Pils vs Lager
Ultima postare: sep 20 2019 09:40, Inițiat de
iri_rim
, sep 13 2019 09:54
·
0
#1
Publicat: 13 septembrie 2019 - 09:54
Am cumparat din (insert name of merchant here) o bere numita Stephansbrau si m-a nedumerit un lucru: tipul acesta de bere se vinde in vreo 6 versiuni diferite: pils, lager, neagra, alba, fara alcool si cu fructe.
hai, la tipurile celelalte inteleg diferenta dar intre pils si lager care e diferenta? Editat de iri_rim, 13 septembrie 2019 - 09:56. |
#3
Publicat: 13 septembrie 2019 - 10:01
Pils-ul are mai mult hamei. In Lager pui mai putin hamei, este mai usoara si mai dulceaga. Si la culoare se difera, Pils-ul este auriu, iar Lager-ul este galben deschis. In Austria/Germania daca iti comanzi un "Helles" (o deschisa) primesti mereu un Lager, pentru ca are culoarea mai deschisa.
Pils-ul in schimb este cea mai bauta bere. Am baut Stephansbräu odata in Germania, cumparata de la Kaufland. Este marca proprie daca nu ma insel si mi se pare slab calitativa. Editat de business11, 13 septembrie 2019 - 10:02. |
#5
Publicat: 13 septembrie 2019 - 10:11
Pils-ul este un tip de lager initiat la miljlocul sec XIX in orasul Pilzen.
E mai deschis la culoare (galben pai), mai sec, mai amar si cu mult mai multa aroma de hamei decat alte tipuri de lager. Iar hameiul de aroma trebuie sa aiba note florale; cel mai adesea este Saaz. iri_rim, on 13 septembrie 2019 - 10:03, said:
la consumatorul final: adica bautorul, implicit eu, n-am vazut decat o slaba diferenta intre ele. aproape nesesizabila. Asa cum nu toti producatorii respecta incadrarea in stilurile traditionale de bere. Editat de ain, 13 septembrie 2019 - 10:12. |
#9
Publicat: 13 septembrie 2019 - 10:34
PILS inseamna mai mult hamei sau mai multe tipuri de hamei, adica mai amara si unele au mai mult alcool, si este si mai inchisa la culoare.
Berea lagger este mai slaba , mai deschisa la culoare si mai putin amaruie. Editat de notrust, 13 septembrie 2019 - 10:34. |
#11
Publicat: 13 septembrie 2019 - 10:52
Dar daca ai sa bei Stephans Brau ai sa vezi ca cea la cutie rosie este mai suportabila la gust, decat cea in cutie verde, care este mai amara.
La noi, la producatorii mari, se vand numai beri lagger, diferenta o fac ingredientele, timpul de fermentare si cantitatea de alcool bagata in ele, (mai ales la producatorii ieftini pentru bodegari). Singurele beri PILS vandute la noi de fabrici mari pe care ai sa le simti la gust, sunt: 1. Carlsberg 2. Stephans Brau la cutie verde In rest daca vrei bere PILS trebuie sa cauti producatori artizanali sau producatori de casa. Si inca o chestiune, nu ai cum sa vinzi o bere PILS daca ai bagat malai in ea: - Albacher - Stella Artois - Bergenbier - Golden Brau - Timisoreana Editat de notrust, 13 septembrie 2019 - 10:56. |
#13
Publicat: 13 septembrie 2019 - 10:58
Alea cu porumb, acre sau dulci intarite cu alcool, beri de drojdieri care simt nevoia sa simta alcool nu mai zic, alea nu sunt nici lagger nici pils:
- Noroc - Bucegi - Ciucas - Holsten - Newmarkt ( n-are porumb, dar are alcool industrial bagat in ea la fel ca astea cu porumb). toto_riina, on 13 septembrie 2019 - 10:55, said:
Nu neaparat, Ursus avea inca dupa revolutie pe eticheta scris "Premium Pils", deci in niciun caz nu e lager. Ursus este cea mai PILS dintre ce se produce la noi, dar e departe de gustul PILS. Editat de notrust, 13 septembrie 2019 - 10:58. |
#14
Publicat: 13 septembrie 2019 - 11:45
E BINE DE STIUT: o bere buna, face spuma multa, lasa paharul / halba cu spuma limita si pe fund ramane o pojghita de bere care se caramelizeaza lasata mai mult timp.
Pana acum din berile industriale pe care le-am baut singura care lasa o spuma lipicioasa in urma este STAROPRAMEN. In rest doar berile artizanale sau cele produse in casa mai fac acest lucru. Editat de notrust, 13 septembrie 2019 - 11:46. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 2
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi