Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cumparare AC Gree [Buget maxim 30...

Ce e aratarea asta ?

Probleme timonerie schimbator sau...

Numar strada gresit in contractul...
 Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip
 Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect

touchscreen navigatie stricat
 bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard
 

Dezindustrializarea țărilor dezvoltate

* - - - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
198 replies to this topic

#19
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,664
  • Înscris: 13.06.2004
Şi China nu vrea să fie egală cu S.U.A. d.p.d.v. militar?   :)  
Nu am afirmat că nu se mai produc deloc textile şi încălţăminte în ţările dezvoltate. Dar mare parte din electronice (inclusiv unele mai răsărite), mare parte din încălţăminte (inclusiv cea sport, adică tenişi şi adidaşi), mare parte din îmbrăcăminte, cred că toate smartphoanele provin din ţări asiatice, afară de Japonia, Coreea de Sud şi eventual Taiwan şi Singapore. Maşinile de spălat "L.G." direct drive din China provin, electrocasnice şi automobile au început să "crească" în Turcia.

#20
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,506
  • Înscris: 22.12.2015
Ce o sa faca europenii si amerlocii cand chinezoii vor dori sa cumpere la randul lor, pe modelul tranzactiei Lenovo-HP ? In China deja are loc un amplu proces de automatizare, sunt inaintea vesticilor inclusiv la capitolul asta, acele job-uri din industria auto au fost pastrate nu fiindca chinezoiul nu ar putea face Opel sau Renault ci fiindca ala e singurul sector industrial unde mai ai o bruma de miscare sindicala. Insa stati fara griji, o sa vina o zi in viitorul nu prea indepartat cand si aceasta ultima ramura a industriei o sa fie relocata in Asia, atunci o sa putem pune definitiv lacatul peste ceea ce candva s-a numit industria occidentala.
Cine are impresia ca belsugul o sa vina din prestari servicii si call centeres se inseala amarnic si o sa aiba supriza vietii sale in vrea doua decenii de aici.
Pe Iphone si Mac ce scrie, aud ? Made in Ch..a ? Deci pana si zeul suprem al tanarului frumos si liber corporatist e produs tot pe meleagurile asiatice, toate natiunile din Europa de Vest daca ar vrea maine sa construiasca un Iphone sau orice alt smartphone de la zero nu ar putea, asta deoarece si-au pierdut linia tehnologica industriala.
Pentru vestici, orice placa de baza a devenit un mister, o tablita magica cu tranzistori, rezistente si diode pe care nu o pot intelege insa care le faciliteaza accesul Facebook si Xhamster, privesc la ea precum incasii primitivi la armele lui Pizarro.
O tu biata Europa, cat de josnica ai ajuns, cat de mici sunt cei care locuiesc azi pe meleagurile tale ! Din cuceritori si exploratori neinfricati, dintr-un trecut impodobit cu argint si aur a mai ramas azi doar rugina si fier !

Edited by doxan, 22 November 2017 - 12:37.


#21
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 14.03.2013
1. E mai ieftin sa produci pe acolo nu in tarile dezvoltate.
2. Ar trebui sa ne punem intrebarea de ce un obiect costa putin in China dar in Europa se vinde de cateva ori mai scump. Orice vine in Europa are tva, taxe de import, taxe de lux (in unele cazuri), taxe pe forta de munca (ca cineva vinde), taxe mari pe firme etc. Toate astea se regasesc in pretul final platit de consumator.
3. Se face confuzie intre produse de calitate scazuta care au si pret relativ scazut si produse de calitate cu pret pe masura. Evident, calitatea trebuie sa ti-o permiti, nu exista calitate la pret de nimic.
4. In afara de anumite produse gen masina de spalat sau frigider, cand cumpar ceva nu imi fac planul sa ma tina 10 de ani. In ziua de azi lumea evolueaza prea repede astfel ca lucrurile se schimba mai des decat pe vremuri.

Edited by jm2010, 22 November 2017 - 12:31.


#22
ioana1973

ioana1973

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,571
  • Înscris: 16.03.2014
Manufactura lumii este in Asia (China in principal). Dar corporatiile care produc acolo sint in principal AMERICANE, JAPONEZE, in mai mica masura europene.

#23
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,506
  • Înscris: 22.12.2015
Pai da, Europa la ora actuala nu mai are nici o corporatie relevanta in sectorul telefoanelor smartphone...Philips si Alactel sunt jucatori prea liliputani ca sa-i luam in discutie, iar ccea ce produc ei e basura, mult inferior chiar si fata de "bombele chinezesti". Daca e insa sa comparam cu modelele premium oferite de Xiaomi sau Oppo as spune ca diferenta e ca intre Real Madrid si Concordia Chiajna.

#24
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013

View Postdjl, on 22 noiembrie 2017 - 12:13, said:

Şi China nu vrea să fie egală cu S.U.A. d.p.d.v. militar?   Posted Image  
Nu am afirmat că nu se mai produc deloc textile şi încălţăminte în ţările dezvoltate. Dar mare parte din electronice (inclusiv unele mai răsărite), mare parte din încălţăminte (inclusiv cea sport, adică tenişi şi adidaşi), mare parte din îmbrăcăminte, cred că toate smartphoanele provin din ţări asiatice, afară de Japonia, Coreea de Sud şi eventual Taiwan şi Singapore. Maşinile de spălat "L.G." direct drive din China provin, electrocasnice şi automobile au început să "crească" în Turcia.
Oricine ar vrea sa fie egala cu SUA dpdv militar si e normal asta, nu e o amenintare. Dar chinezii nu ii ameninta pe americani ca le dau cu bomba in cap, ca le baga comunismul in casa cu forta, ca... Asa cum faceau sovieticii si cum fac iranienii acum. Si chinezii inca viseaza frumos sa isi permita bugetul armatei americane.
Si tot americani sunt de vina ca le pun embargou de tehnologie sovieticilor si iranienilor. Maine o sa deschizi topic in care o sa te miri de ce americanii au pus embargou de armament si tehnologie talibanilor din ISIS si Coreei de Nord. :death:

Inca n-am auzit de oameni din tarile dezvoltate (Germania, SUA, UK, Italia, Franta, sau chiar aia din tarile PIGS) ca si-au luat jalba in protap si au plecat de-a valma sa isi caute de munca prin Asia.
Sunt bine si au inca de munca in tarile lor, semn ca nu se dezindustrializeaza nimic. Ba isi permit sa aduca pe altii la ei de-a valma sa le dea de lucru.
Au de lucru, o duc bine, ba inca mai dau de lucru si amaratilor alora din China, Indonezia si alte fundaturi.

Si sunt sigur ca tu cand spui ca cutare lucru se produce in China tu habar n-ai cum sta treaba. Chestiile occidentale care se produc in China sunt gandite si proiectate in Occident de occidentali sau europeni de est (tot albi), planurile trimise fabricilor occidentale din fundaturile alea, fabrici care sunt conduse de occidentali. Pana si controlorii de calitate de la capatul benzii sunt tot occidentali. Ca sclavetele de pe banda e chinez sau filipinez nu conteaza absolut deloc, ala nu conteaza in procesul de productie, ala e un robotel care daca nu mai functioneaza cum trebuie e dat afara. La fel de bine pe banda ar putea lucra niste maimute dresate, asta nu inseamna ca IPhone X e facut de maimute.
Apoi produsele facute acolo sunt vandute in toata lumea si profitul adus in Occident. Pe acolo ramane niste maruntisi pentru sclavetii de pe banda si eventual ceva firme care lucreaza tangential cu firma mama.

Chinezi produc de fapt niste rahaturi de doua parale, e nu pot sa faca ceva serios. Dupa 15-20 de ani de incercat sa copieze si sa reproduca tehnologiile occidentale si-au dat seama ca nu pot sa faca ceva serios fara know-howul occidentalilor de zeci de ani si au cumparat cu totul companii cu tot cu managerii, proiectantii si palmasii occidentali. Vezi, nici aici nu produc ei.
Ex: Lenovo, Volvo, etc, etc.
Tehnica militara au renuntat sa o mai faca ei dupa ce s-au facut de rasul curcilor cu rahaturile ce le-au facut ei. Mare parte din tenica o cumpara de la rusi, care oricum mai au mult pana ii prind pe americani din urma.

#25
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

View Postdjl, on 22 noiembrie 2017 - 11:58, said:

1Corporaţiile pot fi eficiente d.p.d.v. economic. Atât timp cât nu se culcă pe monopol şi "noi suntem cei mai bengoşi".

2Nu numai imigranţii sunt cu proasta calitate. Şi Albii au luat-o razna...
1Ceea ce se intampla MEREU. Nu-s bune, punct.
2Da, asa au AJUNS. Ca asa i-a DEFORMAT societatea post-1950.

#26
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005
"Dezindustrializarea ţărilor dezvoltate"

Nimic nou sub Soare! A existat cândva un Imperiu Roman, a decăzut, după el a venit unul Otoman, a decăzut și el, apoi unul Britanic, American etc. Pare că viitorul va fi unul Chinez. Pare...
Decăderea merge mână-n mână cu decadența, se pare. ;)

#27
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

View PostFriskey, on 22 noiembrie 2017 - 12:07, said:

Nu se prea dezindustrializeaza nimic. S-au externalizat in China si tarile alea de pe acolo productia de nimicuri, gen slapi, sepci, tricouri, chiloti si ceva ceva lucruri un pic mai scumpe cum ar fi bocanci la 300-400 lei. Chestiile serioase si de calitate sau care se bazeaza pe tehnologii sofisticate sunt fabricate in continuare in tarile de bastina.
Nu prea. Poate era asa inca acum 5-10 ani dar acum nu mai e.
Da, Vestul retine productia de anumite chestii sofisticate, dar cat % din produsele consumate is astea, 5-10%?
Io-n domeniul meu vad bine cum se sta, si se sta cam cum zic eu acum.

#28
wolfmanro

wolfmanro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 04.02.2012

View Postrosix, on 22 noiembrie 2017 - 11:31, said:

Eu sunt mai degraba ingrijorat de scaderea constanta a calitatii tuturor produselor in acelasi ritm cu progresul tehnologic, semn de involutie clara.
Uitati-va si voi in jurul vostru cum sunt bunurile de consum (imbracaminte, incaltaminte, produse casnice, alimentare, etc) cat sunt de reduse calitativ, de diluate.. practic sunt tzepe la buzunarul consumatorului.

Asta, cred eu, ca ar trebui sa ne ingrijoreze in primul si in primul rand... Ca se muta productia din tari mai bogate in tari mai sarace, pentru ca e mana de lucru mai ieftina, e clar dar scaderea calitatii produselor e semn clar de involutie a civilizatiei.

Goana asta nebuna dupa profit ar trebui boicotata intr-o forma sau alta de consumatori... pentru ca s-a depasit o limita a bunului simt cu capitalismul asta salbatic.

Oamenii care muncesc in corporatii si sunt constienti ca produc calitate redusa sau tzepe pentru consumator, poate ar trebui sa-si reconsidere pozitia dintr-o perspectiva morala a ceea ce fac, pentru ca ajungi sa castigi un salariu de toata jena stiind ca in final.. bunurile sau serviciile pe care le produci au preturi exagerate si includ calitate redusa.. deci, practic, contribuii la o tzeapa.

Calitatea e dictata de cerere. Consumatorul, acest prost planetar, vrea si el masina sau telefon de fite. Dar nu are bani de ceva calitativ. Si atunci ia un cacat ieftin, dar stralucitor. Cat mai stralucitor, sa se vada ca are. Pentru ca TREBUIE sa aibe, sau cel putin asa il conditioneaza societatea. N-ai masina, esti pielea p*lii. N-ai telefon, la fel. Nu conteaza ca n-ai bani de benzina sau abonament la telefon, si ca pentru a le avea stai intr-o cocioaba mizera. Cand iesi in oras cu masina ta si pui pe masa telefonul tau pentru care faci foamea, esti cool.

Cat priveste corporatistul, ma faci sa rad. Ii da morala mancare? Benzina? Bere? Nu? Atunci de ce si-ar bate capul? Cat timp exista fraierul de mai sus, corporatia va prospera si corporatistul va avea de mancare.

Edited by wolfmanro, 22 November 2017 - 13:16.


#29
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,664
  • Înscris: 13.06.2004
Corporaţiile au şi conducere, dar şi angajaţi de genul "tineri frumoşi şi liberi". M-aş mira ca toţi tinerii să fie cu bani. Dar aşa precum unii s-au folosit de religie, rasim, lupta de clasă ca să dividă şi impună, aşa se folosesc unii de nevoile umane.

#30
grrrrr

grrrrr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,007
  • Înscris: 02.12.2016

View PostFriskey, on 22 noiembrie 2017 - 13:02, said:

1Inca n-am auzit de oameni din tarile dezvoltate (Germania, SUA, UK, Italia, Franta, sau chiar aia din tarile PIGS) ca si-au luat jalba in protap si au plecat de-a valma sa isi caute de munca prin Asia.
Sunt bine si au inca de munca in tarile lor, semn ca nu se dezindustrializeaza nimic. Ba isi permit sa aduca pe altii la ei de-a valma sa le dea de lucru.

2Apoi produsele facute acolo sunt vandute in toata lumea si profitul adus in Occident. Pe acolo ramane niste maruntisi pentru sclavetii de pe banda si eventual ceva firme care lucreaza tangential cu firma mama.

3Chinezi produc de fapt niste rahaturi de doua parale, e nu pot sa faca ceva serios. Dupa 15-20 de ani de incercat sa copieze si sa reproduca tehnologiile occidentale si-au dat seama ca nu pot sa faca ceva serios fara know-howul occidentalilor de zeci de ani si au cumparat cu totul companii cu tot cu managerii, proiectantii si palmasii occidentali. Vezi, nici aici nu produc ei.
1Aici chiar te inseli: unu la mana ca n-au cum pleca dat fiind ca tarile alea nici nu prea primesc straini si doi, da, cei cu mijloace care au competente si ceva strans deoparte ar putea pleca dar ei n-au interesul, in schimb patura decazuta e vai de ea din toate punctele de vedere, ea N-ARE CUM pleca din ghettoul ei.
Iar celor care vin nu li se da de lucru din surplus, li se dau alocatii din banii clasei medii sau lucru in birocratie sau din locurile de unde a fost concediata clasa medie.
2Nope, sclavetele ala a ajuns similar ca trai est-europeanului, in timp ce profitul trimis spre vest ori ramane la cei 1% ori e distribuit la noua patura clientelara (fie ea birocrata, corporatista ''too big to fail'' sau imigrata) pe cand clasa medie si de mici intreprinzatori o duce tot mai precar.
3Asta s-a cam terminat. Si tot mai multe cioarse se fac si-n vest, acuma-s mai uniforme lucrurile.
Ii subestimezi foarte tare pe galbeni.
In plus faptul c-au cumparat bucati intregi din SUA ii face stapani acolo, nu?

Edited by grrrrr, 22 November 2017 - 13:21.


#31
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,295
  • Înscris: 29.12.2006

View Postdjl, on 22 noiembrie 2017 - 11:08, said:

De vreo 40-30 de ani încoace se produce un fenomen deloc bun: dezindustrializarea ţărilor dezvoltate.

A se citi lucrările lui Alvin Toffler, unul dintre cei mai de seamă, şi îndrăgiţi de mine, gânditori. Printre lucrări recomand: Şocul viitorului (The future sock), Al treilea val (The third wave), sau Crearea unei noi civilizaţii (Creating a new civilization).

Ce se constată de câteva decenii ?! Vedem că avem parte de o creştere accelerată a informaţiilor din toate domeniile: politic, economic, ştiinţific, cultural, artistic, şi aşa mai departe. Pe baza acestei creşteri a informaţiei, se construieşte tot mai vertiginos o nouă economie: economia informaţională. Drept urmare, lumea trece printr-o eră istorică numită Revoluţia informaţională.

În trecut, societatea a mai avut parte de astfel de transformări: Revoluţia Agrară de acum 9000 care a făcut trecerea de la economia bazată pe triburi de vânători-culegători, la cea de cultivatori. Şi a mai fost o transformare majoră: Revoluţia Industrială din urmă cu circa 200 de ani, care a făcut trecerea de la economia bazată pe agricultură, la cea ce avea ca fundament fabricarea de produse.

În prezent, cum spuneam mai sus, asistăm la o nou etapă istorică: Revoluţia Informaţională, ce face trecerea de la fabricarea de obiecte, la economia digitală şi informaţională. Şi încă suntem la început, dacă ne uităm la acceleraţia cu care inovaţiile în domeniul informaticii apar.

În prezent, în economia occidentală se petrece Revoluţia informaţională, prin care marile centre de producţie sunt transferate în China, Vietnam, India...unde mâna de lucru e ieftină, iar locul lor e luat de marile companii informatice cum sunt: Google, Apple, Facebook, Twitter, Skype, Microsoft, Oracle, Cisco Systems...şi multe multe altele, care implică multă gândire, şi deci multă valoare...adăugată.


În esenţă, asta reprezintă nouă eră istorică în care se intră, adică Revoluţia informaţională: transferarea producţiei industriale de masă, în Orient, şi dezvoltarea informaţiei şi cercetărilor în Occident.

#32
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,506
  • Înscris: 22.12.2015
Motorola, Pirelli, Miss Sixty, MG, Hoover, hotelul Waldorf Astoria din NY, divizia de electrcasnice General Electic, Rotary, Cerruti, clubul Inter Milano...doar cateva din lista lunga de afaceri si companii care azi au stapan chinez, socialistii aia comunisti care-i infiereaza tanarul frumpos si liber.
Comunistii care cumpara pe bucati particele dintr-o societate occidentala decadenta, aflata cel putin din anul 2003 intr-o implozie morala & sociala accelerata.

http://www.businessi...than-us-2016-10

Edited by doxan, 22 November 2017 - 13:41.


#33
ioana1973

ioana1973

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,571
  • Înscris: 16.03.2014
Nimeni nu stie cu exactitate ce va fi dar de cresterea Chinei beneficiaza toata lumea, in primul rand China, in al doilea rand USA, intr-o f mica masura si Romania, prin exportul masiv de auto german (VW cea mai vanduta masina in Ch) cu multe componente fabricate si prin Ro. Vis a vis de intaietatea Chinei in detrimentul Americii, prin anii 70:" era o chestie de ani pana Japonia care creste sustenabil cu 7%-10% pe an, ii va depasi". Nu ca vor fi eterni americanii dar au o mare capacitate de a se reinventa.

#34
titi_greucean

titi_greucean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,602
  • Înscris: 14.06.2017

View Postdoxan, on 22 noiembrie 2017 - 12:43, said:

Pai da, Europa la ora actuala nu mai are nici o corporatie relevanta in sectorul telefoanelor smartphone...Philips si Alactel sunt jucatori prea liliputani ca sa-i luam in discutie, iar ccea ce produc ei e basura, mult inferior chiar si fata de "bombele chinezesti". Daca e insa sa comparam cu modelele premium oferite de Xiaomi sau Oppo as spune ca diferenta e ca intre Real Madrid si Concordia Chiajna.

Gigaset ar putea deveni un nume interesant

View PostFriskey, on 22 noiembrie 2017 - 13:02, said:


Si sunt sigur ca tu cand spui ca cutare lucru se produce in China tu habar n-ai cum sta treaba. Chestiile occidentale care se produc in China sunt gandite si proiectate in Occident de occidentali sau europeni de est (tot albi), planurile trimise fabricilor occidentale din fundaturile alea, fabrici care sunt conduse de occidentali. Pana si controlorii de calitate de la capatul benzii sunt tot occidentali. Ca sclavetele de pe banda e chinez sau filipinez nu conteaza absolut deloc, ala nu conteaza in procesul de productie, ala e un robotel care daca nu mai functioneaza cum trebuie e dat afara.

Asta era acum 20 de ani. Acum China produce avioane comerciale de conceptie proprie  la care subcontracteaza componente in Europa. Ba chiar sclavetele german, englez , francez e ala care da la saiba, iar superveiserul e chinez.

Edited by titi_greucean, 22 November 2017 - 15:02.


#35
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,506
  • Înscris: 22.12.2015

View Postioana1973, on 22 noiembrie 2017 - 14:24, said:

Nimeni nu stie cu exactitate ce va fi dar de cresterea Chinei beneficiaza toata lumea, in primul rand China, in al doilea rand USA, intr-o f mica masura si Romania, prin exportul masiv de auto german (VW cea mai vanduta masina in Ch) cu multe componente fabricate si prin Ro. Vis a vis de intaietatea Chinei in detrimentul Americii, prin anii 70:" era o chestie de ani pana Japonia care creste sustenabil cu 7%-10% pe an, ii va depasi". Nu ca vor fi eterni americanii dar au o mare capacitate de a se reinventa.
De a se reinventa in ce anume ? In nistre monstrii obezi care in afara de KFC, FB si zeul Iphone nu mai stiu nimic ? Ce e America azi ? O tara bolnava, in decadere accentuata, chiar daca e sa ne raportam la anii 80, o sa vina o zi cand insusi federatia lor va deveni neimportanta pentru insusi statele care compun federatia, primul test in acest sens va fi cu Texas-ul si apoi California.
In afara de  acele brichete Zippo si lanternele Maglite, ai mai avut dumneata ceva in mana pe care sa scrie made in USA ?

Edited by doxan, 22 November 2017 - 15:25.


#36
titi_greucean

titi_greucean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,602
  • Înscris: 14.06.2017

View Postdoxan, on 22 noiembrie 2017 - 12:23, said:

Ce o sa faca europenii si amerlocii cand chinezoii vor dori sa cumpere la randul lor, pe modelul tranzactiei Lenovo-HP ? In China deja are loc un amplu proces de automatizare, sunt inaintea vesticilor inclusiv la capitolul asta, acele job-uri din industria auto au fost pastrate nu fiindca chinezoiul nu ar putea face Opel sau Renault ci fiindca ala e singurul sector industrial unde mai ai o bruma de miscare sindicala. Insa stati fara griji, o sa vina o zi in viitorul nu prea indepartat cand si aceasta ultima ramura a industriei o sa fie relocata in Asia, atunci o sa putem pune definitiv lacatul peste ceea ce candva s-a numit industria occidentala.
Cine are impresia ca belsugul o sa vina din prestari servicii si call centeres se inseala amarnic si o sa aiba supriza vietii sale in vrea doua decenii de aici.
Pe Iphone si Mac ce scrie, aud ? Made in Ch..a ? Deci pana si zeul suprem al tanarului frumos si liber corporatist e produs tot pe meleagurile asiatice, toate natiunile din Europa de Vest daca ar vrea maine sa construiasca un Iphone sau orice alt smartphone de la zero nu ar putea, asta deoarece si-au pierdut linia tehnologica industriala.
Pentru vestici, orice placa de baza a devenit un mister, o tablita magica cu tranzistori, rezistente si diode pe care nu o pot intelege insa care le faciliteaza accesul Facebook si Xhamster, privesc la ea precum incasii primitivi la armele lui Pizarro.
O tu biata Europa, cat de josnica ai ajuns, cat de mici sunt cei care locuiesc azi pe meleagurile tale ! Din cuceritori si exploratori neinfricati, dintr-un trecut impodobit cu argint si aur a mai ramas azi doar rugina si fier !

In industria automotive aproape orice componenta pana la o banala bucata de plastic se fabrica in Europa, din motive logistice: pentru ca masinile se vand in Europa si mai putin din motive sindicale. Ceea ce a-a externalizat , s-a externalizat intr-un procent foarte mare in Europa Centrala si de Este enorm de scump sa produci componente in China si sa le asamblezi in Europa. Uzinelw de asamblare devin adevarate clustere industriale care atrag foarte multe indistrii in jurul lor. De aia, Germania inca sta foarte bine industrial , am fost odata la un interviu in Stuttgart la o firma care producea capace de rezervoare de benzina. Asta era singurul lor produs.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate