Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri

Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...
 Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...

Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...
 smart switch fara neutru

Ierbicid pentru parul porcului.

Smecher de talie grea

PH apa plata
 Recomandare Mocheta -pe suport pa...

ram upgrade asus rog strix

Alegere memorie USB

Manere clasice mobila sau push to...
 

Bucureștiul mai bogat decât Budapesta / Banatul și Transilvania, mai dezvoltate decât majoritatea Ungariei

- - - - -
  • Acest subiect este blocat Acest subiect este blocat
324 răspunsuri în acest subiect

#217
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 46.022
  • Înscris: 18.01.2007

 Wotan, on 19 martie 2019 - 14:48, said:

Cea mai importanta, pentru un cetatean de rand, e calitatea vietii, infrastructura, viteza de transport.

Adevarat. Da' si oportunitatile si multitudinea de servicii de orice fel la care ai acces. Si la capitolul asta, let's be serious. Chiar, mai exista threadu ala cu dinamica economica draci?

#218
morenno

morenno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.361
  • Înscris: 11.09.2007
iti dai seama ca cei care au facut categoriile alea au numarat strazile de pamant si porcii care cresc la umbra blocurilor fara apa calda si caldura...cred ca si ghita, din curtea lui mocirloasa de pe strada aromei se uita in sus...la griul ce-l inconjoara...

ajung satele din zona de vest a tarii sa aiba o infrastructura mai buna decat cartierele bucurestene - ca ilfovul a ramas deja in urma.

Editat de morenno, 19 martie 2019 - 15:32.


#219
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 46.022
  • Înscris: 18.01.2007

 morenno, on 19 martie 2019 - 15:26, said:

iti dai seama ca cei care au facut categoriile alea au numarat strazile de pamant si porcii care cresc la umbra blocurilor fara apa calda si caldura

Da men, stim, toti aia care fac statistici si clasamente is vai plua lor exceptand situatiile in care statisticile alea arata superioritatea clara a vestului tarii in comparatie cu galaxia, caz in care validitatea cifrelor este absolut incontestabila. Chiar devine plictisitor. Cand am scazut 4 locuri in clasamentul Mercer's, am vorbit despre asta. Cand e vorba de orase Beta+, vorbim si despre asta. Pentru ca in mod socant e posibil sa vezi si avantajele si partile de gaura in pamant ale orasului in care stai. Da' prin prisma fanatismului banateano-ardelenesc nu exista decat perfectiune locala si jeg in rest. Aia e.

#220
sdrc

sdrc

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 766
  • Înscris: 28.05.2008

 Wotan, on 19 martie 2019 - 14:48, said:

Cea mai importanta, pentru un cetatean de rand, e calitatea vietii, infrastructura, viteza de transport. Ca sa-si duca pruncii la scoala, sa mearga la servici, sa iasa la o bere, chestii de astea de zi cu zi.
Si unii chiar isi folosesc fondurile castigate pentru a imbunatati calitatea vietii cetatenior. http://www.tion.ro/d...de-euro/2212783

Exact, clasamentele privind calitatea vietii (chiar daca metodologia e perfectibila) reflecta in mai buna masura cum stau lucrurile cu adevarat atunci cand luam in considerare aspectele cele mai importante; nu intamplator Viena si orasele scandinave sunt de mult timp pe locuri fruntase.
Degeaba inregistreaza Bucurestii un PIB/capita ridicat, daca poluarea atmosferica este la cote mai mult decat alarmante ...
Pe de alta parte, clasificarea GaWC amintita de @shefu_de_combinat reflecta / ar trebui sa reflecte partea de conectivitate economica/incidenta globalizarii; am mari dubii privind metodologia folosita, date fiind categoriile rezultate. Daca ne uitam la grupa "Beta+", vedem ca Bucurestii sunt intr-o companie destul de selecta dpdv economic (in ce alta clasificare ati regasit capitala noastra alaturi de Atlanta, Bangalore, Copenhaga, Hamburg sau Vancouver ?). Nu inteleg cum un gigant economic cum e Atlanta (top 20 mondial) e mai slab clasificat decat Santiago de Chile, in conditiile in care genereaza un PIB mai mare decat intregul stat Chile ... in fine, putem genera o gramada de statistici, insa este evident ca dezvoltarea de ansamblu generata de sectorul privat in Romania nu este dublata de investitiile in educatie si infrastructura atat de necesare pe care guvernele le tot amana de cateva decenii ...

Editat de sdrc, 19 martie 2019 - 16:20.


#221
morenno

morenno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.361
  • Înscris: 11.09.2007
sefule... dar nu trebuie sa exagerezi, e suficient sa recunosti adevarul.

numeste o singura chestie din bucuresti pe care ai pune-o la bataie cu... hamburg opera, sau cu...noul stadion din perth, sau cu... orice chestie interesanta din orasele beta+...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/oPA4LXDKd8U?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

exact ca arena nationala...


bucurestiul intra in categoria aia pentru ca este capitala unei tari -cat de cat- si pentru ca acolo sunt adunate guvernul si majoritatea institutiilor, cele mai multe ambasade samd - nu pentru ca e un oras dezvoltat si aratos.

singurul oras cu care se poate compara bucurestiul din lista aia este bangalore.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/VN7vcW0RmN4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Editat de morenno, 19 martie 2019 - 16:21.


#222
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.514
  • Înscris: 12.07.2010
Până la urmă suntem toţi trăitori în ţara asta indiferent de etnie, religie, preferinţe sexuale, etc. Am suferit şi eu destule „aroganţe” din toate părţile - nicio grijă -, poate ar trebui să vedem şi puţinele lucruri bune nu numai ce e rău. Cum credeţi că îmi vine şi mie când merg la mica gospodărie dintr-un sat apropiat de mine si acolo s-a „tras” un strat de asfalt şi trotuar pe o parte. Când am întrebat: „Apă potabilă, canalizare?”. „De unde bani?”. Adică hulitul Ceauşescu a putut să electrifice localitatea şi să introduca gazul metan dar de 30 de ani „nu sunt bani” pentru o amarâtă de apă potabilă! Şi mai şi citeşti că în capitală se cer mijloace de transport în comun cu aer condiţionat (doar suntem în sec.XXI) si în orăşelul tău a fost desfiinţat şi ăla care era (ca nerentabil). Din păcate sunt două Românii paralele, sper ca „rezolvarea” să nu fie cea pe care o bănuiesc.

#223
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 46.022
  • Înscris: 18.01.2007

 Sidorin, on 19 martie 2019 - 16:46, said:

din păcate sunt două Românii paralele

Sunt. Si cam singura solutie ar fi incurajarea populatiei din partea care moare incet dar sigur pentru ca existenta sa nu are sens sa migreze spre cealalta parte. Si cu apa canal gaz etc, satul romanesc tot va muri. La fel si satele cu blocuri redenumite artificial "orase".

Editat de shefu_de_combinat, 19 martie 2019 - 17:46.


#224
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.514
  • Înscris: 12.07.2010
Dacă satul românesc va muri sper să nu apuc momentul, las altora plăcerea. Am fost „stângaci” la sat intotdeauna, la bunici „mama” mulgea bivolii şi îmi turna să beau laptele cu spumă în cană, mi-era o scârbă mare, minţeam că beau în grădină şi-l aruncam la rădăcina unui pom. De Paşte am spart oul care trebuia lăsat la biserică atunci când tot îngenuncheam iar la împartăşanie am băut mai multe „gâturi” din sticla cu vin dulce în râsul asistenţei: „Mi-e sete!”. Aveam cinci ani. Scuzaţi off topicul!
În zona mea nu au fost construite blocuri cu WC-ul afară, de fapt nici prea multe blocuri pentru „legionari”, singurul oraş din România unde nu s-a construit un hotel în „Epoca Ceauşescu”'.
PS Orăşelul meu atestat documentar la 11 martie 1291.
Am primit desule jigniri: „V-a făcut Mihai Viteazu cetatea, altfel nu aveaţi nimic!”. Şi Mihai Viteazu a sosit la 270 de ani de la începerea construcţiei şi i-a dat nevestei sale (Doamna Stanca) tot Domeniul!
Vreme trece vreme vine...

Editat de Sidorin, 19 martie 2019 - 18:35.


#225
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.883
  • Înscris: 14.09.2016

 shefu_de_combinat, on 19 martie 2019 - 17:45, said:


Si cu apa canal gaz etc, satul romanesc tot va muri. La fel si satele cu blocuri redenumite artificial "orase".

Dupa teoria matale Romania va avea peste 50 de ani vreo 200 de localitati si restul va fi pustiu.Sumbra prognoza.

#226
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 46.022
  • Înscris: 18.01.2007

 Kean, on 19 martie 2019 - 19:30, said:

Dupa teoria matale Romania va avea peste 50 de ani vreo 200 de localitati si restul va fi pustiu.Sumbra prognoza.

200 mi se pare un numar exagerat de mare. Dar poate fi. Nu vad ce-i sumbru in a avea 4-5 orase >1 milion, cu metrou si alte delicii ale traiului modern.

Editat de shefu_de_combinat, 19 martie 2019 - 19:40.


#227
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.514
  • Înscris: 12.07.2010
Asta practic înseamnă exact ce și-a dorit Nicolae Ceaușescu prin aducerea forțată a agricultorilor la oraș și transformarea lor în lumpen proletariat. Mă mir si eu de ce tac acum organizațiile „Salvați satele românești”. Nu am mai văzut pe nimeni din „Esch-sur-Sure”, localitate care a „adoptat” satul de care vorbesc. Poate greșesc, am mai șters și eu de praf câteodată indicatorul spre ...libertate.

Fișiere atașate



#228
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.762
  • Înscris: 13.06.2004
200 localităţi e prea puţin.
Să faci oraşe cu 1.000.000 de locuitori (sau măcar 500.000) presupune o anume proiectare, locuinţe ieftine, fabrici şi servicii, ceea ce cam greu în România.

#229
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.227
  • Înscris: 29.06.2011

 Karhu, on 19 martie 2019 - 12:23, said:

Bla-bla-bla! Explica-mi cum e Bucurestiul mai bogat decat Budapesta si cum e pe cale sa depaseasca Bavaria si ce s-a mai aberat pe aici...

Magie? nu. Dăcât statistica.

Quote

Produsul intern brut (PIB) este o măsură esențială a conturilor naționale, rezumând poziția economică a unei țări sau regiuni. Acesta poate fi calculat prin diferite metode: metoda producției; metoda cheltuielilor; și metoda veniturilor. PIB-ul este utilizat pentru analiza performanței și a ciclurilor economice (cum ar fi perioadele de recesiune, de redresare și de creștere economică). Datele exprimate în diverse monede pot fi transformate într-o monedă comună pentru a fi mai ușor de comparat — de exemplu, acestea pot fi convertite în euro sau dolari. Cu toate acestea, ratele de schimb nu reflectă toate diferențele între nivelurile prețurilor de la o țară la alta.

Pentru a compensa acest lucru, PIB-ul poate fi transformat utilizând factori de conversie cunoscuți sub denumirea de parități ale puterii de cumpărare (PPC). Prin utilizarea PPC (și nu a cursurilor de schimb valutar de pe piață), acești indicatori sunt convertiți într-o monedă virtuală comună, denumită standardul puterii de cumpărare (SPC); utilizarea SPC face posibilă compararea puterii de cumpărare în regiunile din statele membre ale UE care folosesc diverse monede naționale și în care nivelurile prețurilor sunt diferite.

În termeni generali, utilizarea seriei SPC în locul seriei bazate pe euro tinde să aibă un efect de uniformizare, întrucât regiunile cu un PIB pe cap de locuitor în euro foarte ridicat au tendința, de asemenea, să aibă niveluri relativ mari ale prețurilor (de exemplu, costul vieții în centrul Parisului sau al Londrei este în general mai mare decât costul vieții în zonele rurale din Bulgaria sau România).

Editat de Alecsandru010, 19 martie 2019 - 20:49.


#230
toniq

toniq

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.341
  • Înscris: 08.01.2009

 Kean, on 19 martie 2019 - 11:58, said:

Doamna Toniq, Bucurestiul teleormanizat nu investeste in nimic ci sta cu mana intinsa sa stranga roadele de la marii contribuabili.Nu are activitate productiva ci e impanzita de depozite engros a fostilor securisti care dupa revolutie au profitat de "prostia" micilor firme si populatie care nu stiau o boaba cum e economia de piata si cum se face comert sau se stabilesc contacte cu parteneri externi.

Acuma nu eu sunt de vina ca asta e nivelul la care percepi realitatea. Si tu faci parte din categoria celor care cred ca dezvoltare e doar fabrica de cuie. Daca asta ti-e limita iti urez noapte buna! :)

 sdrc, on 19 martie 2019 - 12:20, said:

Am explicat si in mesajul #67 si am furnizat un link ( http://ec.europa.eu/...0726,24.6427,5) catre harta interactiva de la Eurostat care ajuta foarte mult la intelegerea statisticilor care fac obiectul atator comentarii ...
A aparut in presa o stire, a fost evidentiat un subtitlu care a fost preluat pe larg si acum se discuta strict despre Bucuresti vs. Budapesta in loc de Bucuresti/Ilfov vs Közép-Magyarország ... tot pe harta aceea vedem clar diferentele dintre Ober- si Niederbayern, dintre regiunile din Germania vs. cele din Franta etc.
Iata si o sinteza cat se poate de clarificatoare : https://www.topfirme...udet/bucuresti/ ; daca adaugam si Judetul Ilfov ...
In conditiile in care marile firme din domenii precum energie, retail, telecomunicatii, FMCG etc. au sediul in Bucuresti/Ilfov si sunt contabilizate aici (chiar daca unitatile productive se gasesc in alte locatii), lucrurile sunt clare.

Orice metropola isi influenteaza economic imprejurimile/satelitii/hinterland-ul. Acuma nu e vina Bucurestiului ca Budapesta nu e in stare sa ridice economic zona economica satelit.

 morenno, on 19 martie 2019 - 13:48, said:

sefule, nu se mai poarta invidia, nu mai e la moda de vreo 20 de ani.

in curand regiunea de vest va avea o infrastructura edilitara mai buna decat cea a capitalei+ ilfov.

https://www.opiniati...ideo/18/03/2019

ceva proiecte de genul prin ilfov sau prin bucuresti?...
tot cu drumuri de pamant, cu tevile sparte si cu porci prin curtile din capitala?

Daca citesti doar presa voastra locala aveti impresia ca doar voi va miscati si restul lumii sta pe loc. Si eu iti pot arata comunicate ale primariei Bucurestiului care vorbeste de investitii masive in infrastructura sistemului de canalizare.

Quote

Primăria Capitalei a depus proiecte în valoare totală de 638 de milioane de euro, pentru 3 dintre ele, în valoare de 408 milioane euro fiind deja semnate contractele de finanțare: proiectul de finalizare a stației de epurare Glina și de reabilitare a sistemului de canalizare, precum și 2 proiecte de dotare cu 20 noi tramvaie a liniilor 40 și 55. Proiectele pentru alte 80 de tramvaie, pentru 100 de autobuze electrice noi și pentru modernizarea unui tronson de 1,1 km din calea de rulare a tramvaiului sunt în contractare, urmând a fi semnate. În plus, mai avem în pregătire proiecte în valoare de 320 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare, pentru extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și pentru conservarea patrimoniului”.

Iar daca vorbim de Ilfov, ia de aici investitii:

Quote

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov, Marian Petrache, a prezentat, joi, Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Ilfov, care vizează douăzeci de localităţi.
Proiecvtul are o valoare de peste 311 milioane de euro, din fonduri POIM, acesta fiind, potrivit oficialilor CJ Ilfov, cel mai mare contract cu fonduri europene nerambursabile al unui judeţ din România pentru realizarea infrastructurii de apă şi canalizare.

Eu ti-am spus ca tu traiesti intr-o bula locala. ;)

 Wotan, on 19 martie 2019 - 14:48, said:

Cea mai importanta, pentru un cetatean de rand, e calitatea vietii, infrastructura, viteza de transport. Ca sa-si duca pruncii la scoala, sa mearga la servici, sa iasa la o bere, chestii de astea de zi cu zi.
Si unii chiar isi folosesc fondurile castigate pentru a imbunatati calitatea vietii cetatenior. http://www.tion.ro/d...de-euro/2212783

Pai corect, calitatea vietii, bucuresteanul are la dispozitie cea mai mare piata a muncii cu cele mai diverse si bine platite job-uri, are acces la cele mai bune spitale din Romania, cele mai bune scoli, evenimente culturale si de entertainment, cel mai mare aeroport, cel mai...., cele mai....etc. ;)

 morenno, on 19 martie 2019 - 15:26, said:

ajung satele din zona de vest a tarii sa aiba o infrastructura mai buna decat cartierele bucurestene - ca ilfovul a ramas deja in urma.

Trebuie intr-adevar sa nu ai habar de realitati sa afirmi asta. Dar in cazul tau nu ma mira! :)

 sdrc, on 19 martie 2019 - 16:06, said:

Exact, clasamentele privind calitatea vietii (chiar daca metodologia e perfectibila) reflecta in mai buna masura cum stau lucrurile cu adevarat atunci cand luam in considerare aspectele cele mai importante; nu intamplator Viena si orasele scandinave sunt de mult timp pe locuri fruntase.
Degeaba inregistreaza Bucurestii un PIB/capita ridicat, daca poluarea atmosferica este la cote mai mult decat alarmante ...

Poluare? Uite aici:

Quote



#231
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.514
  • Înscris: 12.07.2010
Pot să vă spun o mică poveste?
Din liceu am cam fost înjurat de colegi pentru că ţineam cu CSMS Iaşi. Tu eşti moldovean? Nu!
Am şi acum carneţelele (dacă le caut) cu fiecare rezultat al Iaşu-lui, echipa de bază (din memorie); Iordache, Deleanu, Romilă-Ianul- Stoicescu-Ştefănescu-Incze 4-Lupulescu-Cuperman-Marica(?)-Moldoveanu

#232
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 46.022
  • Înscris: 18.01.2007

 Sidorin, on 19 martie 2019 - 20:36, said:

Asta practic înseamnă exact ce şi-a dorit Nicolae Ceauşescu prin aducerea forţată a agricultorilor la oraş şi transformarea lor în lumpen proletariat.

Fix aia inseamna. V-a tripat ceva in tinerete si cu aia ati ramas forever. Proiect mare? Ceausescu! Tranzitie rural->urban? Ceausescu! Santiere? Ceausescu! Industrie? Ceausescu! Demolari? Ceausescu! Planificare, sistematizare? Ceausescu! Ceausescu, ceausescu, ceausescu!

 Sidorin, on 19 martie 2019 - 20:36, said:

Mă mir si eu de ce tac acum organizaţiile „Salvaţi satele româneşti”

Sa le salveze de la ce? Sa le salveze de cine? Ca nu vine ceausescu ala de il visati urat sa bage buldozeru in ele. Vine "salvati satele" si schimba economia globala astfel incat 1/3 din populatie ocupata in agricultura sa redevina normalitatea pe glob?

Editat de shefu_de_combinat, 19 martie 2019 - 22:06.


#233
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.514
  • Înscris: 12.07.2010
Nu. Vă rog să rămâneţi calm, şi eu si dvs. ne iubim ţara la fel de mult. Normalitatea e relativă, vă rog mult!

#234
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 21.818
  • Înscris: 01.10.2002

 Alecsandru010, on 19 martie 2019 - 20:48, said:

Magie? nu. Dăcât statistica.
Mai precis, Pibul PPC aplicat la Bucuresti in inseamna practic ca daca iese din oras si merge cateva zeci de km, spre sud de exemplu, poate cumpara aproape orice existent local (case, terenuri, alcool, amante etc.) cu un pumn de lei. Pe de alta parte, daca plateste o masina sau o excursie internationala, il costa la fel ca si pe ceilalti.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate