Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Suc de mere din livada
Last Updated: Sep 10 2018 19:11, Started by
gherundii
, Aug 28 2018 08:39
·
0
#1
Posted 28 August 2018 - 08:39
Fiindca nu gasesec tema potrivita, am decis sa postez aici, poate fi cuiva de folos, daca nu e OK cu tema, rog moderatorii sa mute in alta parte.
La zile de odihna am hotarat sa fac putin suc din mere crescute la mine in gradina, si respectiv va arat pas cu pas procesul, utilajul e facut de mine personal, sursa de inspiratie-magazine si internet, acest butoi cu capacitatea de 100 l a fost umplut in numai 8 minute, din el a fost estorcat 55 litri de suc curat, 40 litri la suc si restul la otet de mere cu miere de albini. Attached Files |
#4
Posted 28 August 2018 - 08:57
Ti-a fost lene sa te uiti la poze, sau nu stii cum sa faci sa fie mai mari?
|
#5
Posted 28 August 2018 - 08:59
Vinzi oțet de mere ?
Îți dau un pont tare despre oțet. Dă un PM dacă te interesează. |
#6
Posted 28 August 2018 - 09:03
#7
Posted 28 August 2018 - 09:11
Dacă te uitai la poze vedeai că le-a făcut pastă în acea moară. În raport cu pasta, care e relevanța întrebării în câte felii erau înainte de a fi puse în moară? oricât de mari sunt granulele din pastă, tot sunt mai mici decât feliile tale.
Edited by MembruAnonim, 28 August 2018 - 09:12. |
#8
Posted 28 August 2018 - 09:14
#9
Posted 28 August 2018 - 09:33
In poza 4 se vede clar tocatorul actionat de motor electric. in urmatoarea se vede butoiul plin de mere, trecute prin tocator. Ce nu vi se pare clar?
|
#10
Posted 28 August 2018 - 09:33
gherundii, on 28 august 2018 - 08:39, said:
La zile de odihna am hotarat sa fac putin suc din mere crescute la mine in gradina In primul rand felicitari pentru idee si pentru faptul ca ai lucrat curat. In al doilea rand as vrea sa te intreb doua lucruri: 1) Spune-ne mai mult despre masina aia de facut suc - ca nu vad valtzuri de tocare la ea.. ce e cu hartia aia pusa pe centru, care e rolul ei? Cum le-ai tocat practic inainte sa le bagi in zdrobitor? 2) Cum faci sa nu-ti fermenteze produsul finit (adica sucul de mere) - ca la temperaturile astea, in maxim 5 zile se transforma in otet... Sa bagi butoiul la frigider n-ai cum (si acolo fermenteaza in 14 zile) iar serpentina de racire, beci racit sau ceva similar nu cred ca ai - cam orice pivnita are 25 de grade cand sunt 30 afara. Si au am o mica livada la tara si anual si milioane de mere picate pe jos de care e mare pacat. Am facut si eu suc dar cu un zdrobitor de bucatarie centrifugal. Materialul ramas de la presa (merele tocate) ar merge valorificate la facut tzuica, in continuare, daca stii procesul si mai ai rabdarea necesara. Nu stiu daca iti iese in final o tzuica premium.. dar ceva tot iese. Edited by rosix, 28 August 2018 - 09:36. |
|
#11
Posted 28 August 2018 - 09:39
Cum sa fie ultima poza?Acolo-s ramasitele.
E vorba de poza numarul 5. gherundii M-ai omorat cu poza cu paharul plin se suc Ce faci mai departe,sa ramana suc? rosix, on 28 august 2018 - 09:33, said:
Materialul ramas de la presa (merele tocate) ar merge valorificate la facut tzuica, in continuare, daca stii procesul si mai ai rabdarea necesara. Nu stiu daca iti iese in final o tzuica premium.. dar ceva tot iese. Nu mai iese nici un fel de tuica din drevele alea.Pentru fertilizarea pamantului,nimic altceva,sunt foarte bune. |
#12
Posted 28 August 2018 - 09:44
adisz, on 28 august 2018 - 09:39, said:
Nu mai iese nici un fel de tuica din drevele alea.Pentru fertilizarea pamantului,nimic altceva,sunt foarte bune. Te inseli, sunt prea acide, trebuie puse separat, eventual intr-un composter de gunoi. Tzuica poate iesi, totusi. Resturile alea inca mai au zahar, plus ca mai pot fi amestecate cu altele (ex: prune foarte bine coapte).. Iar zahar se mai poate adauga la fermentatie. adisz, on 28 august 2018 - 09:39, said:
M-ai omorat cu poza cu paharul plin se suc Ce faci mai departe,sa ramana suc? Iei galeata de suc de sub presa, dai spuma la o parte si eventula filtrezi printr-o strecuratoare daca nu-ti place cum arata particulele de mar in suspensie. Edited by rosix, 28 August 2018 - 09:45. |
#13
Posted 28 August 2018 - 09:45
Suc de mere se mai vinde pe la targurile de produse traditionale, ala e vidat in pungi ai apoi ambalat in cutii cu robinet de curgere...cidru mai greu de facut acasa, dar cred ca ar merita incercat...
|
#14
Posted 28 August 2018 - 09:52
Poza aia cu paharul cu suc filtrat ii cea mai misto, a treia de la coada.
|
#15
Posted 28 August 2018 - 09:59
Sucul de mere se pune in sticle de sticla (0.5 sau 1 litru). Sticlele se capseaza si se fierb cateva minute in bain-marie. Apoi se lasa la racit si se pastreaza intr-un loc cat de cat racoros, nu neaparat intr-o pivnita.
Eu am luat capsator si capace de aici: https://www.fabrica-...or-capace-greta https://www.fabrica-...al-coroana/26mm Edited by florinbad, 28 August 2018 - 10:02. |
|
#16
Posted 28 August 2018 - 10:06
da cum asa,nu sare nimeni sa spuna ca nu e steril si altele?
bv o treaba fain facuta |
#17
Posted 28 August 2018 - 10:35
gheo_55, on 28 august 2018 - 08:48, said:
Nu incerci sa faci si cidru? florinbad, on 28 august 2018 - 08:51, said:
Merele le-ai pus intregi sau le-ai taiat in patru? Spalate si puse intregi!!! rumegus, on 28 august 2018 - 08:57, said:
Ti-a fost lene sa te uiti la poze, sau nu stii cum sa faci sa fie mai mari? |
#18
Posted 28 August 2018 - 10:41
Poza la acel tocator nu e prea explicita. Vad o cuva de inox cu un rotor cilindric acoperit cu ceva.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users