Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Din 21 mai 2018, ITP-ul inregistrat video

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

#1
Geth

Geth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,903
  • Înscris: 17.11.2017
RAR: Sistemul video pentru staţiile ITP devine obligatoriu, absenţa lui atrage suspendarea activităţii

Începând cu 21 mai, toate staţiile autorizate de efectuare a Inspecţiei Tehnice Periodice care nu vor avea montat şi în funcţiune sistem de înregistrare video obligatoriu vor avea autorizaţia tehnică suspendată, arată un comunicat transmis luni de RAR.

„Incă de la începutul lunii mai 2018, Registrul Auto Român (RAR) a verificat la nivel naţional în staţiile ITP (inspecţie tehnică periodică) dotarea corespunzătoare/instalarea sistemului de supraveghere video şi îndeplinirea tuturor funcţionalităţilor impuse de lege”, precizează documentul.

Reprezentanţii RAR spun că procesul de verificare a conformităţii instalării sitemului în staţille ITP va continua şi după 20 mai, până când toate cerinţele legale vor fi îndeplinite similar şi uniform de toate staţiile de ITP autorizate la nivel naţional, (unghiurile de filmare trebuie să acopere exact aria vizată în supraveghere).

„Ulterior, în procesul de autorizare/reautorizare a staţiilor de ITP, RAR va verifica din nou, în detaliu, dotarea şi menţinerea în funcţiune a sistemului video impus cu asigurarea tuturor funcţionalităţilor, iar acesta va fi declarat/poziţionat corespunzător pe fluxul de ITP (camere video, ecran de vizualizare, DVR) al fiecărei staţii spre a putea fi verificat/comparat în activitatea de supraveghere/monitorizare ulterioară”, arată comunicatul.
http://www.mediafax....itatii-17223547

extras din lege:

„SITP trebuie să asigure, prin intermediul unui sistem video, înregistrarea activităţii efectuate pe linia de ITP, înregistrare care trebuie păstrată pe o perioadă de şase luni de la data efectuării ITP. Aceste înregistrări vor fi puse la dispoziţia RAR în scopul monitorizării activităţii de ITP.

Sistemul de supraveghere video necesar trebuie să conţină minimum două camere de supraveghere şi un înregistrator digital DVR (Digital Video Recorder) care să permită înregistrarea la rezoluţii înalte HD (High Definition) având caracteristicile tehnice corelate cu dimensiunile şi particularităţile spaţiului destinat activităţii de ITP; sistemul trebuie să fie astfel proiectat, dotat şi instalat încât să asigure înregistrarea continuă a activităţilor desfăşurate pe linia de ITP. Sistemul de supraveghere video instalat în fiecare SITP trebuie să asigure următoarele funcţionalităţi:

a) să permită vizualizarea tuturor înregistrărilor realizate pe un ecran corespunzător şi accesibil inspectorului RAR;

b ) să permită înregistrarea şi vizualizarea pe fluxul de ITP a vehiculului inspectat, a culorii exacte a acestuia şi a plăcii/plăcilor cu numărul de înmatriculare, indiferent de condiţiile de iluminare existente;

c) să permită înregistrarea activităţii de pe linia de ITP pe durata maximă de funcţionare, respectiv de luni până vineri între orele 8,00 şi 20,00 şi sâmbătă între orele 8.00 şi 14.00;

d) să permită înregistrarea şi vizualizarea corespunzătoare a indicaţiilor afişajului/afişajelor analogic/analogice sau a indicatoarelor analogice ale standului/standurilor de frânare instalate pe linia de ITP;

e) să permită stocarea înregistrărilor realizate, vizualizarea lor selectivă pe toată durata stocării şi ştergerea automată a înregistrărilor realizate după 6 luni de la data preluării lor.

În cazul SITP care dispun de mai multe linii de ITP se acceptă utilizarea unui singur sistem de supraveghere video, cu condiţia ca acesta să fie astfel proiectat, dotat şi instalat încât să asigure toate funcţionalităţile prevăzute la litera a) – e) pentru toate liniile de ITP utilizate, iar acestea să fie amplasate alăturat, în aceeaşi incintă.”
http://www.zi-de-zi....tp-obligatoriu/

Ca la bac. Posted Image

Edited by Geth, 22 May 2018 - 03:29.


#2
Supermax

Supermax

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,154
  • Înscris: 25.01.2018
Foarte bine ...si cat mai drastic sa fie ITP !!!

#3
MicroEdge

MicroEdge

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,282
  • Înscris: 16.08.2016
E o măsură bună, în câteva luni o sa înceapă sa dispară mașinile neconforme 😁

#4
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014
Sau o sa gaseasca metode sa evite camerele.  Si eu sustin efectuarea unui ITP corect. Dar ma indoiesc ca prezenta camerelor va aduce mari schimbari.

#5
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
La un ITP corect, peste 70% din masinile aflate in circulatie in Romania (adica mai vechi de 8 ani) nu trec proba de noxe (restul se remediaza).

#6
nicu131

nicu131

    Bad Motherfucker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,622
  • Înscris: 12.02.2008
Va creste spaga.

#7
greenlife

greenlife

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,972
  • Înscris: 29.07.2017

 PoeOvidiu, on 22 mai 2018 - 06:10, said:

Sau o sa gaseasca metode sa evite camerele.  Si eu sustin efectuarea unui ITP corect. Dar ma indoiesc ca prezenta camerelor va aduce mari schimbari.
Romanu-i inventiv cand e vorba de fente. Probabil o sa creasca valoarea spagii. Dar e buna masura.

#8
tico18

tico18

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,771
  • Înscris: 17.05.2018
IN sfarsit o masura buna luata de statul roman. M-am saturat sa vad pe strazi toti analfabetii (cu permise luate la limita) care conduc harburi ce abia mai stau pe roti. Sa-i opreasca la RAR pe toti (cu masini vechi si cu probleme tehnice) si sa traga masinile pe dreapta, ca oricum masinile alea erau bune fix la cimitirul de masini. Daca s-ar  baga si supraimpozitarea masinilor vechi de peste 10 ani ar fi super. Sa ai masina, inseamna atomat sa ai si o anumita situatie materiala. Daca esti carpa-n cur mergi dracu pe jos, cu mijloacele de transport sau cu bicicleta.... da' nu pune viata altora in pericol cumparandu-ti un harb care este cosciug pe 4 roti.... scapand vesticii de harburile lor si omorand oameni nevinovati in trafic. De ce sa plateasca omul corect taxe de poluare cu masini ce sunt in norme cand ar putea fi suprataxati posesorii de harburi. Dupa mine, as da o lege aspra cu ani grei de inchisoare, pentru atentat la viata omului si "samsarilor" de masini care fac averi colosale (si neimpozabile) pe seama credulilor care vor si ei neaparat sa aibe un volan in mana...si se duc de cumpara benzina de 10-20 lei

Edited by tico18, 22 May 2018 - 06:50.


#9
adibrl

adibrl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 01.09.2014

 rosix, on 22 mai 2018 - 06:17, said:

La un ITP corect, peste 70% din masinile aflate in circulatie in Romania (adica mai vechi de 8 ani) nu trec proba de noxe (restul se remediaza).

Și cele de 7 ani ( care fac și peste 50k km pe an ), sau cele de 2-3 ani cu multi km au noxele ok? Euro 5-6 normele sunt mult mai stricte

#10
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

 tico18, on 22 mai 2018 - 06:28, said:

Daca s-ar  baga si supraimpozitarea masinilor vechi de peste 10 ani ar fi super. Sa ai masina, inseamna atomat sa ai si o anumita situatie materiala. Daca esti carpa-n cur mergi dracu pe jos, cu mijloacele de transport sau cu bicicleta.... da' nu pune viata altora in pericol cumparandu-ti un harb care este cosciug pe 4 roti.
Exact asa cred si eu ca ar fi ok. Toti cei cu masini de clasa medie-joasa sa fie taxati la sange pentru ca pot pune viata altora in pericol, in timp ce cei care au macar un Seria 7 sau macar un S-Klasse intretinut sa fie pasuiti. Si nu pe ani, ci pe performante...

Nu-ti poate cazanu'? Zbang, impozite la sange!
Poate? Bine, boss, esti de'al nostru...

#11
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
Ar trebui sa fie obligatoriu filmarea in primul rand a testelor facute....sa se vada clar pe display la aparate si in acelasi timp sa se vada masina cum e testata...dupa care imaginile trimise la verificat. Dar ce te faci ca pe viitor editarea video va fi extrem de usoara....asa incat ...trebuie altceva , gen computer online pus pe masina care sa comunice real time cu computerele ministerului, insa trebuie gasita o metoda de a te asigura ca senzorii sunt pusi exact unde trebuie sa se masoare , ca sa nu se falsifice verificarea...

#12
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014

 rosix, on 22 mai 2018 - 06:17, said:

La un ITP corect, peste 70% din masinile aflate in circulatie in Romania (adica mai vechi de 8 ani) nu trec proba de noxe (restul se remediaza).
  Cred ca te inseli. Alea vechi majoritatea trec de noxe. Sunt incadrate la alte norme. Eu am 3 masini. Una de 21 de ani si doua de 15 ani si nu am emotii cu nici una la noxe. Problemele apar la cele intre 5 si 10 ani, mai ales la diesel cu filtrul de particule eliminat. Din cele vechi o sa fie eliminate multe pentru alte motive. Cel mai frecvent rugina. Dar daca masina ta veche nu poate sa treaca de ITP fara spaga atunci parerea mea e ca trebuie ori sa o repari ori sa o casezi. E vorba de viata si siguranta ta. Daca trece  pe bune de ITP macar stii ca prezinta un minim de siguranta in trafic. Poate ca nu e perfecta, dar macar nu e un pericol pe drum.

Problema la masinile vechi e alta.  Cu cat e mai veche cu atat  propietarul e mai putin dispus sa investeasca in reparatii si incet, incet ajunge la  "las-o ma ca merge asa" si bagam o suta in talon la ITP.

Edited by PoeOvidiu, 22 May 2018 - 06:49.


#13
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007

 karax, on 22 mai 2018 - 06:40, said:

.....computer online pus pe masina care sa comunice real time cu computerele ministerului.....
da! si altul la cur care sa comunice real time cu ministerul de finante pentru o impozitare corespunzatoare a flatulențelor posesorilor, desigur totul pentru binele planetei

#14
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

 MicroEdge, on 22 mai 2018 - 06:02, said:

E o măsură bună, în câteva luni o sa înceapă sa dispară mașinile neconforme ��
Sau va creste spaga.

#15
tico18

tico18

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,771
  • Înscris: 17.05.2018

 dexterash, on 22 mai 2018 - 06:37, said:

Exact asa cred si eu ca ar fi ok. Toti cei cu masini de clasa medie-joasa sa fie taxati la sange pentru ca pot pune viata altora in pericol, in timp ce cei care au macar un Seria 7 sau macar un S-Klasse intretinut sa fie pasuiti. Si nu pe ani, ci pe performante...

Nu-ti poate cazanu'? Zbang, impozite la sange!
Poate? Bine, boss, esti de'al nostru...
Daca asta ai inteles din tot ce am scris acolo, atunci este perfect, societatea se poate baza pe inteligenta ta Posted Image. Ma refeream la cei care au masini care nu corespund dpdv tehnic iar astea mare parte (95%) sunt cele mai vechi de 10 ani. O masina oricat ai avea grija de ea si ai evita gropile, piesele din ea au o durata de functionare pe care producatorul o da undeva la 7-10 ani.

Edited by tico18, 22 May 2018 - 06:53.


#16
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014
Masura cu montatul camerelor e buna din punctul meu de vedere. Dar ea trebuie completata cu controale RAR pe drumuri. Si nu ocazional. Zilnic. Si facute si in anumite locuri din localitate. Majoritatea controalelor se faca la intrarea-iesirea din localitate. Deci aia ce freaca toata ziua cazanul prin oras nu au nici o treaba.
Daca intr-un interval de timp (3 luni zic eu)  se suspenda un anumit numar de taloane cu ITP facut la aceeasi statie sa fie in prima faza suspendata activitatea statiei pe 3 luni iar la urmatoarea abatere retrasa definitiv autorizatia urmand sa inceapa de la zero tot procesul de autorizare daca vrea sa isi inceapa iar activitatea.

#17
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

 tico18, on 22 mai 2018 - 06:28, said:

IN sfarsit o masura buna luata de statul roman. M-am saturat sa vad pe strazi toti analfabetii (cu permise luate la limita) care conduc harburi ce abia mai stau pe roti. Sa-i opreasca la RAR pe toti (cu masini vechi si cu probleme tehnice) si sa traga masinile pe dreapta, ca oricum masinile alea erau bune fix la cimitirul de masini. Daca s-ar  baga si supraimpozitarea masinilor vechi de peste 10 ani ar fi super. Sa ai masina, inseamna atomat sa ai si o anumita situatie materiala. Daca esti carpa-n cur mergi dracu pe jos, cu mijloacele de transport sau cu bicicleta.... da' nu pune viata altora in pericol cumparandu-ti un harb care este cosciug pe 4 roti.... scapand vesticii de harburile lor si omorand oameni nevinovati in trafic. De ce sa plateasca omul corect taxe de poluare cu masini ce sunt in norme cand ar putea fi suprataxati posesorii de harburi. Dupa mine, as da o lege aspra cu ani grei de inchisoare, pentru atentat la viata omului si "samsarilor" de masini care fac averi colosale (si neimpozabile) pe seama credulilor care vor si ei neaparat sa aibe un volan in mana...si se duc de cumpara benzina de 10-20 lei
Esti un inteligent, pupa-l-ar mama! Suntem singura tara din lume in care circula masini de peste 10 ani. Chiar daca 60-80% din accidente sunt facute de putoi sub 30 de ani cu 150-200 de CP-uri sub cur si sunt datorate vitezei si lipsei de experienta in soferie, tot masinile vechi si gropile care nu te lasa s-o calci la blana sunt de vina...Aaaa si legislatia, fir-ar mama ei a dreaq....
Si apropo, daca "sunt in norme", nu polueaza, nu-i asa? Doar harburile......

Edited by myshyk, 22 May 2018 - 06:58.


#18
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,867
  • Înscris: 25.01.2007

 tico18, on 22 mai 2018 - 06:53, said:


Daca asta ai inteles din tot ce am scris acolo, atunci este perfect, societatea se poate baza pe inteligenta ta Posted Image. Ma refeream la cei care au masini care nu corespund dpdv tehnic iar astea mare parte (95%) sunt cele mai vechi de 10 ani. O masina oricat ai avea grija de ea si ai evita gropile, piesele din ea au o durata de functionare pe care producatorul o da undeva la 7-10 ani.
S-au inventat piese de schimb. Sunt chiar si magazine care vand asa ceva.

Edited by slai, 22 May 2018 - 06:58.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate