Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

Cum pot cumpara teren agricol extravilan ?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#37
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016

 Baxon, on 26 septembrie 2018 - 09:25, said:

Nu prea inteleg ce vrei , vrei sa cumperi sau sa arendezi ?
Daca vrei sa cumperi , contractul de arenda il faci pentru PREEMTIUNE la cumparare !
Daca vrei doar sa arendezi fara sa cumperi terenul , plata si cuantumul arendei ti-l fixeaza arendatorul ( proprietarul terenului ) .
Pt  contractul de arenda ai nevoie doar de contractul propriu zis si inregistrarea lui la primarie .
Pasi de vanzare a terenului sunt cele cu oferta afisata si scrisoarea catre man .
Ma gandeam ca sa cumpar fiindca cred ca e mai sigur decat in arenda fiindca devine al meu pe cand la arenda inca e proprietar altul, dar fiind ca-s multe acte la cumparare ...intabulare, arheologie, man, anunt 30 zile, schimbare destinatie...pare ca nu apuc sa plantez toamna asta, nici in decembrie.

Asadar daca renunt la cumparat anul asta, dar iau in arenda cu clauza in contract sa-l scoata la vanzare peste un an,inseamna ca il iau in arenda rapid, fac contract arenda rapid, il inregistrez rapid in cateva zile la primarie, nu mai am treaba cu intabulare/arheologie/man/anunt 30 zile la primarie, schimbare destinatie...si apoi peste un an fac toate astea si trec terenul din arenda in proprietatea mea.

Deci scopul maxim de important e sa am teren in mana mea pe care sa pot sa plantez in toamna asta....orice acte/pasi care ma intarzie trebuie eliminati sau mutati peste un an. Doar asa act arenda, inregistrare primarie/registru agricol, si schimbare destinatie, poat le pot face pe toate in 30 zile sau din mers in timp ce am si plantat. Are sens ? Se poate ?

Edited by 77777-7, 26 September 2018 - 09:42.


#38
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Mai omule atata le ametesti de numa .
Contractul de arenda NU are clauza sa-l vanda nu stiu cand si alte aberatii ( asta te intelegi tu cu proprietarul , verbal ), asta il faci ca sa poti folosi terenul imediat  INDIFERENT daca il vei cumpara sau nu , pricepi ? Iti ajuta sa ai preemtiune ( intaietate ) la cumparare ( sa nu vina nea Vasile si sa te concureze la cumparare ) !
Si apoi , pt cumparare , in decursul perioadei cat esti arendas , poti face demersurile legale pt cumparare , oricand ( maine , peste 1-x luni sau 1-x ani ).
Contractul , in momentul in care e semnat de ambele parti , se depune la primarie si se inregistreaza PE LOC ( dureaza maxim juma de ora pana scrie in registru agricol si pune stampila si numar de ordine ) . Din momentul imediat urmator esti utilizator cu drepturi pe acel teren !

#39
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,876
  • Înscris: 06.04.2013

 Baxon, on 26 septembrie 2018 - 08:23, said:


Habar nu ai ce vorbesti !
Normal ca orice teren trebuie lucrat , intretinut etc . Din ce stiu eu cea mai buna subventie la apia este pe pasune nu pe arabil deci nu vad ce teapa isi ia ! Mai mult in OP se zice de pomicultura nu de castraveti ...

Eu cred ca nu ai citit cu atentie. Reiau. Initiatorul doreste sa cumpere pamant pentru o plantatie de pomi, cred eu ca vrea afini. Eu i-am spus sa aiba grija ca in 2013 a aparut Legea pajistilor, adica pasune si faneata ca asta intelege legea ce inseamna pajiste, care interzice schimbarea destinatiei de pajiste in arabil, pomicultura, vie etc.

Citez

Quote

(2) Se interzice scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a pajiștilor.
Derogări (1)
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2), scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a pajiștilor se poate face cu avizul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru:
a) amplasarea de construcții care deservesc activități agricole;
B) rețele de comunicații electronice sau elemente de infrastructură necesare susținerii acestora;
c) refugii montane în caz de urgență;
d) înființarea de noi capacități de producere a energiei regenerabile, care să nu afecteze buna exploatare a pajiștilor, declarate de utilitate publică pentru lucrări de interes național, județean sau local, în condițiile Legii nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, republicată;
e) amplasarea obiectivelor de interes național, județean sau local, declarate de utilitate publică, în condițiile legislației în vigoare;
f) lucrări privind apărarea țării, ordinea publică și siguranța națională, declarate de utilitate publică în condițiile Legii nr. 33/1994, republicată;
g) lucrări în cadrul unor programe de dezvoltare locală/județeană/regională inițiate de autoritățile administrației publice locale.

(4) Excepțiile prevăzute la alin. (3) se realizează cu obligația ca beneficiarul scoaterii definitive din circuitul agricol a pajiștilor să recupereze din terenurile neproductive sau neagricole o suprafață egală cu cea aprobată a fi scoasă definitiv din circuitul agricol. Recuperarea acestor terenuri se face anticipat, cel mai târziu până la data stabilită în actul prin care se aprobă scoaterea definitivă din circuitul agricol a acestor suprafețe, astfel încât să nu scadă suprafața de pajiști la nivel local, județean sau național, după caz.


#40
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Du-te si vorbeste cu un notar sau avocat.
Se pare ca nu ai inteles absolut nimic, nici de legea aia, nici din explicatiile de pe aici.
Concluzia este urmatoarea: daca tu ai bani sa cumperi un teren, orice teren, de oriunde din tara asta, 99% vei cumpara acel teren.
Nu exista nici o opreliste, nici o piedica, nici o restrictie, nici o problema, asa cum zici tu.
1% exista sanse sa apara un alt cumparator, daca este o zona extrem de atractiva (gen "pe aici se va face o autostrada peste 18 ani").
Dar atit, 1%.
Si, la cum ai pus tu problema (sau ce am inteles eu) te duci si cumperi alt teren, din alta parte, ca e mare tara, nu ?!

Edited by trollerul_de_serviciu, 26 September 2018 - 12:00.


#41
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

 draculescu, on 26 septembrie 2018 - 11:46, said:


Eu cred ca nu ai citit cu atentie. .

Citez
Eu cred ca tu nu stii ce inseamna " circuit agricol " ! Cand te dumiresti da-mi de stire !

P.S. Terenul nu se scoate din circuitul agricol pt infiintarea unei livezi !

#42
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,876
  • Înscris: 06.04.2013
Sa-ti mai dau un citat din lege

Quote

Art. 8. -
În cazul înstrăinării pajiștilor prevăzute la art. 3 lit. d) și e), noul proprietar este obligat să mențină categoria de folosință a terenului, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Iar art. 3 suna cam asa

Quote

d) pajiști proprietate privată a comunelor, orașelor, municipiilor și a municipiului București, administrate de consiliile locale ale acestora;
e) pajiști proprietate privată a persoanelor fizice și juridice;

Iar categoriile de folosinta pentru terenurile agricole sunt arabil, vii livezi, pasune/faneata.

Sau, uite inca un articol

Quote

Art. 4. - Modificări (1)
(1) Deținătorii de pajiști, astfel cum sunt definiți la art. 2 lit. f), sunt obligați să mențină suprafața totală ocupată cu pajiști la 1 ianuarie 2007, așa cum este prevăzut în primul paragraf al alin. (2) al art. 6 din Regulament, și înregistrată în registrul agricol ca pășune/fâneață la acea dată, inclusiv cele aflate în administrarea ADS.

Asadar, ca sa treci un teren, incadrat la categoria arabil, la categoria vii/livezi trebuie sa mergi la primarie, sa-ti dea niste hartii si cu ele sa mergi la OCPI, sa se opereze modificarile acolo, apoi sa ajunga hartiile de la ei la primarie si sa se opereze in registrul agricol schimbarea. Aici nu e vorba de scoaterea din circuitul agricol si introducerea la intravilan curti constructii, ci schimbarea categoriei de folosinta agricola. In cazul pajistilor, daca ai cumparat un teren trecut in aceasta categorie de folosinta, nu te poti apuca sa pui porumb sau pruni pe el ca incalci legea.
Dar, vad ca a fost actualizata, cine stie, poate le-a venit mintea la cap si au scos aberatia asta.

Edited by draculescu, 26 September 2018 - 16:00.


#43
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Destinatia unui teren agricol se poate modificainsa tot teren agricol ramane  . Nu poti sa-l scoti din circuitul agricol ca despre asta ai pomenit ! Ce poti sa scoti din circuitul agricol este terenul de sub o anexa agricola !
Daca ai pasune si vrei sa-l faci arabil , primaria nu te opreste .. doar ca probabil nu renteaza daca nu e pamantul pretabil la agricultura .

#44
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,876
  • Înscris: 06.04.2013

 Baxon, on 26 septembrie 2018 - 16:38, said:

Destinatia unui teren agricol se poate modificainsa tot teren agricol ramane  . Nu poti sa-l scoti din circuitul agricol ca despre asta ai pomenit ! Ce poti sa scoti din circuitul agricol este terenul de sub o anexa agricola !
Daca ai pasune si vrei sa-l faci arabil , primaria nu te opreste .. doar ca probabil nu renteaza daca nu e pamantul pretabil la agricultura .

Exprimarea din lege e si confuza si interpretabila. In fine, eu zic, daca ai ocazia, sa mergi la primaria ta, ca am inteles ca ai ceva pamant, si sa le ridici problema asta. Eu am trecut o livada in pasune, ca se uscasera pomii si am zis sa platesc un impozit mai mic, si m-am trezit ca cineva de la OCPI mi-a spus ca nu numai ca pasunea nu o mai pot trece in intravilan, dar nici macar intr-o alta categorie de folosinta, adica livada, vii sau agricol. M-au trecut niste sudori reci... Din fericire, primarul a fost mai destept si a trecut toate terenurile din zona mea in intravilan.

#45
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Am mai multe si chiar am intrebat daca pot face din pasune ,livada si mi s-a spus ca da insa trebuie facuta o cerere care se va aproba , interesul lor este sa lucreze cineva pamantul nu sa stea in paragina . Parerea mea este ca asa e normal sa fie .
Ce este intravilan e alta poveste si nu face obiectul discutiei ( ai fost norocos ) Posted Image

 draculescu, on 26 septembrie 2018 - 16:48, said:


..m-am trezit ca cineva de la OCPI mi-a spus ca nu numai ca pasunea nu o mai pot trece in intravilan, dar nici macar intr-o alta categorie de folosinta, adica livada, vii sau agricol.
Arabil vroiai sa scrii ca agricole sunt toate extravilan-urile  ...

#46
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,876
  • Înscris: 06.04.2013

 Baxon, on 26 septembrie 2018 - 16:58, said:

Am mai multe si chiar am intrebat daca pot face din pasune ,livada si mi s-a spus ca da insa trebuie facuta o cerere care se va aproba , interesul lor este sa lucreze cineva pamantul nu sa stea in paragina . Parerea mea este ca asa e normal sa fie .
Ce este intravilan e alta poveste si nu face obiectul discutiei ( ai fost norocos ) Posted Image


Arabil vroiai sa scrii ca agricole sunt toate extravilan-urile  ...

Arabil, în pana mea  Posted Image

#47
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016

 Baxon, on 26 septembrie 2018 - 10:35, said:

Mai omule atata le ametesti de numa .
Contractul de arenda NU are clauza sa-l vanda nu stiu cand si alte aberatii ( asta te intelegi tu cu proprietarul , verbal ), asta il faci ca sa poti folosi terenul imediat  INDIFERENT daca il vei cumpara sau nu , pricepi ? Iti ajuta sa ai preemtiune ( intaietate ) la cumparare ( sa nu vina nea Vasile si sa te concureze la cumparare ) !
Si apoi , pt cumparare , in decursul perioadei cat esti arendas , poti face demersurile legale pt cumparare , oricand ( maine , peste 1-x luni sau 1-x ani ).
Contractul , in momentul in care e semnat de ambele parti , se depune la primarie si se inregistreaza PE LOC ( dureaza maxim juma de ora pana scrie in registru agricol si pune stampila si numar de ordine ) . Din momentul imediat urmator esti utilizator cu drepturi pe acel teren !
Ma gandeam ca poate sa bag clauza in contractul de arenda ca sa fiu sigur ca ala nu zice azi ''da peste un an ti-l vand'' si peste un an zice ''da m-am razgandit, imi place cultura ta profitabila, te astept inca 4 ani sa expire arenda, si apoi ce-i al tau devine al meu''.....intelegi ? El stiind bine ca nu ma apuc sa transplantez sute de copaci per ha.
Vreau sa fiu sigur ca odata ce pun cpacii ai mei vor fi definitiv intr-o zi, nu ca ma scoate din dreptul de folosinta cu niste minciuni bine plasate. Nici nu vreau sa fac arenda pe 30 de ani si sa platesc ca prostul de la 6 la 30 ani fiindca nu au prins pomii.

Deci sa fac act arenda, juma de ora cum zici, apoi schimbare destinatie, si nu mai am treaba cel putin un an cu MAN, arheologie, intbulare, etc ???  
Deci teren neintabulat poat fi arendat?
Dupa un an trecut in care am fost arendasul si am acum preemtiune, cum se mai aplica publicarea pretului 30 la primarie? Iar trebuie sa fie fix si sa astept sa nu vina altul cu preemtiune mai mare decat a mea ? Cred ca neamuri precedeaza arendas ?!?

Deci....daca merg pe varianta arenda, pot sa obtin terenul in folosinta cat de repede il gasesc, in cateva zile ?

 trollerul_de_serviciu, on 26 septembrie 2018 - 12:00, said:

Du-te si vorbeste cu un notar sau avocat.
Se pare ca nu ai inteles absolut nimic, nici de legea aia, nici din explicatiile de pe aici.
Concluzia este urmatoarea: daca tu ai bani sa cumperi un teren, orice teren, de oriunde din tara asta, 99% vei cumpara acel teren.
Nu exista nici o opreliste, nici o piedica, nici o restrictie, nici o problema, asa cum zici tu.
1% exista sanse sa apara un alt cumparator, daca este o zona extrem de atractiva (gen "pe aici se va face o autostrada peste 18 ani").
Dar atit, 1%.
Si, la cum ai pus tu problema (sau ce am inteles eu) te duci si cumperi alt teren, din alta parte, ca e mare tara, nu ?!
Nota 7/10. Ti-as fi dat 9 din 10(10 e doar pt Dzei si Dracnea) daca nu bagai chestia oarecum aparent informativa cu 1% bla bla care totusi inca nu a confirmat-o nimeni.
Dar pentru ''nici o opreliste...nici o problema'' meriti un 7 solid. Deci o mica taiere la salar luna asta....nu-i nimic, mai avem sperante pe viitor.

Edited by 77777-7, 26 September 2018 - 18:46.


#48
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Bai nene, tu ai chef de misto sau chiar te intereseaza treaba asta ?!
WTF nota, dragnea si alte balarii!?
Daca vrei sa faci o glumita.... pai neah, hai sa facem glumite, deci nu prea te intereseaza problema.

Clauze contract de arenda:
Mi s-a parut mie mai devreme, dar n-am dat importanta.
Tu stii ce inseamna aia arenda ?
Cine sa vinda terenul ala arendat si de ce ?!
Tu sa iei un teren in arenda sau sa-l dai in arenda ?
Oricum, asta nu prea conteaza foarte mult.
Terenul aflat in arenda nu isi schimba proprietarul prin arenda.
Terenul ala ramine proprietatea cui a fost si inainte de arenda.
Pina cind este vindut de acel proprietar sau intervin alte chestiuni absolut legale si reglamentate.
Deci..... cum e cu clauzeel alea si cu arenda, concret si precis ?

#49
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016

 trollerul_de_serviciu, on 26 septembrie 2018 - 18:47, said:

Bai nene, tu ai chef de misto sau chiar te intereseaza treaba asta ?!
WTF nota, dragnea si alte balarii!?
Daca vrei sa faci o glumita.... pai neah, hai sa facem glumite, deci nu prea te intereseaza problema.

Clauze contract de arenda:
Mi s-a parut mie mai devreme, dar n-am dat importanta.
Da.
Tu stii ce inseamna aia arenda ?
Da.
Cine sa vinda terenul ala arendat si de ce ?!
Unu. Sau una....inca nu am decis.
Tu sa iei un teren in arenda sau sa-l dai in arenda ?
Nu.
Oricum, asta nu prea conteaza foarte mult.
Ok.
Terenul aflat in arenda nu isi schimba proprietarul prin arenda.
Nu.
Terenul ala ramine proprietatea cui a fost si inainte de arenda.
Da.
Pina cind este vindut de acel proprietar sau intervin alte chestiuni absolut legale si reglamentate.
Da.
Deci..... cum e cu clauzeel alea si cu arenda, concret si precis ?
Nu-l cunosc pe Clauzeel. O sa-l intreb cand facem cunostinta.
Nea troleu sa stii n-am mai pomenit atata paralelism intr-o singura postare...dar e de intleles...obisnuinta cu sinele, cablurile si alea alea.

Problema o discut si o discutam bine mersi, inainte sa te haburci tu din iad sa dai buzna peste postul meu, cu respectabilii draculescu, Baxon, si absolut toti ceilalti.

Edited by 77777-7, 26 September 2018 - 19:31.


#50
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Dar tu ai raspuns serios sau tot paralel ?!

Cine sa vinda terenul ala arendat si de ce ?!
Unu. Sau una....inca nu am decis.
Tu sa iei un teren in arenda sau sa-l dai in arenda ?
Nu.

Bafta si succesuri, sa fii sanitar.

#51
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016
Am raspuns serios omul serios in postarea de aici https://forum.softpe...6#entry23563452
Dar fiind bun la inima mi se facu mila si zisei sa bag si trollu de serviciu in seama, sa nu se simta chiar singur in subsolul parintilor conectat pe wifi de la vecini.
Retrospectiv poate sa ar trebui sa fiu mai nemilos pe viitor si sa la trolu falmand.

Edited by 77777-7, 26 September 2018 - 19:52.


#52
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Doamne , Doamne 77777-7 ! Te rog reciteste cu atentie postarea #38 . Cu mare mare atentie ! Daca nu intelegi, e grav .

P.S. Tu gasesti terenul si vorbesti cu proprietarul , in vederea cumpararii , ca sa fie al tau . Daca va intelegeti la pret si actele is ok ( sa  fie intabulat sau sa se ocupe de intabulare sau sa te ocupi tu de intabulare si scazi din pret cat te costa topografu si umblatura ) ii spui ca vrei sa faci si un contract de arenda ca sa fii sigur ca nu vine altu si-l cumpara in locul tau . Daca vanzatorul e de buna credinta iti face si acel contract de arenda , daca e neserios , treci mai departe .
P.S. 2 Daca vrei doar arenda , te intelegi cu proprietarul ce si cat si cum .

#53
77777-7

77777-7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 665
  • Înscris: 24.10.2016

 Baxon, on 26 septembrie 2018 - 10:35, said:

Mai omule atata le ametesti de numa .
Contractul de arenda NU are clauza sa-l vanda nu stiu cand si alte aberatii ( asta te intelegi tu cu proprietarul , verbal ), asta il faci ca sa poti folosi terenul imediat INDIFERENT daca il vei cumpara sau nu , pricepi ? Iti ajuta sa ai preemtiune ( intaietate ) la cumparare ( sa nu vina nea Vasile si sa te concureze la cumparare ) !
Si apoi , pt cumparare , in decursul perioadei cat esti arendas , poti face demersurile legale pt cumparare , oricand ( maine , peste 1-x luni sau 1-x ani ).
Contractul , in momentul in care e semnat de ambele parti , se depune la primarie si se inregistreaza PE LOC ( dureaza maxim juma de ora pana scrie in registru agricol si pune stampila si numar de ordine ) . Din momentul imediat urmator esti utilizator cu drepturi pe acel teren !

Deci daca e vorba strict de arenda, il pot folosi peste ''juma de ora'' ?
Nu trebuie sa fie intabulat ca sa fie arendat ? Daca da, din juma de ora se face cateva zile pana trec de intabulare si de OCPI, nu ?
Si deci avand terenul in arenda, dupa un an, daca apare unul si ofera pret ca al meu, eu am totusi intaietate ?

Si daca vorba sa gasesc sa cumpar, ii zic omului sa il iau in arenda ca sa-l pot folosi imediat(plantat copaci), apoi in saptamanile/lunile ce urmeaza, pot sa fac si procedura cu ''30 zile anunt primarie, arheologie, MAN,etc, nu ?

Edited by 77777-7, 26 September 2018 - 20:30.


#54
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Daca e vorba de arenda , da , dupa jumatea de ora dupa ce l-ai inregistrat , poti folosi terenul legal .
Nu trebuie intabulat ca sa fie arendat , Intabularea dureaza de la minim 1 luna pana la ..... depinde cum gasesti topograf cat se misca de repede etc
Da , avand terenul in arenda ai PREEMTIUNE ( intaietate in fata oricui ) la cumparare .
Da , insa procedura de vanzare o face proprietarul nu tu !

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate