Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Finala Eurovision 2024

De ce nu protestati?

Etanșare intre cada perete b...

Backu-up box Fronius
 Router de la Digi nu face fata la...

Magnolii

Achizitie LG OLED evo 55C31LA - e...

Aplicatii PV Huawei Sun
 Istoric deplasari - GPS

Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...

One week meal plan - Pachet
 Apometru defect?

Nelamurire legalitate TVA casa noua

Huawei P20 Lite, ecran negru la a...

Bibelorui, macrameuri si altele
 

Revolut - spaima bancilor

* * * * - 17 votes
  • This topic is locked This topic is locked
9981 replies to this topic

#9001
degrize

degrize

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 21.10.2005

View Postkye77, on 13 mai 2019 - 21:46, said:

Cred ca am inteles de ce Revolut nu are leva bulgareasca ca moneda si nici nu o vor baga prea curand : am fost prin Varna azi si la aproape 50% din procesatori nu mi-a acceptat Revolut. Deasemenea nici un ATM din cele incercate de mine nu a vrut sa elibereze bani. Unde nu s-a putut plati cu Revolut am platit cu Libra.

Poti sa schimbi oricand doresti in Leva BG. Exista moneda in contul Revolut. Trebuie doar s-o adaugi. Am fost acum o luna in Bulgaria, la Veliko Turnovo, si am platit peste tot numai cu cardul Revolut. Ba chair am scos si 100 de leva de ATM-ul Finn Bank. Totul fara comision. Chiar si acum mai am 52 de leva in cont.

#9002
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
Romanu are o relatie speciala cu bancmatu care scuipa bani. E mai bun Curve pentru asta decat Revolut chiar daca tot pentru sume mici

#9003
Kosstel

Kosstel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 02.08.2005

View Postkye77, on 13 mai 2019 - 21:46, said:

Cred ca am inteles de ce Revolut nu are leva bulgareasca ca moneda si nici nu o vor baga prea curand : am fost prin Varna azi si la aproape 50% din procesatori nu mi-a acceptat Revolut.
Plovdiv, acum două săptămâni, am plătit și scos bani cu Revolut. N-am avut nici o problemă.
De fapt am avut, nu m-am asigurat de roaming și nu puteam să-mi activez cardul, de obicei îl țin inactiv. L-am activat de la un wifi gratuit dar îmi setasem cardul să nu scoată de la ATM. Iar la setări am reușit să umblu doar de la o conexiune criptată. Pe perioada derutei am folosit card ING
La intrarea în Bulgaria mi-a propus o asigurare de călătorie, o aveam deja făcută 😑
La intrarea în țară mi-a urat bine ai revenit.
Prostioare ce te fac să te simți bine

#9004
nick5roo

nick5roo

    În nebunia telefoniei mobile, oamenii vorbesc singuri pe stradă.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,855
  • Înscris: 27.09.2008

View Postkye77, on 13 mai 2019 - 21:46, said:

Cred ca am inteles de ce Revolut nu are leva bulgareasca ca moneda si nici nu o vor baga prea curand : am fost prin Varna azi si la aproape 50% din procesatori nu mi-a acceptat Revolut. Deasemenea nici un ATM din cele incercate de mine nu a vrut sa elibereze bani. Unde nu s-a putut plati cu Revolut am platit cu Libra.
Cred că nu ai setat corect în cont pentru leva și nu ai schimbat în leva. Eu am fost de 1 mai în Constantin și Elena și am plătit în leva hotelul, am plătit la POS în magazine și restaurante, am scos bani din bancomat în Nisipurile de aur si varna. Am plătit on-line vigneta pe bgtol în leva.

Attached Files



#9005
danidnc

danidnc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 975
  • Înscris: 08.08.2005
Neata,
Linkul de transfer prin care ceri bani e de max 250 lei/zi sau pe luna?
Am incercat ieri sume putin mai mari si nu merge linkul( te invita sa iti faci cont).....astazi am incercat iar si nu mai merge la nicio suma....
La ei pe forum e precizata suma de 250 GBP din motive de siguranta....
Stiti cumva cum e pana la urma?
Multumesc

#9006
Virguros

Virguros

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 434
  • Înscris: 30.09.2018

View PostKres, on 14 mai 2019 - 04:09, said:

Romanu are o relatie speciala cu bancmatu care scuipa bani. E mai bun Curve pentru asta decat Revolut chiar daca tot pentru sume mici

Eu sunt romana si batran.
Cu toate aceste necazuri pe cap, utilizez de ani de zile  (20? - nici nu mai stiu!) internet banking (home, web, online sau cum le-ar mai putea zice). Tot ce e de platit, si se poate, platesc on line. Tocmai din acest motiv, am incercat SI Revolut. O sa incerc Si Curve (in english).

Totusi, mi se pare un rautacism sa legi in aceiasi propozitie roman, scuipat si relatie speciala - chiar daca e cu bancomatu'... Si'l vous plait!

Ce sa faca spre exemplu bastinasii din localitatile despre care vorbesc mai jos cu Revolut sau Curve sau chiar cu cardurile bancilor din Romania?!!!

Si zic asta deoarece, in localitatea (sat si comuna) unde locuiesc parintii mei, care evident sunt si mai batrani decat mine, NU EXISTA NICIUN BANCOMAT! Exista doar la vreo 12 Km la o singura banca (deci 24 Km dus intors). Nici macar nu functioneaza sau nu este alimentat mereu.

Ce sa zic de POS-uri?! Ca si daca vrei nu poti plati aproape nimic asa! Tot cam la 12/24 Km sunt vreo 2 sau 3. Chiar daca l-am convins pe mosul meu sa-si incaseze pensia pe card (de ani de zile), cardul de rezerva e la mine si eu ii scot pensia si i-o duc la tara. Ce pot, platesc eu, on line, le cumpar produse de la magazine mari dar, 'grosul' banilor, daca pot spune asa Posted Image este la ei in portofel! Si nu este neaparat vina lor!

Ce sa mai zic de vecinii lor? Unii profesori, unii medici, multi tarani, dar cu totii batrani! Multi, constienti de faptul ca 'nu mai pot' au renuntat la sa mai conduca masina. Si chiar nu pot face 24 Km pe zi!
Si ce sa zic de tineri? Multi aproape analfabeti, fara serviciu, iar cei care mai stiu o boaba plecati prin Europa.

Ce sa mai zic de ATM-uri? In aceasta luna incercand sa conving ATM-ul sa-mi scuipe pensia mamei, dupa ce a macinat, a numarat, a renumarat etc. mi-a scuipat raspunsul: DIN MOTIVE TEHNICE ATM-ul NU POATE ELIBERA NUMERAR. Cum totusi eu fiind familiarizat (uneori mai mult decat anumiti tineri) cu situatia, am solicitat o suma mai mica. Evident ca ATM-ul mi-a eliberat-o. Nu era alimentat de cat cu bancnote de 50 lei - si, nu poate elibera mai mult de 40 de bancnote - in cazul respectiv. Nu avea bancnote de 10 lei. Deci daca ai cerut 60 lei sau 2.100 lei, adio! Din motive tehnice!  Asa mi-am dat seama si de ce, un alt batran care fusese inaintea mea la bancomat, a stat vreo 15 minute tastand si retastand si plecand cu buza umflata. Dar ce te faci, daca totusi asta ar merge la POS, plateste cu cardul un cos pentru 1 luna si i se deconteaza contul de 2 ori? Chiar daca se intampla 1 data la 2 ani? Si se rezolva in termen legal de 1 luna. Si ce sa zic ca ecranul era in bataia directa a soarelui si deabia-deabia puteai sa zaresti ceva pe el.

Si ca o concluzie, zic ca bancile care doresc in mod cert sa mute cat mai mult din servicii in nori, ar trebui sa miste si sa investeasca nu numai in yahturi, masini, cravate si burti ci si in raspandirea sistemului de bancomate si a unor servicii sigure, simple si accesibile. Dar ce te faci cu bancile care propun cate 15-20 de pagini de taxe, speze, comisioane si alte denumiri sinonime prin care te jumulesc, de macar cativa fulgi la fiecare vzita la ei si uneori si daca stai acasa!?

Desigur, un rol important ar fi si al statului, fie el paralel. Dar, cum nu prea e diferenta intre cei care conduc finantele, cei care au putere si cei care conduc lumea, se pare ca acestia nu au inca INTERES sa faca asa ceva. Si deci, romanul trebuie sa 'iubeste banul in mana'. O generalizare zic eu fortata! Are si banul in mana rolul lui. Cel putin in Romania. Inca.

Si ca sa raspund la intrebarea mea retorica, ar putea sa-si comande parteneri gonflabili (sau Vitarid-R). Ambele la fel de utile pentru oricine. Dar parca am citit pe undeva in documentatia Revolut ca acesta interzice utilizarea serviciilor sale pentru gambling, secs-online si alte activitati conexe...

Ce este cert, este ca fintech-urile de gen Revolut sunt binevenite pentru cei care au organe de simt pentru asa ceva si care au o oarecare educatie financiara. Ca un instrument redundant dar care si completeaza serviciile bancilor. Si asta chiar si in contextul in care o mare parte din populatia tarii nici nu indrazneste sa se apropie de un ATM! Iar unii nici nu pot, ca-s prea departe!

Edited by Virguros, 14 May 2019 - 07:45.


#9007
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
@Virguros,  

Petre Ispirescu te numesti, nene.. sa-mi bag picioarele daca am mai citit ceva la fel de lung (povestiri de viata) pe topicul Revolut.
Ceea ce povestesti tu acolo e o situatie de exceptie, cu omul care sta la tara si n-are ce sa faca cu cardul..  Sunt multi pensionari care au ce sa faca cu cardul in localitatea lor si tot prefera sa sparga bancomatul in ziua de primire a pensiei...

La fel multi useri Revolut..  Platiti, bai nene, drku cu cardul ca de asta s-a inventat cardul... mai lasati-l drku de numerar... eu, personal, nu stiu daca folosesc 50 de lei pe luna, cash...  Pe ce muchii mei platiti bani cash eu nu pot sa inteleg, ca majoritatea aveti vieti de doi lei...  Unde platiti atat cash.. ca daca iei topicul Revolut la puricat lumea numai de bancomat vorbeste.

Am Revolut de peste 1 an de zile, sa dea dracii daca l-am bagat mai mult de 5x in bancomat...

Edited by Kres, 14 May 2019 - 10:14.


#9008
menaloty

menaloty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,839
  • Înscris: 15.11.2016

View PostKres, on 14 mai 2019 - 10:13, said:

Am Revolut de peste 1 an de zile, sa dea dracii daca l-am bagat mai mult de 5x in bancomat...
Eu la activare, sa bag pin.Posted Image

#9009
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,101
  • Înscris: 10.04.2006
Eu de 2 ori în UK pentru niște lire.
Am fost în alte țări cu euro dar acolo nu am simțit nevoia de cash

#9010
Virguros

Virguros

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 434
  • Înscris: 30.09.2018

View PostKres, on 14 mai 2019 - 10:13, said:

@Virguros,  
...

Am Revolut de peste 1 an de zile, sa dea dracii daca l-am bagat mai mult de 5x in bancomat...
Eu n-am decat de 1 luna. Si l-am introdus de 2 ori in bancomat. Prima data ca sa retrag, de proba 10 lei si sa utilizez si PIN-ul si a doua oara, sa incerc o retragere cu optiunea de la Cards/Security/ATM withdrawals dezactivata.

Dar asta nu inseamna ca avem vieti de 2 lei si nici ca ATM-urile n-ar trebui sa mai existe. Sa stii ca si daca ai bani (>2 lei) se poate ca la testul de inteligenta sa-ti dea rezultat 'ca esti frumos'.

#9011
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,101
  • Înscris: 10.04.2006
Ce ușor ne jignim unii pe alții...

#9012
Urukuno

Urukuno

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 09.12.2014
Sa folosit cineva de asigurările oferite gratuit la cardul metal.? Sau de alte beneficii care le ofera cardul metal

#9013
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,530
  • Înscris: 19.04.2009

View Postdanidnc, on 14 mai 2019 - 06:12, said:

Neata,
Linkul de transfer prin care ceri bani e de max 250 lei/zi sau pe luna?
Am incercat ieri sume putin mai mari si nu merge linkul( te invita sa iti faci cont).....astazi am incercat iar si nu mai merge la nicio suma....
La ei pe forum e precizata suma de 250 GBP din motive de siguranta....
Stiti cumva cum e pana la urma?
Multumesc


250 GBP indiferent de valuta. Am primit și 450 CAD

E per tranzacție.

#9014
ghitapg2

ghitapg2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,529
  • Înscris: 07.04.2005
Singurul incovenient care l-am gasit la Revolut, rar ce e drept... dar se intampla uneori sa nu pot da "unfreeze" la card (de obicei daca nu-l folosesc o perioada lunga il blochez).

Acuma nu stiu daca e de la aplicatie sau de la conexiunea la internet (de obicei pateam cand eram plecat prin city break-uri).

Sa zic... mi s-a intamplat de ~15ori de cand il am (in vreo 10-11luni).

In ulimele luni platile le fac fie cu Revolut, fie cu un card BT Flying Blue (l-am primit primul an gratis, fara taxa anuala; numai bine mai strang ceva mile cu el). Am facut o comparare pe primele 4luni pt platile realizate cu cardul de BT in valuta (cursul lor vs cursul Revolut). Acum calculul nu e foarte exact (am folosit cursul actual de schimb Revolut). Rezultatul: ~50euro pierduti prin schimbul valutar folosit de cei de la BT.

Automatele din aeroport nu accepta plata prin Revolut (probabil au POS-uri offline).

#9015
PostacheNegrutzi

PostacheNegrutzi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 12.03.2019
Se întâmplă ceva cu Revolut acum; am primit un update si merge greu, nu îmi afișează că mi-a tras banii pentru ultima plata făcută acum jumătate de oră. Am android Pie
LE
Gata, s-a destupat!

Edited by PostacheNegrutzi, 15 May 2019 - 10:59.


#9016
IceC

IceC

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 211
  • Înscris: 13.01.2007

View PostLex404, on 15 mai 2019 - 01:07, said:

250 GBP indiferent de valuta. Am primit și 450 CAD

E per tranzacție.
Pe saptamana. Am alimentat eu de mai multe ori prin link si a mers 1350 lei la saptamana fix (daca prima alimentare am facuta vineri la ora 16.29 urmatoarea mergea la 16.30 vinerea urmatoare :D )

#9017
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017
Pot sa retrag valuta prin bancomatul ing?

#9018
IceC

IceC

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 211
  • Înscris: 13.01.2007

View Postghitapg2, on 15 mai 2019 - 10:47, said:

Rezultatul: ~50euro pierduti prin schimbul valutar folosit de cei de la BT.

Saptamana trecuta am facut o verificare foarte exacta... Am incercat sa platesc o nota de plata cu revolut si au fost fonduri insuficiente :) si am platito cu cardul BCR, diferenta a fost de vreo 10-12 lei la 330 platiti

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate