Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Cel mai bun malai ?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
83 replies to this topic

#19
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Ala din cucruz original.Ca aoa din porumb imbogatit, e execrabil.

#20
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 pasilla, on 11 februarie 2019 - 20:36, said:


Voi ce folositi ?

E un malai bun in Auchan, marca proprie dar e grisat, asa ca il amestec in parti egale cu un malai nai deschis la culoare adus de pe la tzara.

#21
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,014
  • Înscris: 28.10.2006
Am malai macinat la moara din sat si il depozitez intr-un borcan de sticla de 10 litri "sigilat" cu o folie de celofan si un gumilastic pe masura.
In primul an nu face "fluturi", dar incepand cu al 2-lea, fiind natural 100%, gasesc si fluturasi.
Se rezolva cu cernere prin ciur. Mamaliga 100% ca la mamaie la tara, vartoasa, taiata cu ata!

#22
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 Puferiu_, on 11 februarie 2019 - 21:15, said:

Vezi ca nu conteaza malaiul, ci si in ce il prepari, peste ce il pui si cum il mananci.
Acuma mi-ai facut pofta de pasat.
Asta e cu mult mai complicat de preparat decat o mamaliga  romaneasca.

#23
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 FreeThinker, on 11 februarie 2019 - 21:05, said:



Adevarat! Ala de la moara face molii, cel din hypermarket - nu! De ce oare? Chimicale? Valabil si pentru faina...

Pentru ca ala din hipermarket este gazat industrial si moare orice larva de vierme sau alta lighioana care poate dormita in malai.

Pe caldura malaiul face fluturi, e suficienta o singura nenorocita de molie ca intzeapa pungile si depune sute de oua. Puneti benzi cu lipici unde tineti malaiul sa vedeti cate molii raman agatate acolo.

Edited by rosix, 11 February 2019 - 21:23.


#24
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018

 jobist, on 11 februarie 2019 - 20:58, said:

Iei o pungă la tine și te duci la o moară sătească
Iar morarita trebuie sa fie virgina, nu uita!

#25
kabanIbucii

kabanIbucii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 05.02.2019
Malaimare :)
Prefer Drag de Romania in Carref

#26
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Ăstaunguresc, niciodată altceva.

#27
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

 pasilla, on 11 februarie 2019 - 20:36, said:

Care este cea mai buna marca de malai din [super/hyper] marketurile romanesti ?
Ma refer la un malai care nu este macinat prea fin, nu e "grisat" si nu e [eventual]  degerminat.
M-am saturat sa tot incerc toate prostiile de malai, din care iese ceva...departe de mamaliga  si fara nici un gust.

Voi ce folositi ?
Cel mai bun mălai e cel grisat din Ungaria. Asta ţi-ar spune orice ţaran din patria coleşei/mămăligii. Hajdu parcă era marca preferată de români.
Dacă doreşti coleşă amară foloseşti negrisat şi cu rebuturi. Ideea e că trebuie să o faci după reţeta originală, mai groasă şi să o sari cum trebuie, altfel ai terci de mălai.

#28
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Uite aici malai ca la tara măcinat cu pietre
http://mag.moaracupi...a-punga-1-kg-16

#29
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,263
  • Înscris: 06.01.2007
Malaiul traditional Panzani. Se gaseste in mod traditional la Mega, d-aia.
:D

#30
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,047
  • Înscris: 23.09.2005

 pasilla, on 11 februarie 2019 - 20:36, said:

Care este cea mai buna marca de malai ?

Asta:

[ https://pbs.twimg.com/profile_images/1082582050127908864/ugu3vPu-_400x400.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#31
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 A_treia_cale, on 11 februarie 2019 - 21:32, said:

Cel mai bun mălai e cel grisat din Ungaria. Asta ţi-ar spune orice ţaran din patria coleşei/mămăligii. Hajdu parcă era marca preferată de români.
Dacă doreşti coleşă amară foloseşti negrisat şi cu rebuturi. Ideea e că trebuie să o faci după reţeta originală, mai groasă şi să o sari cum trebuie, altfel ai terci de mălai.
Se pare ca nu ai mancat niciodata mamaliga.

 Phobos, on 11 februarie 2019 - 21:34, said:

Asta:
Nu ajuta.

#32
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

 pasilla, on 11 februarie 2019 - 21:39, said:

Se pare ca nu ai mancat niciodata mamaliga.


Nu ajuta.
Nu, niciodată mămăligă, doar coleşă făcută de oameni ce o fac de o viaţă. Dar nu ştiu ce vă indică acest fapt, că nu sunt idealist să laud făina inferioară negrisată? Doar am transmis o opinie avizată de la sursă, era o raritate făina grisată şi foarte apreciată.

#33
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014
eu caut făină de porumb. Adică un mălai măcinat fin ca făina obișnuită.

#34
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 maccip, on 11 februarie 2019 - 21:33, said:

Malaiul traditional Panzani. Se gaseste in mod traditional la Mega, d-aia.
Posted Image
O fi bun pentru polenta, dar mamaliga nu poti face din el, neam.

#35
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019
Încă ceva, domnule pasilla .Am văzut că mămăliga de cantină, restaurant şi oraş e inferioră nu din cauza ingredientelor ci a vâscozităţii scăzute şi a modului de preparare, de asta am adăugat acel detaliu.
Am văzut că şi altcineva a spus ceva asemănător.
Acum fiecare cu gusturile sale.

#36
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Arpis, cu toate ca e putin mai scump decat alte firme.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate