Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Suc de mere din livada
Last Updated: Sep 10 2018 19:11, Started by
gherundii
, Aug 28 2018 08:39
·
0
#19
Posted 28 August 2018 - 10:47
#20
Posted 28 August 2018 - 11:15
Ideea e ca prima pasta de mere cum se obtine? Atunci nu se produce niciun pic de suc? Cand o bagi la chestia aia actionata de motor
|
#21
Posted 28 August 2018 - 11:16
Nu prea inteleg cum toaca agregatul ala.Poate pui niste poze mai relevante.
|
#22
Posted 28 August 2018 - 11:30
#23
Posted 28 August 2018 - 11:35
S-ar putea ca holsuruburile sa joace rol de gheare de tocare. Nu se vede prea bine daca au fost insurubate pana la capat sau au fost lasate afara cam 1-2 cm.
Pana nu ne spune cum toaca tamburul ala, nu putem decat sa ghicim. Edited by florinbad, 28 August 2018 - 11:39. |
#24
Posted 28 August 2018 - 11:41
Deci revin la subiect mai detatliat, zdrobitorul e foarte simplu, valul rotund care se roteste are pe el insurubate suruburi din inox, in trei randuri peste 120 grade, randurile intre ele sunt delasate cu 5 mm pentru ca in timpul rotirii sa nu ramana loc liber. de inaltimea suruburilor depinde cat de mare ese fractia macinata de mar, in cazul meu inaltimea suruburilor pe valul de stejar este de 4 mm. Curbura cuvei din inox nu e una intimplatoare, marul nimerind in cuva este ingitit si macinat fiindca curbura jos se apropie de valul cu suruburi pina la un milimetru.
In privinta sucului, eu pana presez la teasc, sotia pune sucul la fiert in cazane (ceaune) de 3-4-5 litri, il aduce la temperatura de fierbere, scoate spuma de deasupra cu lingura din aia cu gauri, apoi le toarne in sticle de un litru, le trage capacul si le pune undeva in garaj pana se racesc, apoi eu le cobor in beci, asta-i toata procedura. Sucul nu e trecut prin filtru, am o plasa din inox fina si prin ea strecuram cand este pus la fiert. Cam asa !!! multumesc ! |
#25
Posted 28 August 2018 - 11:45
Cred că cuțitele sunt pe tamburul de sub ceea ce se vede în fotografie - acela are cred rolul de a împiedica ca o parte din merele ce se toacă să fie aruncate în afara cuvei - vertical . Foarte reușită ... o adaptare a ceea ce se gasește în comerț cu imbunatațiri evidente la randament și calitatea mărunțirii .
P.S. Bad post ... a apărut și completarea .... Edited by cipaul66, 28 August 2018 - 11:46. |
#27
Posted 28 August 2018 - 11:52
In a doua fotografie, lemnul acela portocaliu seamana cu o hartie cerata, mulata pe tambur.
|
#28
Posted 28 August 2018 - 11:55
Iata, am gasit, seamana cu aia de la care am luat ideea
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FZ3W6PPsEgg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by gherundii, 28 August 2018 - 11:56. |
|
#29
Posted 28 August 2018 - 11:55
gherundii, on 28 august 2018 - 11:41, said:
Deci revin la subiect mai detatliat, zdrobitorul e foarte simplu, valul rotund care se roteste are pe el insurubate suruburi din inox, in trei randuri peste 120 grade, randurile intre ele sunt delasate cu 5 mm pentru ca in timpul rotirii sa nu ramana loc liber. de inaltimea suruburilor depinde cat de mare ese fractia macinata de mar, in cazul meu inaltimea suruburilor pe valul de stejar este de 4 mm. Curbura cuvei din inox nu e una intimplatoare, marul nimerind in cuva este ingitit si macinat fiindca curbura jos se apropie de valul cu suruburi pina la un milimetru. In privinta sucului, eu pana presez la teasc, sotia pune sucul la fiert in cazane (ceaune) de 3-4-5 litri, il aduce la temperatura de fierbere, scoate spuma de deasupra cu lingura din aia cu gauri, apoi le toarne in sticle de un litru, le trage capacul si le pune undeva in garaj pana se racesc, apoi eu le cobor in beci, asta-i toata procedura. Sucul nu e trecut prin filtru, am o plasa din inox fina si prin ea strecuram cand este pus la fiert. Cam asa !!! multumesc ! |
#30
Posted 28 August 2018 - 11:58
gherundii, on 28 august 2018 - 11:41, said:
...sotia pune sucul la fiert in cazane (ceaune) de 3-4-5 litri, il aduce la temperatura de fierbere, ... după 60*C vitaminele dispar... subit... dacă fierbi sucul rămâi cu cu aroma... e bună și aia..., ține de sete - întreține diabetul... (ăsta fu un preambul la soluția mea de valorificare a merelor în exces: ȚUICAAA!!!) |
#31
Posted 28 August 2018 - 12:00
#32
Posted 28 August 2018 - 12:03
PS: acu zi și mie/nouă - de ești amabil, CUM mama naibii merele tale nu-s pline de: furnici, urechelnițe, ouă de viespi, putregai galben/maro/etc???
|
#33
Posted 28 August 2018 - 12:09
d-ardeleanu, on 28 august 2018 - 11:55, said:
Deci suc de mere fiert inainte, nu la bain marie...ce gust mai are? mai pui ceva zahar/miere? gushpi, on 28 august 2018 - 12:03, said:
PS: acu zi și mie/nouă - de ești amabil, CUM mama naibii merele tale nu-s pline de: furnici, urechelnițe, ouă de viespi, putregai galben/maro/etc??? corsa, on 28 august 2018 - 11:16, said:
Nu prea inteleg cum toaca agregatul ala.Poate pui niste poze mai relevante. |
|
#34
Posted 28 August 2018 - 12:21
Presa mea de struguri s-a stricat, asa ca anul asta am folosit toata productia din curte pentru a face tuica. Stau undeva in Raova si am doi meri batrani care au rod prost ( mere mici care de multe ori cad jos inainte sa ajunga la maturitate), din 50 de kg cat am cules din copaci am facut undeva la 5 kg de tuica.
Nu se compara cu prunele, tescovina sau macar corcodusele dar decat sa le las sa putrezeasca pe jos....tot e ceva, eu unul le toc la robotul de bucatarie ca sa grabesc fermentarea borhotului. Edited by doxan, 28 August 2018 - 12:28. |
#35
Posted 28 August 2018 - 12:44
Pentru sucul de mere se folosesc doar anumite soiuri? Am un unchi care are si el o mica livada la tara si nu valorifica deloc merele (bine, le vinde cu sacii la niste magraoni). I-am zis anul trecut sa faca suc sau ceva din ele si a spus ca merele lui nu se preteaza ca sunt "fainoase".
Edited by Bibulus, 28 August 2018 - 12:45. |
#36
Posted 28 August 2018 - 12:55
doxan, on 28 august 2018 - 12:21, said:
Presa mea de struguri s-a stricat, asa ca anul asta am folosit toata productia din curte pentru a face tuica. Stau undeva in Raova si am doi meri batrani care au rod prost ( mere mici care de multe ori cad jos inainte sa ajunga la maturitate), din 50 de kg cat am cules din copaci am facut undeva la 5 kg de tuica. Nu se compara cu prunele, tescovina sau macar corcodusele dar decat sa le las sa putrezeasca pe jos....tot e ceva, eu unul le toc la robotul de bucatarie ca sa grabesc fermentarea borhotului. Si pe la noi altii practica sa faca tuica din mere, o distileaza de doua ori, sa iasa mai tare, asa cum era o bautura pe timpurile sovietice îi ziceau KALIVADOS, dar eu fiindca nu prea am prune/perje prefer sa fac tuica de vin, citisei undeva ca tuica din mere trebuie facuta fare seminte, adica miezul merelor se arunca si borhotul se face fara seminte, altmineri ar fi daunatoare, si de aia nu sunt pentru tuica de mere!!! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users