Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

De ce angajatorii romani nu platesc romanii cu 1500 euro/luna?

* * - - - 6 votes
  • This topic is locked This topic is locked
83 replies to this topic

#37
marianculturistul

marianculturistul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 09.09.2005
Sunt lagăre de muncă, se bazează ca nu pot pleca vietnamezi.

#38
pinguinul666

pinguinul666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,710
  • Înscris: 06.10.2015

View Postbalauru69, on 21 februarie 2018 - 16:35, said:

@initiator - fa-ti tu o firma, si plateste-i cu 1500 de Euro pe luna. SI vezi unde ajungi cu afacerea.


de asta si intrebam!
ca nu se pupa!

#39
Skyspy

Skyspy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 937
  • Înscris: 02.09.2017

View Postadisz, on 21 februarie 2018 - 16:58, said:

Eu sunt convins ca ABSOLUT TOTI angajatorii romani si/sau din Romania ar dori,in marinimia lor nemarginita,sa-si plateasca angajatii cu cel putin 3000 de euro pe luna,da' daca nu iese profitul,uite domle ca n-avem profit nici luna asta,de unde banii aia?

Pai daca vinzi shaorme iti da salariu de shaorma,daca stii sa faci vapoare iti da salariu de vapoare.N-are rost agitatia deageaba.Baiatul mamii tre sa faca facultate ca doara n-o sa mearga la impins vagoane-n gara.Baiatul mamii acuma beleste pl daca n-a facut facultatea de IT sau medicina.Se poate sterge la cur cu diploma de geografie,mediu inconjurator etc.

#40
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006
Unii visează la salarii de mii de euro pentru orice plache în România, când prin Italia se chinuie omul să-și găsească de lucru pe 1200 de euro.:)))

#41
Balamache

Balamache

    Scriitor de carti de colorat.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,522
  • Înscris: 23.11.2013

View Postpinguinul666, on 21 februarie 2018 - 16:16, said:

De ce angajatorii romani nu platesc romanii cu 1500 euro/luna?
De ce?
De ce angajatorul austriac castiga mai mult decat angajatorul rom^n? Tu-le muma-n cur de straini!

Ce n-a reusit Ceausescu sa va spele creierii, au reusit astia de acum vara mari eforturi.

Edited by Balamache, 21 February 2018 - 20:42.


#42
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,084
  • Înscris: 04.03.2014

View Postgeostorm, on 21 februarie 2018 - 16:27, said:


Pentru ca in Romania inca mai e mentalitatea ca marja de profit trebuie sa fie de vreo 4-5 ori mai mare ca prin vestul Europei.



Pai asa si e, trebuie sa fie de 4,5 ori mai mare, altfel de ca ar ajunge capital in Romania?

De ce naiba ai accepta sa investeati in Romania pentru acelasi castig care il poti face in vest? E deatul de logic.

#43
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
1500 de euro (probabil net) pe cap de vietnamez furajat, nu....?

Advarat va spun ca in majoriatea bancilor din Romania, un analist bancar, cu studii superioare si 5-10 ani de experienta nu sare de 850 euro (4000 lei) pe luna, in mana.

Traiasca Republica Socialista Vietnam!

Edited by rosix, 21 February 2018 - 20:51.


#44
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,478
  • Înscris: 04.05.2006

View Postpinguinul666, on 21 februarie 2018 - 16:16, said:

Angajatorii romani siliti sa aduca muncitori din afara UE

De ce?

Sunt sigur ca multi romani ar munci cu placere pe banii aia multi cu care ar fi platiti vietnamezii!

De ce angajatorilor li se pare ok sa plateasca muncitorul roman cu un salariu de mizerie, dar apoi sa chetuiasca sume uriase cu adusul si platitul unui vietnamez?

Nu, nu cred in faza cu "romanul e lenes", am sa ii rog pe chilotarii care cred asta sa ma scuteasca cu explicatia asta de 2 lei, pt ca romanii sunt suficient de harnici prin UE!

Ceva e putred in ecuatia asta...dar nu imi dau seama ce!

Se da companiilor vreun ajutor financiar urias pt asta sau cum ?!?
Nu știu cum e in domeniul naval, însă in Horeca, îți garantez eu ca faza cu “romanul e leneș”, se aplica din plin. Nu au deloc conștiinciozitate, nu vor sa învețe, nu vor sa evolueze, nu se implica deloc și vor salarii de la 3500 lei in sus, fără sa aibă habar de meserie. Mai mult, salariul este doar pentru a veni la serviciu, dacă mai vrei sa și muncească, cer bonusuri.


#45
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

Quote

Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) vrea să aducă muncitori chinezi pentru service-uri.


Asociația a transmis către Ambasada Chinei o scrisoare de intenție în vederea derulării unui program de recrutare și relocare de forță de muncă în România pentru cetățenii chinezi, în domeniul service-urilor auto, potrivit unui comunicat transmis luni.
ASSAI intenționează să deruleze un program pilot de recrutare și relocare a 80 de persoane din China, iar dacă se dovedește că aceste persoane se pot integra și face performanță în service-urile auto care au acceptat să intre în acest proiect, programul va continua până când se va rezolva problema deficitului de personal, se arată în comunicatul asociației.
Programul pilot este destinat exclusiv membrilor ASSAI, iar unitățile reparatoare care vor angaja aceste persoane sunt atât service-uri auto multi-marca, cât și reprezentanțe auto din diverse orașe precum: București, Iași, Baia Mare, Sebeș, Roman, Suceava și Tulcea.
Salariile oferite de către angajatori variază între 250 – 300 de euro net pentru spalătorii auto, în acest domeniu nefiind necesară experiența și 500 – 800 de euro net pentru specialiștii cu minim 3 ani de experiență din celelalte categorii: tinichigerie, vopsitorie, mecanică, electrică și diagnoză auto. Angajatorii mai asigură suplimentar cazare și mâncare pentru expați, susține ASSAI.
Industria de reparații auto din România se confruntă de peste 5 ani cu un deficit în creștere de forță de muncă pregătită, care depășeste în prezent 20.000 de persoane, conform sursei citate.
Numărul în creștere de înmatriculări auto din România presupune și asigurarea unui număr suficient de angajați calificați în acest domeniu care să presteze activitățile specifice de reparare și întreținere a parcului auto național. Romania are în prezent un parc auto de peste 7,5 milioane de autovehicule, cu o vârstă medie de 14 ani, iar aceste autovehicule vechi sunt puternic uzate tehnic din cauza unei infrastructuri primitive și au nevoie de intervenții dese în service, potrivit ASSAI.
Opt din zece service-uri auto din România lucrează sub capacitatea proiectata din cauza lipsei de personal calificat.
Piața muncii din acest domeniu se confruntă cu cinci fenomene, potrivit Asociației.
În primul rând, în multe situații, salariile solicitate depășesc posibilitățile patronilor de service. „Angajații cu experiență au ajuns să șantajeze efectiv patronii de service-uri, profitând de lipsa de forță de muncă pregătită în acest domeniu și nu acceptă salarii sub 1000 – 1400 de euro net. Este dificil să asiguri unui angajat un astfel de salariu lună de lună, în condițiile de instabilitate și lipsă de predictibilitate legislativă și fiscală, așa cum se prezintă mediul de afaceri românesc. În astfel de situații, în relația dintre angajat și angajator, mecanismele de cerere și ofertă eșuează, pentru că apar dezechilibre între pretențiile angajaților și posibilitățile angajatorului”, a declarat Cristian Muntean, președintele ASSAI.
Mai mult, angajații calificați aleg să plece și să muncească pe bani mai mulți în țări precum Olanda, Anglia, Irlanda, Italia etc.
ASSAI susține că lipsa de implicare a instituțiilor cu rol de control în acest domeniu și în special fiscal, stimulează dezvoltarea activităților fără autorizație în acest domeniu. „O parte dintre angajații cu experiență își încropesc un atelier clandestin și fără autorizație în curtea casei, știind că nu vor fi niciodată deranjați de către instituțiile cu rol de control, care verifică exclusiv firmele autorizate, fără a le trece pragul celor care fac evaziune fiscală și lucrează fără niciun fel de autorizații. Pentru mai mult de 10.000 de ateliere clandestine, România a devenit un paradis fiscal și legislativ”, a precizat Muntean.
Lipsa unui program național de pregătire profesională în acest domeniu reprezintă o altă problemă cu care se confruntă domeniul.
De asemenea, șomajul voluntar în rândul tinerilor reprezintă un alt fenomen adus în discuție de ASSAI.

https://www.cotidian...uncitori-china/

V si Muncitorii chinezi au devenit prea scumpi pentru România

A se ibserva ca desi  muncitorii romani nu por di platotic cva cei din vest patronii romani au masinci cel putin la fel de bune ca un patron din vest!

#46
Tywin

Tywin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 29.05.2017

View PostSkyspy, on 21 februarie 2018 - 20:15, said:

Pai daca vinzi shaorme iti da salariu de shaorma,daca stii sa faci vapoare iti da salariu de vapoare.N-are rost agitatia deageaba.Baiatul mamii tre sa faca facultate ca doara n-o sa mearga la impins vagoane-n gara.Baiatul mamii acuma beleste pl daca n-a facut facultatea de IT sau medicina.Se poate sterge la cur cu diploma de geografie,mediu inconjurator etc.

Si daca ar fi facut majoritatea facultatea de IT un salariu de IT-ist ar fi fost de rahat si shaormistii ar fi fost la mare cautare si i-ar fi luat peste picior pe IT-isti...

#47
sSorsy

sSorsy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,360
  • Înscris: 24.03.2017

View Postflorinel, on 21 februarie 2018 - 18:01, said:

1500 euro nu e fantezie, multi dintre noi castigam atat sau chiar mai mult, in Romania, prestand munci calificate.
Skoala vetii se punee?

Edited by sSorsy, 21 February 2018 - 22:48.


#48
the_northpole

the_northpole

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 10.01.2010

Quote

Din cei 9000 de muncitori străini, câţi lucrează la Şantierul Naval din Tulcea, 300 sunt vietnamezi angajaţi anul trecut. Conducerea companiei riscă să piardă comezile de nave, pentru că nu mai găsea personal aici, aşa că îi plăteşte pe cei veniţi din Vietnam cu 1.500 de euro.

1500 euro net?

#49
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,516
  • Înscris: 02.09.2006

View PostJurasikMan, on 21 februarie 2018 - 17:15, said:

Daca ar exista munci in Romania platite cu 1500 euro in mana, nu ai mai vedea un profesor sa predea la catedra. S-ar duce sa se lupte cu vietnamezii aia pentru un loc de munca .
Nu, draguta, NU! Sint munci platite si cu 10.000 de euro. Dar cine e fraier sa lase belfereala de 4 ore pe zi si 4 luni de vacanta!???

#50
Skyspy

Skyspy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 937
  • Înscris: 02.09.2017

View PostTywin, on 21 februarie 2018 - 22:08, said:


Si daca ar fi facut majoritatea facultatea de IT un salariu de IT-ist ar fi fost de rahat si shaormistii ar fi fost la mare cautare si i-ar fi luat peste picior pe IT-isti...

Singura chestie "ie" ca nu toti pot sa faca IT-ul unde e nevoie si de un anume IQ,pasiune si rabdare.La shaorme ma pot califica si eu intr-o zi daca ar trebui.

#51
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,516
  • Înscris: 02.09.2006

View PostAldulescu, on 21 februarie 2018 - 17:43, said:

E o teapa aici la mijloc, vietnamezii nu vad decat 100-200 Euro pe luna. Mi-a povestit cineva acum cativa ani de chinezi care lucrau pe 100 de Euro pe luna ca sclavi in Romania, stateau cate 50 intr-un apartament, inghesuiti ca la puscarie pe paturi suprapuse si mancand conserve cu mancare de animale.
probabil ca le placeau altfel conservele pentru animale sint mai scumpe decit alea pentru oameni!

#52
geostorm

geostorm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 03.12.2017

View Postionutzitaly, on 21 februarie 2018 - 20:45, said:



Pai asa si e, trebuie sa fie de 4,5 ori mai mare, altfel de ca ar ajunge capital in Romania?

De ce naiba ai accepta sa investeati in Romania pentru acelasi castig care il poti face in vest? E deatul de logic.

Pentru forta de munca mai calificata si mai dispusa la efort, nu neaparat mai ieftina

#53
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,516
  • Înscris: 02.09.2006

View PostalliNdanuTz, on 21 februarie 2018 - 19:28, said:

Oare cati din cei care vor 1500 euro / luna stiu cat il costa pe "patronake" in total ca sa ii poata oferi angajatului 1500 euro?  
Prin topicurile astea e o moda cu "patronake rau" "patronake nu ofera salarii mari" "patronake sta in vacante de lux" "patronake conduce bolid". Pai atunci pe voi ce va opreste sa va deschideti o afacere? Sa fiti si voi "patronake", ca vad ca din gura stiti sa dati Posted Image
poate ca unii are acces la bilanturi (care apropo, nu-s secrete) sau e contabil care tine contabilitatea la 5 patronake si vede cite ''melearde'' ia dividende anual, plus cit evazioneaza iar angajatii ii plateste cind e in toane bune si isi aduce aminte, pot fi diferite moduri in care sa stii ca are de unde dar mai bine inchide dugheana decit sa de un leu in plus sclavilor!

View Postionutzitaly, on 21 februarie 2018 - 20:45, said:

Pai asa si e, trebuie sa fie de 4,5 ori mai mare, altfel de ca ar ajunge capital in Romania?

De ce naiba ai accepta sa investeati in Romania pentru acelasi castig care il poti face in vest? E deatul de logic.
pentru ca aici mai este loc, in vest mai sint 300 care fac acelasi lucru si nu mai e loc! E destul de logic!

View PostTywin, on 21 februarie 2018 - 22:08, said:


Si daca ar fi facut majoritatea facultatea de IT un salariu de IT-ist ar fi fost de rahat si shaormistii ar fi fost la mare cautare si i-ar fi luat peste picior pe IT-isti...
Desigur in citiva ani, IT-ul va produce soft pentru medici iar medici vor trata IT-ul, alte meserii nu vor mai exista!

#54
catalin11catalin

catalin11catalin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,746
  • Înscris: 14.06.2015

View Postmihaigerard, on 21 februarie 2018 - 18:58, said:

Se poate chiar de mâine. Salariu 1500 de euro, chiria minimă 1000 de euro
Va băgați?:))))
Nu le spune cat o sa coste un covrig ca ii apuca fibrilatiile...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate