Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Adevarul despre veganism

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
715 replies to this topic

#19
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,664
  • Înscris: 24.10.2015

View Postrosix, on 27 iulie 2018 - 11:54, said:

Veganismul este ok cu conditia sa ai posibilitatea si banii necesari sa consumi alimente curate, ecologice si corect cultivate, intr-o gradina de legume exclus kkturile din hipermarket care bubuie de zahar si care de atata zacut in magazin sunt goale de enzime.

Principala drama a veganului e ca nu-si da seama ca, de fapt, isi intoxica corpul mancand alimente contrafacute din comertul capitalist.

Veganul ideal ar trebui sa cultive o gradina undeva la munte, sa poata consuma de acolo. Astfel, ar manca sanatos si ar ingera, totodata, aer curat, ar beneficia de liniste, ar avea un somn odihintor, etc.

Numerosti tampiti, isi inchpuie ca pot practica un veganism sanatos traind la oras si consumand fructe si legume crescute in bidonul cu nutrienti si coapte la bec.

Deci, in opinia mea, problema e prost pusa - nu veganimsul imbolnaveste si ucide ci alimentatia de proasta calitate de la oras. Taind proteinele de pe lista, obligatoriu vei suplimenta din toate celelalte deci, inevitabil aportul de zahar in organism va creste cu min 50% din aportul suplimentar de fructe si legume.  Cand tragi o linie, constati ca te-ai alimentat stiintific dar n-ai furnizat organismului ce are nevoie.

Pai ce ai scris tu se refera la toate alimentele in general. De ce crezi ca un omnivor nu consuma aceleasi alimente pline de chimicale si tot felul de contaminanti?

#20
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,898
  • Înscris: 27.01.2016
Eu sunt vegan de 20 de ani ma simt excelent, n-am absolut nici o problema de sanatate  asa ca cei care dau cu pietre s-ar putea sa-si sparga propriul cap..

Edited by Testosteron, 27 July 2018 - 13:49.


#21
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008

View Postursamajor, on 27 iulie 2018 - 13:07, said:

Așa, și tu ce vrei să demonstrezi?
Corpul nu știe ce-i dai carne sau vegetale, el știe de nutrienți. Enumeră nutrienții pe care îi găsești NUMAI în carne și pe care vegetalele nu-i pot furniza.
Asta s-o crezi tu. Crezi că pofta de a mânca ceva e așa, alandala, sau e un mecanism care o declanșează? În ceea ce privește nutrienții , vezi că prezenta lui într-un aliment și biodisponiblitatea lui sunt două lucruri diferite. De exemplu coeficientul energetic al anumitor plante poate fi enorm datorită prezenței celulozei, fapt care pe noi nu ne încălzește deloc fiindcă nu o putem digera (bine, ia acolo sub 1%).

#22
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View Postursamajor, on 27 iulie 2018 - 13:07, said:

Așa, și tu ce vrei să demonstrezi?
Corpul nu știe ce-i dai carne sau vegetale, el știe de nutrienți. Enumeră nutrienții pe care îi găsești NUMAI în carne și pe care vegetalele nu-i pot furniza.
Indiferent cu ce si cum va hraniti amintiti-va intotdeauna ca "HRANA NOASTRA PRINCIPALA ESTE AERUL PE CARE-L RESPIRAm". Pare o gluma proasta dar din nefericire pentru noi toti este realitatea care ne inconjoara  si ne protejeaza sau ne inlatura.

Se pare ca diferenta majora consta in enzime. Acestea par intr-o oarecare masura a fi diferite in plante, animale si la om.

Quote

Enzimele – Cheile vieții

Enzimele reprezintă un domeniu mai puțin cunoscut in medicina si in sănătate chiar daca viată fiecăruia dintre noi depinde zilnic de prezenta si activitatea acestor enzime ce ne facilitează fiecare proces al vieții.

Enzimele sunt instrumente care desfac si combina substanțe in corp pentru a facilita viată. Fără ele nu funcționează nimic si de aceea sunt atât de importante.

Enzimele si nutritia enzimatica


Quote

Enzimele sunt substanțe complexe (molecule proteice) ce participă la foarte multe reacții ce au loc în organismul nostru.
Acestea sunt catalizatori specifici ce împreună cu coenzimele reglează procesele biochimice din organism.
Fară ele fructele nu s-ar coace, semințele nu ar germina, nu am putea gândi, nu am putea digera alimentele și absorbi substanțele nutritive prezente în acestea etc.
Enzimele sunt implicate în mii de procese biochimice ce se desfășoara în organismul nostru.
În corpul nostru se găsesc aproximativ 2700 enzime diferite care împreună cu coenzimele formează aproximativ 100000 de compuși ce ne ajută să vedem, să simțim, să auzim, să digeram hrana și să gândim.

Enzimele ajută în luptă împotriva îmbătrânirii, obezității, colesterolului, ajută sistemul imunitar, curață colonul, descompun grăsimile, cresc inteligența, detoxifiază organismul, elimină bioxidul de carbon din plămâni etc.

Enzimele nu pot distruge o celulă vie, dar pot descompune o celulă moartă. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că o enzimă nu poate traversa membrana celulara a unei celule vii, dar atunci când celula moare poate face acest lucru și astfel compușii prezenți în celula moartă pot fi reutilizați.

Deși enzimele se găsesc în cantități mici acestea sunt foarte puternice și 30 de grame de pepsina pură pot digera aproximativ două tone de albuș de ou.

Cum acționeaza enzimele

....................

Inamicii enzimelor

...................

Folosirea enzimelor în vindecarea bolilor

.......................


Enzimele și rolul lor în organism



Quote

Enzimele digestive eliberate de organism şi sursele lor

Gură
Cea mai importantă enzimă digestivă secretată la nivelul gurii se numeşte amilază salivară şi are rolul de a începe procesul de descompunere a glucidelor.

Stomac
Enzimele secretate la nivelului stomacului se mai numesc şi enzime gastrice. Acestea sunt responsabile de descompunerea proteinelor, lipidelor şi glucidelor în compuşi mai simpli.

Principalele enzime gastrice sunt:
-Pepsina – descompune proteinele în peptide mici;
-Amilaza gastrică – descompune glucidele în glucide simple;
-Gelatinaza – descompune gelatina şi colagenul în polipeptide, peptide şi aminoacizi;
-Lipaza gastrică – descompune grăsimile în acizi graşi.

Pancreas
Pancreasul este principalul producător de enzime digestive. Cele mai importante enzime secretate de pancreas sunt: lipaza, colesterol-esteraza (descompune colesterolul), amilaza, tripsina, ribonucleaza şi elastaza.

Intestinul subţire
Ultima etapă a digestiei are loc la nivelul intestinului subţire. Acesta conţine un grup de enzime care descompun compuşii ramaşi nedigeraţi.

Cele mai importante enzime secretate de intestinul subţire sunt: carboxipeptidaze, sucraza, dextrinaza, maltaza, enterochinaza şi lactaza. Sucraza, maltaza, lactaza şi dextrinaza descompun glucidele în glucoză sau în alte glucide simple, iar carboxipeptidazele descompun proteinele în aminoacizi.

Surse externe de enzime digestive
Principalele surse externe sunt alimentele şi suplimentele nutritive. Vom vorbi doar despre sursele alimentare, iar despre suplimentele ce conţin enzime puteţi citi în acest articol. Ceea ce trebuie menţionat în acest articol este faptul că nu este recomandat consumul de suplimente ce le conţin fără consultarea unui medic specialist pentru că pot avea efecte adverse grave.

Aproape toate alimentele care sunt consumate proaspete conţin enzime de acest tip (sunt în general distruse la temperaturi peste 40 grade C) şi din această cauză este bine să consumati legume şi fructe proaspete.

Există şi câteva alimente care se evidenţiază prin conţinutul de enzime digestive:
– Papaia (papaya) – conţine papaină, o enzimă ce ajută la descompunerea proteinelor, ceea ce o face o alegere bună în cazul meselor bogate în proteine. Aceasta se găseşte în cantitate foarte mare în fructul verde şi poate produce efecte secundare grave. Astfel, evitaţi consumul de papaia (papaya) verde şi consumaţi doar fructul copt.

– Avocado – conţine lipază şi astfel este o alegere bună în cazul meselor bogate în grăsimi.

– Kiwi – cercetările au arătat că acest fruct conţine o enzimă digestivă (actinidina) ce facilitează digerarea cărnii roşii, a peştelui şi a lactatelor. Această substanţă, ca şi papaina, poate avea reacţii adverse  (reacţii alergice puternice) în cazul persoanelor sensibile.

– Ananas – conţine o enzimă numită bromelina (bromelaina) care are efecte similare papainei.

– Seminţe germinate – acestea au un conţinut mare de enzime digestive proteolitice şi amilolitice şi ajută organismul să digere proteinele şi glucidele.

Alte surse sunt: mango, afine, ardei, roşii (tomate), ciuperci Shiitake (conţin enzime ce nu se găsesc în mod normal în plante), brocoli, ţelină, sfeclă, miere nepasteurizată etc.

Enzime digestive – rol, importanţă şi surse


Edited by poadol, 27 July 2018 - 14:06.


#23
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

View Postlaffin, on 27 iulie 2018 - 13:45, said:

Adica poti sa-i zic corpului: "Coaie, arata ca o balarie, dar e sunca.. nu rucolla. Bag-o acolo ca nu stii tu d'astea"??
Cu limbajul ăla de ghiolban, tu poți să-i zici, poate-l educi, că nu-i are pe-ăia 7 ani de-acasă. Posted Image

View Postxeleron, on 27 iulie 2018 - 13:50, said:

Asta s-o crezi tu. Crezi că pofta de a mânca ceva e așa, alandala, sau e un mecanism care o declanșează? În ceea ce privește nutrienții , vezi că prezenta lui într-un aliment și biodisponiblitatea lui sunt două lucruri diferite. De exemplu coeficientul energetic al anumitor plante poate fi enorm datorită prezenței celulozei, fapt care pe noi nu ne încălzește deloc fiindcă nu o putem digera (bine, ia acolo sub 1%).
Puiule, pofta e doar... poftă. Pofta de înghețată cu arome vine din vremuri ancestrale, așa-i?
Mulți dintre nutrienții vegetali sunt de calitate superioară celor animali. ;)

Edited by ursamajor, 27 July 2018 - 14:11.


#24
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Care sunt ăia mulți și ce studii de specialitate ai care să afirme ce spui? Sau e mai bun doar pentru că e verde.

#25
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postvinciun, on 27 iulie 2018 - 13:48, said:

Pai ce ai scris tu se refera la toate alimentele in general. De ce crezi ca un omnivor nu consuma aceleasi alimente pline de chimicale si tot felul de contaminanti?

Ba da si un omnivor consuma aceleasi alimente procesate. Riscul insa, pentru unul care e vegan sa se imbolnaveasca ingerand cantitati mai mari de zahar, din fructe si legume industrializate, e mai mare decat la un om care mananca de toate. Practic toata proteina aia care este data la o parte va fi suplinita cu fructe, legum si cereale nesantoase... E ca si cand ti-ai fura singur caciula.

#26
Serafim606

Serafim606

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,704
  • Înscris: 25.11.2014

View Postursamajor, on 27 iulie 2018 - 14:13, said:


Mulți dintre nutrienții vegetali sunt de calitate superioară celor animali. Posted Image

Dezvolta, te rog.

#27
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postpoadol, on 27 iulie 2018 - 14:04, said:

Se pare ca diferenta majora consta in enzime. Acestea par intr-o oarecare masura a fi diferite in plante, animale si la om.

Da, asta e diferenta majora, numai ca fructele si legumele de hipermarket, datorita ciclului lung de prelucrare si stocare la care sunt supuse (recoltare in verde, cat stau pe vapor, cat stau prin depozite, cat se coc in spatii inchise, cat stau in lazi in hipermarket, etc) contin foarte putine enzime, spre deloc.. Tot ce ai insirat acolo ca fiind fructe si legume bogate in enzime contin doar teoretic asa ceva fiind, in majoritatea cazurilor, adevarate bombe cu zahar... ca zaharul nu dispare in urma ciclului lung de depozitare, din contra, creste in cantitate odata cu coacerea.

Asa ca.. adevaratele surese de enzime, devin in hipermarket adevarate bombe cu zahar care, in cantitti mici pe stomacul gol, pot fi ok in alimentatie dar nu sa-ti faci adevarate diete si mese zilnice pe seama lor.

Aceste alimente de hipermarket.. asa cum sunt ele ar avea sens la oameni cu o activitate fizica intensa, numai ca, in mediul urban, oricat sport ai face, fiind si foarte poluat (vezi caldura din aceste zile) nu ajungi sa elimini optim excesul de calorii pe care il introduci in organism.

Edited by rosix, 27 July 2018 - 14:55.


#28
pexCom

pexCom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,243
  • Înscris: 15.01.2014

View PostTestosteron, on 27 iulie 2018 - 13:49, said:

Eu sunt vegan de 20 de ani ma simt excelent, n-am absolut nici o problema de sanatate  asa ca cei care dau cu pietre s-ar putea sa-si sparga propriul cap..

Schimbări majore de genul schimbării radicale a dietei la nivel de specie necesită mult mai mult timp și cercetare, nu doar 20 de ani.
Când nu o să fie schimbări negative la nivel genetic după câteva generații de vegani, atunci se poate vorbi de acceptare la nivel mondial.

Tu poate ești ok, dar nu se știe copiii tăi, copiii copiilor tăi, cum vor fi.

În altă ordine de idei, sunt ok cu veganismul atât timp cât nu e forțat și celor care nu vor să-l adopte.

#29
Daredevil666

Daredevil666

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 27.03.2018

View Postbai3tzash, on 27 iulie 2018 - 11:54, said:

....
Vezi că nici tu nu ești complet treaz Posted Image

Adevărul este că relativitatea e rege în univers.

Nu contează că ești vegan, carnivor sau omnivor.
Fiecare are avantajele și dezavantajele sale.

Și extremele au avantaje,
și moderația are dezavantaje.

Acum dacă am terminat urzeala comparaților alimentată de frustrările personale,
ne putem întoarce la viață Posted Image

View PostTestosteron, on 27 iulie 2018 - 13:49, said:

Eu sunt vegan de 20 de ani ma simt excelent, n-am absolut nici o problema de sanatate  asa ca cei care dau cu pietre s-ar putea sa-si sparga propriul cap..
Nu sunt vegană,
mi-a plăcut doar analogia cu pietrele :D

Edited by Daredevil666, 27 July 2018 - 15:10.


#30
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016

View PostTestosteron, on 27 iulie 2018 - 13:49, said:

Eu sunt vegan de 20 de ani ma simt excelent, n-am absolut nici o problema de sanatate  asa ca cei care dau cu pietre s-ar putea sa-si sparga propriul cap..

Da, dar trebuie sa accepti ca esti intr-o infima minoritate. Nu esti regula, ci exceptia, daca e chiar adevarat. Imi vine greu a crede ca cineva chiar poate sa petreaca 20 de ani fara sa se atinga de vreun produs de provenienta animala. Mai ales in cazul barbatilor. Practic daca ma intrebi pe mine nu mai stiu ce mancam acum 5 ani, daramite 20 de ani.
Pe de alta parte exista sute, mii de marturii ale multor perasoane care au incercat dieta vegana dar au fost nevoiti sa renunte, mai devreme sau mai tarziu din cauza problemelor aparute.
Deja din modul in care ai raspuns razbate putina intoleranta...
Cert este ca dieta asta nu se potriveste oricui, ba eu cred ca nu se potriveste marii majoritati a populatiei.

Edited by epetroiu, 27 July 2018 - 15:27.


#31
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008

View PostTestosteron, on 27 iulie 2018 - 13:49, said:

Eu sunt vegan de 20 de ani ma simt excelent, n-am absolut nici o problema de sanatate  asa ca cei care dau cu pietre s-ar putea sa-si sparga propriul cap..
Am un unchi fumător înrăit ce a lucrat la o fabrică de sticlă și al naibii că are peste 60 de ani dar e rezistent ca un tanc sovietic. Cam așa sună fraza ta.

#32
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,539
  • Înscris: 16.03.2007

View Postursamajor, on 27 iulie 2018 - 14:13, said:

Cu limbajul ăla de ghiolban, tu poți să-i zici, poate-l educi, că nu-i are pe-ăia 7 ani de-acasă. Posted Image

Cu limbajul tau de pensionar care vrea locul in autobuz si o baga pe aia cu "7 ani de acas'", crezi ca esti mai sus?

Pai te hotarasti pana la urma? De ce i-ar trebui "7 ani de acasa" daca stie doar enzime si balarii? ��

Edited by laffin, 27 July 2018 - 15:16.


#33
magic-gabi

magic-gabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,925
  • Înscris: 04.07.2006

View Postxeleron, on 27 iulie 2018 - 15:12, said:

Am un unchi fumator înrait ce a lucrat la o fabrica de sticla ?i al naibii ca are peste 60 de ani dar e rezistent ca un tanc sovietic. Cam a?a suna fraza ta.
Pentru ca a lucra in fabrica acelasi lucru cu a manca plante? De parca nu toti mancam plante, veganii inlocuiesc si carnea, ouale si laptele cu ele.

Ce e asa problematic la un regim alimentar vegan? B12? Poti sa iei un supliment imediat sau sa mananci chestii fortificate cu B12. Animalele iau B12 din propriu rahat, daca mananca de pe jos sau ca sunt hranite cu suplimente.

Eu as vrea sa am puterea sa fiu vegan dar imi plac ouale si branza. Sa elimini doar carnea e usor.

#34
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016
@ursamajor: Nu, nutrientii vegetali nu sunt aproape niciodata superiori celor animali. Poate cu exceptia vitaminei C, care nu se gaseste in produse animale, in rest aproape toate vitaminele si minerale din plante sunt de cantitate, calitate si biodisponibilitate inferioara celor de provenienta animala. Si este ceva absolut logic si de bun simt-toate celulele si mecanismele din corpul nostru sunt mult mai apropiate si asemanatoare celor de la animale, in coparatie cu cele din plante... Animalele astea intr-adevar isi iau nutrientii din plante dar prelucreaza acei nutrienti aducandu-i la o forma mult mai adecvata si usor de folosit de corpul uman.
In plus, nutrienti esentiali corpului uman precum vitamina B12 nu se gasesc absolut deloc in plante...


@poadol Treaba cu enzimele si vai ce bogate sunt plantele in enzime si ce bune sunt ele pentru digestia umana se pare ca edin nou un mit care nu are in spata stiinta solida, ci mai mult presupuneri si pseudostiinta. In realitate enzimele alea din plante nu ajuta la mare lucru, corpul isi fabrica propriile enzime, nu le foloseste pe cele din plante.../si sunt multe mituri din astea, un altul este cel cu antioxidantii din fructe si legume, care iar nu are baza stiintifica.
dimpotriva, daca veti experimenta in felul urmator: mancati la o masa doar friptura goala sa zic...si la alta masa amncati aceeasi friptura cu multe legume. Si o sa vedeti cand merge digestia mai rapid, paradoxal la mine e prima varianta. Deci corpul digera carnea goala foarte simplu, nu are nevoie de enzime din legume. dimpotriova, adaugarea de legume carnii incetineste digestia, infirmand teoria ca aceste legume ar avea enzime care ar facilita digestia.

View Postmagic-gabi, on 27 iulie 2018 - 15:18, said:

Pentru ca a lucra in fabrica acelasi lucru cu a manca plante? De parca nu toti mancam plante, veganii inlocuiesc si carnea, ouale si laptele cu ele.

Ce e asa problematic la un regim alimentar vegan?

B12?



Ei uite incearca tu regimul asta vegan vreo 6 luni-1 an macar si apoi mai discutam. Diferenta intre mine si tine este ca eu l-am incercat. Sincer n-ai vrea sa stii cam care au fost efectele dupa 1 an, chiar nu ai vrea...

B12 ala pe care il iei dintr-o pastila de sinteza chimica nu se compara cu cel adevarat din produse animale. Poate sa fie fix vax si impsoibil de utilizat acolo unde trebuie, in interiorul celulelor, chiar daca tu iti faci analize si iti iese ca ai multa chimicala din aia artificiala in sange ca ai luat aseara 3 pastile...
Nu, animalele ierbivore nu iau b12 neaparat din "propriul rahat", nu, la ele sunt anumite bacterii care traiesc chiar in stomac (de fapt au vreo 4 stomacuri) si acele bacterii produc B12 care apoi se absoarbe in intestin. La oameni se pare ca unele bacterii produc B12 abia in colon, doar ca nu se mai poate absoarbe e prea tarziu...si de aia stii tu ceva bine, ar trebui sa ne "mancam excrementele" ca sa avem B12 "natural". am inteles ca iepurii ar face-o.

Edited by epetroiu, 27 July 2018 - 15:26.


#35
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006

View Postrosix, on 27 iulie 2018 - 11:54, said:

...exclus kkturile din hipermarket care bubuie de zahar si care de atata zacut in magazin sunt goale de enzime.
Principala drama a veganului e ca nu-si da seama ca, de fapt, isi intoxica corpul mancand alimente contrafacute din comertul capitalist.
...
Poate intr-o zi ne si explici ce inseamna bubuie de zahar si ne demonstrezi ca sunt goale de enzime. :)

Oare de ce va bazati atat de mult pe ce spune Nick care a incercat veganismul o perioada scurta si despre care cred a cedat din motive de marketing?
Vinde planuri alimentare cu 490 de euro prin Skype si era greu sa gaseasca musterii vegani fraieri. Odata ce poate vinde omnivorilor, sansele de prins fraieri sunt muuult mai mari. Mai ales ca acum atrage si prin calitatea de ex-vegan si spune lucruri care pentru omnivori sunt muzica la urechi.

De ce l-am crede pe epetroiu ca se caca pe el daca mananca salata?

De ce sa nu-l credem pe Moby care e vegan de zeci de ani?
Mi se pare ca e mai de incredere. Voua nu?

View Postepetroiu, on 27 iulie 2018 - 15:23, said:

...
B12 ala pe care il iei dintr-o pastila de sinteza chimica nu se compara cu cel adevarat din produse animale. Poate sa fie fix vax si impsoibil de utilizat acolo unde trebuie, in interiorul celulelor, chiar daca tu iti faci analize si iti iese ca ai multa chimicala din aia artificiala in sange ca ai luat aseara 3 pastile...
...
Pe cuvantu' matale?
Ti-am mai zis ca suferinzii de anemie pernicioasa se mentin in viata cu pastile sau injectii cu B12.
Animalele din ferme primesc B12 produse in aceeasi fabrica cu acelea pe care le iau veganii. Vezi in magazinele care vand furaje. Bacteriile din rumenul vacilor produc B12 atunci cand este destul cobalt in dieta - vezi si suplimentele cu cobalt destinate rumegatoarelor in magazinele de furaje.

#36
Serafim606

Serafim606

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,704
  • Înscris: 25.11.2014

View Postmagic-gabi, on 27 iulie 2018 - 15:18, said:

Ce e asa problematic la un regim alimentar vegan? B12? Poti sa iei un supliment imediat sau sa mananci chestii fortificate cu B12. Animalele iau B12 din propriu rahat, daca mananca de pe jos sau ca sunt hranite cu suplimente.

Eu as vrea sa am puterea sa fiu vegan dar imi plac ouale si branza. Sa elimini doar carnea e usor.

Proteina animala si aminoacizii ce nu pot fi produsi de organism si care se iau din surse externe, asta e problema.

Quote

"Dintre cei 20 de aminoacizi, 8 trebuie furnizati prin alimentatie, ceilalti 12 putand fi produsi de organism chiar daca ei nu au fost prezenti in alimentatie."

"Sursele de aminoacizi esentiali sunt proteinele din alimentatie. Proteinele cu inalta valoare biologica sau complete contin toti aminoacizii esentiali (de exemplu, proteinele din lapte, ou) in timp ce in proteinele incomplete (proteinele vegetale, cu exceptia proteinei de soia, care este una completa) lipsesc unul sau mai multi aminoacizi esentiali."

PS: Nu mi-o baga pe aia cu soia, ca estrogenul nu e o bucurie pentru nici-un barbat :lol:. Consumat zi de zi de dragul proteinei duce la probleme. Vezi cazul tipului din State ce a baut zilnic lapte de soia si i s-a inflamat pieptul de il dureau tatele ca pe femei gravide :lol:.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate