Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Jurnal casa P+E Timisoara 2020 eficienta energetic

- - - - -
  • Please log in to reply
273 replies to this topic

#199
mariusjuncan

mariusjuncan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 31.05.2009

View PostXseZ, on 03 ianuarie 2022 - 14:10, said:

Salutare si La multi Ani!!!
Ce solutie ai gasit pentru izolarea zonei dintre acoperisul teraselor si zid? Deasemenea daca poti impartasi solutia aplicata pentru diminuarea puntii termice intre placa casei si a terasei / scarilor exterioare.

PS: intentionez sa incep si eu constructia casei in Timis, proiect fff asemanator cu al tau.

Salut si La multi Ani!

La imbinarea acoperisului terasei si zid nu am facut nimic special pentru ca nu am gasit nici o solutie OK cu structuristul. O sa ramana grinda de lemn ca punte termica si o sa am vata pe fatada care coboara pana pe partea superioara a acoperisului si sub la fel o sa urc cu vata si imbrac si grinda de sustinere care e prinsa de zid. O sa ramana o portiunea neacoperita (tabla de ala acoperis unde ajunge la zid, astereala/lambriurile dar sper ca fiind lemn si suprafata foarte mica sa nu fie un impact asa mare.
Oricum dupa ce ma mut, prima iarna o sa fac o gramada de masuratori cu un termometru cu infrarosu sa vad in realitate ce punti au mai ramas.

Pentru partea dintre terase si casa solutia cea mai corecta este sa ai fundatii independente.
Faci fundatia si elevatia la casa si apoi pui un 10 cm de xps pe portiunile unde ai terase si abia dupa torni fundatiile si elevatiile la terase ca sa ramana EPS intre ele. La fel as face si daca as avea scari.
Asta e o punte termica foarte importanta si am vazut la multi la casa ce inseamna sa nu ai asta acoperita si cat se pierde pe acolo.

#200
cosmin525

cosmin525

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 06.07.2021
Salutare,
O întrebare chiar dacă am citit jurnalul tău permanent: in garaj ai prevazut sistem de scurgere apa rezultata de pe mașina?
Și eu am garajul prevazut in proiect și ma gândeam ce soluții exista.
Apropo , la nivel de usa garaj la certe ai gândit?

#201
mariusjuncan

mariusjuncan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 31.05.2009

View Postcosmin525, on 10 ianuarie 2022 - 21:23, said:

Salutare,
O întrebare chiar dacă am citit jurnalul tău permanent: in garaj ai prevazut sistem de scurgere apa rezultata de pe mașina?
Și eu am garajul prevazut in proiect și ma gândeam ce soluții exista.
Apropo , la nivel de usa garaj la certe ai gândit?

Salut.

Nu am prevazut nici o solutie pt scurgere in garaj.
Logica mea (s-ar putea sa nu fie corecta) e ca nu o sa ai niciodata un volum foarte mare de apa de pe masina in garaj. Cea mai multa apa probabil o sa o ai daca vii iarna cu zapada pe masina (in caz ca nu ti-ai curatat-o) si o pui in garaj.
In orice caz, daca ai o scurgere si o panta mica spre ea, trebuie sa ai un volum mai mare de apa ca efectiv ea sa se scurga pe panta aia pana in scurgere. Intervin fortele de tensiune superficiala cand ai cantitati mici de apa care impiedica scurgerea.
O sa am incalzire in pardoseala si in garaj ca sa imi mentina un 12 grade acolo daca e foarte frig afara deci in practica apa aia o sa dispara singura prin evaporare intr-un anumit timp.

La usa garaj te referi la poarta garaj sau efectiv si usa?

Un hint mai general referitor la garaj.
Daca vrei sa il folosesti pt masina, fati-l mai lat, mai lung, neaparat poarta cu actionare electrica. Altfel, iti va fi inpractic sa il folosesti pt masina si vei ajunge ca majoritatea sa il folosesti ca spatiu de depozitare si atunci nu stiu cat se justifica investitia financiara in garaj.

#202
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,197
  • Înscris: 23.02.2007
Se justifica fiecare leut pentru garaj, indiferent cum il vei folosi. Hint usa: montaj dupa tencuiala interioara.

#203
mariusjuncan

mariusjuncan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 31.05.2009

View Postbobitzaaa, on 11 ianuarie 2022 - 09:53, said:

Se justifica fiecare leut pentru garaj, indiferent cum il vei folosi. Hint usa: montaj dupa tencuiala interioara.

Da, sau cum am facut eu: tencuiesti doar zona portii de garaj unde vine montajul

#204
cosmin525

cosmin525

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 06.07.2021

View Postmariusjuncan, on 11 ianuarie 2022 - 09:16, said:



Când am scris usa garaj ma refeream la usa acces garaj ( sectionala, etc). Din ce m am uitat un pic prin oferte , cei de la mca mi s au părut optimi preț/calitate. Aștept o oferta de la ei pentru L = 3m, H = 2m

1503€ montaj si sistem automatizare inclus. Culoare gri antracit. Izolație thermo au standard/maxim 40mm pe usa.

Edited by Dany_Darke, 11 January 2022 - 22:59.


#205
mariusjuncan

mariusjuncan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 31.05.2009
Ce am invatat pana acuma din constructia casei si poate e util si pentru altii, sa nu repete unele din greselile mele, daca iti doresti calitate.
1. Toata lumea greseste: arhitect, structurist, diriginte, constructor, etc.
Cu cat detectezi mai repede problemele cu atat solutia e mai usoara, mai ieftina.
Nu o sa le prinzi pe toate dar cu cat ai mai putine probleme tarziu cu atat iti va fi mai usor.
Ideal ar fi sa inveti ce inseamna fiecare document, ce se face la fiecare etapa ca sa poti tu reverifica pasii importanti (sa citesti planul de arhitectura, planul de rezistenta)
Enumar din greselile ce au aparut la mine, majoritatea le-am descoperit din timp dar unele mi-au si scapat si le-am descoperit dupa
- am garajul pe limita de proprietate si structuristul nu a tinut cont ca eu vroiam la momentul ala 20 cm de vata pe lateral si dupa cum a facut el planul de sapatura si pozitia zidului, imi mai ramaneau doar 15 cm de izolatie ca sa nu intru pe terenul vecinului)
- nu a prevazut structuristul "mustati" pt armarea scarii in elevatie
- golul de la usa de pod nu era dimensionat pt scarile de pod ce le gasesti in comert
- golul de pod era pus fix in locul unde venea un pop de sustinere la acoperis
- sapatura fundatiei pt gard nu a fost facuta fix pe masuratoare (a trebuit sa vin cu gardul mai mult pe terenul meu in loc sa fiu pe limita de proprietate cu vecinul)
-
2. Majoritatea o sa-ti sugereze solutii care le sunt mai usor lor, nu neaparat ce e mai bine pt tine. Analizeaza bine ce ti se propune!
3. Daca lucrezi cu echipe individuale (la rosu o echipa, instalatii, curent, interioare, etc) o sa se planga unii de altii ca cel de dinainte nu a facut cum trebuie. Bine ar fii sa ii aduci pe toti impreuna si sa discuti cu toti care sunt dependintele si ce se asteapta fiecare de la celalalt ca sa nu ai discutii dupa, la fel si ordinea lucrarilor.
4. Daca vrei o casa pasiva sau una eficienta energetic s-ar putea sa gasesti greu echipe care sa stie ce si cum sa faca. Ori iei o echipa scumpa, ori inveti tu ca si beneficiar ce si cum trebuie facut si instruiesti echipa si ii verifici.
5. Echipele recomandate de cunostinte/prieteni: calitatea recomandari depinde si de pretentiile clientului. Daca nu esti pretentios, nu verifici pe santier si vii si vezi doar la gata s-ar putea sa fii multumit si de o munca facuta prost deci grija si aici cu recomandarile.
6. La etapele importante, ia-ti liber si stai pe santier ca sa verifici ca se face ok (ex. cand se face trasarea axelor pt fundatii, cand se marcheaza pozitia usilor, peretilor, cand se monteaza geamurile, cand se definesc pozitiile prizelor, intrerupatoarelor, obiectelor sanitare) Si in rest ar fi bine sa mergi zilnic pe santier sa verifici ce si cum se lucreaza.
7. Dirigintele nu o sa vina zilnic sa verifice cum se lucreaza dar e recomandat si inainte de etape sa vina sa discute cu echipa planul cum si ce vor face. Unde vezi pe santier chestii care nu stii sigur daca sunt facute bine sau nu cel mai rapid e sa faci poze sa i le trimiti la diriginte sa-ti dea un feedback rapid.
8. Toate echipele cu care vei lucra au tendinta sa ia cat mai multe lucrari chiar daca nu le pot face pe toate la timp. Ce inseamna asta pt tine este ca pe parcus, deobicei spre final o sa te trezesti ca lucreaza cu mai putini oameni sau mai rar si te lungeste. Incearca pe cat posibil sa pui termeni clari in intelegeri si daca se poate si compensatii financiar in caz ca se depasesc termenii.
9. Fa-ti temele!. Inainte de a discuta cu orice echipa pt o etapa, documenteaza-te de cum se face corect etapa aia, ce greseli pot sa apara si chiar daca nu ai un contract scris cu firma respectiva, macar pe whatsapp, mesaj sa ai scris ce v-ati inteles ce si cum se face.
10. Intreaba din timp ce are nevoie fiecare echipa ca sa nu te ia prin surprindere gen maine am nevoie de aia si tu sa te dai peste cap (nu o sa iti garanteze ca nu o sa vina cu requesturi last minute de genul si asa)
11. Totul se negociaza.
12. La estimare costuri nu te baza pe costurile pe care le-au avut altii la case facute acum 1, 2 ani. Preturile la materiale si manopera cresc de la an la an (mai ales de anul trecut)
13. Daca vii din domenii gen IT unde esti obisnuit termenele de livrare sa fie sfinte, asta nu se intampla in constructii deci asteapta-te la intarzieri
14. Specifica clar ca la fiecare echipa pe care o contractezi sa fie inclusa si curatenia la final.
15. Sacii de gunoi ce ii aduni pe santier o sa contina si caserole cu resturi de mancare de la muncitori. Daca ii lasi afara si nu ai parcela ingradita s-ar putea sa ai surprize ca vin caini si iti desfac tot gunoiul si ti-l imprastie peste tot.

#206
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,260
  • Înscris: 17.03.2009
Cum ai rezolvat cu traseele alea?

#207
mariusjuncan

mariusjuncan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 31.05.2009

View Postanaki, on 11 ianuarie 2022 - 11:28, said:

Cum ai rezolvat cu traseele alea?

Am ajuns sa ma cert putin cu electricianul, daca ar fi sa refaca mi-ar da peste cap celelalte activitati programate
Am discutat si cu cei care fac fatada, au zis ca ei se descurca si asa ca au mai intalnit situatii de genul, daca stratul de adeziv pt vata e mai subtire decat copexul ala, o sa decupeze in vata si apoi isi noteaza ca sa nu dea cu diblurile in ele.

Nu e solutia ideala dar e un compromis ca sa nu ma dau peste cap cu celelalte activitati.

#208
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,260
  • Înscris: 17.03.2009
Daca te asigura ca nu vor aparea punti termice ...

#209
mariusjuncan

mariusjuncan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 31.05.2009

View Postanaki, on 11 ianuarie 2022 - 11:51, said:

Daca te asigura ca nu vor aparea punti termice ...

La ce punti termice te referi?
Vata e de 15 cm, santul ala sa zicem in cele mai rele scenarii o sa fie vreo 2 cm deci tot raman 13 cm de vata deci nu ar fi punte termica aici, asta in caz ca aici te refereai daca ramane strat prea subtire de vata dupa ce fac ei santul.

Tot la capitolul electrice, la tablou la ce ar trebui sa fiu atent?

#210
mariusjuncan

mariusjuncan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 31.05.2009

View Postcosmin525, on 11 ianuarie 2022 - 10:38, said:

Când am scris usa garaj ma refeream la usa acces garaj ( sectionala, etc). Din ce m am uitat un pic prin oferte , cei de la mca mi s au părut optimi preț/calitate. Aștept o oferta de la ei pentru L = 3m, H = 2m

Usa mea are 4.05 pe 2.35
Cerusem si eu oferta de la MCA dar erau mai scumpi (prin iulie)
Eu am primit recomandarea de la un prieten pentru alta firma din Tm.
Chiar azi mi-au montat-o.
Automatizare Nice Spin.
Nu stiu cum ar fi una de la MCA, n-am apucat sa o folosesc inafara de testele de azi de la primul montaj dar eu sunt multumit deocamdata de ea si de colaborarea cu astia. Nu stiu in timp cum o sa fie.

De la astia a fost 1160 Euro. La MCA era 1721 Euro.
Imi dai  un PM daca vrei sa-ti dau contactul lor
Am auzit ca s-au scumpit si usile de garaj deja deci nu stiu daca de la ei azi mi-ar putea da acelasi pret.

Attached Files



#211
livyu_s

livyu_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 16.02.2007
Referitor la poza de mai sus: Cum protejezi tabla de pe terasa de deformari (calca pe ea) si adeziv atunci cand o sa puna izolatia?

Edited by livyu_s, 11 January 2022 - 15:43.


#212
mariusjuncan

mariusjuncan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 31.05.2009

View Postlivyu_s, on 11 ianuarie 2022 - 15:42, said:

Referitor la poza de mai sus: Cum protejezi tabla de pe terasa de deformari (calca pe ea) si adeziv atunci cand o sa puna izolatia?

E un punct pe lista mea dar inca nu am discutat cu cei cu fatada cum o sa faca, o sa vad la primavara.
Ce e sigur ca nu o sa ii las sa calce liber ca sigur nu au grija si o sa o indoaie

#213
mariusjuncan

mariusjuncan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 31.05.2009
Problema: am facut greseala sa las electricianul sa traga pe jos curentul in loc sa-l traga pe tavan (ca ii era lui mai usor) pentru ca nu mi-am dat seama cat de multe copexuri o sa fie si cat de riscant o sa fie cand fac tencuiala sa nu mi-l sectioneze astia cu tencuiala sau instalatorii cand trag sanitarele.

Cu ce as putea sa le protejez (pana ajung sa pun IPAT si sapa)?

Cel de la interioare zicea ca putem cu EPS sa le protejam dar poate adun alte idei mai bune de pe aici.

Attached Files



#214
cosmin525

cosmin525

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 06.07.2021
Salut Marius,
O întrebare : cât ai in proiect înălțimea acoperișului?
Mersi

#215
mariusjuncan

mariusjuncan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 31.05.2009

View Postcosmin525, on 11 ianuarie 2022 - 16:38, said:

Salut Marius,
O întrebare : cât ai in proiect înălțimea acoperișului?
Mersi

Acoperisul peste etaj are panta 25 grade, nivelul superior la placa de la etaj e 6.15 si acoperisul ajunge pana la 8.72

#216
casadivino

casadivino

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,161
  • Înscris: 17.07.2013

View Postmariusjuncan, on 11 ianuarie 2022 - 16:28, said:

Problema: am facut greseala sa las electricianul sa traga pe jos curentul in loc sa-l traga pe tavan (ca ii era lui mai usor) pentru ca nu mi-am dat seama cat de multe copexuri o sa fie si cat de riscant o sa fie cand fac tencuiala sa nu mi-l sectioneze astia cu tencuiala sau instalatorii cand trag sanitarele.

Cu ce as putea sa le protejez (pana ajung sa pun IPAT si sapa)?

Cel de la interioare zicea ca putem cu EPS sa le protejam dar poate adun alte idei mai bune de pe aici.
Sapa "tiganeasca" Posted Image

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate