Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

RCAul meu marit desi masina cu accident inregistrat a fost vanduta de 3 ani !

- - - - -
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#55
motociclistdambovitean

motociclistdambovitean

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 11.09.2018

 sags, on 11 septembrie 2018 - 07:38, said:

Pentru ce masina ti-au marit RCA-ul? Ca doar nu inchei tu RCA-ul pentru acea masina veche si pe care ai vandut-o, nu o mai ai in posesie, nu o mai folosesti.

Din ce stiu eu sistemul de bonus-malus este per masina si per proprietar: ai bonus/malus separat pe fiecare masina. Doar daca vinzi o masina si dupa aceea cumperi alta, bonus/malus de la cea veche se poate mosteni la cea noua in loc sa plece de la B0 (desi operatiunea de ‘mostenire’ este/era cu cantec, trebuia sa o ceri tu si iti puneau tot felul de piedici cel putin daca era cu bonus; poate la malus o face asiguratorul din oficiu ca ii convine; sau poate sistemul a fost pus la punct si se face automat). Sau poate noul proprietar a devenit si el vechi, a vandut-o semnand in numele tau (ca si cum tu ai fi vandut-o, deci un fals), acum tu ti-ai cumparat masina noua si te-ai trezit cu ‘mostenirea’?
pe masina actuala, pe care am cumparat-o tot acum 3 ani, dupa e am vandut-o pe cea veche.

 MembruAnonim, on 11 septembrie 2018 - 08:00, said:

Inițiator, mergi la serviciul de înmatriculări de care aparții și ceri consemnarea în baza de date a vânzării. O să facă ceva nazuri dar până la urmă o să o consemneze. După aceea ar fi indicat să-l anunți pe cumpărător că o are trecută la el, deși, la cum s-a comportat el, ar merita să nu o faci. Am trecut printr-o situație similară după ce am vândut epava fostei mașini. În ziua când am constatat că are RCA, am fost și am făcut mențiunea vânzării în baza de date.

Sunt amuzante postările cu radierea. Cine le dă, habar nu are de cum se mai face o vânzare/cumpărare sau o radiere în ultima vreme. Spre exemplu, la radiere, primul act care se cere e dovada de predare spre distrugere către un centru de fier vechi. Cum singurele centre care mai pot da acea hârtie sunt cele înscrise în programul rabla, nu ai cum să obții certificatul fără să predai mașina.

Multumesc frumos de sfat!

 paso87, on 11 septembrie 2018 - 08:53, said:

Degeaba tot incercam sa-i dam variante de rezolvare a problemei ca realitatea...e asta care e. Cunosc cazuri in care s-a vandut / cumparat o masina si care nu s-a inmatriculat nici acum. Da, scrie si pe talon instrainat la data de.... catre...
Si ce ?
Multi n-au nici asigurare, n-au nici ITP si totusi sunt pe strada. Legal, ei sunt trasi la raspundere daca cumva provoaca evenimente rutiere. Pagubitul...plateste din buzunar (asa daca nu cumva o mierleste in eveniment).
Si daca nu provoaca nimic, isi vad de treaba in continuare. Ce sa faci tu daca politia nu ia masuri?
Initiatorul are dovada ca a vandut masina dar trebuie indrumat sa se adreseze cui trebuie sa rezolve problema. Mi se pare ciudat ca asiguratorul a tot emis politele fara sa contacteze proprietarul.
multumesc frumos pentru coment, esti printre putinii oameni care au scris un coment la obiect si cu o parere normala....observ ca unii sunt foarte rautaciosi si chiar nu inteleg de ce

 dorin_2k, on 11 septembrie 2018 - 09:39, said:

Cel asigurat nu trebue sa semneze. Poti face si online RCA. Deci?

Dar totusi cum au acceptat dosarul de dauna pe numele tau? A avut ala si copie CI? A semnat si in numele tau?
asta intreb si eu ! de-asta ma si consider o victima, dar unii colegi vad ca prefera sa ma numeasca fentator al sistemului sau tepar sau alte lucruri....in conditiile in care tot ce am facut a fost sa vand o masina pe bani de nimic, 2000 de lei amarati

 adisz, on 11 septembrie 2018 - 10:02, said:

Da-mi voie sa fac si eu o clarificare,pentru ca am impresia ca bagi tromboane si nu-i frumos.
In primul rand tu n-ai facut nici o greseala ca n-ai trecut instrainat pe certificatul de inmatriculare.Tu si cu cumparatorul ati facut in mod deliberat toata vanzarea-cumpararea,pentru ca stie si repetentul clasei ca o masina la care nu i s-a platit taxa,la momentul inmatricularii aceea taxa trebuie platita.
Deci faza cu nevinovatul si nestiutul cade.
De asemenea este foarte dubioasa exprimarea ta,prin care incerci sa ne prostesti ca tie ti-a crescut brusc si dintr-o data pretul asigurarii actuale pe masina actuala,datorita unui (prezumtiv) accident petrecut cu o fosta masina de-a ta care de trei ani este vanduta.
Intr-o alta ordine de idei,dupa subiectul deschis de tine in legatura cu asa-zisa teapa data de auto service-ul din Targoviste,imi permit sa pun la indoiala tot ceea ce debitezi pe forum.
Pace.
Esti liber sa ai orice opinie despre mine, eu povestea cu service-ul am postat-o in speranta de a avertiza si alti oameni, situatia aceea s-a incehiat pentru mine, si chiar in mod favorabil pot spune. e doar o poveste de preacautie pe care poti s-o crezi sau nu, sunt sigur ca oamenii care au patit chestii similare o vor aprecia. Asigurarea pe masina actuala mi-a crescut si cand am intrebat de ce mi s-a comunicat ca am avut accident. Apoi am fost la asigurator si mi-a comunicat cu ce masina a fost facut accidentul si cand, si am determinat ca este vorba de fosta mea masina pe care am vandut-o acum 3 ani, accidentul fiind produs undeva in luna martie. Eu am incercat sa fiu dragut cu toata lumea de aceeea le-am dat dreptate si celor care au spus ca eu sunt vinovat si ca eu trebuie sa platesc, etc, in conditiile in care in mod evident eu sunt un simplu om care a vandut o masina cu 2000 de lei amarati, si acum plateste asigurare mai scumpa ptr ca a facut o neglijenta pe care daca nu o facea, nu putea vinde masina. dar daca eu sunt personajul negativ, fie, imi asum si asta.

 caiuscorneliu, on 11 septembrie 2018 - 10:31, said:

Singura radiere pe care o face vânzătorul este cea fiscală, de la taxe și impozite locale. Nu se mai face radiere de la poliție în cazul înstrăinării. Să o înmatriculeze pe numele său este răspunderea cumpărătorului. De aceea este și termen legal în care este obligat s-o facă. Tot ce trebuia și putea să facă vânzătorul era să completeze rubrica de pe talon cu "înstrăinat către.." și să spere că a vândut mașina unui om de cuvânt.

PS. Toate problemele de tipul ăsta ar fi rezolvate dacă n-am fi o țară de căcat, am avea sisteme informatice funcționale și baze de date comune între instituții. Adică radiezi de la fiscal, automat dispari și din evidența poliției și apare pe noul proprietar. Simplu, elegant.
Cam asa am considerat si eu ca ar trebui sa fie dar iata ce se intampla. Multumesc frumos pentru mesaj!

 slai, on 11 septembrie 2018 - 11:16, said:

vinovatul nu-și da acordul.
slai, am vorbit cu o doamna care intocmeste dosare de dauna si mi-a explicat ca in cazul in care cele doua parti implicate in accident sunt de acord in legatura cu cine a produs accidentul, nu se mai semneaza decat intra partile participante la accident o constatare, deci nu a semnat nimeni in numele meu, al proprietarului. dar tot mi se pare un abuz din partea societatii de asigurari ca nu mi-a trimis o scrisoare sau o instiintare ca acel autoturism a fost implicat intr-un accident sau ca se vor acorda bani in numele meu, pentru ca pana la urma eu platesc acele daune odata cu polita marita.

Edited by motociclistdambovitean, 11 September 2018 - 17:24.


#56
Annoying

Annoying

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,859
  • Înscris: 03.05.2014

 Hunor_66, on 11 septembrie 2018 - 06:05, said:

Dumneata nu trebuia sa-i dai masina cu tot cu actele dumitale, trebuia s-o RADIEZI.
(fisa de inmatriculare cu radierea pe ea, luat placutele cu numerele, dus talonul la Politie etc., cum e procedura)
Si dumneata si cumparatorul sunt in culpa.

Mai termină cu aberațiile astea. Cu ultima frază sunt de acord. 😉

#57
madycyprus

madycyprus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 18.12.2013

 florinel, on 11 septembrie 2018 - 06:08, said:

N-ai specificat daca pe certificatul de inmatriculare e completat la "instrainat catre" numele cumparatorului.

Cu actele de transfer proprietate (contract V/C, certificatul de radiere de la finante..etc) mergi la asigurator.

Alta varianta e sa contactezi actualul proprietar sa rezolve el(slabe sanse).
Mai departe variante sunt o gramada, de la radierea de la politie(ca tot e pe numele tau) si pana la declararea masinii ca furata.

Mai poti incerca sa ameninti asiguratorul cu proces pentru fals, avand in vedere ca a emis o polita in numele tau dar pe care nu ai semnat tu.
Cea mai mare tampenie posibila...tu ai auzit de infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare?

#58
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Nene ...Sunt două posibilități. Ai CV si te duci la politie sa-i rețină raionul ...sau nu ai CV si te duci la politie sa-ti înapoieze mașină furata.

#59
gabrieln2016

gabrieln2016

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,224
  • Înscris: 04.11.2016
Eu nu-l judec pe initiator pentru ceea ce a facut chiar daca se autovictimizeaza, in mod nejustificat dupa parerea mea. A lacomit la ceva bani in plus fara a se gandi la consecinte. Dupa 30 de zile de la vanzare trebuia sa se duca la Serviciul de inmatriculari si sa verifice daca a fost facuta inmatricularea si putea cere mentionarea instrainarii in registrele serviciului. Asa putea scapa doar de eventuale amenzi primite de noul proprietar. Nu a facut-o, acum trage ponoasele. Bine ca nu i-au venit amenzi si de la taxa de drum.
Intrebarea este ce poate face acum orice persoana aflata in situatie asemanatoare.
Dupa mintea mea primul pas trebuie facut prin prezentarea la inmatriculari cu dovada de vanzare a masinii si solicitarea mentionarii instrainarii. Aici este de intrebat daca cei de acolo pot emite o dovada in acest sens.
Al doilea pas este ca la reinnoirea politei pentru masina actuala sa se prezinte la asigurator cu toate documentele care dovedesc schimbarea proprietarului masinii si eventuala dovada de la inmatriculari si sa ceara reincadrarea in clasa de bonus de dinainte. Asiguratorii sunt singurii care pot face aceasta rectificare si numai cei de la sediile centrale. Merita incercat si daca nu se poate, asta e: capul face, capul trage.

In caz de accident fara victime cei doi implicati in accident trebuie sa prezinte certificatele de inmatriculare, permisele, buletinele si politele de asigurare. Pentru masina pe firma mai trebuie eventual si o imputernicire.
Din cate stiu eu, daca sunt implicate doua persoane fizice, nu este necesara prezenta sau anuntarea proprietarului din acte. Pe cei de la asigurari nu-i intereseaza, ei oricum trebuie sa plateasca reparatiile daca exista RCA-uri valabile. Ce treaba au ei ca proprietarul nu a solicitat instrainarea? RCA-ul se face pe masina, indiferent cine plateste prima, asa ca si plata reparatiilor catre service nu poate fi influentata de faptul ca altcineva si nu proprietarul din acte, a condus-o. Accidentul este introdus apoi in baza de date si automat proprietarul din acte a pierdut  clase si va plati mai mult la urmatorul RCA daca mai are si o alta masina. Cred ca aici poate fi cheia si ar trebui solicitata rectificarea bazei de date.

Edited by gabrieln2016, 26 September 2018 - 16:14.


#60
belena6

belena6

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 03.08.2010
La vanzare intotdeauna vanzatorul trebuie sa pastreze RCA-ul original si sa se duca cu acesta la firma unde a facut asigurarea si sa-si ia restul de bani de pe ea. De exemplu, daca a platit 500lei pe 1 an si mai era valabila inca 6 luni dupa vanzare, asiguratorul ii returneaza 250lei pe baza asigurarii RCA in original si a contractului de vanzare cumparare.
Iar cumparatorul isi face asigurarea lui daca pastreaza nr de inmatriculare sau o face pe seria de sasiu daca il schimba.

#61
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,868
  • Înscris: 25.01.2007
Problema e ca ala nu poate face asigurare pana nu ia masina in evidenta la taxe. Și poate vrea sa plece cu ea, nu sa o lase în fata blocului la vânzător.

#62
belena6

belena6

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 03.08.2010

 slai, on 26 septembrie 2018 - 16:32, said:

Problema e ca ala nu poate face asigurare pana nu ia masina in evidenta la taxe. Și poate vrea sa plece cu ea, nu sa o lase în fata blocului la vânzător.
Eu am scos RCA pt clientii mei in 5 minute pe baza buletinului, permisului si contractului de vanzare-cumparare. Si se duce cand vrea el la fiscal.

Asta acum depinde si de vanzator. Daca e dispus sa-i lase RCA-ul atunci e ok pt cumparator, iar vanzatorul numai recupereaza banii de pe RCA si poate pierde reducerea de la Bonus-Malus daca intre timp are loc un accident pe asigurarea lui.

Edited by belena6, 26 September 2018 - 16:41.


#63
gabrieln2016

gabrieln2016

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,224
  • Înscris: 04.11.2016

 belena6, on 26 septembrie 2018 - 16:20, said:

La vanzare intotdeauna vanzatorul trebuie sa pastreze RCA-ul original si sa se duca cu acesta la firma unde a facut asigurarea si sa-si ia restul de bani de pe ea. De exemplu, daca a platit 500lei pe 1 an si mai era valabila inca 6 luni dupa vanzare, asiguratorul ii returneaza 250lei pe baza asigurarii RCA in original si a contractului de vanzare cumparare.
Iar cumparatorul isi face asigurarea lui daca pastreaza nr de inmatriculare sau o face pe seria de sasiu daca il schimba.
Corect, dar nu are legatura cu subiectul topicului. Un vanzator care-si cunoaste interesul asa procedeaza. La fel si un cumparator de buna credinta, care are interesul de a-si inscrie masina pe numele lui cat mai repede cu putinta face o asigurare de o luna pe numele lui si pe seria de caroserie, inmatriculeaza masina in acea luna si apoi face RCA normal.

#64
belena6

belena6

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 03.08.2010

 gabrieln2016, on 26 septembrie 2018 - 16:43, said:

Corect, dar nu are legatura cu subiectul topicului. Un vanzator care-si cunoaste interesul asa procedeaza. La fel si un cumparator de buna credinta, care are interesul de a-si inscrie masina pe numele lui cat mai repede cu putinta face o asigurare de o luna pe numele lui si pe seria de caroserie, inmatriculeaza masina in acea luna si apoi face RCA normal.
Nu este neaparat nevoie sa faci pe o luna. Se poate face direct pe un an pe seria de sasiu si cand se obtine noul talon se trimite o poza la asigurator si vine o alta polita RCA gratuit.

#65
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,868
  • Înscris: 25.01.2007

 belena6, on 26 septembrie 2018 - 16:38, said:


Eu am scos RCA pt clientii mei in 5 minute pe baza buletinului, permisului si contractului de vanzare-cumparare. Si se duce cand vrea el la fiscal.

Asta acum depinde si de vanzator. Daca e dispus sa-i lase RCA-ul atunci e ok pt cumparator, iar vanzatorul numai recupereaza banii de pe RCA si poate pierde reducerea de la Bonus-Malus daca intre timp are loc un accident pe asigurarea lui.
Ai dat de un agent mai fomist, dar putini mai fac fără fiscal, de când cu gdpr.

Edited by slai, 26 September 2018 - 18:57.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate