Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Vinuri românești
#37
Posted 21 February 2018 - 10:34
vrajitoruldinoz, on 21 februarie 2018 - 10:14, said:
Da, cred ca in cel mai bun caz faci un vin mediocru, echivalent cu vinurile de 5E de piata. Da ma indoiesc ca ajungi pina acolo. E ca si cum am deschide un topic de restuarnate si tu ai veni sa ne spui ca-ti faci sarmale singur. Sa-ti fie de bine, dar aici e vorba de CU TOTUL altceva. Depinde, vazand mediile e probabil cum spui tu, dar poti sa dai si de un tip pe care il duce capul, e pasionat de vin si a citit de 5 ori mai multe carti din sector decat un oenolog:) |
#38
Posted 21 February 2018 - 18:56
vrajitoruldinoz, on 21 februarie 2018 - 10:14, said:
Da, cred ca in cel mai bun caz faci un vin mediocru, echivalent cu vinurile de 5E de piata. Da ma indoiesc ca ajungi pina acolo. E ca si cum am deschide un topic de restuarnate si tu ai veni sa ne spui ca-ti faci sarmale singur. Sa-ti fie de bine, dar aici e vorba de CU TOTUL altceva. |
#39
Posted 21 February 2018 - 19:50
Tu habar nu ai ce e ala vin, bei suc de struguri fermentat. Opinia ta valoreaza fix zero.
Oricum am intrat pe topicul asta ca sa vad si eu niste vinuri romanesti decente pe care as vrea sa le cumpar, eventual sa le aduc cu mine. Cind colo a venit unul care de 3 pagini e spune ca el bea vin facut in casa. ionutzitaly, on 21 februarie 2018 - 10:34, said:
Depinde, vazand mediile e probabil cum spui tu, dar poti sa dai si de un tip pe care il duce capul, e pasionat de vin si a citit de 5 ori mai multe carti din sector decat un oenolog:) Asta e ca si cum ai spune ca gasesti unul care face mincare acasa la nivel de 3 stele... evident, e posibil dar nu si probabil. Mai ales ca la noi cultura vinului e foarte incipienta. Nu uita ca numai acum 10 ani vinul cel mai bun penru 80% din populatie era vinul dulce dres cu zahar gen Busuioaca sau Grasa. Iar majoritatea bea vin "varsat" sau facut de buncul care in 95% din cazuri e o posirca mizerabila iar in 5% din cazuri e cel mult baubil. |
#40
Posted 21 February 2018 - 19:55
vrajitoruldinoz, on 21 februarie 2018 - 19:50, said:
Tu habar nu ai ce e ala vin, bei suc de struguri fermentat. Opinia ta valoreaza fix zero. Oricum am intrat pe topicul asta ca sa vad si eu niste vinuri romanesti decente pe care as vrea sa le cumpar, eventual sa le aduc cu mine. Cind colo a venit unul care de 3 pagini e spune ca el bea vin facut in casa. sau facut de buncul care in 95% din cazuri e o posirca mizerabila iar in 5% din cazuri e cel mult baubil. f tare...cand le spun in zona sa se uite ce jeg e la ala din curtea cui cumpara si ce nespalat e ca are negru sub unghii de 3 luni nu ma baga nimeni in seama da ei beau ca e ieftin...si culmea e ca nu sunt saraci sau lipsici de mijloace. dar isi mananca de sub unghii... Edited by belogerer, 21 February 2018 - 19:57. |
#41
Posted 21 February 2018 - 21:10
crull, on 21 februarie 2018 - 18:56, said:
Poti bea linistit vin industrializat. MIe nu imi place din cauza sulfitilor, drojdiilor chimice, enzime si alte cacaturi ce folosesc ei pentru a controla fermentarea. Ești tare de tot. Puțină inițiere în domeniul ăsta nu ți-ar strica. vrajitoruldinoz, on 21 februarie 2018 - 19:50, said:
Asta e ca si cum ai spune ca gasesti unul care face mincare acasa la nivel de 3 stele... evident, e posibil dar nu si probabil. belogerer, on 21 februarie 2018 - 19:55, said:
f tare...cand le spun in zona sa se uite ce jeg e la ala din curtea cui cumpara si ce nespalat e ca are negru sub unghii de 3 luni nu ma baga nimeni in seama da ei beau ca e ieftin...si culmea e ca nu sunt saraci sau lipsici de mijloace. dar isi mananca de sub unghii... |
#42
Posted 21 February 2018 - 21:57
Eu nu stiu de ce spui ca eu sint extremist in afirmatii cind nu iti incepi fraza cu "exista". Poate te aventurezi si cu un procent din productie si cam cit crezi ca ai plati pe vinurile alea daca ar fi imbuteliate?
Eu am baut cred sute de vinuri "de taran", de fapt am fost inconjurat mereu de el. Poate 10 erau ok dar tot nu poti sa le compari cu un vin bun, d-ala industrial. Cind omul se duce si isi cumpara struguri la intimplare, ce crezi ca iese, vreo minune? |
#43
Posted 21 February 2018 - 21:58
Otineu, on 21 februarie 2018 - 21:10, said:
Drojdii chimice... Ești tare de tot. Puțină inițiere în domeniul ăsta nu ți-ar strica. Ce clienti crezi ca au astia ? http://www.agrovin.c...tos_quimicos/ru Am fost pe la cateva cente de vinificatie din tara asta, unele chiar mari si procedeeul e acelasi. |
#44
Posted 21 February 2018 - 22:09
Ei, na, o dai pe topică lingvistică... Ești extremist pentru că spui că nu există astfel de vinuri. Acum spui că poate 10 erau OK, deci nu-i chiar zero.
Nu mă aventurez cu procente deși nu sunt străin de acest domeniu. Dar, făcând o comparație foarte recentă (aseară) între un vin industrial îmbuteliat (15 lei/0,75 l) și un vin de casă (7 lei/litru), cred că vinul de casă pe care-l beau merită din plin banii. Dar este tot așa de adevărat că sunt vinuri proaste de casă și vinuri foarte bune industrializate. crull, on 21 februarie 2018 - 21:58, said:
Lasa ca stiu vrajala cu drojdii selectionate si nobile bla bla bla, dar toate drojdiile astea adaugate sunt sub forma de granule. Aceste granule mai contin si ceva chimicale. |
#45
Posted 21 February 2018 - 22:17
Pai de ce nu expui chiar tu aici ce contin? Lasa bagajul meu de cunostinte ca eu nu vand nimanui vin. Cam ce se adauga unui vin, incepand cu mustul pana la stadiul de vin imbuteliat?
Edited by crull, 21 February 2018 - 22:17. |
#46
Posted 21 February 2018 - 22:24
Ați dat-o de tot în bălării. Topicul ăsta este despre vinuri românești. Prezentări, noutăți șamd. Dacă vrei să afli despre cum se face vinul deschizi un topic separat. În plus, de bun simț este ca întâi să te inițiezi citind niște cărți de specialitate și abia atunci, când dai de anumite lucruri pe care nu le înțelegi, să vii aici și să ceri explicații.
Și ca să fiu în nota topicului, vă dau o veste fierbinte: Attached FilesEdited by Otineu, 21 February 2018 - 22:25. |
|
#47
Posted 21 February 2018 - 22:30
Am asa o banuiala ca vinul de concurs nu e acelasi din sticla de pe raft, dar eu nu am cunostinte in domeniu.
|
#48
Posted 21 February 2018 - 22:38
Otineu, on 21 februarie 2018 - 22:09, said:
Ei, na, o dai pe topică lingvistică... Ești extremist pentru că spui că nu există astfel de vinuri. Acum spui că poate 10 erau OK, deci nu-i chiar zero. In pimul rind ca nu am spus ca NU exista. Dar am spus ca nu e nici unul din ele bun, adica ce se cosndera in lumea vinurilor bun. OK e altceva decit bun. Si daca o fi vreun pasionat care face un vn cu adevarat bun (se poate sa fie: chiar si intr-o scoal aproasta din mii de copii unii pot deveni olimpici) care e relevanta? Sansa ca eu sa-l beau daca nu-l cunosc pe ala personal e 0. Quote
Nu mă aventurez cu procente deși nu sunt străin de acest domeniu. Dar, făcând o comparație foarte recentă (aseară) între un vin industrial îmbuteliat (15 lei/0,75 l) și un vin de casă (7 lei/litru), cred că vinul de casă pe care-l beau merită din plin banii. LOL, pai un vin care se apropie vertiginos de pretul coca cola si e sub pretul sucului de struguri natural (care nu e fermentat, tinut in butoi etc) isi merita din plin banii nuamai daca nu ma otraveste. Vinurile comerciale din intervalul de pret <4E sint gunoiaie. Daca ala e nivelul de comparatiei, apoi da, unele se compara. Eu ma gindeam ca pretul minim ca un vin sa fie ok e in intervalul 7-10E, rar mai ieftine, si atunci e un vin plat si fara nici o complexitate. Daca vrei vinuri complexe, incepem la 20E. Din ce am vazut eu pina acum in Romania nu e mai ieftin, adica un vin de 20E nu este un vin foarte bun pentru banii aia. Dar as fi vrut mai multe sugestii de pe topciul asta, nu discutii despre posirci fermentate. |
#49
Posted 21 February 2018 - 22:47
Stimabile, acest topic este despre vinuri românești, iar prețul lor este în lei.
crull, on 21 februarie 2018 - 22:30, said:
Am asa o banuiala ca vinul de concurs nu e acelasi din sticla de pe raft, dar eu nu am cunostinte in domeniu. vrajitoruldinoz, on 21 februarie 2018 - 22:38, said:
In pimul rind ca nu am spus ca NU exista. Dar am spus ca nu e nici unul din ele bun, adica ce se cosndera in lumea vinurilor bun. OK e altceva decit bun. Si daca o fi vreun pasionat care face un vn cu adevarat bun (se poate sa fie: chiar si intr-o scoal aproasta din mii de copii unii pot deveni olimpici) care e relevanta? Sansa ca eu sa-l beau daca nu-l cunosc pe ala personal e 0. |
#50
Posted 21 February 2018 - 22:49
Inmulteste si tu cu 4 sau 5. Cit de greu poate sa fie?
Edited by vrajitoruldinoz, 21 February 2018 - 22:49. |
#51
Posted 21 February 2018 - 23:24
vrajitoruldinoz, on 21 februarie 2018 - 22:38, said:
LOL, pai un vin care se apropie vertiginos de pretul coca cola si e sub pretul sucului de struguri natural (care nu e fermentat, tinut in butoi etc) isi merita din plin banii nuamai daca nu ma otraveste. Vinurile comerciale din intervalul de pret <4E sint gunoiaie. Daca ala e nivelul de comparatiei, apoi da, unele se compara. Eu ma gindeam ca pretul minim ca un vin sa fie ok e in intervalul 7-10E, rar mai ieftine, si atunci e un vin plat si fara nici o complexitate. Daca vrei vinuri complexe, incepem la 20E. Din ce am vazut eu pina acum in Romania nu e mai ieftin, adica un vin de 20E nu este un vin foarte bun pentru banii aia. Dar as fi vrut mai multe sugestii de pe topciul asta, nu discutii despre posirci fermentate. 2. Ei, află că sunt vinuri sub valoarea de 18 lei care nu sunt gunoaie. Mai mult, sunt vinuri de foarte bună calitate. Un exemplu care-mi este acum la îndemână. Uite, alt exemplu. 3. Ce zici, ți se atrofiază papilele dacă bei vinuri sub 20 euro, adică 90 lei? Ia uită-te la astea peste 34 lei și până în 65 lei. Hmmm, vinuri plate? Ia zi, ăsta îți stă în gât? Uite SERVE până la 71 lei. Ia zi, astea-s proaste, nu? Despre ce vorbești tu acolo, în propoziție? vrajitoruldinoz, on 21 februarie 2018 - 22:49, said:
Inmulteste si tu cu 4 sau 5. Cit de greu poate sa fie? Edited by Otineu, 21 February 2018 - 23:23. |
|
#52
Posted 22 February 2018 - 00:43
Cum sa spui asa ceva cind orice supermaket (nu magazin de specialitate!) are vinuri - inclusiv romanesti! - de 50-100 de lei la vinzare? Cit costa sucul de struguri natural la supermaket?
Care din astea 2 variante e realitatea romaneasca? 1. Vinul e mai ieftin in Romania, cu 20 de lei poti cumpara vinui bune. 2. Vinul e la acelasi pret ca in UE dar oamenii sint saraci deci beau porcarii din saracie Daca e 1, ceea ce sper eu, hai sa vedem niste exemple pe topicul asta in loc sa ne ciodanim cu vinurile facute in casa. Daca e 2, ceea ce cred ca e adevarul, prespun ca niste iubitori de vinuri au baut si ceva mai breaz, adica hai sa vedem niste exemple de vinuri bune chiar daca costa 80 de lei. Sintem la a 3a pagina si in afara de primul post totul e o aiureala off topic. Edited by vrajitoruldinoz, 22 February 2018 - 00:44. |
#53
Posted 22 February 2018 - 01:11
vrajitoruldinoz, on 22 februarie 2018 - 00:43, said:
Cum sa spui asa ceva cind orice supermaket (nu magazin de specialitate!) are vinuri - inclusiv romanesti! - de 50-100 de lei la vinzare? Cit costa sucul de struguri natural la supermaket. vrajitoruldinoz, on 22 februarie 2018 - 00:43, said:
Care din astea 2 variante e realitatea romaneasca? vrajitoruldinoz, on 22 februarie 2018 - 00:43, said:
Sintem la a 3a pagina si in afara de primul post totul e o aiureala off topic. Dacă tot recunoști că este aiureală, mai bine conformează-te și tu cerințelor topicului. Edited by Otineu, 22 February 2018 - 01:08. |
#54
Posted 22 February 2018 - 02:21
Ai editat raspunsul dupa aia si nu era nimic acolo cind am scris eu. Multumesc pentru sugestii.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users