Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Display cu culori neuniforme

Despre Laborator Defectoscopie Ca...

Mama Clopoțel

Windows 11 si boxa portabila - de...
 Angajarea unei persoane de 18 ani...

Depunere declaratie unica PFA - i...

Situatie mostenire

Inlocuit/upgrade placa video Nvid...
 Google tv si open vpn

Vot europarlamentare

Sfat reparatii Golf 5

Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...
 Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...

imprimanta laser capacitate medie...
 

Olx interzice anunturile cu porci

* * * - - 5 votes
  • Please log in to reply
126 replies to this topic

Poll: Anunțuri cu porci de vânzare (28 member(s) have cast votes)

Interzice olx anunțurile de vânzare a porcilor?

  1. Nici vorbă (11 votes [37.93%] - View)

    Percentage of vote: 37.93%

  2. Da (3 votes [10.34%] - View)

    Percentage of vote: 10.34%

  3. Nu îmi pasă dacă interzice ori nu, oricum nu cumpăr porci de aiurea (15 votes [51.72%] - View)

    Percentage of vote: 51.72%

Vote Guests cannot vote

#109
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012

View Postsyris, on 21 decembrie 2019 - 03:51, said:

Poate ca ar fi cazul ca taranul care traieste din subzistenta  sa lase agricultura  pe seama industriei alimentare si altor profesionisti care se pricep sa faca asta si isi permit financiar.
Suntem in 2020.   S-a dus vremurile cand erai nevoit sa-ti produci propria hrana, acum ca exista supermarkete si industria alimentara, nu mai e nevoie, ba chiar crescand pretentiile consumatorilor, normal ca legile au devenit mai drastice.  
Nici din hobby/pasiune n-as mai practica agricultura fiindca e obositor si extenuant chiar sa cultivi o ceapa.   Daca vrei un hobby, mai bine  te apuci de  cantat ,  pictat digital, scris carti, calatorit,  facut poze/filmat cu drone, facut jucarii, decoratiuni si mobilier  cu  imprimante 3D, facut aplicatii  sau investit in criptomonede.

Uite ca americanii mananca de peste 70 ani carne industriala si legume modificate genetic  de sera si alte alimente   cu E-uri  din supermarket   si n-au nici pe dracu, ba chiar sunt in prezent vreo 300 milioane ca populatie.  Ca sunt  destui   obezi asta e din cauza ca mananca MULT pur si simplu si sunt sedentari.

Aceasta gandire este lipsita de orice fundament si provine din neintelegerea in totalitate a agriculturii si a sensului exploatarii pamantului si a altor resurse din ograda proprie.
Daca dispui de un teren unde poti face agricultura, atunci ar fi bine ca acel teren sa fie exploatat cat mai intensiv, sa obtii un randament cat mai bun al productiei, iar acest lucru trebuie facut cu atat mai mult cu cat produsele vandute in supermarketuri provin dintr-o agricultura care nu respecta mediul inconjurator si care pompeaza in mod masiv inputuri sintetice.
Productia agricola este chimicalizata puternic, calitatea productiei fiind afectata de acest mod nociv al practicarii agriculturii, lucru care se vede in gustul multor fructe/legume care dau impresia ca sunt cauciucate, sintetice, pentru ca lipseste gustul acela pe care ar trebui sa-l aiba.

In ograda proprie poti sa controlezi intregul proces de productie si poti introduce inputuri curate, iar in cazul in care nu te intereseaza ca dai cu chimicale tot se justifica sa cultivi sau sa exploatezi pamantul sau sa cresti animale, pentru ca asta inseamna adaugarea de valoare chiar pe terenul pe care esti proprietar.
Acesta este un lucru foarte benefic, iar daca fiecare ar putea sa se autointretina din propria ograda in ce priveste necesarul de alimente, atunci tara ar duce-o mult mai bine.
Cultivarea oricarui petic de pamant este in interesul societatii, pentru ca inseamna ca un procent mai mare din terenul limitat pe care il avem la dispozitie este cultivat si nu este lasat nefolosit, iar asta se va vedea si in avutia detinuta de acea societate.

Nu se pune problema ca pierde statul ceva atunci cand taranul se autointretine si statul nu ar pierde nimic daca toata populatia ar reusi sa se autointretina in privinta necesitatilor alimentare.
Nu trebuie sa uitam ca productia obtinuta se face in general cu niste cheltuieli, care inseamna achizitia de cele necesare pentru cultivarea plantelor sau pentru cresterea animalelor.
Discutia despre TVA-ul necolectat din cadrul autoconsumului din agricultura de subzistenta este lovita de nulitate, pentru ca acea productie se obtine cu niste cheltuieli pentru care vei plati TVA, iar apoi ceea ce obtii din ceea ce ai cultivat va reprezenta plus valoare, care pentru taran va insemna o economie de cheltuieli.

Numai ca... acea economie de cheltuieli se face fata de necesitatile alimentare, in schimb acei bani economisiti vor putea fi cheltuiti pe alte bunuri si servicii, deci nu se va pierde nimic, ci se va castiga in privinta avutiei societatii!

E ca si cum am spune ca daca populatia o duce mai bine, societatea o duce mai rau, ceea ce este total aberant.

#110
marcusdefeis

marcusdefeis

    Lunetist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,028
  • Înscris: 14.07.2008

View Poststoshiba, on 20 decembrie 2019 - 16:41, said:

PNL si PDL e in toate!

basescu

#111
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,855
  • Înscris: 10.12.2006
Avantajele de care ziceti voi exista cand cunosti porcul, il cresti tu sau ti-l creste cineva, dar daca esti pe olx e evident ca nu poti sa stii ce a mancat si cat de sanatos e.

Deci eu nu as cumpara veci de pe olx porc, pentru ca taranul nu o sa-l creasca cu trufe daca stie ca il creste pentru vanzare, la fel cum taranul indoaie vinul, arunca fruncea in palinca sa fie mai multa, etc., face doua ture, una pentru el si una de vanzare.

#112
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
Corect, lumea nu are incredere in roman :)...pentru ca el e hot :)..

#113
marcusdefeis

marcusdefeis

    Lunetist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,028
  • Înscris: 14.07.2008

View PostKres, on 20 decembrie 2019 - 17:02, said:

Corporațiile ai încălecat acesta țară
mai bine s-o incalece corporatiile decat putorile rosii hoate

#114
radu889

radu889

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 384
  • Înscris: 06.03.2019
Asta e o prostie emotionala.
Tu trebuie sa judeci pragmatic. Corporatiile te incaleca la modul industrial / en-gross. Ce paraziteaza bugetarul roman este vax pe langa ce fac aia.
Aia au puterea de a pune la pamant o tara in cateva zile.
Dar aici nu este o chestiune de ales.
Corporatiile sunt stapanii tai si bugetarii sunt doar executantii lor. Tu nu ai ce sa alegi ca tu la vot ai doar oferta de executanti. Tot ce poti sa faci e sa nu mananci otrava lor atat timp cat se mai poate. Probabil ca in viitor vor face sa fie ilegal sa mai cresti animale si atunci e cazul sa o stergi din tara cat mai repede :D

#115
IdI1

IdI1

    ?????!!!!!!????

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,601
  • Înscris: 01.12.2007
Cea mai tare chestie va fi pe castratul chirurgical al purceilor care se va interzice, acum este o dezbatere sa te oblige sa ii faci anestezie. Acum industrial purceii se castreaza chimic si mai nimeresti cate o pulpa cu miros de vier daca nu a prins bine si i-au crescut nitel.
A devenit o chestie interesanta ca crescut numarul de clinici de fertilizare in vitro. Poate sa fie sau nu o legatura intre alimentatie si fertilitatea umana, dar foarte multe cupluri au probleme in a concepe un copil, de al doilea nu se mai pune problema.
Industrial carnea e mai comod si disponibila tot timpul in supremarket, dar gustul nu se discuta. De la taran cumpara cine mai are ceva leagaturi cu localitatea respectiva si cunoaste cat de cat omul sau ajunge la el prin cunostiinte.
ca @rionut83 stiu multi care isi lucreaza pamantul si au o exploatatie cu mai multi porci pentru vanzare ii cresc cu ce produc ei. Porcul ala este trasabil, crotaliat, cu pasaport si carte de sanatate si cu mici exceptii va avea acelasi gust cu cel crescut de taran pentru autoconsum pentru ca ei vor sa il vanda in perioada Craciunului si nu il grabesc. Pentru ei este esential un sistem prin care sa isi poata  vinde marfa.
Targurile sunt inchise din motive evidente, dar mi se pare absurd sa il scoti pe om de tot din agricultura sa nu ii mai lasi nici o posibilitate de promovare atat timp cat are totul ok, iar medicul veterinar stie ce are acolo si poate sa isi dea sau nu acordul de sacrificare al animalului.

Din cauza pestei in vara si toamna s-a refuzat receptia cerealelor de catre traderi, au fost probleme mari de logistica pentru ca erau sanse sa mute virusul odata cu cerealele asa ca totul a trebuit stocat (un fel de carantina) perioade mai mari de timp lucru pentru care fermierii nu au fost pregatiti.Totul  din cauza ca Garda Forestiera nu si-a facut treaba in privinta mistretilor, a fost total impotenta.

II avantajam tot pe cei mari prin interzicerea unor anunturi?

#116
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Daca interzicerea vanzarii porcilor pe OLX este reala, ea nu este pentru avantajarea crescatorilor industriali de suine, ci este pur si simplu pentru limitarea mijloacelor de raspandire a pestei porcine africane, boala care este extrem de grava si necesita masuri preventive de sacrificare in masa a animalelor, alta solutie neexistand.

Aceasta masura nu ii avantajeaza doar pe cei mari, ci avantajeaza pe toti cei care vor sa creasca un porc, indiferent ca vor sa-l creasca in ograda proprie sau in sistem industrial, prin limitarea posibilitatilor de imprastiere a virusului.

Asta nu inseamna ca virusul de acum incolo nu se va mai raspandi, ci inseamna doar ca dispare o modalitate de transmitere a virusului prin transportul animalelor pe distante mari in mod inutil.

#117
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
E o prostie pentru că pesta porcina se răspândește în viu iar comerțul era cu porci sacrificați, pentru Crăciun. Lupta împotriva pestei nu se face prin interzicerea anunțurilor, porcii tot se vând într-o formă sau alta.

#118
IdI1

IdI1

    ?????!!!!!!????

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,601
  • Înscris: 01.12.2007
Prostia este  ca statul roman este impotent cu privire la la principalul vector de raspandire in speta mistretii, Garda Forestiera umbla lelea dupa brazi verzi.

#119
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012

View PostKres, on 21 decembrie 2019 - 18:43, said:

E o prostie pentru că pesta porcina se răspândește în viu iar comerțul era cu porci sacrificați, pentru Crăciun. Lupta împotriva pestei nu se face prin interzicerea anunțurilor, porcii tot se vând într-o formă sau alta.

Ce spui acolo este o prostie. Uite aici cum se transmite virusul pestei porcine: http://www.ansvsa.ro...rcine-africane/

Evident ca porcii tot se vand, dar una este sa-i trimiti prin curierat la 300 km distanta si alta este sa ii vinzi in apropiere.

View PostIdI1, on 21 decembrie 2019 - 18:47, said:

Prostia este  ca statul roman este impotent cu privire la la principalul vector de raspandire in speta mistretii, Garda Forestiera umbla lelea dupa brazi verzi.

Nu prea este asa, am vazut un reprezentant al UE vorbind in urma cu mai mult timp, cand virusul se raspandea agresiv, ca autoritatile romane au facut cam tot ce-au putut si ca au implementat toate recomandarile facute.

Interviul aici: https://economie.hot...iei-popular.htm

Edited by Vincentiu_1981, 21 December 2019 - 18:55.


#120
IdI1

IdI1

    ?????!!!!!!????

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,601
  • Înscris: 01.12.2007
Tu ai citit respectivul interviu sau doar titlul?

#121
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Evident ca l-am citit.

De ce? Ai gasit ceva interesant?

#122
sSorsy

sSorsy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 24.03.2017

View Postsyris, on 20 decembrie 2019 - 22:02, said:

Pe langa porumb, taranii ii mai dau si pastile de hormoni pentru crestere, si alte substante care sunt neautorizate si interzise in UE.

Sa nu mai spun ca ii cresc in conditii neigienice.
Nu doar pesta ar fi problema principala, ci si trichineloza avand in vedere ca majoritatea taranilor nu prea cheama oamenii de la deratizare sa le extermine sobolanii.
Nu cred ca vrei sa ajungi infestat cu o larva din aia.
Porcul e un animal   mizerabil si plin de grasime, iar eu l-as scoate definitiv din alimentatie pentru ca nu e bun pentru sanatate.
Din cauza asta consumul de porc e interzis in cultura islamica. Stiau musulmanii ce stiau, asta in vreme ce europenii consumau carne de porc la greu prin evul mediu si speranta de viata era de 25-30 ani fiindca mureau pe capete din cauza bolilor  in timp ce musulmanii traiau mai mult.  
Carnea de porn e principala cauza pentru cresterea riscului de infarct daca e consumata in exces.

Nu interzice nimeni nimic cat timp respecti niste reguli si standarde europene ca gospodar.
Pana cand taranii vor invata sa respecte legile, vom manca carne semi-artificiala din import la suprapret care e cu siguranta mai buna decat aia de la tara unde animalele sunt crescute in conditii mizerabile.
Oare ce gust o avea??

#123
IdI1

IdI1

    ?????!!!!!!????

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,601
  • Înscris: 01.12.2007
Inafara de titlu? Nimic interesant. Tot de mistreti zice si face misto de noi ca natie ca umblam cu mamaliga'n traista oriunde se duce unu al doilea ii aduce demancare de acasa.

Edited by IdI1, 21 December 2019 - 21:09.


#124
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Pai nu face misto de noi, ci evoca realitatea specifica spatiului mioritic.

Nu putem avea pretentia de la societatea romaneasca sa aiba aceleasi obiceiuri, traditii si aceleasi conceptii, preconceptii, idei preconcepute si prejudecati ca alte societati cu care am vrea sa ne comparam.

Problema la noi este ca domina judecatile superficiale si care conduc la concluzii eronate in toate cazurile.

De asemenea, teoria conspiratiei este la mare cautare si ne place atunci cand incepem sa vorbim din imaginatia altora care au raspandit acele conspiratii.

Edited by Vincentiu_1981, 21 December 2019 - 21:46.


#125
richi_e

richi_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,951
  • Înscris: 02.02.2007
olx a avut anul trecut si o initiativa cu cainii pusi la vanzare de escroci.. intre timp se pare ca au uitat!

#126
Adi blondu

Adi blondu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,724
  • Înscris: 05.01.2007

View Postceanu1980, on 20 decembrie 2019 - 21:45, said:

Eu de frica l- am facut asa
Si tot de frrica,nu le donezi?  Posted Image

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate