Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Jurnal constructie casa - Branesti (IF)

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
715 replies to this topic

#577
asorin2004

asorin2004

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 02.01.2006
Nu prea sunt fanul device-urilor ce folosesc unde radio, am incercat pe cat se poate sa merg pe varianta cablata.

Am oarecare temeri vis a vis despre fiabilitatea produselor, dar na, voi mai vedea. Un modul are 32 de relee, si voi monta 2 astfel de module.
Daca pateste vreun modul ceva - raman fara lumina pentru canalele respective.
Probabil ca voi cumpara inca 2 module de rezerva - chiar si inlocuirea unui modul cu 32 de conexiuni nu va fi chiar floare la ureche.

Fingers crossed cu Kincony, sper sa nu fi facut o alegere pe care sa o regret ulterior.

#578
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008

 asorin2004, pe 09 decembrie 2021 - 11:50, a scris:

Releele smart sunt de fapt o placa cu multe relee , care va sta in camera tehnica, langa tabloul de sigurante. Ca idee, asta e producatorul : https://www.kincony.com/

Intrerupatoarele vor fi conectate la aceasta placa si vor fi cu revenire (de genul sonerie), la ele nu ajunge cablu de curent 220v, ci voi pune un cablu subtire cu multe fire (fie cablu de alarma, litat, fie cablu utp, fie cablu interior de telefonie - ideea e ca fiecare doza de intrerupator cu 6 module va avea nevoie de minim 26 fire: 12 contacte, 12 iluminari pornit/oprit, 2 lumina de veghe)

Deci intrerupatoarele is 'controlate' de acea placa cu relee..iar curentul in becuri e furnizat prin acel device/placa cu relee? Care-i schema de functionare de fapt din tablou spre acea placa..si apoi spre intrerupatoare si becuri?

Si releele smart ce se pun in doze..functioneaza cam pe acelasi principiu..Intra curent in ele..si iese spre becuri..fiind controlat de intrerupator..La tine..toate releele  or sa fie de fapt pe acea placa (o centrala de iluminat sa-i zicem)..iar de acolo pleaca tensiunea spre becuri?

Edited by manghels, 09 December 2021 - 18:48.


#579
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019
Bun, încearcă măcar sa aduci fir de nul in fiecare întrerupător, pentru situația in care vei dori sa schimbi soluția cu altceva.  Cât despre fiabilitatea undelor radio, cu WiFi star (o singura conexiune către AP) poți avea oarece dubii, dar la Zigbee orice device alimentat cu energie electrica permanenta (nu pe baterii) se comporta ca un repetor de semnal, și astfel creste acoperirea odată cu numărul de echipamente instalate. In plus, ambele funcționează pe 2.4Ghz, o banda ce începe deja sa se elibereze și care are o distanță de transmitere sporită fata de 5Ghz (dar care oferă mai putina lățime de banda, irelevanta pentru echipamente IoT).

#580
asorin2004

asorin2004

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 02.01.2006
@mangels, Da contactul pentru fiecare bec se va face in placa cu relee, iar releul respectiv va fi actionat de la distanta, prin impuls de la intrerupator (apesi o data pe intrerupator, se inchide circuitul, releul se actioneaza, inchide cirtcuitul de lumina, se aprinde becul 220 + ledul de semnal din intrerupator, intrerupatorul revine la pozitia initiala. Apesi a doua oara pe intrerupator, se inchide circuitul, releul se actioneaza, deschide circuitul de lumina, se stinge becul 220 si ledul de semnal din intrerupator, intrerupatorul revine la pozitia initiala). Actionarea releului se poate face si prin telecomanda sau app (modulul de relee are si intrare ethernet)

@anothertwo E o idee buna, o sa aduc si fire de curent in dozele de intrerupatoare, daca e sa cedeze modulul de relee sa nu raman fara lumina. Referitor la partea de unde radio la genul asta de device-uri, problemele pe care le vad eu sunt legate de interferente si cele referitoare la santate (pe termen lung)

As exemplifica doar prima parte - interferentele. Unde locuiesc acum mi-am bricolat eu acum multi ani niste telecomenzi pe lumina (am cumparat un set de 5 prize cu telecomanda, le-am luat circuitele, le-am pus in niste mici cutitute in dozele de lumina). Toate bune si frumoase, doar ca dupa un an, incepeau sa se aprinda luminile de capul lor (si de obicei noaptea). Norocul a fost ca acele prize aveau optiunea de a schimba cumva frecventele - si asta a rezolovat problema.

#581
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008
Ce producator are cablul NYM-J? Bistrita?

Am luat si eu de acolo, parca nu era romanesc ca m-am ferit, dar cuprul original nu se rupe asa usor, e o reducere de costuri la aliaj.

#582
asorin2004

asorin2004

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 02.01.2006
Update

Am avut o perioada destul de aglomerata la job si nu prea am mai avut timp sa ma ocup cum trebuie de casa .
Ce am reusit sa mai fac intre timp:
- am montat usa de la magazie (termopan)
- am montat usa de la intrare (modelul de la maco de care am scris mai sus). Mi se pare bine facuta, a meritat atat banii cat si asteptarea.
- instalatia electrica este gata la parter, si in proportie de 75% la etaj. Pana acum au intrat cam 1500m de cablu de curent si 500m de cablu ethernet (FTP cat6 Nexans).
- am taiat copacii de pe o latura a terenului. Dupa Paste astept o echipa sa vina sa imi faca gardul.

#583
asorin2004

asorin2004

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 02.01.2006
Update

- am taiat copacii si pe cealalta latura a terenului . Am preferat sa fac eu munca asta pt ca unele ramuri erau imbarligate in cablurile de curent si de internet si am vrut sa evit vreo nefacuta. Munca destul de grea, chiar daca copacii nu erau foarte grosi. M-am descurcat cu o drujba ieftina (Hercules 550). Am separat lemnele mai groase - au iesit vreo 2 mc de lemn, le pastrez pt semineu, iar crengile le ridica primaria - am inteles ca fac peleti din ele.

Cu ocazia asta am realizat cat de mare a iesit casa si ca dintr-un dormitor am o priveliste interesanta.

Attached Files

  • Attached File  b1.jpg   199.21K   156 downloads
  • Attached File  b2.jpg   184.72K   149 downloads
  • Attached File  b3.jpg   206.06K   141 downloads


#584
asorin2004

asorin2004

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 02.01.2006
Update :

- Am discutat cu o echipa sa vina sa imi faca gardul. Am batut palma pe un pret (~ 400 ron / ml). Cu 2 sapt inainte sa vina mi-au spus ca pretul este de fapt 500 ron/ml, pt ca uitasera sa puna nu stiu ce. Le-am spus pas, nu imi plac golaniile de genul asta.
- Am gasit o alta echipa, m-am inteles cu ei la 420 ron / ml.  Gardul este din beton, intra in pamant aprox 50cm, soclu de 40 cm, inaltime stalpi 2m si in partea de sus are si o grinda.
- Pe locul unde vine gardul erau copaci. Eu am taiat cu drujba crengile si au venit de la primarie si le-au ridicat (gratuit). S-au strans vreo 2-3 remorci de crengi.
- Am adus un excavator care a smuls radacinile si a sapat conturul gadului - distractia asta a fost 1500 ron
- Pentru soclu si fundatie, baietii au facut o mini-armatura dintr-o plasa de Buzau pusa in "U". Pentru stalpi si grinda am facut o armatura din 4 bare si etrieri de 15x15 .
- Au cofrat soclul si am turnat fundatia si soclul. Chiar daca a fost o singura cifa, a fost destul de greu de turnat (cifa a trebuit sa se plimbe pe conturul gardului - 40m, iar una din strazi la care am deschidere este destul de ingusta. Turnarea a durat cam 2 ore.
- Mi-am tras eu niste copex prin interiorul grinzii, pt ca vreau sa imi pun niste lumini pe interiorul gardului.
- Am cumparat o betoniera , pt ca stalpii si grinda le vor turna la mana. Cred ca e utila, oricum mai am de betonat aleile. Dupa ce termin de turnat la casa, probabil ca o sa o vand.
- Baietii muncesc, inteleg ce le spui sa faca, sunt destul de ok, dar se misca incet - se vede ca sunt platiti la zi si trag de timp.

Attached Files


Edited by asorin2004, 30 May 2022 - 10:16.


#585
don_King

don_King

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,048
  • Înscris: 26.11.2001
Pentru tine e un avantaj ca nu se grabesc, asa (posibil) sa faca treaba mai de calitate.

P.S. oare de ce te-ai complicat si cu grinda sus la gard ?

#586
asorin2004

asorin2004

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 02.01.2006
Crede-ma, o lalaie. Lucreaza bine, dar isi iau o tona de pauze. Daca lucreaza efectiv 4 ore pe zi, e bine. Ii vad pe camere :)

Referitor la grinda de sus, da, cred ca m-am complicat putin. Mai ales din faptul ca terenul nu este chiar drept (diferenta de nivel de 40 cm dintr-un colt in altul). Din aceasta cauza am fost nevoit sa fac 2 trepte (20 cm fiecare)

Dar imi place cum a iesit :)

#587
don_King

don_King

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,048
  • Înscris: 26.11.2001
Atata vreme cat iti place, da-i mai departe :)

#588
asorin2004

asorin2004

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 02.01.2006
Se fac in curand 2 ani de cand am inceput lucrarile si autorizatia expira. Am fost astazi la primarie sa vad cum e cu receptia casei sau prelungirea autorizatiei.
Pentru receptie nu poate fi vorba deocamdata - mi-au spus ca trebuie facut tot ce e in autorizatie, iar interiorul sa fie "gata de adus mobila".

Am depus cerere de prelungire a autorizatiei si voi mai avea 1 an sa termin ce mai e de facut.  (costa 30% din taxa de autorizatie ~ 900 ron)
Imediat ce am autorizatia prelungita, trebuie sa o depun la Enel, ca mi-au trimis notificare ca urmeaza sa expire contractul de furnizare.

#589
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

 asorin2004, pe 07 iunie 2022 - 09:31, a scris:

- mi-au spus ca trebuie facut tot ce e in autorizatie, iar interiorul sa fie "gata de adus mobila".
Idioti....
Vorba unuia, i-as impusca cu un tun atomic....

#590
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016
...teoretic au dreptate...practic nu prea

#591
asorin2004

asorin2004

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 02.01.2006
Bine, pe de alta parte au zis ca trebuie facut tot ce e in autorizatie, adica :

- cadre beton armat (done)
- fundatii continue beton armat (done)
- acoperis tip terasa (done)
- tamplarie din PVC cu geam termopan (done)
- finisaj exterior - tencuieli decorative alb si bej, placari decorative lemn
- sistem de incalzire - CT

Deci teoretic ar trebui sa mai fac fatada si incalzirea si pot cere receptia.

#592
asorin2004

asorin2004

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 02.01.2006
Gata, a iesit prelungirea autorizatiei si s-a prelungit si contractul de curent . Pana la 06.2023 ar trebui sa fie totul gata, sa iau receptia.

Cel mai greu acum mi se pare sa gasesti oameni pentru lucrari "mici" - de gen turnat o alee in curte, pus coame la gard, facut curat in curte.
Fie nu gasesti, fie zic ca vin si nu mai vin, fie se arunca la niste preturi astronomice . Exemplu :

- De facut o bordura din caramida la terasa de la etaj (aprox 15 ml) = 3000 ron
- De pus coame la gard (coame de beton lipite cu adeziv, aprox 70 ml) = 6000 ron
si tot asa

Concluzia mea este ca in tara asta se traieste destul de bine si daca nu faci nimic :(

#593
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,540
  • Înscris: 30.07.2007
Pfff....trebuia sa accept 5.000 manopera pentru 27 mp trotuare perimetale
:)

#594
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019
Io zic sa facem echipa și sa ne facem lucrurile mici cu randu’. Sorin are betoniera, de săptămâna trecută am și eu betoniera, ne strângem la cate unul dintre noi și facem lucrurile astea mici 😀

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate