Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Descriere PC in retea in W 10

Operatiune terorista in Belgrad
 Adeziv pt vata Mapei Mapetherm AR...

Recomandare monitor cu tuner TV

tcl,hisense,hiaomi sunet cu fidel...

Chimist vs Biochimist vs Inginer ...
 Chestionar medicina - Nutriție

La multi ani @GaBogdan!

La multi ani @Kokoshmare!

La multi ani @yanni17!
 Revizie centrala termica

Dulie e27 fara suruburi de prinde...

Tratare lemn strasina/sageac/pazie?

Laptop se incalzeste
 

Jurnal constructie casa - Branesti (IF)

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
582 replies to this topic

#577
asorin2004

asorin2004

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 405
  • Înscris: 02.01.2006
Nu prea sunt fanul device-urilor ce folosesc unde radio, am incercat pe cat se poate sa merg pe varianta cablata.

Am oarecare temeri vis a vis despre fiabilitatea produselor, dar na, voi mai vedea. Un modul are 32 de relee, si voi monta 2 astfel de module.
Daca pateste vreun modul ceva - raman fara lumina pentru canalele respective.
Probabil ca voi cumpara inca 2 module de rezerva - chiar si inlocuirea unui modul cu 32 de conexiuni nu va fi chiar floare la ureche.

Fingers crossed cu Kincony, sper sa nu fi facut o alegere pe care sa o regret ulterior.

#578
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,428
  • Înscris: 27.02.2008

Vizualizare mesajasorin2004, pe 09 decembrie 2021 - 11:50, a scris:

Releele smart sunt de fapt o placa cu multe relee , care va sta in camera tehnica, langa tabloul de sigurante. Ca idee, asta e producatorul : https://www.kincony.com/

Intrerupatoarele vor fi conectate la aceasta placa si vor fi cu revenire (de genul sonerie), la ele nu ajunge cablu de curent 220v, ci voi pune un cablu subtire cu multe fire (fie cablu de alarma, litat, fie cablu utp, fie cablu interior de telefonie - ideea e ca fiecare doza de intrerupator cu 6 module va avea nevoie de minim 26 fire: 12 contacte, 12 iluminari pornit/oprit, 2 lumina de veghe)

Deci intrerupatoarele is 'controlate' de acea placa cu relee..iar curentul in becuri e furnizat prin acel device/placa cu relee? Care-i schema de functionare de fapt din tablou spre acea placa..si apoi spre intrerupatoare si becuri?

Si releele smart ce se pun in doze..functioneaza cam pe acelasi principiu..Intra curent in ele..si iese spre becuri..fiind controlat de intrerupator..La tine..toate releele  or sa fie de fapt pe acea placa (o centrala de iluminat sa-i zicem)..iar de acolo pleaca tensiunea spre becuri?

Edited by manghels, 09 December 2021 - 18:48.


#579
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 07.06.2019
Bun, încearcă măcar sa aduci fir de nul in fiecare întrerupător, pentru situația in care vei dori sa schimbi soluția cu altceva.  Cât despre fiabilitatea undelor radio, cu WiFi star (o singura conexiune către AP) poți avea oarece dubii, dar la Zigbee orice device alimentat cu energie electrica permanenta (nu pe baterii) se comporta ca un repetor de semnal, și astfel creste acoperirea odată cu numărul de echipamente instalate. In plus, ambele funcționează pe 2.4Ghz, o banda ce începe deja sa se elibereze și care are o distanță de transmitere sporită fata de 5Ghz (dar care oferă mai putina lățime de banda, irelevanta pentru echipamente IoT).

#580
asorin2004

asorin2004

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 405
  • Înscris: 02.01.2006
@mangels, Da contactul pentru fiecare bec se va face in placa cu relee, iar releul respectiv va fi actionat de la distanta, prin impuls de la intrerupator (apesi o data pe intrerupator, se inchide circuitul, releul se actioneaza, inchide cirtcuitul de lumina, se aprinde becul 220 + ledul de semnal din intrerupator, intrerupatorul revine la pozitia initiala. Apesi a doua oara pe intrerupator, se inchide circuitul, releul se actioneaza, deschide circuitul de lumina, se stinge becul 220 si ledul de semnal din intrerupator, intrerupatorul revine la pozitia initiala). Actionarea releului se poate face si prin telecomanda sau app (modulul de relee are si intrare ethernet)

@anothertwo E o idee buna, o sa aduc si fire de curent in dozele de intrerupatoare, daca e sa cedeze modulul de relee sa nu raman fara lumina. Referitor la partea de unde radio la genul asta de device-uri, problemele pe care le vad eu sunt legate de interferente si cele referitoare la santate (pe termen lung)

As exemplifica doar prima parte - interferentele. Unde locuiesc acum mi-am bricolat eu acum multi ani niste telecomenzi pe lumina (am cumparat un set de 5 prize cu telecomanda, le-am luat circuitele, le-am pus in niste mici cutitute in dozele de lumina). Toate bune si frumoase, doar ca dupa un an, incepeau sa se aprinda luminile de capul lor (si de obicei noaptea). Norocul a fost ca acele prize aveau optiunea de a schimba cumva frecventele - si asta a rezolovat problema.

#581
danciusergiu84

danciusergiu84

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 20.11.2008
Ce producator are cablul NYM-J? Bistrita?

Am luat si eu de acolo, parca nu era romanesc ca m-am ferit, dar cuprul original nu se rupe asa usor, e o reducere de costuri la aliaj.

#582
asorin2004

asorin2004

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 405
  • Înscris: 02.01.2006
Update

Am avut o perioada destul de aglomerata la job si nu prea am mai avut timp sa ma ocup cum trebuie de casa .
Ce am reusit sa mai fac intre timp:
- am montat usa de la magazie (termopan)
- am montat usa de la intrare (modelul de la maco de care am scris mai sus). Mi se pare bine facuta, a meritat atat banii cat si asteptarea.
- instalatia electrica este gata la parter, si in proportie de 75% la etaj. Pana acum au intrat cam 1500m de cablu de curent si 500m de cablu ethernet (FTP cat6 Nexans).
- am taiat copacii de pe o latura a terenului. Dupa Paste astept o echipa sa vina sa imi faca gardul.

#583
asorin2004

asorin2004

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 405
  • Înscris: 02.01.2006
Update

- am taiat copacii si pe cealalta latura a terenului . Am preferat sa fac eu munca asta pt ca unele ramuri erau imbarligate in cablurile de curent si de internet si am vrut sa evit vreo nefacuta. Munca destul de grea, chiar daca copacii nu erau foarte grosi. M-am descurcat cu o drujba ieftina (Hercules 550). Am separat lemnele mai groase - au iesit vreo 2 mc de lemn, le pastrez pt semineu, iar crengile le ridica primaria - am inteles ca fac peleti din ele.

Cu ocazia asta am realizat cat de mare a iesit casa si ca dintr-un dormitor am o priveliste interesanta.

Attached Files

  • Attached File  b1.jpg   199.21K   55 downloads
  • Attached File  b2.jpg   184.72K   54 downloads
  • Attached File  b3.jpg   206.06K   53 downloads


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate