cineva imi ofera acum 45000 euro pe ea nu o vand deoarece in acesti bani nu pot cumpara de la concurenta o alta masina cu dotarile pe care le ofera acest Tucson Plug-in Luxury. ATENTIE, cand zic asa ceva ma refer la toate dotarile acestui Tucson raportate la pret.
...
Acelasi pret, scaunul de la sofer umflat sezutul (nu e deformat ci se umfla ca un balon). La fel o mica ciobitura in parbriz insa motoras la clapeta de carburant nu am schimbat.
Zgomot in spate dreapta uneori aud si eu la trecerea peste denivelari cred ca este datorat suspensiei tari si rigiditatii caroseriei. La unele masini este o problema la etrierul spate dreapta ce poate produce niste zgomote similare mentinand roata mai infranata.De cate ori am verificat nu parea intepenit.
Masina nu e indicat sa o vinzi deoarece uiti sa conduci pana vine alta (la fel sau alt model).

Quote

...
Ce imi doream ca dotari sa mai existe (cu un pret adecvat) sunt urmatoarele: semnalizari dinamice pe led, lumini duble pentru mersul in spate, lumini abientale pe portiere fata/ spate si poate pe plansa de bord sau chiar langa tunelul unde sunt suporturile de pahare (fata), parbrizul incalzit, posibilitatea de a adauga harta in panoul de bord, Android Auto fara cablu si afisarea acestuia pe tot ecranul. Masina pentru mine este minunata raportata la pretul de achizitie (36000 euro). Am parcurs in sezonul rece in modul EV 70km cu un consum de 2% (clima pornita). Deci, ma declar extrem de multumit.
...
Posted Image Pai mai putina asistenta electronica, ori sa se poata dezactiva eventual in functie de profilul soferului.
Posted Image Sa arate consumul de energie electrica ca orice masina ce consuma asa ceva. Nu mai zic de statiatici cum arata Outlander PHEV.
Posted Image Sa poata merge exclusiv electric ori pedala sa aiba un arca in momentul cand doresti sa porneasca si termicul. Dar e cam imposibil avand cutie automata.
Posted Image Sa mai aiba intre ECO si SPORT un NORMAL care sa fie ca ECO daca nu se poate altfel insa sa pot pune turometrul.
In acest fel cand conduci la sosea sa poti comuta la fel fara sa simti un ghiont in spate.

Posted Image Semnalizari in spate sa fie masi sus. Nu ma deranjeaza ca nu sunt pe led. Sper ca nu te superi Cristi
Personal semnalizari dinamice mi se pare o chestie de prost gust in conditiile in care la aceasta masina se vad pe alocuri reduceri de costuri.

Posted Image Nu pot sa spun ca sunt deranjat de faptul ca in interior sunt becuri cu filament insa faptul ca sunt intrerupatoare si nu butoane care doar activeaza lumina daaaaaaaaaa m-aaaaaaaa deranjeaza.
La un Fiat din 2006 ce a costat fix jumatate aveam asa ceva. La Tucson poti sa incui masina sau sa pleci la drum noapte cu luminile de plafon aprinse aleator. Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Sa aiba lumini la manetele de semnalizare/stergator si la cele de reglat oglinzi. La acelasi Fiat din 2006 era asa ceva deci nu e nu stiu ce tehnologie.

Posted Image Amortizoare la capota. Stiu ca nu o prea deschizi dar cand pui lichid de parbriz si te greabesti o poti scapa.

Posted Image Sa astupe draXului toate gaurile de la caroserie si sa mai dea un strat de lac suplimentar.

Posted Image Jaluzeau de la portbagaj sa se blocheze in jos. Atunci cand cari o baliza mai voluminoasa o cam zgarii.

Posted Image  Dupa ce speli masina curg zoaie pe spatele masinii pe langa numar (cred ca din stopul acela central total inutil). Puteau si acolo sa umple.

Posted Image Era sa uit zgomotul pe care il fac manere usilor cand le dai drumul. Stiu ca sunt rau dar iar mentionez Fiat-ul. Sa invete sa maca macar ca la Fiat!

Mai sunt multe insa nu vreau sa ocarasc sufletul celor ce isi doresc aceasta masina si mai mult.

Quote

O zi minunata!

Subscriu si eu!

 raven75, on 22 martie 2022 - 06:54, said:

Ce anume te face sa crezi ca daca aveai alt brand pietricelele aruncate de tir nu erau tot acolo? Ai senzatia ca la alte branduri au un scut ultrasonic care le distrug inainte de contactul cu parbrizul tau, sau capota?
Dealungul anilor am adus mai multe masini din Germania...in cateva cazuri pana acasa am ajuns cu parbrizul ciobit...ghici unde se intampla asta? ai ghicit - dupa ce treceam granita la noi.
Sa dai vina pe un brand pentru calitatea drumurilor noastre e  foarte tare...maine vei spune ca ti-a purtat ghinion.
Unde sunt sanse mai mici sa prinzi pietre e la masinile cu parbrizul mai inclinat gen Hyundai Ioniq hybrid/plugin care e conceput pentru a avea un coeficient de rezistenta la inaintare mic (0.25 parca)
Dar nici acolo nu e exclus - vezi parbrizul spart la Tesla Model 3 a lui Buhnici. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/pW_1hmt4GVA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Daca vedeti pe strada un Mitsubishi Outlander va recomand sa priviti de aproape grosimea lacului aplicat peste vopsea. Se vede ca la mobila veche.
Deci nu mai luati apararea celor care zic ca usureaza masina diminuind cantiatea de vopsea si lac.
Doar fac economie. Hyundai a facut la greu la aceasta masina. Ai senzatia de masina incompleta.

Legat de parbriz se intampla si eu am o ciobitura putin in sus si instanga cum priveste soferul cu ochiul stang.
Nu stiu daca sa o fac. Oare lipesc parbrizul cum trebuie?
Apoi exista posibilitatea ca ghinionul sa se repete.

 special, on 22 martie 2022 - 07:37, said:

Asta este vopseaua din ziua azi de pe mai toate masinile, sare la cea mai mica atingere. Si eu am o Elantra ce trebuie sa soseasca si sunt constient ca vopseaua e foarte slaba ( si la vechiul i30 zilnic vedeam cate o ciupitura) si ca intr un an maxim o sa arate jalnic partea frontala mai ales ca este destul de aplecata spre sol.Tocmai de aceea ii voi pune folie de protectie pe capota + bara.
Totusi cand dai peste 30k pe o masina, o investitie de cateva sute de euro o poti face si sa scapi de anumite probleme.

Eu am avut inainte un Fiat si nu se intampla cest lucru.
Tabla era tabla si vopseaua era vopsea!

Masini altea de la Hyundai zici ca sunt facute sa mergi cu ele prin casa sau prin gospodaria proprie!

 pixel3cs, on 21 martie 2022 - 19:55, said:

...

Eu n-as mai merge pe Hyundai si as schimba-o daca as gasi cui s-o vand. Deja am puncte pe parbriz de la mici pietricele aruncate de tir (care ma incomodeaza in mers), iar vopseaua s-a ciobit in multe locuri pe capota. Daca dupa 1 an a inceput asa, pai dupa 2-3 ani trebuie parbriz nou si revopsire.

pastreaza distanta mai mare si lasa pe altu sa te depaseasca cand ai un tir in fata.
Apoi unde poti treci de tir.
Eu am pastrat distanta de 30m fata de un tir care abia intrase pe DN2 mergand insre Iasi.
Am vazut cum a sarit piatra din cauciuc a lovit asfaltul de vre-o 3-4 ori si zbang in parbriz.

A facut o floricica desi piatra cred ca avea 2-3 centimetri diametru tinad cont de spatiul din crampoanele amvelopelor de camion.

Edited by setnicgabriel, 23 March 2022 - 10:10.


#1263
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,152
  • Înscris: 17.01.2012
-îmi place că n-are ruliu pe curbe
-pt că-i grea și trebe protejați acumulatorii, suspensia e mai rigidă decât aș vrea io
(dar nu poți și cu sufletu-n rai și cu... :P )
-nu-i led la semnalizarea spate deoarece lampa este pusă-ntr-o poziție nefericită și poate fi lovită extrem de ușor
(de alți participanți, nu de noi... :P )
deci ar fi cam scump de schimbat led mereu...
această nefirească poziție a lămpii se pare că-i o politică coreeană (poate chiar de stat... :) )
-NU VREAU să opresc niciun sistem de asistență la condus - sunt EXTREM de-ncântat când îmi „smulge” volanul din mână :) , iar avertizarea sonoră cred că o voi pune și la telefonul mobil...
(cum, de obicei, dorm la volan - poate așa mai văd și io ce mai e pe șoselele patriei :P )

PS: am picior de domnișoară - am loc pt ambele tălpi între pedale!

#1264
setnicgabriel

setnicgabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 13.02.2007

 Co5min, on 22 martie 2022 - 10:58, said:

...
Exceptând bășica de pe scaun și zgomot suspensie spate (care acum la 14C dispare și curând va fi remediat),
...

Ce vrei sa spui? Detaliaza te rog.

 danyd83, on 23 martie 2022 - 09:21, said:

Conduc masina de circa 9 luni si nu am patit absolut niciodata sa calc din gresala acceleratia atunci cand pun frana. Poate daca calci frana cu calcaiul sa atingi acceleratia cu varful? Habar n-am cum.

La aceasta masina atunci cand franezi motorul electric regenereaza deci nu simti nimic daca apesi din greseala. Doar porneste termicul.
Daca trebuie sa franezi repede si nu mai ai timp sa ridci piciorul  de pe aceleratie si calci frana doar cu varful.

Daca ai drum prin Bucuresti da un semn si iti arat. Problema este ca pedalele sunt la acelasi nivel.
Ma rog probabil ca se intampla numai la mine. Si se intampla rar.

 gushpi, on 23 martie 2022 - 10:11, said:

-îmi place că n-are ruliu pe curbe
-pt că-i grea și trebe protejați acumulatorii, suspensia e mai rigidă decât aș vrea io
(dar nu poți și cu sufletu-n rai și cu... Posted Image )
-nu-i led la semnalizarea spate deoarece lampa este pusă-ntr-o poziție nefericită și poate fi lovită extrem de ușor
(de alți participanți, nu de noi... Posted Image )
deci ar fi cam scump de schimbat led mereu...
această nefirească poziție a lămpii se pare că-i o politică coreeană (poate chiar de stat... Posted Image )
-NU VREAU să opresc niciun sistem de asistență la condus - sunt EXTREM de-ncântat când îmi „smulge” volanul din mână Posted Image , iar avertizarea sonoră cred că o voi pune și la telefonul mobil...
(cum, de obicei, dorm la volan - poate așa mai văd și io ce mai e pe șoselele patriei Posted Image )

PS: am picior de domnișoară - am loc pt ambele tălpi între pedale!

Nu inteleg ce vrei sa spui. Oricum nu e prima oara.

Semnalizariel sunt asa deoarece in Koreea nu cred ca ninge asa des ca sa se depuna gheata pe bara.
Vorbesc de parca la noi ninge des...Posted Image

Eu nu am picioare de domnisoara dar nici mari (port 39). Oricum pedalierul e total aiurea.
Pedala de acceleratie total fara feedback si e in drapta scaunului de la sofer.
Frana e in dreptul mijlocului scaunului.
Senzatia e ca stau oarecum virat inspre dreapta pe scaun.

#1265
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,152
  • Înscris: 17.01.2012
„...Nu inteleg ce vrei sa spui...”

la nivelul la care sunt montate lămpile de semnalizare spate, mai tot timpul te „atinge” câte-un căscat prin parcări
deci dacă se tot sparg, e mai ieftin să schimbi un bec decât un led...

„...Oricum nu e prima oara....”

mi s-a mai întâmplat! :P

#1266
Co5min

Co5min

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,284
  • Înscris: 02.12.2007

 setnicgabriel, on 23 martie 2022 - 10:24, said:

Ce vrei sa spui? Detaliaza te rog.

Pai umflatura scaun o ai și tu, știi bine ce vreau sa spun.

Deranjează vizual când urc in mașina dar nu o mai bag așa mult în seama.

Cum nu va fi remediată pe garanție, nu îmi rămâne decât să coabitez cu ea.

Zgomot suspensie dreapta spate avem foarte multi, indiferent de motor sau echipare. Reclamat la service nu știu ce îl generează și încă se investighează.

La temperaturi de peste 12-14C, cloncănitul dispare. Trag nădejde că până în noiembrie când reapare, sa existe un fix.

#1267
setnicgabriel

setnicgabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 13.02.2007

 Co5min, on 23 martie 2022 - 12:54, said:

Pai umflatura scaun o ai și tu, știi bine ce vreau sa spun.

Deranjează vizual când urc in mașina dar nu o mai bag așa mult în seama.

Cum nu va fi remediată pe garanție, nu îmi rămâne decât să coabitez cu ea.

Zgomot suspensie dreapta spate avem foarte multi, indiferent de motor sau echipare. Reclamat la service nu știu ce îl generează și încă se investighează.

La temperaturi de peste 12-14C, cloncănitul dispare. Trag nădejde că până în noiembrie când reapare, sa existe un fix.

Am spus ca nu inteleg cum le rezolvi. Acum am inteles.
Toate scaunele de piele au tot felul de cusaturi la sezut.
Tocmai pentru impiedica pielea sa se largeasca inegal.
La Tucson nu are decat gaurele si cred un material de intarire lipit pe dos.

Nu inteleg de ce galusca apare inegal (la sofer in partea dreapta a fundului si la pasager in partea stanga).
Cred ca tine si de cum se sta in masina.
La sofer pedalele sun puse foarte in dreapta si la pasager pentru a tine picioarele intinse trebuie tinute in stanga.

E numai o parere le astept si pe ale voastre.

Edited by setnicgabriel, 23 March 2022 - 15:42.


#1268
Henri

Henri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 25.01.2013
E normal ca la viteza sa sufle vantul la nivelul cheder-geam in dreptul oglinzii? In restul geamului nu se simte nimic.

#1269
setnicgabriel

setnicgabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 13.02.2007

 Henri, on 24 martie 2022 - 11:16, said:

E normal ca la viteza sa sufle vantul la nivelul cheder-geam in dreptul oglinzii? In restul geamului nu se simte nimic.

La Hyundai se pare ca da. Chederul nu sterge geamu (cica sa nu il zgarie).
Daca speli masina intra apa in usa. Apoi cu masina uscata cobori geamul si il urci si geamul este ud bine de tot.
Cine stie cat sta apa acolo. Cum spuneam este o masina "premium" (PREMIUM fara "M" la sfarsit).
Premiu in sensul ca primesti mult pentru cat platesti. Insa nu iti da si "M:-ul.

Daca intra apa vantul nu are nici o problema.

Edited by setnicgabriel, 24 March 2022 - 11:52.


#1270
officer_nats

officer_nats

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 783
  • Înscris: 14.10.2018

 pixel3cs, on 21 martie 2022 - 19:55, said:

@setnicgabriel cum iti mai este masina ?
Azi am vorbit cu cineva care detine un Hyundai Santa Fe modelul vechi si ar vrea sa treaca la Santa Fe-ul nou varianta plugin.
Diferenta esentiala este ca Santa Fe se fabrica in Korea iar Tucson in Cehia. La I40 (fabricat in Korea), am luat la propriu 3 cataroaie aruncate pe: pavilion (vopsea ciupita, pavilion infundat 1mm, usa dreapta fata - vopsea intacta, tabla infundata 1 mm) si in parbriz (parbriz ciupit, nu a plecat crapatura mai departe). Pe capota nu am avut nicio ciupitura in 7 ani si 103.000km. Pe bara fata am avut cateva puncte mici.

#1271
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,152
  • Înscris: 17.01.2012
întrebare crucială: UNDE vă țineți ochelarii de soare? :o

#1272
Co5min

Co5min

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,284
  • Înscris: 02.12.2007
In toc și în cotiera.

#1273
Henri

Henri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 25.01.2013
La mine incap in spatiul curbat din stanga consolei centrale.

#1274
Nukem

Nukem

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 28.01.2006
Gabriel, sper ca nu am inteles gresit: "Posted Image Sa mai aiba intre ECO si SPORT un NORMAL care sa fie ca ECO daca nu se poate altfel insa sa pot pune turometrul.
In acest fel cand conduci la sosea sa poti comuta la fel fara sa simti un ghiont in spate.".
Daca vrei, poti pune turometru si la ECO, din setari.

#1275
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,152
  • Înscris: 17.01.2012

 setnicgabriel, on 24 martie 2022 - 11:51, said:

Chederul nu sterge geamu (cica sa nu il zgarie).
Daca speli masina intra apa in usa. Apoi cu masina uscata cobori geamul si il urci si geamul este ud bine de tot.
Cine stie cat sta apa acolo.

nu stă.
dacă erai curios până la capăt, observai că în partea jos a portierei, pe interior, sunt 4 găuri pătrate de scurgere apă.
sper că interiorul se usucă destul de repede

#1276
Nukem

Nukem

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 28.01.2006

 gushpi, on 26 martie 2022 - 16:39, said:



nu stă.
dacă erai curios până la capăt, observai că în partea jos a portierei, pe interior, sunt 4 găuri pătrate de scurgere apă.
sper că interiorul se usucă destul de repede
Tabla de pe usa se incalzeste la orice raza de soare, asa ca apa se evapora si se formeaza curent de aer in usa. Altele sunt problemele, nu asta 😁

#1277
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,152
  • Înscris: 17.01.2012
recunosc că mă-mpiedic de lipsa locului de „stocare” ochelari de soare!!! :P

#1278
setnicgabriel

setnicgabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 13.02.2007

 Nukem, on 25 martie 2022 - 14:37, said:

Gabriel, sper ca nu am inteles gresit: "Posted Image Sa mai aiba intre ECO si SPORT un NORMAL care sa fie ca ECO daca nu se poate altfel insa sa pot pune turometrul.
In acest fel cand conduci la sosea sa poti comuta la fel fara sa simti un ghiont in spate.".
Daca vrei, poti pune turometru si la ECO, din setari.

Multumesc de raspuns. Stiu asta insa era frumos sa o poti face rapid comutand din buton la drumuri mai lungi.
De asemenea sa arata turatia cand este indicatorul de putere in locul turometrului.

Am reusit sa prcurg distanta Bucuresti - Focsani cu benzina de 68 lei si curent de 8 lei mergand 110 km/h pe autostrada, 100 km/h pe DN si 60 km/h in localitati. Cost pe kilometru 0.4 lei comutand intre AUTO si EV atunci cand in localitati nu trecea singura in mod electric.

 gushpi, on 26 martie 2022 - 16:39, said:


nu stă.
dacă erai curios până la capăt, observai că în partea jos a portierei, pe interior, sunt 4 găuri pătrate de scurgere apă.
sper că interiorul se usucă destul de repede

Nu sta balta de apa insa umezeala sta. la temperaturi in jur de 8-10 grade si dupa 1 ora de cand am fost la spalatorie daca las geamul in usa revine ud.
Toate masinile au gauri in portiera in partea de jos. Caldura din masina si umitatea din aer produce condens ce se scurge prin acele gauri.
La Dacia 1300 "specialistii" le astupau ca sa bage ulei ars in usi si praguri care coroda efectiv tabla.

 gushpi, on 30 martie 2022 - 07:57, said:

recunosc că mă-mpiedic de lipsa locului de „stocare” ochelari de soare!!! Posted Image

Nu vreau sa fac absolut nici o reclama.
Dar exista asa ceva: "Suport auto pentru ochelari Kruger&Matz" pe E un MAGazin scump si costa 9 lei.
Atentie in alte locuri ajunge si peste 50 lei deci cautati bine.

Spor la cumparaturi!

Attached Files



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate