Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Istoric deplasari - GPS

Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...

One week meal plan - Pachet
 Apometru defect?

Nelamurire legalitate TVA casa noua

Huawei P20 Lite, ecran negru la a...

Bibelorui, macrameuri si altele
 Inventia secolului din Afganistan?

G84 - pro și contra

Masina de familie,buget 11000-120...

In ce situatii cereti o a doua op...
 DigiMobil - IP public?

Glet de finisaj peste chit acrili...

La multi ani @Passenger001!

La multi ani @barbosa1bis!
 

Bula imobiliara 2017-2018 si prabusirea violenta a preturilor apartamentelor

* * * - - 7 votes
  • Please log in to reply
493 replies to this topic

#343
marinn-ion

marinn-ion

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 20.06.2018
blotunga - Segmentul ăla de lux nou la care te gândești s-ar putea să nu ajungi niciodată să scoți banii din chirii și dacă vrei să iei ca investiție trebuie să fie ceva și intr-o zonă ca atunci când vrei să vinzi să vină MINIM 3 cumpărători cu chas nu cu credit, adică ceva gen centrul Bucureștiului unde construcțiile noi au prețuri exagerate pentru cumpărat și băgat la închiriere. Că e centrul Bucureștiului sau centrul Brașovului tot aia este. Să iei lux la marginea orașului înseamnă să arunci banii că peste 10-15 ani o să fie construite destule și ce consideri tu lux acum nu o să mai fie lux de mult peste 10-15 ani.

Ca un apartament nou să fie considerat INVESTIȚIE trebuie să iei unde nu o să mai fie TEREN liber pentru construit și cine o să vrea să cumpere ceva mai nou peste mulți ani să-ți ofere prețul pe care îl CERI fiincă nu are alternativă unde să ia dacă vrea ceva mai nou.

Nu există LUX la marginea orașelor indiferent cum se numesc ele și cât de scumpe sunt apartamentele alea, ÎNTOTDEAUNA vor fi construite altele și altele care vor fi considerate de LUX până se construiesc altele noi tot de lux.La case, vile este altceva.

Edited by marinn-ion, 10 July 2018 - 14:12.


#344
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
Clar nu lux la margine. Aia e frecție. În BV în zone centrale 2 camere noi sunt cam 75-80000. 3 camere nu prea cred că merită pentru închiriat.
Alte alternative de noi sunt puține. Majoritatea mult prea scumpe față de randamentul potențial. Chiar și pe margine. Pe margine sunt oarecum puține proiecte care să merită dpdv al poziției ( Coresi și cam atât), și și acolo prețurile merg spre 70000 iar chiriile sunt cam de 4-450. La cele mai centrale mă gândesc la un 6-700 dacă mobilez fain. Asta dacă găsesc ceva să-mi și placă.

#345
marinn-ion

marinn-ion

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 20.06.2018
blotunga - Ca să iei 700 de euro pe 2 camere în București ultracentral și să nu ai goluri minim 1 an cât faci contractul, trebuie să fie minim în construcție nouă  de tip Maria Rosetti 38.

http://www.anuntulim...itate-716010.ai

Restul sunt POVEȘTI cu chirii mari în centru. Eu iau mai puțin pe chestii mult mai mari și în blocuri tip vilă vechi cu puține etaje care nu au nici o problemă cu cutremurele și care  se vând la fel ca cele noi de repede și cu minim 1.800 mp. Nu te lua după ce chirii cer unii pe internet că ei stau cu ele GOALE multe luni din an.

Compară ce este în București cu Brașov și vezi că nu iese socoteala de pe hârtie cu cea reală. 700 de euro chirie în Brașov mie mi se pare ENORM pentru 2 camere.

Edited by marinn-ion, 10 July 2018 - 17:53.


#346
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
Atunci ce ați recomanda? În bloc vechi de 30-40 de ani nu cred că m-aș băga, intenționez să țin apartamentul 30-40 de ani, dacă nu sunt forțat de împrejurări să vând.
Și da, de construcție nouă e vorba în zone centrale.
Anul trecut am contractat deja un apartement în cartier mai la margine dar cam cea mai bună poziție din acelea, 52400, mă aștept cam la 400 din el (știu caz concret în zonă dat cu 500). Dar acum un apartament asemănător e cam 68000, și finalizare 2020.

Edited by blotunga, 10 July 2018 - 17:58.


#347
marinn-ion

marinn-ion

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 20.06.2018
Echivalentul la Maria Rosetti 38 (sau altele la fel) în Brașov acolo. Nu cunosc orașul dar dacă vrei NOU trebuie să ai bani să iei în centru echivalentul la ce am pus mai sus care - ATENȚIE - o să-i crească prețul în timp, deci ai și INVESTIȚIE și CHIRIE dar e și cam SCUMP astăzi dar merită banii. Restul sunt bani aruncați dacă vrei construcție NOUĂ.

Nu cunosc proprietari acolo dar trebuie să iei un ap. pentru închiriat în zone în care TREBUIE să știi SIGUR cum evoluează chiria în timp. Nu iei în zona unde o să fi tu PRIMUL care bagă la închiriat că s-ar putea să ai MARI bucurii adică goluri. Trebuie să vorbești cu unul din orașul tău care are de MULȚI ani la închiriat apartamente să știe ce chiriași merg pe zona în care vrei să iei.

Citește cu atenție - eu după mulți ani de chirii nu aș lua în București (nou sau vechi nu contează) la o distanță mai mare de 2 sau 2,5 km de la Universitate fiincă știu CINE vine la închiriat când am goluri de mulți ani și nu scade deloc numărul lor an de an și nu sunt studenți care distrug și nu au nici bani mai mult de o garsonieră care eu nu am.

Fă și tu o discuție cu cineva din orașul tău care are la închiriat CÂTEVA, minim 2 ca să-ți faci o idee, nu te arunca pe închirieri AIUREA la prețurile actuale să nu ai surprize.

Edited by marinn-ion, 10 July 2018 - 18:29.


#348
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
Ok, mulțumesc de sfaturi. Din păcate nu cunosc pe nimeni care să aibă astfel de apartamente (lux), știu doar oameni cu apartamente vechi sau noi dar mai mărginașe. Unde am luat nu regret că zona e plină de corporații și sunt convins că găsesc chiriași ok pe termen lung, dar cum am zis, deja randamentele nu mai justifică. Va trebui să mă interesez cine are efectiv apartamente de lux în zona centrală. Acum vro 2 ani un agent mi-a povestit că el se ocupă cu sectorul acela și închiriat la expați dar probabil m-a crezut mai amărăstean (că dacă te uiți la mine probabil n-ai crede că aș avea și 1000 de euro),dar nu m-a sunat niciodată să zică că știe ceva de vânzare...

#349
marinn-ion

marinn-ion

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 20.06.2018
Ca să fi luat în serios când este vorba de sume mari, trebuie să faci dovada că ai bani ca să se ocupe cineva de tine sau să te cumoască cineva apropiat, adică să fi cunoștință sau prieten cu altul care este prieten vechi sau alte situații. Ce este bun și ca preț și ca zonă în centru nu ajunge pe internet sau să cumpere cineva care merge în prima agenție din centru.

Am scris eu acum vreo 2 luni de EXCLUSIVITĂȚI din centru și au sărit marii experți imobiliari de aici să zică că eu am văzut vile și case în centru prin ziar. Poate ei credeau că sunt de prin vreun sat. Este bine că ai specificat situația ta acolo în centrul Brașovului prin care ai trecut să înțeleagă și EXPERȚII ăștia (mai ales unul care nu știe diferența între CIVIL și PENAL) că nu este așa simplu.

Tu poți să zici că ai bani dar dacă nu confirmă cineva cunoscut, adică să fi prietenul sau cunoștința unui vecin sau altceva, îți rămâne singura soluție ce găsești pe internet și alea sunt rupturile care nu le iau cei cunoscuți.

De chiriașii străini mai ales cei cu bani care vin cu treburi în România, nu o să-ți spună NIMENI cum se procedează, nici măcar eu care am și din ăștia de mulți ani. Sunt numai care vin la recomandare, adică cunoștințe ale altora pe care îi ai și care închiriază pe 1 an ÎNAINTE de a veni în România și chiar dacă pleacă după 3-4 luni îți plătește TOATĂ suma rămasă până la sfârșitul perioadei de 1 an.

REȚINE - Ca să te ocupi de străini TREBUIE să ai în permanență un ap. mare în centru GOL, adică acum dacă mă sună cineva și mă întreabă dacă am de la 15 iulie ceva că vine cineva în România, eu să AM fiincă am și alte avantaje dacă umblu cu ăla pe aici că el nu vine să cumpere cartofi sau rosii.

Edited by marinn-ion, 10 July 2018 - 20:53.


#350
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,876
  • Înscris: 21.06.2016
Mie treaba cu zona mi se pare foarte riscanta in Romania.
Zonele frumoase sint cele centrale cu cladiri vechi, vegetatie, densitate mai mica si trafic redus.
Problema e ca la cum e urbansimul la noi in 10 ani zona aia se poate trasnforma intr-o superaglomeratei de blocuri unde fiecare teren a fost umplut, ce se putea demola s-a demolat etc.
Plus ca e ce e zona dorita se mai schimba. Se face un mall ceva, un complex ca lumea, birouri etc, brusc lumea migreaza din asa zisa zona buna dinainte.

#351
yndy

yndy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,450
  • Înscris: 17.05.2010

View Postmarinn-ion, on 10 iulie 2018 - 20:24, said:

REȚINE - Ca să te ocupi de străini TREBUIE să ai în permanență un ap. mare în centru GOL, adică acum dacă mă sună cineva și mă întreabă dacă am de la 15 iulie ceva că vine cineva în România, eu să AM fiincă am și alte avantaje dacă umblu cu ăla pe aici că el nu vine să cumpere cartofi sau rosii.
E interesant ce spui tu şi da, îţi dau dreptate, pe de altă parte, evident că asta înseamnă că stai mai tot timpul cu minim un apartament gol. Când ai 10, închiriate la străini cu 600-700/lună, când ştii că un român cu bani ţi-ar da 500 pe el, merită, dar cu 1-2 apartamente mi se pare că nu e rentabil. Mai bine îl dai cu 450-500 şi alegi chiriaşii şi ştii că stai cu el plin 11.5-12 luni pe an, că şi dacă pleacă mai repede îţi acoperi diferenţa din garanţie.

Din experienţele mele limitate, am fost dezamăgit şi de străini şi de cei veniţi cu recomandare şi de cei fără. Unul s-a cuplat cu o româncă şi s-a mutat la prietenă după un an, 3 camere bloc vechi, al doilea s-a scârbit de România şi a plecat după 6 luni, al treilea a plecat într-o zi în ţara lui şi nu s-a mai întors, 5 luni trecuseră. Da, au bani şi da, plătesc cu 50-100 euro lunar mai mult şi da, au venit nişte recomandări de la ei, dar în momente total aiurea, ar fi fost valabile doar dacă stăteam cu un apartament gol, cum spui tu.

Nici eu nu cred că în Braşov o să se poată obţine nici 400 la margine, nici 700 în centru. Mai degrabă, 350 în margine şi 450 în centru, aşa gândindu-mă la piaţa din Bucureşti. Avantajul la un bloc nou este că îl ai pentru 90-100 de ani, e adevărat că noi nu trăim atâta, dar asta e avantajul lui real, faţă de un bloc de 40-50 de ani, care în curând va fi închiriabil doar în regim de air-bnb. Şi asta tot numai dacă e ultra-central.

#352
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Ei, omul spune chestii ce se bat cap in cap. Pe de o parte verifica bateria sa nu curga ca te saraceste, da mai ieftin cu 50 ca sa nu ramai cu gauri cateva luni si amu cica sa ti un apartament, poate si cel mai bun, pe rezerva ca poate vine strainu si nu ai nimic disponibil si te faci de rusine...

#353
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008

View Postyndy, on 10 iulie 2018 - 23:51, said:


Știu caz concret cu 500 în bloc nou mai spre margine. Ce-i drept mobilat oarecum fain. Deci nu e imposibil. Și un 400 sper. Vedem în vro 6 luni (de aceea am și luat doar 1 apartament ca să văd cum merge). Teoretic pe 1 noiembrie ar tb să am apartamentul, îmi ia probabil vro lună să-l mobilez dacă nu două. Iarna nu e neapărat ceea mai bună perioadă de a scoate ceva pe piață, dar asta e.

Edited by blotunga, 11 July 2018 - 07:20.


#354
Afroditu

Afroditu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,767
  • Înscris: 06.09.2006
Eu am o problema cu faptul ca preturile din imobiliare sunt in euro. De ce mama ma-sii nu sunt afisate in lei. Din ce stiu eu, moneda oficiala e leul, preturile tot in lei.
Nu se gandeste nimeni sa interzica aparitia sumelor in euro in contracte?

#355
greywolfact

greywolfact

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,469
  • Înscris: 04.09.2008

View PostAfroditu, on 12 iulie 2018 - 13:53, said:

Eu am o problema cu faptul ca preturile din imobiliare sunt in euro. De ce mama ma-sii nu sunt afisate in lei. Din ce stiu eu, moneda oficiala e leul, preturile tot in lei.
Nu se gandeste nimeni sa interzica aparitia sumelor in euro in contracte?

Pe mine ma enerveaza ca nu mai stiu de nici o alta tara din EU (fara EUR) sa faca asa ceva.
Au ajuns ridicol de multe sa fie in EUR, de la proprietati (masini, apartamente, terenuri), la servicii (telefonie, etc) la negociat salarii privat (cel putin in IT numai in EUR se discuta de la un prag).

Mai nou la Vodafone/Orange pana si un cablu usb e trecut in EUR.
Eram interesat de un serviciu de arhitectura si discutam cu un tip - imi cerea 99E la cursul BNR - what ??? :)

Sunt chiar curios daca exista vreun studiu asupra impactului la cursul valutar EUR-RON din chestia asta.

Edited by greywolfact, 12 July 2018 - 14:22.


#356
yndy

yndy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,450
  • Înscris: 17.05.2010

View Postblotunga, on 11 iulie 2018 - 07:20, said:

Știu caz concret cu 500 în bloc nou mai spre margine. Ce-i drept mobilat oarecum fain. Deci nu e imposibil. Și un 400 sper. Vedem în vro 6 luni (de aceea am și luat doar 1 apartament ca să văd cum merge). Teoretic pe 1 noiembrie ar tb să am apartamentul, îmi ia probabil vro lună să-l mobilez dacă nu două. Iarna nu e neapărat ceea mai bună perioadă de a scoate ceva pe piață, dar asta e.

Aşa ştiam şi eu în blocul în care am apartament, oameni care dau 550-600 euro pe lună şi totuşi eu pot să închiriez la 450. Am stat o vreme cu preţul sus şi n-am făcut nimic, venea lumea, se uita, îmi oferea 400-450 şi pleca mai departe.

#357
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
În Ungaria e interzisă folosirea altor valute în anunțuri decât forinți. Nici la mașini nici la case nu vezi prețuri afișate altfel.

Iar cu chiria, voi vedea. Dacă nu iese randamentul tot nu mă agit că rămâne copilului când mai crește. E un experiment.

Edited by blotunga, 12 July 2018 - 21:47.


#358
yndy

yndy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,450
  • Înscris: 17.05.2010

View PostAfroditu, on 12 iulie 2018 - 13:53, said:

Eu am o problema cu faptul ca preturile din imobiliare sunt in euro. De ce mama ma-sii nu sunt afisate in lei. Din ce stiu eu, moneda oficiala e leul, preturile tot in lei.
Nu se gandeste nimeni sa interzica aparitia sumelor in euro in contracte?
Eu am dat şi în lei într-o vreme, ce-i drept e mai uşor de calculat, dar în vremea asta apreciez că e euro, că aşa îmi mai creşte chiria uşor-uşor.
În principiu nu este interzis în nici un domeniu să se semneze contracte în altă monedă, de ce s-ar interzice dacă oamenii sunt de acord să facă contracte în euro?

#359
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,633
  • Înscris: 06.03.2005
Intre persoane fizice nu este interzis, se poate face contract si plati efectiv in euro sau dolari.Firme nu au voie sa incaseze in euro decat in contracte cu alte firme din strainatate, daca sunt exportatori.

#360
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View Postyndy, on 12 iulie 2018 - 21:47, said:


Eu am dat și Ăźn lei Ăźntr-o vreme, ce-i drept e mai ușor de calculat, dar Ăźn vremea asta apreciez că e euro, că așa Ăźmi mai crește chiria ușor-ușor.
În principiu nu este interzis Ăźn nici un domeniu să se semneze contracte Ăźn altă monedă, de ce s-ar interzice dacă oamenii sunt de acord să facă contracte Ăźn euro?

Contractule legea partilorsi in principiu oameniipot sa plateasca si in boabe de papusoi.
Si totusi...ce ai spune, dacacompaniile rusesti din Romania, si sunt destule,vor afisa pretulin ruble?
Sau investitiile rusesti? Pt cei ce cred ca rusii nu au bani, amintiti,va ca in acest moment ei cumpara londra. Caramida dupa caramida.
Cum suna?

Pana la urma, moneda este un simbol al suveranitatii unui stat. Ca sa te poti numi tara, trebuie sa ai un teritoriu, granite, sa fii recunoscut ca atare. Si sa emiti moneda. Daca economia ta e garantata in banca de alt stat, ca asta e moneda, atunci esti... preputz.
Si de la afisa pretul bunurilor (case, masini,telefonie etc) in moneda altui stat pana la a adopta in circulatie acea moneda, nu e decat un pas. Iarasi, amintiti'va, noi nu suntem afiliatila euro, deci, pana atunci... preputz.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate