Cel mai bun malai ?
Last Updated: Mar 20 2023 22:50, Started by
pasilla
, Feb 11 2019 20:36
·
0
#37
Posted 11 February 2019 - 21:51
Pana si socra-mea care isi face macar doua mamaligi pe saptamana si e din Giurgiu zice ca romanii s-au prostit, nu mai stiu sa faca malai.
Tot unul unguresc isi ia si ea, daca vrei o intreb. Nu tin neaparat ca ma tine vreo jumatate de ora la telefon. Acum vreo 5-6 ani zicea ca ala cu o moara pe el ( de la Baneasa cred) ar fi fost bun. Dar cica s-a stricat si a incercat toate astea romanesti si nu au trecut CTC-ul ei. Edited by Seteh, 11 February 2019 - 21:53. |
#38
Posted 11 February 2019 - 21:58
Cand ati facut ultima oara mamaliga intr-un tuci fara sa va ganditi la o minoritate?
|
#39
Posted 11 February 2019 - 22:07
Mălai bun nu există. Porumbul este plantă furajeră. A intrat în tradiția culinară românească în vremea în care turcii luau bir pe cereale și rumînu a obsevat că nu-i interesează deloc porumbul. Cam tot așa cum italieni, care au trecut printr-o perioadă de sărăcie maximă, au inventat pollenta și friptura de mîță.
Mămăliga suks (zicere neaoșă). Edited by Iocan, 11 February 2019 - 22:09. |
#40
Posted 11 February 2019 - 22:26
Iocan, on 11 februarie 2019 - 22:07, said:
Mălai bun nu există. Porumbul este plantă furajeră. A intrat în tradiția culinară românească în vremea în care turcii luau bir pe cereale și rumînu a obsevat că nu-i interesează deloc porumbul. Cam tot așa cum italieni, care au trecut printr-o perioadă de sărăcie maximă, au inventat pollenta și friptura de mîță. Mămăliga suks (zicere neaoșă). Mamaliga se prepara in Europa de cand a fost cultivat meiul, cca 6500 de ani. Porumbul la fel in America, ca pe vremea cand a fost introdus in cultura nu exista zootehia. Malaiul produs din porumb romanesc nu e bun. De ce? Intrebati-i pe Boc si pe Ciolos cum ne-am pricopsit cu initium. Cumparati malai unguresc. |
#41
Posted 11 February 2019 - 22:33
#42
Posted 11 February 2019 - 22:34
pasilla, on 11 februarie 2019 - 20:36, said:
Care este cea mai buna marca de malai din [super/hyper] marketurile romanesti ? Ma refer la un malai care nu este macinat prea fin, nu e "grisat" si nu e [eventual] degerminat. M-am saturat sa tot incerc toate prostiile de malai, din care iese ceva...departe de mamaliga si fara nici un gust. Voi ce folositi ? |
#43
Posted 11 February 2019 - 22:37
#44
Posted 11 February 2019 - 22:58
Puferiu_, on 11 februarie 2019 - 21:58, said:
Cand ati facut ultima oara mamaliga intr-un tuci fara sa va ganditi la o minoritate? Ia malai "superior" marca proprie Lidl si e foarte multumita. Dar si asta daca sta mai mult face fluturi. |
#46
Posted 11 February 2019 - 23:12
pufonel, on 11 februarie 2019 - 22:58, said:
Ia malai "superior" marca proprie Lidl si e foarte multumita. Dupa ce am incercat diverse tipuri de malai si eu folosesc chestia aia de la Lidl. Ala nu e malai. E macinat fin si nu are gust de porumb. Edited by pasilla, 11 February 2019 - 23:12. |
|
#47
Posted 11 February 2019 - 23:31
De unde vă luaţi cerealele?
... O altă sursă de cereale este mămăliga. Calitatea nutriţională depinde de cea a mălaiului. „Măcinarea porumbului este foarte importantă, cel mai bun mălai fiind cel obţinut la mori cu pietre. Mălaiul astfel obţinut este mai bogat în tărâţe şi mai sănătos datorită conţinutului mai ridicat de fibre alimentare, vitamine şi minerale", explică Mencinicopschi, în volumul „Revoluţie în bucătărie". Mălaiul rafinat, grişat şi prefiert are o calitate nutriţională scăzută şi un index glicemic ridicat, motiv pentru care nu este recomandat persoanelor cu diabet, obezilor sau celor cu tranzit intestinal lent. „Dacă doriţi să îi creşteţi valoarea nutriţională, puteţi adăuga făină de hrişcă. Pentru scăderea încărcăturii glicemice se recomandă consumul mămăligii după ce s-a răcit, când amidonul scade, trecând într-o formă rezistentă, asemănătoare fibrelor alimentare", mai spune specialistul în nutriţie. Mălaiul integral este o sursă bună de potasiu, retinol şi fosfor. Verificaţi însă ambalajul, să vă asiguraţi că nu provine din porumb modificat genetic. Combinaţia mălaiului cu brânza de vaci compensează parţial lipsa unor aminoacizi esenţiali din porumb. Consumaţi brânză cu mămăligă o dată pe săptămână. |
#48
Posted 11 February 2019 - 23:31
Incearca malaiul marca proprie din Cora. Nu pot sa spun ca am incercat sa fac mămăligă din toate marcile de malai existente in supermarket, dar malaiul de la Cora, mai exact mamaliga facuta din el - aduce mult la gust si textura cu mamaliga facuta la tara, la bunici. Acum 2 zile am facut o mamaliga cu malai "drag de Romania" din Carrefour, ce sa zic, nici prea-prea, nici foarte-foarte, o mamaliga oarecare, bine ca nu face cocoloase si se fierbe rapid. Stiu si eu pe cineva care tine musai sa faca mamaliga cu malai Costello din Lidl, cel ambalat in punga de hartie, sustine ca e cel mai bun din ce se gaseste in magazine. De gustibus...
|
#49
Posted 12 February 2019 - 00:03
Ala non GMO si nestropit cu Roundup.
Adica, mai bine o lasi balta si te orientezi pe altceva pentru carbo. Eu am trecut pe orez brun/integral si paine de secara din Lidl. E o paine prajita care contine asa: faina de secara, apa. Edited by burkina, 12 February 2019 - 00:04. |
#50
Posted 12 February 2019 - 00:22
E o chestie crocanta, nu paine per-se. E buna cu unt si cu branza si cu rosii
|
#51
Posted 12 February 2019 - 00:26
Costa 3 ron, vrei sa iti descriu gustul? Cumpara-ti. De aia rosie, cu susan.
|
|
#52
Posted 12 February 2019 - 00:27
in ce oras cauti malai,nu ai vreun targ de cereale saptamanal,acolo vei avea sansa sa gasesti malai proaspat
|
#54
Posted 12 February 2019 - 00:40
stiu cum e,sa nu iasa mamaliga cum trebuie
nu e drama,dar unele mancari se consuma doar cu mamaliga,unii o vor si buna,nu d-aia de dat la gaini |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users