Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
E plin de scoici in rau. Se pot gati?
Last Updated: Jun 08 2017 19:33, Started by
florin_buda
, Jun 05 2017 20:33
·
0
#1
Posted 05 June 2017 - 20:33
Mandra cumpara destul de des midii - face o supa cu rosii care ne place FOARTE mult.
Am vazut ca in rau avem plin de scoici ca si in poza in dimensiuni de la cat o carte de credit pana la cat tasta Enter (foarte ingineresc nu? ) Oare putem sa le gatim ca si pe midii? Mai trebuie sa stim ceva inainte? Merita? In 20 de minute cred ca am cules un kilogram si le-am dat drumul.. Attached FilesEdited by florin_buda, 05 June 2017 - 20:34. |
#2
Posted 05 June 2017 - 20:41
#3
Posted 05 June 2017 - 20:42
Se pot, dar nu stiu exact doar in ce perioade ale anului.
|
#4
Posted 05 June 2017 - 20:46
Întreabă-i pe localnicii din localitățile adiacente râului respectiv.
|
#5
Posted 05 June 2017 - 20:56
Eu am cules multe scoici intr-un an prin mai si le-am fiert pana se deschid. Dupa aceea faci o tocanita,Cauta pe net retete. Dar sa nu mancati multe odata,ca sunt consistente si iti vine greata de la ele.
|
#6
Posted 05 June 2017 - 20:58
cum s-a repezit taranu de borcea de a crapat in el numai de alea cu perle...pe urma urla ca s-a umplut de mercur ))
|
#7
Posted 05 June 2017 - 20:58
Depinde.
Ai vazut si racusori in apa raului ? Daca ai vazut raci, atunci sigur apa nu-i poluata, daca nu sunt raci, este posibil ca apa sa fie poluata si scoicile sa supravietuiasca si sa depuna elemente toxice . |
#8
Posted 05 June 2017 - 21:01
#9
Posted 05 June 2017 - 21:03
Daca ai dinti buni si ti-e tare foame, poti incerca. De regula se mananca doar CONTINUTUl scoicilor.
|
#10
Posted 05 June 2017 - 21:13
Sunt comestibile însă este posibil să aibă gust de mâl. Cel mai bine le ții vreo două zile în apă proaspătă pe care le-o schimbi din când în când. Își lasă mult din mâlul adunat în interior. Ai să vezi că o să înceapă să scuipe apă, pune vasul intr-un loc unde poate să cadă apă pe jos și să fie umbră. Ai nevoie să folosești condimente mai puternice, la îndemână este usturoiul pentru că poate să mai aibă iz de mâl. Gătite cum trebuie sunt niste delicatese.
|
|
#11
Posted 05 June 2017 - 21:18
Vezi ca sunt toxice in cantitati mari... odata la 2-3 luni merg, dar saptamanal as zice ca nu. Vezi la Borcea (zicea cineva mai sus) si mai cunosc eu un prieten (politician) care s-a trezit cu mercur de la astfel de mancare consumata exagerat )
|
#12
Posted 05 June 2017 - 21:25
Mmmm, scoicile, fructe de rau, o delicatesa. Altora le place fructele de mare. Mie-mi plac fructele de padure precum ursul, mistretul si caprioara.
Edited by androholic, 05 June 2017 - 21:26. |
#13
Posted 05 June 2017 - 21:56
tiupedix, on 05 iunie 2017 - 20:58, said:
Depinde. Ai vazut si racusori in apa raului ? Sunt multi pesti, lipitori, broaste, tantari, broaste testoate, fazani - chiar si niste aurolaci am vazut odata, cu pungile dupa ei! dar raci nu stiu sa fie - spre deosebire de scoici stiu ca racii prefera apa mult mai curata. Oricum nu cred ca sunt motive sa cred ca ar trebui sa-mi fac griji din cauza poluarii. Ma tem doar ca dupa ce o sa frec ca prostu' sa le curat - o sa aiba un gust de o sa-mi para rau dupa ingridiente. Mr_Who, on 05 iunie 2017 - 21:01, said: Au fugit care incotro, nu? Abia am apucat sa le fac poze.. ASCENDED, on 05 iunie 2017 - 20:46, said:
Întreabă-i pe localnicii din localitățile adiacente râului respectiv. Is genul de oameni care o sa-mi spuna ca trebuie sa ma spal cu apa "asfintita" pentru ca le-am atins.. |
#14
Posted 05 June 2017 - 22:12
#15
Posted 05 June 2017 - 22:56
"E bune"-Da lasa-le 24 ore in apa sa se clateasca singure. Si nu le gati multe minute-vezi retete,ca devin tari cu draci.
|
|
#17
Posted 06 June 2017 - 04:39
Is bune ma...ce aveti..
Eu mananc din raul Siret. Nu au gust de mal. Atentie! Nu le fierbeti mult ca se fac ca talpa la pantof. |
#18
Posted 06 June 2017 - 06:54
Da,e foarte important timpul de fierbere.Daca e depasit timpul optim,se intareste carnea.E valabil si pentru melci.Scoicile care nu se deschid cand le bagi in apa fiarta,inseamna ca sunt decedate si sunt toxice.Acelea se arunca.
Scoicile din rau si chiar si din balti,sunt comestibile,dar sa nu te astepti sa fie la fel de bune ca cele din magazin (mai de "rasa") Edited by danpet, 06 June 2017 - 06:56. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users