Suc de mere din livada
#37
Posted 28 August 2018 - 12:56
M-ar interesa cateva detalii privitoare la zdrobitorul de mere: ce putere si ce turatie are motorul si ce diametru si lungime are cilindrul cu holzsurbuburi care zdrobeste efectiv merele.
|
#38
Posted 28 August 2018 - 13:18
ain, on 28 august 2018 - 12:56, said:
M-ar interesa cateva detalii privitoare la zdrobitorul de mere: ce putere si ce turatie are motorul si ce diametru si lungime are cilindrul cu holzsurbuburi care zdrobeste efectiv merele. Edited by gherundii, 28 August 2018 - 13:19. |
#39
Posted 28 August 2018 - 13:24
Asa e, marind se vede motorul, dar nu-l recunosc, deci nu-i pot stii puterea.
AM intrebat deoarece sunt si eu interesat sa-mi fac asa ceva, Insa cu un motor mai mic, reducand lungimea cilindrului ce face zdrobirea. Ideea e ca daca zdrobeste mai putine mere simultan ar necesita o putere mai mica. Ca sa pastrez similitudinea, ar trebui sa pastrez constante doar diametrul cilindrului de zdrobire si turatia acestuia. Merci pentru ajutor. Edited by ain, 28 August 2018 - 13:37. |
#40
Posted 28 August 2018 - 13:42
ain, on 28 august 2018 - 13:24, said:
Asa e, marind se vede motorul, dar nu-l recunosc, deci nu-i pot stii puterea. AM intrebat deoarece sunt si eu interesat sa-mi fac asa ceva, Insa cu un motor mai mic, reducand lungimea cilindrului ce face zdrobirea. Ideea e ca daca zdrobeste mai putine mere simultan ar necesita o putere mai mica. Ca sa pastrez similitudinea, ar trebui sa pastrez constante doar diametrul cilindrului de rotire si turatia acestuia. Merci pentru ajutor. am uitat sa scriu, puterea motorului e ceva de genul 500 WT, dar vreau sa zic ca principalul secret este in curba cuvei unde nimereste marul, eventual as putea desface rulmentii ca sa-ti fac un sablon, o mostra pe carton copiata de pe original de la mine, pana am ajuns la forma aceasta perfecta am stricat vre-o trei cuve (din lemn) ain, iata cam asa in proiectie, acolo unde sunt 1-2 mm numai atat ca sa nu se atinga surupurile la rotire de cuva Attached FilesEdited by gherundii, 28 August 2018 - 13:44. |
#41
Posted 28 August 2018 - 14:10
eu am luat razatoarea gata facuta de la vecini https://piesesiunelt...rofesionala.jpg
am folosit teascul metalic de struguri, nu a iesit decat vreo 30-35% suc cu aproximativ 14-15 grade brix l-am bagat direct la damigeana cu palnie de fermentatie, a iesit un fel de cidru (au trecut doar 5 saptamani), dar seamana la gust cu alea "hard cider" englezesti, foarte sec si cu vreo 7 grade alcoolice ce se gaseste in magazine cu numele de cidru tip Strongbow nu are nici o legatura, are doar 25% zeama de mere si restul apa cu zahar, alcool si arome... Edited by Oxigen1234, 28 August 2018 - 14:19. |
#42
Posted 28 August 2018 - 14:58
Oxigen1234, on 28 august 2018 - 14:10, said:
eu am luat razatoarea gata facuta de la vecini https://piesesiunelt...rofesionala.jpg am folosit teascul metalic de struguri, nu a iesit decat vreo 30-35% suc cu aproximativ 14-15 grade brix l-am bagat direct la damigeana cu palnie de fermentatie, a iesit un fel de cidru (au trecut doar 5 saptamani), dar seamana la gust cu alea "hard cider" englezesti, foarte sec si cu vreo 7 grade alcoolice ce se gaseste in magazine cu numele de cidru tip Strongbow nu are nici o legatura, are doar 25% zeama de mere si restul apa cu zahar, alcool si arome... |
#43
Posted 28 August 2018 - 16:39
1. Se poate folosi cu succes un tocator de resturi vegetale pentru gradina, de ex:
tocator.JPG 27.27K 8 downloads 2 Sucul de mere, caseaza foarte rapid si da in fierbere. Cum il poti conserva? Nu ma refer la doua-trei zile, ci pe perioade mai lungi. |
#44
Posted 28 August 2018 - 17:03
Oxigen1234, on 28 august 2018 - 14:10, said:
eu am luat razatoarea gata facuta de la vecini https://piesesiunelt...rofesionala.jpg am folosit teascul metalic de struguri, nu a iesit decat vreo 30-35% suc cu aproximativ 14-15 grade brix l-am bagat direct la damigeana cu palnie de fermentatie, a iesit un fel de cidru (au trecut doar 5 saptamani), dar seamana la gust cu alea "hard cider" englezesti, foarte sec si cu vreo 7 grade alcoolice ce se gaseste in magazine cu numele de cidru tip Strongbow nu are nici o legatura, are doar 25% zeama de mere si restul apa cu zahar, alcool si arome... |
#45
Posted 29 August 2018 - 01:40
#46
Posted 29 August 2018 - 08:00
Ai folosit tu personal vreodata metoda? Ca daca nu, iti spun eu ca la mere "e povesti".
|
|
#47
Posted 29 August 2018 - 08:01
e bun si vinul, e bun si cidrul, m-am saturat sa las sa putrezeasca zeci de kg de mere in fiecare an, mai bine il fac cidru si il dau gratis la prieteni, colegi, vecini
nu poti sa mananci 20 galeti de mere pe saptamana, am otet de mere pentru zeci de ani, dar cidrul se bea tot pana in primavara fierberea distruge vitaminele, adaugarea de conservanti (sulf samd.) e toxica, singura metoda pe care o folosesc pentru a conserva sucul proaspat de fructe - pungi "dublu ziplock" (de ex. ikea) sau sticle de plastic la congelator ultima gaselnita - pungi de cuburi de gheata umplute cu suc - rup punga si pun in pahar cateva cuburi, eventual cu putina apa minerala Edited by Oxigen1234, 29 August 2018 - 08:10. |
#48
Posted 29 August 2018 - 08:39
Oxigen1234, on 29 august 2018 - 08:01, said:
e bun si vinul, e bun si cidrul, m-am saturat sa las sa putrezeasca zeci de kg de mere in fiecare an, mai bine il fac cidru si il dau gratis la prieteni, colegi, vecini nu poti sa mananci 20 galeti de mere pe saptamana, am otet de mere pentru zeci de ani, dar cidrul se bea tot pana in primavara fierberea distruge vitaminele, adaugarea de conservanti (sulf samd.) e toxica, singura metoda pe care o folosesc pentru a conserva sucul proaspat de fructe - pungi "dublu ziplock" (de ex. ikea) sau sticle de plastic la congelator ultima gaselnita - pungi de cuburi de gheata umplute cu suc - rup punga si pun in pahar cateva cuburi, eventual cu putina apa minerala Sa stii ca sunt de acord cu tine, si mie imi pare rau sa arunc merele, dar sa pomenesc cumva sotiei ca as dori sa-i iau o parte din congelator imi face valiza in trei minute, ,aia e imparatia ei, vinete coapte, ardei copti, marar, petrunjel, fructe de padure si altele care si asa nu-i incap in doua congelatoare, si pe urma eu pentru mine las numai 50 litri de suc, (unde-i pun daca nu-i fierb?) restul pe la rude si la otet (40l), asa ca alta iesire nu prea am. Ce tine de cidru, la mine pina in primavara abea se limpezea, caci nu avea nici un fel de chimicate, iar primavara decupam damigeana de sticla de 20l si cidrul era ca paharul de suc din prima postare!!! |
#49
Posted 29 August 2018 - 11:13
#50
Posted 29 August 2018 - 12:19
@gherundii - Ce tine de cidru, la mine pina in primavara abea se limpezea, caci nu avea nici un fel de chimicate, iar primavara decupam damigeana de sticla de 20l si cidrul era ca paharul de suc din prima postare!!!
asta nu am inteles, adica nu fierbe? ramane dulce? sau ai vrea sa isi schimbe culoarea? nu se limpezeste de tot niciodata, doar daca il filtrezi (filtre in placi pentru vin) - daca cumperi cidru organic (organic hard cider) la 10 euro sticla, si el e tot putin tulbure http://1.bp.blogspot...00/DSCN1237.JPG repet, nu are nici o legatura cu bauturile din magazine care se numesc "cidru", alea sunt sucuri cu chimicale dupa ce il storc primele 3-4 saptamani il tin in casa si sunt peste 20 grade, fierbe pana se oprestede tot, apoi il trag in alta damigeana fara drojdie jos, in pivnita, si dupa inca 3-4 saptamani incep sa il beau, dupa ce il tin cateva ore in frigider sa se raceasca bine nu este deloc acru (ca otetul) dar este extra-sec, nu e absolut deloc dulce, si are gust usor amar de coaja de mar la 6-8 grade alcoolice trebuie baut pana vine caldura vara urmatoare ca nu are cum sa tina teoretic poate fi chiar invechit in butoi de stejar, dar mie nu imi place nici vinul cand e baricat, deci nu voi incerca asta Edited by Oxigen1234, 29 August 2018 - 12:40. |
#51
Posted 29 August 2018 - 12:27
Am gasit un mic video cum lucreaza zdrobitorul de mere de la prima tura, dar nu stiu cum sa-l atasez!!!
|
|
#52
Posted 29 August 2018 - 13:09
Îl pui pe un host extern, (ex: YouTube) iar în topic pui link.
|
#53
Posted 29 August 2018 - 14:01
Oxigen1234, on 29 august 2018 - 12:19, said:
@gherundii - Ce tine de cidru, la mine pina in primavara abea se limpezea, caci nu avea nici un fel de chimicate, iar primavara decupam damigeana de sticla de 20l si cidrul era ca paharul de suc din prima postare!!! asta nu am inteles, adica nu fierbe? ramane dulce? sau ai vrea sa isi schimbe culoarea? https://headoverbeer...03/img_3730.jpg nu se limpezeste de tot niciodata, doar daca il filtrezi (filtre in placi pentru vin) - daca cumperi cidru organic (organic hard cider) la 10 euro sticla, si el e tot putin tulbure repet, nu are nici o legatura cu bauturile din magazine care se numesc "cidru", alea sunt sucuri cu chimicale dupa ce il storc primele 3-4 saptamani il tin in casa si sunt peste 20 grade, fierbe pana se oprestede tot, apoi il trag in alta damigeana fara drojdie jos, in pivnita, si dupa inca 3-4 saptamani incep sa il beau, dupa ce il tin cateva ore in frigider sa se raceasca bine nu este deloc acru (ca otetul) dar este extra-sec, nu e absolut deloc dulce, si are gust usor amar de coaja de mar la 6-8 grade alcoolice trebuie baut pana vine caldura vara urmatoare ca nu are cum sa tina teoretic poate fi chiar invechit in butoi de stejar, dar mie nu imi place nici vinul cand e baricat, deci nu voi incerca asta scaiba, on 29 august 2018 - 13:09, said:
Îl pui pe un host extern, (ex: YouTube) iar în topic pui link. |
#54
Posted 29 August 2018 - 14:16
gherundii, on 29 august 2018 - 12:27, said:
Am gasit un mic video cum lucreaza zdrobitorul de mere de la prima tura, dar nu stiu cum sa-l atasez!!! [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/QlavpRvG5MY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Nu atrageti atentie mare la calitatea filmului, nu e specialitatea casei, dar pentru a avea o idee mai buna de proces. Edited by gherundii, 29 August 2018 - 14:25. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users