Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Limitarea incarcarii la 80%

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#37
lawrence74

lawrence74

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,956
  • Înscris: 10.07.2014
Teorii peste teorii insa practic nu gasim si noi pe aceste topice Samsung vreun coleg cu un S4,S5 care sa aiba health.ul la baterie 100% in atatia ani de utilizare cu incarcari partiale? 😂

La Samsung ai 2ani update SO si 3ani update de securitate din momentul lansarii telefonului.Indiferent cum incarci bateria,din orice pozitie,cu fast,ultra fast,wireless,in 3ani nu reusesti sa pierzi mai mult de 20% din capacitate.Ma refer la bateriile facute de la Note7,adica S8 si alte modele.Atunci nu inteleg de ce ai tine mai mult de 3ani un telefon fara niciun suport software.

Pe langa faptul ca nu te bucuri de telefon datorita incarcarilor partiale,va pun un grafic sa vedeti in cat timp se deterioreaza o baterie cu incarcari normale si alte modele partiale.Oare merita?De la 1000 de cicluri incepe degradarea mai consistenta,adica 3,4ani sau mai mult depinde de user.

Sursa:batteryuniversity.com

Edited by lawrence74, 06 June 2019 - 16:40.


#38
SSpantzer

SSpantzer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,325
  • Înscris: 19.03.2019
De parca graficele alea au fost rezultatul unui studiu real vreme de 4-5 ani cu telefoane identice folosite identic si incarcate in toate modurile de acolo !
Altfel....am un S4 de 5 ani, duce cam 1-2 ore de sot cu bateria originala si la fel cu baterie noua, blister Samsung fabricata in Korea care a costat mai mult decat tot telefonul.
Treaba e ca dupa 3-4 ani trebuie sa schimbi telefonul daca este Android fiindca incepe sa se miste in reluare.
Am un Blackberry de 5 ani, rupe la fluiditate si autonomia a scazut cam la jumatate, adica in loc de 2-3 zile duce cam dublu fata de S8-ul nou. E drept are baterie de 3400 mAh.
Repet, este enervant modul asta de incarcare, il experimentez de mai bine de o luna si ce este cu adevarat util la el este ca am scapat de fobia de a verifica info despre cate ore de SOT am scos 😂😂😂

#39
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,266
  • Înscris: 06.01.2007

View Postlawrence74, on 06 iunie 2019 - 16:31, said:

Sursa:batteryuniversity.com
Pai graficul ala arata ca in aceleasi conditii (20grade celsius), degradarea la 90% se produce
- a) dupa 1000 cicluri de la 100-25% (cam asta-i comportamentul unui telefon caruia ii tine bateria cca. 2 zile, deoarece nu-l incarci la 0% ci undeva intre 0 si 50%, adica ..punem 25% medie.) Adica 75% din capacitate. Asta insamna echivalentul a 750 de cicluri.
- b) dupa 5000 cicluri de la 75% la 45%. Adica 30% din capacitate, echivalentul a 1500 cicluri complete. Adica in aceasta ipoteza te-ar tine dublul perioadei de timp. Nu mai punem la socoteala ca poate e nefezabil sa incarci doar cu 30% deoarece nu-ti ajunge un full-day.

La prima vedere pare un castig, dar in fapt nu faci altceva decat sa cari o baterie tripla ca si greutate/volum pentru aceiasi capacitate.
Situatia e echivalenta cu o baterie de 3 ori mai mica si capacitate o treime pe care o folosesti full. Sau cu situatia de a avea 3 baterii in telefon, pe 2 le cari degeaba si a 3a e cea utilizata.

Daca volumul bateriei n-ar fi o problema, producatorul oricand ar putea opta pentru o baterie cu capacitate tripla care sa sufere o treime din cicluri de incarcare descarcare din simplul motiv ca tine mai mult. Dar el este o problema.
Cand faci calcule de eficienta, e musai sa iei in considerare si capacitatea utilizabila a bateriei per unitatea de volum. De fapt asta-i cel mai important lucru la o baterie, densitatea de energie stocata.

Si in conditiile astea, de fapt tu cari o baterie cu mult mai mare decat folosesti. Asta-ti da iluzia ca de fapt bateria "tine mai mult timp". Tine mai mult timp din cauza ca tu cari 3 baterii din care folosesti doar 1.

#40
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
graficul ala e gresit, alea sunt sute nu mii. Si scrie cu litere mici ca e o discrepanta. Nu mai exista niciunde o alta referinta la baterii cu Li care sa reziste mii de cicluri la exploatare cu descarcare mare. Nici nu ar avea rost discutiile, adica 4000 de cicluri la 1/zi ar fi cam 12 ani. Cine si-ar mai face probleme? Din viata de zi cu zi stim cu totii ca nu e asa si de fapt nu sunt 12 ani ci 1.2 ani si 400 de cicluri.

#41
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,266
  • Înscris: 06.01.2007
Proabil ca testele s-au facut in conditii ideale de consum si la temperatura fixa de 20C.
Dupa cum am spus, viteza chimiei se dubleaza cu fiecare 10 grade in plus. Cam asta-i regula in chimie, bateriile n-au de ce face exceptie.
Iar consumul ideal scade odata cu deteriorarea bateriei, ceea ce in aparatura obisnuita nu se intampla.
Pe grafic trebuia sa se vada o accelerare a degradarii, dar ea nu se vede, ceea ce poate insemna ca pe timpul testelor, bateriile au fost puse pe o sarcina adecvata starii lor.

O alta mare problema la baterie este temperatura diferentiata. O baterie tinuta rece intr-un capat si calda in alt capat, se duce mai repede. Mai ales la LiPo unde efectul e mai pronuntat.
In dispozitive, temperatura e diferita in interiorul carcasei unde se tine bateria.
La fel la leptopuri, mai ales la cele compacte. In unele situatii temperatura de la capetele bateriri pot sa difere si cu peste 10 grade daca leptopul ruleaza incins, are procesorul fara pasta termo, sau alte situatii, probleme de design. E drept ca in ultima vreme leptoprule decente stau foarte reci din cauza power managementului foarte bun din procesoarele intel. Dar pe de alta parte si producatorii au redus mult capacitatea bateriilor, au trecut la LiPo care in principiu au viata mai scurta si fiabilitate mai redusa.
Oricum, performantele asteptate ale bateriei sunt cu mult mai slabe decat testele in conditii ideale. Toata lumea stie asta cand compara specificatiile telefonului din pagina de emag cu cele pe care le constata ulterior dupa cumparare.

Edited by maccip, 06 June 2019 - 23:25.


#42
Patrick76

Patrick76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 554
  • Înscris: 16.05.2017
Le-am trimis un mail celor de la Samsung cu link spre topicul ăsta, să mai învețe și ei ceva.
Cam mare stresul pe acumulator cu încărcarea asta fast, ar trebui eliminată de pe telefoane opțiunea ptr. că-i logic că se vor degrada bateriile după 6 ani și consumatorii nu sunt mulțumiți.

#43
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
In nici un fel de conditii nu pot rezista atatea cicluri, e doar o greseala in lucrarea din care s-a citat probabil cineva a uitat virgula. Daca mai gasesti o alta referinta oriunde atunci da, ar putea fi mai credibil dar e greu de crezut ca doar intr-o lucrare au fost atatea cicluri. Daca ar fi doar pe jumatate asa bune nu s-ar mai gandi nimeni la viata bateriilor pentru ca aparatul ar fi obsolet cu mult timp inainte ca bateriile sa aiba o uzura sesizabila. Doar la microcicluri pot rezista atatea cicluri cu incarcari si descarcari de 1-5%, acolo cica tin si 100.000 dar in acest mod nu sunt utile, e doar o chestie teoretica.

#44
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View Postlawrence74, on 06 iunie 2019 - 08:33, said:

Interviu DJ Koh dupa lansarea Note8.
,,Now I can guarantee battery safety. The phone will maintain more than 95 percent of battery capacity even after two years of use.''
Vezi ca acolo vorbeste de Note8.
Fac pariu ca la proiectarea lui A50, criteriile de calitate si performante au fost ... altele decat la "flagship".

View Postbuyonevideo, on 06 iunie 2019 - 08:37, said:

Toate urmatoarele 7-8 afiseaza notificari la un anumit nivel de incarcare.
Deci... problema solved, corect Posted Image
Exact asa am facut. Momentan folosesc o aplicatie cu notificare.
Ar fi fost fain sa fie una care sa dezactiveze automat incarcarea (pentru asta am deschis acest topic), dar se pare ca nu exista (nu accept varianta cu ROOT deocamdata).

Mie imi ajunge pentru utilizare zilnica o incarcare pana la 85%.

La telefonul anterior, dupa vreo 2 ani si jumatate, pus la incarcat in fiecare seara, pateam urmatoarea chestie: a doua zi, desi vedeam 60% nivel baterie candva in timpul zilei, daca faceam doua poze, imi scadea la 10% sau chiar se stingea de tot. Acesta a fost motivul pentru care am renuntat la el dupa 3 ani. Softul inca se misca suficient de bine. Pentru ce folosesc eu, nu vad un salt spectaculos de performanta de la SONY model 2016 la Samsung A50 model 2019.

Nu fac poze in fiecare zi, nu stau pe net ore intregi, dar vreau sa stiu ca atunci cand am nevoie, am pe ce sa ma bazez.

#45
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
nu e doar scaderea capacitatii. Se produce si o crestere a rezistentei interne. De aia cadea % pentru ca telefonul incepea sa consume mai intens si scade tensiunea.
Oricum si modelele entry level de la samsung sunt frecvent peste chinezariile flagship de la altii gen utok vonino etc. Daca face ce ai nevoie nu cred ca e necesar sa fie flagshipu de la samsung. Fiecare cu nevoile lui.

#46
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Conform datelor tehnice publicate pe site-uri de profil, Samsung A50 are acumulator de tip LiPo.

Pe site-urile si pe forumurile pe unde se discuta despre acumulatori, pentru LiPo se recomanda incarcarea la max. 4.20 V pentru a avea viata lunga.

L-am lasat sa se incarce la 100%. Aplicatia de monitorizare baterie raporteaza in acest moment 4.32 V

Hmm...Posted Image

#47
sagrid

sagrid

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 02.02.2013

View Postlawrence74, on 06 iunie 2019 - 16:31, said:

Teorii peste teorii insa practic nu gasim si noi pe aceste topice Samsung vreun coleg cu un S4,S5 care sa aiba health.ul la baterie 100% in atatia ani de utilizare cu incarcari partiale? 😂

Pe s4 nu se poate verifica starea bateriei cu softul stoc. Am cel putin 4 ore sot btw.

#48
SSpantzer

SSpantzer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,325
  • Înscris: 19.03.2019
Pe S4 ?
Mai mult de 2 ore nu duce, cu baterie noua originala ! Si cu aia de 5 ani tot cam la fel ducea ! Este totusi o baterie de 2600 mAh.


Inca este folosit dar personal nu as putea sa lucrez cu el, se cam vede lag-ul !

I-am luat baterie noua acum 6 luni dar mare sfaraiala nu este la autonomie !
Va deveni in curand telefonul masinii in caz ca merge Android Auto pe el !

Edited by SSpantzer, 07 July 2019 - 10:43.


#49
sagrid

sagrid

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 02.02.2013
Eu il am sh si nu am idee de cit tinea bateria originala (era prea uzata), acum am baterie-telefon-mobil-jupio-tip-samsung-eb-b600bebecww-nfc-pentru-samsung-galaxy-s4-2600mah luata de pe emag. Ai putea sa instalezi o alta versiune de Android si sa vezi cum se misca.

#50
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
https://cleantechnic...-an-ev-battery/

https://www.tesla.co...about-batteries

#51
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015

View Postcspot, on 05 iunie 2019 - 10:46, said:

Orice baterie reincarcabila trebuie incarcata la 100%.
Nu este recomandat sa incarci bateria 80%.
Daca faci asta nu faci decat sa reduci durata de viata a bateriei.
De ce?

#52
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Initiator, nu-i bate capul cu ei ca sunt multi si se inmultesc.

Din pacate nu merge fara root si nici cu root nu garantez.
In schimb am vazut pe la 50lei un cablu cu timer, afisarea tensiunii si curentului absorbit. Timerul e unul simplu cu pasi de 30min parca dar tot e ceva.

In alta ordine de idei, descarcarea completa e mult mai daunatoare decat incarcarea completa mai ales la deviceuri cu baterie subdimensionata pt ca dupa cum cred ca stii exista o legatura intre capacitatea acu si curentul pe care il poate debita. Alea mici sunt mai stresate cand sunt mai descarcate si trebuie sa debiteze curent mare. Vezi cazul unor modele de Iphone care se poate inchide desi bateria nu e consumata complet. Mi s-a intamplat la SE. Inca o problema e ca nu toti producatorii calibreaza 0% la aceeasi tensiune. Unii forteaza putin lucrurile si 0% e la tensiune prea mica. Asta iti da autonomie mai mare cand e noua dar scurteaza viata.

Partea de incarcare completa tine mai mult de stocarea pe termen lung incarcat complet. Altfel, e relativ ok.

#53
SSpantzer

SSpantzer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,325
  • Înscris: 19.03.2019
O baterie noua costa 200 de lei, prea multa bataie de cap cu incarcatul 45-85, 30-70, etc !
In 5 ani a scazut autonomia cam la jumatate, adica tine 1 zi in loc de 2, incarcat haotic , full , peste noapte.
La samsung este intr-adevar o problema ca se duce dupa 2 ani, dar na astia fac telefoanele sa le schimbi anual deci practic nu este o problema !
Eu incarc in 6-7 ore slow in marea parte a timpului !

Edited by SSpantzer, 14 July 2019 - 09:40.


#54
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Uite ca nu-s eu singurul nebun:
https://electrek.co/...phone-charging/

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate