Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Cel mai bun malai ?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
83 replies to this topic

#73
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Si eu am avut indoieli, pana la prima proba.

#74
iancuMIC

iancuMIC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,255
  • Înscris: 10.01.2016
Folosesc un malai obtinut dintr-un hibrid moldovenesc, sticlos, de care nici fluturii nu prea se ating; cultivam separat cam 25 de ari cu samanta noastra, doar pentru malai.
Ceva in genul celui din foto.

Attached Files



#75
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Din ala cu 8 randuri ai mai vazut ?

#76
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,434
  • Înscris: 05.07.2018
Da, de-l rozi in 5 minute, rand cu rand.

#77
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,352
  • Înscris: 03.08.2004

View Postoverseas, on 15 februarie 2019 - 10:14, said:

Folosesc malai Dobrogea si-mi place mult gustul.
Am mancat malai varsat din piata mult mai prost.
In piata au malai grisat si malai normal, de moara. Asta din urma este ce trebuie. Mamaliga taraneasca se face putin altfel. Cantitatile sunt cele date de richelieu, 1/3. Se pune la fiert apa cu sare. Cand da in clocot se toarna malaiul musuroi si  se imparte in doua cu facaletul. Se lasa la fiert la foc mic 30 minute. Se amesteca bine cu facaletul. Bine inseamna se ia tuciul de pe foc, se fixeaza bine cu un prosop ceva intre picioare si se amestca sanatos cateva minute pana se omogenizeaza. Se pune pe foc si se mai lasa 5 minute sa se coaca, apoi se rastoarna pe fund de lemn.

#78
eboda

eboda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 605
  • Înscris: 07.12.2007
Malaiul din comertul de supermarket  este de 3 feluri Extra ,Grisat si superior. Folisiti superior . Explicatii gasiti pe google.

#79
Yhzx23

Yhzx23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,607
  • Înscris: 08.11.2022
Reteta mamaliga:

-se pune apa la fiert si sarea

-cand apa incepe sa fiarba in clocot se toarna tot malaiul o data fara a il mesteca vreun pic

-dupa ce se torana tot malaiul se asteapta pana terciul incepe sa fiarba

-se regleaza focul la minim cat sa fiarba terciul cu capacul pus

-dupa ce a inceput sa fiarba terciul se lasa pe foc timp de o ora fix

-abia dupa o ora se incepe sa se mestece mamaliga

-proportiile de apa si malai sunt 2,5 litri de apa un kilogram de malai si doua lingurite de sare

-pentru 250 mililitri de apa 100 grame de malai si sarea redusa corespunzator

-la o portie de mamaliga pentru o persoana sunt suficiente 200 grame de malai

-temperatura va gati malaiul indiferent daca este amestecat cu apa adica in terci sau daca malaiul este uscat

Tot ce conteaza este proportia de apa cu malai si fierberea timp de o ora indiferent in ce vas

Reteta este garantata si mamaliga va avea un gust foarte bun

Malaiul trebuie fiert o ora si nu oparit cateva zeci de minute!

#80
pedros_2005

pedros_2005

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,469
  • Înscris: 03.12.2007
Fiert o ora!?

#81
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,522
  • Înscris: 05.06.2009
Dacă fierbi o ora la o biata mămăligă, îți trece și mama poftei de mâncare pana e gata. Nu mai zic, la cât costa gazul, iese o porție la preț de caviar (glumesc).
Nici bunica de la tara nu fierbea atâta la mămăligă, și folosea mălai luat de la moara, nu din comerț.
Exista în comerț și mălai pentru mămăligă, cu timp de fierbere de 3 minute.
https://www.panzaniw...a-3-minute-500g

#82
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 06.07.2007
Cred ca a confundat retetele si a pus-o pe aia de coliva.

#83
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006
Sunt mult prea multe inexactități in rețeta aia, de la proporții pana la timpi :)

#84
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,062
  • Înscris: 04.03.2014
Depinde si de malai. Aici la mine e ala din zona Valsugana. Super simplu.  Apa 1 la 4 in greutate.   Cand fierbe apa sare, pui malaiul in ploaie, amesteci des si in 8 min e gata:)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate