Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Suc de mere din livada

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#55
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
nu pun dop cu furtun, pun palnie de fermentatie  
http://www.horticult...-fermentare.jpg

am aruncat toate dopurile cu furtun pentru ca - desi permit iesirea CO2 - nu permit intrarea aerului la nevoie

am avut o damigeana cu vin mai vechi cu dop cu furtun, cand a venit frigul s-a micsorat brusc volumul vinului si a inceput sa traga inauntru apa din vasul unde era furtunul

Edited by Oxigen1234, 29 August 2018 - 14:53.


#56
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,591
  • Înscris: 31.01.2010
Posted Image


#57
gherundii

gherundii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 15.02.2011

 Oxigen1234, on 29 august 2018 - 14:53, said:

am aruncat toate dopurile cu furtun pentru ca - desi permit iesirea CO2 - nu permit intrarea aerului la nevoie
Nu inteleg, de ce ar fi nevoie ca intre aerul inapoi, e vre-un siretlic? La mine damigenele sunt de standarte vechi, au dopurile pe filet, si nu pot pune palnie de fermentare cu serpentina, vezi imaginea

Attached Files



#58
gherundii

gherundii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 15.02.2011

 ain, on 28 august 2018 - 12:56, said:

M-ar interesa cateva detalii privitoare la zdrobitorul de mere: ce putere si ce turatie are motorul .
Am fost la moșie si am mai facut o tura de suc 40 litri, am atras atentie la motor, monofazat, 400 wt, turatie 1400/min, reducerea turatiilor este facuta cu o roata de la masina de spalat care are in diametru 28-30 cm

#59
sas1975

sas1975

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,289
  • Înscris: 21.10.2013
Nu cred ca merita efortul. Am gasit undeva o instalatie de presare + pasteurizare la 85 C,  ce ofera un pret de 9 lei/punga de 5 litri, cu merele tale. Merita un drum pentru 100 litri de suc luat pe loc, fierbinte.

Edited by scaiba, 04 September 2018 - 11:29.
Neintentionata editarea, tableta bat-o vina...


#60
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

 sas1975, on 04 septembrie 2018 - 10:14, said:

Nu cred ca merita efortul...
La modul ăsta judecând lucrurile, ai dreptate.
Spoiler
După ce faceți sucul de mere, nu aruncați ce rămâne; cam la cinci Kg de chestie dinaia storșită am pus un Kg de zahăr, am lăsat să fiarbă în ceaun vreo oră, apoi, pentru mai multă siguranță am aruncat și vreo trei grame de bezoat de sodiu.
De lins pe botic a ieșit dulceața, mă încântă când mai dau de câte un sâmbure.

#61
sas1975

sas1975

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,289
  • Înscris: 21.10.2013
Ideea e ca cineva a dezvoltat deja o afacere din asta  si datorita lui apar local mici procesatori. Bravo lor.

#62
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Dap, soluția perfectă pentru leneși, atehnici, ori prea ocupați cu munca de birou.
Nu-i cazul celor care urmăresc acest subiect, ori nu în totalitate...

 Ion_Bumbu, on 29 august 2018 - 16:53, said:

Posted Image...
Bumbuleee, matale chiar cu cheia cu impact storci merele?!? Posted Image
Dacă lași oleacă la soare ce scoți din teasc iese pudră de mere Posted Image

#63
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,591
  • Înscris: 31.01.2010
Cistit n`am strins nici de proba cit poate cheia, probabil nu mai mult de 300Nm dar parca se cam umfla lemnul la
presa asa ca am lasat`o mai usor.

Edited by Ion_Bumbu, 04 September 2018 - 12:33.


#64
sebybastian

sebybastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,213
  • Înscris: 08.09.2010
Am facut si eu suc de mere la instalatiile acestea de procesare.
Totul ok, doar ca:
- merele sunt spalate in aceeasi apa folosita la spalarile clientilor precedenti;
- mecanismele de procesare probabil ca sunt spalate la inceputul zilei si la finalul ei (in cazul fericit).

Si de atunci prefer sucul proaspat facut din merele din beci. Care nu incap in beci merg la rachiu sau se dau de pomana.

Stima.

#65
gherundii

gherundii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 15.02.2011

 sas1975, on 04 septembrie 2018 - 10:14, said:

Nu cred ca merita efortul.
merita!!! Pentru mine, si cred ca si alti colegi de aici, a fost mereu o provocare sa fac ceva nou, facut de mine si multa placere, sa ma bucur de rodul muncii mele!!! poraitul imprejurul teascului, cand auzi cum murmura suvita de must, din poama pe care am crescut-o cu mare grija, ma face sa ma simt gospodar, in adevaratul sens al cuvantului, asa am luat de la tata,  cu sucul din mere e aceeasi poveste,   iar o parte a raspunsului a fost deja expusa mai sus de colegul sebybastian !!!

Edited by gherundii, 05 September 2018 - 07:53.


#66
mcbos

mcbos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 02.04.2008
Cu niste zahar pus in perioada de fermentație a cidrului nu se mărește valabilitatea produsului obținut?

#67
mcbos

mcbos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 02.04.2008
170g de zahar la un litru de must creste cu un grad  alcoolemia ,teoretic

#68
gheo_55

gheo_55

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,340
  • Înscris: 24.02.2013
10 grade.

#69
mcbos

mcbos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 02.04.2008
Da ,am pus un 0 greșit .17 grame de zahar pentru un grad alcoolemie.

Edited by mcbos, 10 September 2018 - 19:12.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate