Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Cel mai bun malai ?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
83 replies to this topic

#37
Seteh

Seteh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,846
  • Înscris: 21.02.2009
Pana si socra-mea care isi face macar doua mamaligi pe saptamana si e din Giurgiu zice ca romanii s-au prostit, nu mai stiu sa faca malai.
Tot unul unguresc isi ia si ea, daca vrei o intreb. Nu tin neaparat ca ma tine vreo jumatate de ora la telefon.
Acum vreo 5-6 ani zicea ca ala cu o moara pe el ( de la Baneasa cred) ar fi fost bun. Dar cica s-a stricat si a incercat toate astea romanesti si nu au trecut CTC-ul ei.

Edited by Seteh, 11 February 2019 - 21:53.


#38
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018
Cand ati facut ultima oara mamaliga intr-un tuci fara sa va ganditi la o minoritate?

#39
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,784
  • Înscris: 02.06.2006
Mălai bun nu există. Porumbul este plantă furajeră. A intrat în tradiția culinară românească în vremea în care turcii luau bir pe cereale și rumînu a obsevat că nu-i interesează deloc porumbul. Cam tot așa cum italieni, care  au trecut printr-o perioadă de sărăcie maximă, au inventat pollenta și friptura de mîță.
Mămăliga suks (zicere neaoșă).

Edited by Iocan, 11 February 2019 - 22:09.


#40
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007

 Iocan, on 11 februarie 2019 - 22:07, said:

Mălai bun nu există. Porumbul este plantă furajeră. A intrat în tradiția culinară românească în vremea în care turcii luau bir pe cereale și rumînu a obsevat că nu-i interesează deloc porumbul. Cam tot așa cum italieni, care  au trecut printr-o perioadă de sărăcie maximă, au inventat pollenta și friptura de mîță.
Mămăliga suks (zicere neaoșă).

Mamaliga se prepara in Europa de cand a fost cultivat meiul, cca 6500 de ani.
Porumbul la fel in America, ca pe vremea cand a fost introdus in cultura nu exista zootehia.

Malaiul produs din porumb romanesc nu e bun.
De ce?

Intrebati-i pe Boc si pe Ciolos cum ne-am pricopsit cu initium.

Cumparati malai unguresc.

#41
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,784
  • Înscris: 02.06.2006

 trestie-de-balta, on 11 februarie 2019 - 22:26, said:

Mamaliga se prepara in Europa de cand a fost cultivat meiul, cca 6500 de ani.
Ți se pare că meiul seamănă cu porumbul și te simți dator să bagi la înaintare chestii ideologice cu boc & co?

#42
IcecreamAlex

IcecreamAlex

    12 -> Cel mai căpitan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,252
  • Înscris: 10.04.2013

 pasilla, on 11 februarie 2019 - 20:36, said:

Care este cea mai buna marca de malai din [super/hyper] marketurile romanesti ?
Ma refer la un malai care nu este macinat prea fin, nu e "grisat" si nu e [eventual]  degerminat.
M-am saturat sa tot incerc toate prostiile de malai, din care iese ceva...departe de mamaliga  si fara nici un gust.

Voi ce folositi ?
Vrabia malai viseaza... Cum care? Ala care dispare din buzunare...

#43
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 trestie-de-balta, on 11 februarie 2019 - 22:26, said:

Intrebati-i pe Boc si pe Ciolos cum ne-am pricopsit cu initium.
Sigur ca da. Asta mai lipsea  pe topicul asta, malaiul politic !

Edited by pasilla, 11 February 2019 - 22:38.


#44
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,882
  • Înscris: 28.11.2006

 Puferiu_, on 11 februarie 2019 - 21:58, said:

Cand ati facut ultima oara mamaliga intr-un tuci fara sa va ganditi la o minoritate?
Face mama macar o data pe saptamana. Si nici prin gand nu mi-a trecut sa ma gandesc la vreo minoritate (poate doar la aia italiana, ca am ceva sange, la al 4-lea neam :P)

Ia malai "superior" marca proprie Lidl si e foarte multumita. Dar si asta daca sta mai mult face fluturi.

#45
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018
off-topic

#46
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 pufonel, on 11 februarie 2019 - 22:58, said:

Ia malai "superior" marca proprie Lidl si e foarte multumita.
Incep sa cred ca eu sunt ala "ciudatul".
Dupa ce am incercat diverse tipuri de malai si eu folosesc chestia aia de la Lidl. Ala nu e malai.
E macinat fin si nu are gust de porumb.

Edited by pasilla, 11 February 2019 - 23:12.


#47
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,051
  • Înscris: 23.09.2005
De unde vă luaţi cerealele?

...

O altă sursă de cereale este mămăliga. Calitatea nutriţională depinde de cea a mălaiului. „Măcinarea porumbului este foarte importantă, cel mai bun mălai fiind cel obţinut la mori cu pietre. Mălaiul astfel obţinut este mai bogat în tărâţe şi mai sănătos datorită conţinutului mai ridicat de fibre alimentare, vitamine şi minerale", explică Mencinicopschi, în volumul „Revoluţie în bucătărie". Mălaiul rafinat, grişat şi prefiert are o calitate nutriţională scăzută şi un index glicemic ridicat, motiv pentru care nu este recomandat persoanelor cu diabet, obezilor sau celor cu tranzit intestinal lent.

„Dacă doriţi să îi creşteţi valoarea nutriţională, puteţi adăuga făină de hrişcă. Pentru scăderea încărcăturii glicemice se recomandă consumul mămăligii după ce s-a răcit, când amidonul scade, trecând într-o formă rezistentă, asemănătoare fibrelor alimentare", mai spune specialistul în nutriţie. Mălaiul integral este o sursă bună de potasiu, retinol şi fosfor. Verificaţi însă ambalajul, să vă asiguraţi că nu provine din porumb modificat genetic. Combinaţia mălaiului cu brânza de vaci compensează parţial lipsa unor aminoacizi esenţiali din porumb. Consumaţi brânză cu mămăligă o dată pe săptămână.

#48
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,526
  • Înscris: 05.06.2009
Incearca malaiul marca proprie din Cora. Nu pot sa spun ca am incercat sa fac mămăligă din toate marcile de malai existente in supermarket, dar malaiul de la Cora, mai exact mamaliga facuta din el - aduce mult la gust si textura cu mamaliga facuta la tara, la bunici. Acum 2 zile am facut o mamaliga cu malai "drag de Romania" din Carrefour, ce sa zic, nici prea-prea, nici foarte-foarte, o mamaliga oarecare, bine ca nu face cocoloase si se fierbe rapid. Stiu si eu pe cineva care tine musai sa faca mamaliga cu malai Costello din Lidl, cel ambalat in punga de hartie, sustine ca e cel mai bun din ce se gaseste in magazine. De gustibus...

#49
burkina

burkina

    Shemhamphorash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,799
  • Înscris: 07.10.2017
Ala non GMO si nestropit cu Roundup.

Adica, mai bine o lasi balta si te orientezi pe altceva pentru carbo. Eu am trecut pe orez brun/integral si paine de secara din Lidl. E o paine prajita care contine asa: faina de secara, apa.

Posted Image

Edited by burkina, 12 February 2019 - 00:04.


#50
burkina

burkina

    Shemhamphorash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,799
  • Înscris: 07.10.2017
E o chestie crocanta, nu paine per-se. E buna cu unt si cu branza si cu rosii :)

#51
burkina

burkina

    Shemhamphorash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,799
  • Înscris: 07.10.2017
Costa 3 ron, vrei sa iti descriu gustul? Cumpara-ti. De aia rosie, cu susan.

#52
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,161
  • Înscris: 15.05.2008
in ce oras cauti malai,nu ai vreun targ de cereale saptamanal,acolo vei avea sansa sa gasesti malai proaspat

#53
burkina

burkina

    Shemhamphorash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,799
  • Înscris: 07.10.2017
Cata drama pentru o amarata de mamaliga...

#54
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,161
  • Înscris: 15.05.2008
stiu cum e,sa nu iasa mamaliga cum trebuie
nu e drama,dar unele mancari se consuma doar cu mamaliga,unii o vor si buna,nu d-aia de dat la gaini

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate