Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...
 [UNDE] reciclare cd / dvd

Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa
 Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.
 Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!
 

Huawei HG8143A

- - - - -
  • Please log in to reply
155 replies to this topic

#37
daniel_vodafone

daniel_vodafone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,282
  • Înscris: 25.02.2019
Si fibra unde intră?

#38
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Pe dedesubt, vine colac si intra mai jos de etichetă, in pozitia in care a fost făcută prima poză.

#39
daniel_vodafone

daniel_vodafone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,282
  • Înscris: 25.02.2019
Mulțumesc

#40
ro08

ro08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 02.06.2008
Exista posibilitatea instalarii acestui ONT in locul HG8121h + mininod CATV?

#41
siru

siru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 09.06.2005
A incercat si reusit cineva sa conecteze un router la acest ONT (pe portul 1, de dorit, fiindca e gigabit)?
Eu am incercat sa conectez un D-Link DIR-842 si nu am reusit sa-l fac sa mearga.
Am ales, pe rand, la Connection Type intai valoarea Dynamic IP, apoi PPPoE (cu user si parola din contractul cu RDS) - dar nu am reusit prin niciuna din metodele astea.
Pur si simplu dupa ce urmam toti pasii de configurare, routerul imi dadea mesaj ca nu are conexiune la Internet (WAN).

P.S.
As fi dorit sa folosesc routerul meu pentru partea sa de WiFi cu dual band, ceea ce ONT-ul nu are.

#42
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Digi trebuie sa iti modifice ont-ul mai intai in bridge....

Edited by diZy, 24 December 2019 - 18:30.


#43
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,201
  • Înscris: 18.04.2008
Merge oricum. :)

#44
ro08

ro08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 02.06.2008
Nu a cerut nimeni (abonati vechi) instalarea acestui ONT? Adica, a fost posibila inlocuirea celor doua cabluri/fibra (unu pentru ont, altul pentru mininod) doar cu unul singur? Suporta echipamentul Digi din casa scarii o astfel de configurare sau pot sa ma resemnez si sa astept pana vor schimba infrastructura din zona in care locuiesc?

#45
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,201
  • Înscris: 18.04.2008
Fă o sesizare din contul Digi sau vorbește cu Digi Helper

#46
ro08

ro08

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 02.06.2008
Am facut, dar am primit raspunsul cu infrastructura. Ma gandeam ca au fost altii mai norocosi. Sau mai insistenti.

#47
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

 siru, pe 24 decembrie 2019 - 18:19, a scris:

A incercat si reusit cineva sa conecteze un router la acest ONT (pe portul 1, de dorit, fiindca e gigabit)?
Eu am incercat sa conectez un D-Link DIR-842 si nu am reusit sa-l fac sa mearga.
Am ales, pe rand, la Connection Type intai valoarea Dynamic IP, apoi PPPoE (cu user si parola din contractul cu RDS) - dar nu am reusit prin niciuna din metodele astea.
Pur si simplu dupa ce urmam toti pasii de configurare, routerul imi dadea mesaj ca nu are conexiune la Internet (WAN).

P.S.
As fi dorit sa folosesc routerul meu pentru partea sa de WiFi cu dual band, ceea ce ONT-ul nu are.
Orice router poate fi conectat la ONT-ul in discuție. Nu e musai necesar să fie conectat în modul bridge. ONT-ul va aloca IP-uri pentru toată rețeaua, iar routerul pe care vrei să-l folosești va avea IP din aceeași clasă. Dacă ONT-ul are IP 192.168.1.1, atunci routerului pe care vrei să-l folosești ca repeater îi vei aloca (să zicem) 192.168.1.2. Bagi disable la DHCP și-i conectezi un port LAN într-altul TOT LAN al ONT-ului. Restartezi ONT-ul și vei putea folosi (și) routerul pe care tocmai l-am configurat. Dacă e mai pricopsit pe partea de wireless, poți băga dizable la WI-Fi ONT. Dacă vrei să păstrezi ambele SSID-uri wireless, nu se va supăra nimeni...
Ordinea de configurare ar cam fi următoarea: Te conectezi prin cablu la routerul ce urmează să devină extender și-i schimbi întâi IP-ul intr-unul de genul celui recomandat mai sus. Acesta este recomandabil să nu fie alocat în gama DHCP setată pentru ONT. Salvezi configurarea și dacă cere restart accepți.
Te conectezi din nou, pe noul IP și bagi disable la DHCP. Din momentul acesta nu te mai poți conecta direct la el, ci prin rețeaua căreia ONT-ul îi alocă IP-uri. Conectezi două porturi LAN (care să fie deblocate), câte unul de la router, respectiv ONT, așa cum am precizat mai sus și te poți folosi de noul (poate fi și vechi...) router. la alte porturi LAN (funcționale) ale acestuia poți conecta elemente de rețea ori alte routere extender, configurate la fel.

#48
ACIDulat2000

ACIDulat2000

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.01.2020
Eu am cumpărat un router TP-LINK C1200 full gigabit și l-am configurat ca Access Point la primul port gigabit al acestui ONT: HG8143A5 de la Digi/RCS-RDS, însă vitezele din cele 4 porturi se împart, am abonamentul FIBERLINK 1000. Când fac testul de pe speedtest.net fiind conectat la portul 1 al ONT-ului viteza de download o am intre 900 si 1000Mbps, iar dacă testul îl fac la router obțin între 400 și 500Mbps. Îmi poate spune cineva din ce cauză mi se împarte viteza? Înainte am fost la Telekom, iar acolo ONT-ul lor avea 4 porturi gigabit și în urma testelor de viteza scoteam pe fiecare port între 900 și 1000Mbps și nu a fost nevoie să cumpăr al router, iar acum că am unul nu știu dacă așa trebuie să procedeze. Ori routerul pe care l-am cumpărat e stricat, ori cei de la Digi mă restricționează.

#49
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
In TP-Link ai si alte dispozitive conectate sau mai bine zis la TP-Link ai alte dispozitive conectate in timp ce faci testele? Ca e normal sa ai viteza mai mica daca in acelasi timp in care faci testul mai ai si alt dispozitiv care face trafic sau daca dispozitivul de pe care faci teste face si alt trafic in acelasi timp.

#50
ACIDulat2000

ACIDulat2000

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.01.2020
Testele de viteză le-am efectuat de pe un singur calculator nemaifiind conectate alte dispozitive în porturile LAN

Aici sunt conectat la TP-LINK:
[ https://www.speedtest.net/result/8911125130.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Iar aici la routerul celor de la Digi:
[ https://www.speedtest.net/result/8910812402.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#51
giani41

giani41

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 22.01.2010

 FaneDuru, pe 27 decembrie 2019 - 21:54, a scris:

Orice router poate fi conectat la ONT-ul in discuție.
Foarte tare postarea ta, multumesc mult, acum ma pot bucura si eu de viteza contractata!

#52
billy the kid

billy the kid

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 11.11.2006
Stiti cumva daca acest ONT se da acum pentru orice contract nou?
Exista vreo retrictie legata de infrastructura de fibra?
Momentan am Telekom fibra pentru TV si Net si vreau sa migrez la Digi dar nu as vrea sa am doua echipamente in casa.
Ms.

#53
Iaro

Iaro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,016
  • Înscris: 27.02.2006
eu am zte. si are doua antene si un singur echipament pentru internet, tv si telefon fix. depinde de infrastructura digi din zona unde vrei sa te abonezi la servicii. nu ai ceva prieteni, vecini, abonati la digi sa vezi ce echipamente detin?

#54
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
Acesta, HG8143A5, stie inclusiv doua retele diferite (abonamente diferite), fiberlink (clasic) si bussiness (ip fix) plus tv. Conteaza norocul pe care il ai cu echipa, la mine a fost la a treia incercare. A venit cineva care chiar stia ce face (respect Bogdan) si l-a instalat ca parte a abonamentului de bussiness. Asa ca am fiberlink pe wifi si un port iar celalalt port este pentru celalat contract (nu ma intereseaza simultan doua retele de wifi asa ca acest model este optim pentru mine). Tv-ul inca nu l-am testat inca pentru ca mai am ceva de facut in "santier" dar este activa iesirea. Asa ca pot spune ca este 3 in 1 pe acelasi fir de fibra (acest model cred ca a fost solutia optima pentru faptul ca exista deja un fir activ de fibra si probabil costa mai mult adaugarea a inca unuia de fibra in acelasi loc pentru alte solutii).

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate