Cel mai bun malai ?
Last Updated: Mar 20 2023 22:50, Started by
pasilla
, Feb 11 2019 20:36
·
0
#19
Posted 11 February 2019 - 21:17
Ala din cucruz original.Ca aoa din porumb imbogatit, e execrabil.
|
#20
Posted 11 February 2019 - 21:17
#21
Posted 11 February 2019 - 21:18
Am malai macinat la moara din sat si il depozitez intr-un borcan de sticla de 10 litri "sigilat" cu o folie de celofan si un gumilastic pe masura.
In primul an nu face "fluturi", dar incepand cu al 2-lea, fiind natural 100%, gasesc si fluturasi. Se rezolva cu cernere prin ciur. Mamaliga 100% ca la mamaie la tara, vartoasa, taiata cu ata! |
#22
Posted 11 February 2019 - 21:19
#23
Posted 11 February 2019 - 21:21
FreeThinker, on 11 februarie 2019 - 21:05, said: Adevarat! Ala de la moara face molii, cel din hypermarket - nu! De ce oare? Chimicale? Valabil si pentru faina... Pentru ca ala din hipermarket este gazat industrial si moare orice larva de vierme sau alta lighioana care poate dormita in malai. Pe caldura malaiul face fluturi, e suficienta o singura nenorocita de molie ca intzeapa pungile si depune sute de oua. Puneti benzi cu lipici unde tineti malaiul sa vedeti cate molii raman agatate acolo. Edited by rosix, 11 February 2019 - 21:23. |
#24
Posted 11 February 2019 - 21:22
#27
Posted 11 February 2019 - 21:32
pasilla, on 11 februarie 2019 - 20:36, said:
Care este cea mai buna marca de malai din [super/hyper] marketurile romanesti ? Ma refer la un malai care nu este macinat prea fin, nu e "grisat" si nu e [eventual] degerminat. M-am saturat sa tot incerc toate prostiile de malai, din care iese ceva...departe de mamaliga si fara nici un gust. Voi ce folositi ? Dacă doreşti coleşă amară foloseşti negrisat şi cu rebuturi. Ideea e că trebuie să o faci după reţeta originală, mai groasă şi să o sari cum trebuie, altfel ai terci de mălai. |
#28
Posted 11 February 2019 - 21:33
|
#29
Posted 11 February 2019 - 21:33
Malaiul traditional Panzani. Se gaseste in mod traditional la Mega, d-aia.
|
#30
Posted 11 February 2019 - 21:34
pasilla, on 11 februarie 2019 - 20:36, said:
Care este cea mai buna marca de malai ? Asta: [ https://pbs.twimg.com/profile_images/1082582050127908864/ugu3vPu-_400x400.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#31
Posted 11 February 2019 - 21:39
A_treia_cale, on 11 februarie 2019 - 21:32, said:
Cel mai bun mălai e cel grisat din Ungaria. Asta ţi-ar spune orice ţaran din patria coleşei/mămăligii. Hajdu parcă era marca preferată de români. Dacă doreşti coleşă amară foloseşti negrisat şi cu rebuturi. Ideea e că trebuie să o faci după reţeta originală, mai groasă şi să o sari cum trebuie, altfel ai terci de mălai. Phobos, on 11 februarie 2019 - 21:34, said:
Asta: |
#32
Posted 11 February 2019 - 21:42
pasilla, on 11 februarie 2019 - 21:39, said:
Se pare ca nu ai mancat niciodata mamaliga. Nu ajuta. |
#33
Posted 11 February 2019 - 21:42
eu caut făină de porumb. Adică un mălai măcinat fin ca făina obișnuită.
|
|
#34
Posted 11 February 2019 - 21:44
#35
Posted 11 February 2019 - 21:47
Încă ceva, domnule pasilla .Am văzut că mămăliga de cantină, restaurant şi oraş e inferioră nu din cauza ingredientelor ci a vâscozităţii scăzute şi a modului de preparare, de asta am adăugat acel detaliu.
Am văzut că şi altcineva a spus ceva asemănător. Acum fiecare cu gusturile sale. |
#36
Posted 11 February 2019 - 21:51
Arpis, cu toate ca e putin mai scump decat alte firme.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users