Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce pot izola fonic peretii pen...

Telefon cu senzor compass BUN

Blocare google chrome cu master p...

sfat achizitie telefon pana in 20...
 Stoc Smart CAM TV

Ce corzi de chitara sa cumpar?

Galaxy A54 compass defect?

Cum conectez un switch WIFI la 60...
 Cumparare AC Gree [Buget maxim 30...

Telekom

Ce e aratarea asta ?

Probleme timonerie schimbator sau...
 Numar strada gresit in contractul...

Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!
 

De ce sunt cladirile in ziua de azi asa de simple?

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
111 replies to this topic

#73
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Posttfmercedez, on 12 decembrie 2018 - 08:46, said:

Deci ala era Parisul, scump, frumos , ridicat de un imperiu care a cotropit lumea si au supt resurse din colonii, de pe mai multe continente. Revenim cu ceasurile inapoi 50 de ani pe putin, in Romania,  presul europei , la care se adauga saracia si prostia, comunismul.
....

Imi place cum pui problema. Apropo de postarea asta, poate ar trebui despicata discutia in bucati. Si arhitectura tine de gustul personal. In trecut ma fascinau si pe mine zgirie-norii. Sticla, beton, elemente tehnice de ancorare....Astazi mi-am schimbat gusturile fix spre polul opus. Efectiv pentru ochi prefer "dantelariile" vechi oricind, spre exemplu gen postarile 57, 69 si mai sint si altele. Ceausescu a construit in ceea ce pentru vremea respectiva era considerat modern. Va plac orasele "moderne" din Romania, sau preferati pentru ochi "dantelaria"? Oricare ar fi raspunsul, el tot de gusturi tine.
Pentru locuit efectiv, depinde de caz. Am apartamente in cladiri istorice renovate, fix in buricul orasului sub cetate, dar am si case pe arhitectura moderna si mai nou ma tenteaza si ceva de vacanta la munte in stilul asta:
https://www.google.c...iw=1212&bih=700
Bine, nu trebuie sa fie palat, dar obligatoriu cu mult lemn masiv, chiar daca un etaj plus subsolul ar fi pe caramida. Ma rog, sper ca se intelege ideea. Fiecare cladire din ce zic aici are charme-ul ei la anumite momente. O noapte doua intr-o cladire istorica vara, cind lumea iese la o sticla de vin la lumina luminarii, sau in perioada Craciunului, este ceva extraordinar. O baie in piscina intr-o seara calduroasa de vara, cind se aud doar greierii, este iarasi altceva.
In orice caz, din punctul meu de vedere si doar dupa gusturile mele, arhitectura moderna intra in discutie undeva in afara orasului, sau oricum spre periferie. In centrul unui oras prefer vechiul, trecind inapoi prin medieval pina in vremea romanilor. Daca ar arata ca in New York, n-as rezista mai mult de o saptamina dintr-o bucata. Din punctul meu de vedere si fix dupa gustul meu, America de nord e catastrofala pentru "ochi"

LE: era sa uit, din pozele postate de tine in postarea 71 sint faine ultimele doua de jos, iar daca ar fi si renovate ar fi de-a dreptul spectaculoase

Edited by vata_pa_batz, 12 December 2018 - 09:18.


#74
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,090
  • Înscris: 31.03.2015
Popa, nu e corect, tu acolo compari casele regilor cu ale oamenilor de rand. Ma rog, nici alea nu sunt chiar ale oamenilor de rand, dar sa zicem.
Cotetele astea de si le fac oamenii de rand din zilele noaste sunt adevarate palate pe langa ce aveau oamenii obisnuiti acum mai putin de o suta de ani. Acum o suta de ani traiai intr-o camaruta de 2 pe 2,  dormeai pe jos, pe o saltea de paie, aveai acoperisul facut din trestie si asa mai departe. :)

#75
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,773
  • Înscris: 15.06.2007

View PostGhita_Bizonu, on 12 decembrie 2018 - 09:10, said:



Cauta o Istorie a Arhitecturii.  Bauhaus se numeste stilul
Auxiliar nu strica nici Istoria Artei Suter si Golfin |(ami sunt si latele dar asta e ptr liceu clas iX-X)
Si asa in gnl - daca esti inca la liceu scrie-ti varsta!
Daca ai > 25 ani nu mai pune intrebari din astea in public. E jenant

[ http://ecology.md/pics/2012/11/ekodom_nad_vodopadom_01.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://ecology.md/pics/2012/11/ekodom_nad_vodopadom_01.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://ecology.md/pics/2012/11/ekodom_nad_vodopadom_01.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://ecology.md/pics/2012/11/ekodom_nad_vodopadom_01.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://ecology.md/pics/2012/11/ekodom_nad_vodopadom_01.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Ca zici Paris ...

Piramida Pei iti zice ceva? Centrul Pompidou?

Dar la Defense?!
Teoretic La Defense nu este in Parisul istoric, vechi:

"La Défense (French: [la de.fɑ̃s]) is a major business district, three kilometres west of the city limits of Paris. It is part of the Paris Metropolitan Area in the Île-de-France region, located in the departmentHauts-de-Seine spread across the communes of Courbevoie, Nanterre, and Puteaux"

Iar cladirile acelea nu au fost ridicate intre cladiri vechi de 100+ ani. Au respectat totusi un plan urbanistic, o tematica. Nu un ghiveci gretos, cum avem in Balcani.

#76
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Postgeobut, on 12 decembrie 2018 - 00:27, said:

Adica ai contactat doar bisnitari stapani de sclavi pe salarii minime sau de mizerie pentru munca depusa.
Nu, tata, am contactat sefi de echipe pe care ii cunosteam din trecut, care isi plateau bine oamenii si oamenii lor faceau treaba foarte buna, nu trebuia sa stai langa ei sa-i tii de mana. Numai ca acesti sefi de echipe nu pot sa dea salariu de Anglia ori Germania, unuia care lucreaza in Romania. Fiindca piata constructiilor nu are aceleasi preturi.

#77
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Postlaffin, on 12 decembrie 2018 - 04:09, said:

Mai era un ametit pe aici acum un an care se intreba de ce sunt blocurile atat de urate, ca comnism, ca cenusiu, ca bla bla. Cand i-am zis sa construiasca el blocuri "frumoase", o dadea cotita. Practica tatutule, ca vorbe stim cu totii.
Mno, unele sunt si mai ... acceptabile. Chiar simpatice.

Attached File  100flat.jpg   116.67K   19 downloads

Attached File  691A1148_copy(1).jpg   610.47K   18 downloads

Attached File  937x754.jpg   128.75K   13 downloads

Attached File  529140250-612x612.jpg   89.45K   11 downloads

#78
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View PostHunor_66, on 12 decembrie 2018 - 10:31, said:

Mno, unele sunt si mai ... acceptabile. Chiar simpatice.
...

Din punctul meu de vedere nu este nimic frumos in pozele alea. Tot din punctul meu de vedere oricum blocurile nu sint ceva frumos, ci ceva necesar. Acestea, daca tot trebuie sa existe, nu au ce cauta in interiorul unui oras vechi. Si aici exista exceptii, deoarece chiar exista constructii cu ideea de bloc vechi de sute de ani. Dar treaba asta ar trebui limitata la ceea ce exista deja

#79
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,477
  • Înscris: 10.08.2005

View Postburkina, on 12 decembrie 2018 - 03:58, said:

TL DR version: pentru ca oamenii sunt indoctrinati de mici sa accepte anormalul ca fiind normal. In cazul de fata, uraciunea ca fiind ceva frumos. De aia cladirile moderne arata ca niste puscarii, sau ca niste chestii imaginate de un robot pentru NPCuri.

Arhitectura este (sau era) o arta. Si arta face oamenii sa se simta bine, inaltati spiritual, sau diminuati, pitici, insignifianti. Chestiile pe care le vezi in jurul tau in fiecare zi au o influenta directa asupra ta, asupra starii de spirit, psihologiei etc. De aia tot ce s-a construit in comunism era urat, tern, cenusiu.

Cine stie, cunoaste.
desi nu contest,  nu exista destul pamant "in oras" sa faci case la toata lumea,
iar cand nu mai este loc pe orizontala, cresti, pe verticala,

#80
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View Posttfmercedez, on 12 decembrie 2018 - 08:46, said:

Deci ala era Parisul, scump, frumos , ridicat de un imperiu care a cotropit lumea si au supt resurse din colonii, de pe mai multe continente. Revenim cu ceasurile inapoi 50 de ani pe putin, in Romania,  presul europei , la care se adauga saracia si prostia, comunismul.
Cateva poze asa la repezeala din masina, de pe traseul  pe care ma scarbesc zilnic cu ce vad.
Incepem cu o cladire mai veche a CFR ului in spatele caruia este un bloc comunist. Observati ca totusi arhitectii comunisti au incercat niste elemente ornamentale din ciment. Cu sau fara ele.. tot un kkt.
Trecem mai departe-gara de nord, ca cea veche a fost distrusa la bombardamente, au facut o chestie, geamuri ovale bagate intr-un corp colturos. Arata de mai bine intorci privirea.

Apoi vine ghetoul. Probabil zona aia candva era o periferie saracacioasa (si prin bucuresti se mai gaseste asa ceva)
Apoi chestia despre care vorbeam : regimul de inaltime! Nu poti face casa cu 2-3 etaje lipita de o casa cu un singur nivel.  Ori una ori alta! Altfel iese un ghetou, o tíganie, ca in ultimele poze.
Intr-o poza se vad 3 case alipite, culori diferite, inaltimi diferite.  Pacat ca nu au facut una mai inafara alta mai in adancime, de ce sa fie aliniate la frontul stradal? (Ironic).

In ultimele poze, se vad cladirile ridicate de cei bogati, care au fost expropriati, deportati, alungati, iar cladirile au ajuns la saracime, care nu-si permite nici sa le renoveze. Asa ca avem niste ruine mari. La fel ca piramidele, astazi in maninile unor maimutoi care nu au nici o legatura cu civilizatia care a existat candva pe acel teritoriu.
Asta-i "minunatul" meu oras...

#81
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View PostGhita_Bizonu, on 12 decembrie 2018 - 09:10, said:

Ca zici Paris ...

Piramida Pei iti zice ceva? Centrul Pompidou?

Dar la Defense?!

Dupa parerea mea piramida strica imaginea, iar celelalte fututurisme (sic) nu sint pe gustul meu. Romantismul se genereaza altfel, nu cu raceala emanata de la Defense Posted Image
Evident, doar pareri personale

#82
PopaXXX

PopaXXX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 03.05.2018

View Postvata_pa_batz, on 12 decembrie 2018 - 10:58, said:

ot din punctul meu de vedere oricum blocurile nu sint ceva frumos, ci ceva necesar. Acestea, daca tot trebuie sa existe, nu au ce cauta in interiorul unui oras vechi.
Sunt si blocuri vechi superbe cu apartamente construite in stil baroc sau rococo, dar comunistii dupa ce au venit la putere au umplut orasele cu cutii de chibrituri, fara niciun pic de estetica si asa s-a incetatenit ideea ca blocul trebuie sa fie ceva pur functional si lipsit de frumusete.

#83
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Blocurile din perioada interbelica sint tot la fel de simple.
Problema este ca multe din constructiile actuale nu par simple, par ieftine.

#84
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,773
  • Înscris: 15.06.2007
"Blocurile" frumoase au fost construite inainte de razboi. Ma refer la cladiri de maximum 5 etaje, cu ascensor, camere mari si inalte, apartamente de 150- 200mp. Sunt si in timisoara in centru cateva.
Dar nu le renoveaza nimeni..

Attached Files


Edited by tfmercedez, 12 December 2018 - 11:26.


#85
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View PostPopaXXX, on 12 decembrie 2018 - 11:11, said:

Sunt si blocuri vechi superbe cu apartamente construite in stil baroc sau rococo, dar comunistii dupa ce au venit la putere au umplut orasele cu cutii de chibrituri, fara niciun pic de estetica si asa s-a incetatenit ideea ca blocul trebuie sa fie ceva pur functional si lipsit de frumusete.

De asta ma si feresc sa formulez anumite idei pe post de adevaruri universale, dezbatem o chestiune de gusturi. Mie nu-mi plac blocurile, indiferent de cit de frumoase le-ar considera unii si alti. Accept, insa, ca sint necesare din motive legate de logica. Partea bolduita si subliniata n-am afirmat-o nicaieri

View Posttfmercedez, on 12 decembrie 2018 - 11:24, said:

"Blocurile" frumoase au fost construite inainte de razboi. Ma refer la cladiri de maximum 5 etaje, cu ascensor, camere mari si inalte, apartamente de 150- 200mp. Sunt si in timisoara in centru cateva.
Dar nu le renoveaza nimeni..

Astfel de "blocuri" exista in multe orase din Europa si fix la asta ma refeream, cind ziceam de "ideea de bloc". Sint constructii in anumite stiluri, care se potrivesc in peisaj. Intr-un astfel de cadru nu are ce cauta un bloc modern, oricit de ingrijita ar fi constructia, aka ceva la modul cum se vede in postarea 77. Din nou...parerea mea

Edited by vata_pa_batz, 12 December 2018 - 11:26.


#86
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View Postrealduc, on 11 decembrie 2018 - 22:14, said:

pct 1 : cea mai eficienta locuinta constructiv si geometric este semisfera ! ... doar ca este greu sa pui una peste alta ! ... Posted Image
are un indice de eficienta a acoperirii de 2,5 ! ....
locuinta paralipipedica are indice de 5 !

Excelentă observație, care ne ajută să vedem de ce au nevoie inginerii de arhitecți. Inginerul ți-ar face casa semisferă, indiferent dacă tu trebuie să mergi pe burtă în jumătate de casă. Din punct de vedere constructiv, este soluția corectă.

#87
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View PostSmurfK, on 12 decembrie 2018 - 11:46, said:


Excelentă observație, care ne ajută să vedem de ce au nevoie inginerii de arhitecți. Inginerul ți-ar face casa semisferă, indiferent dacă tu trebuie să mergi pe burtă în jumătate de casă. Din punct de vedere constructiv, este soluția corectă.
Cam in orice domeniu dizainu ocupa de la distanta primul loc. Inginerii se chinuie sa rezolve problemele specifice branselor.

#88
marcusdefeis

marcusdefeis

    Lunetist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,028
  • Înscris: 14.07.2008

View Postgeobut, on 11 decembrie 2018 - 22:30, said:

Vrei sa spui ca n-ai gasit pe banii pe care esti tu dispus sa ii dai si care sunt considerati putini pentru ce munca ceri.
de regula nu gasesti decat putori care vor munca simpla si plata rapida

#89
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,296
  • Înscris: 29.12.2006

View PostPopaXXX, on 11 decembrie 2018 - 21:43, said:

Ma uitam si eu prin oras la diferite vile, case sau cladiri construite in ultimii ani si am ramas surprins neplacut de cat de banale sunt, semana pur si simplu ca niste cutii cu ferestre, fara niciun fel de elemente de design, in timp ce cladirile mai vechi sunt mult mai sofisticate: au coloane, arcade, ogive, tot felul de elemente ornamentale - statui, basoreliefuri, decoratiuni sub forma de flori, animale, capete umane. De ce nu se mai fac in ziua de azi astfel de cladiri si s-a trecut pe stilul acesta minimalist si atat de banal ?


Dacă luăm istoria umanităţii, vedem că s-a început cu stilul minimalist, de la arta vizuală, la îmbrăcăminte, arhitectură, muzică, gastronomie şi aşa mai departe. Apoi pe măsură ce s-a acumulat "civilizaţie", arta în ansamblul ei a devenit tot mai complexă şi sofisticată. Să ne gândim numai la picturile rupestre, apoi arta egipteană, pe urmă cea din vremea Renaşterii, la arhitectura gotică, la cea baroc, art nouveau, sau în domeniul muzicii...în vreme ce orchestrele aveau sute de instrumente, în prezent, formaţiile muzicale au unul sau două: un calculator şi un aparat de sintetizat sunete.

De aproximativ 100 de ani, de după începuturile "cubismului", a "dadaismului", a "futurismului", sau de după Walter Gropius, s-a ajuns la "liniile simple" actuale.

Totul decurge în raport cu structura societăţii şi cu necesităţile ei, şi aici amintesc curentul filosofic numit "utilitarism", adică a se face cât mai mult, pentru cât mai mulţi oameni, într-un timp cât mai scurt, la un preţ cât mai scăzut, şi cu utilitate maximă. Şi "curentul" care satisface cel mai mult aceste cerinţe, e stilul minimalist, adică cel al liniilor simple.

#90
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,720
  • Înscris: 07.02.2003

View Posttfmercedez, on 12 decembrie 2018 - 10:01, said:

Teoretic La Defense nu este in Parisul istoric, vechi:
Doar Montparnasse in centrul vechi este dar au fost discutii cu el din cauza opozantilor. De aia n-au mai facut acolo.
Apropo turnul Montparnasse a fost upgradat sa corespunda cu 2018 Posted Image

Attached File  GettyImages-693300405.jpg   2.3MB   18 downloads

Frumos :)

Edited by andreic, 12 December 2018 - 13:40.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate