Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Food truck

- - - - -
  • Please log in to reply
138 replies to this topic

#73
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017

 abancor, on 23 mai 2017 - 22:19, said:

Adevărul e că dacă funcționează atĂ®tea dughene mobile cu mĂ®ncare e clar că există piață. Trebe doar să știi cum să pleci la drum.
Pentru perioadele fără tĂ®rguri, un loc cu mare dever lĂ®ngă RĂ®mnicu VĂ®lcea e parcarea de la Mănăstirea Cozia. Din toată zona Călimăneștiului, acolo e cea mai mare vĂ®nzoleală de turiști, incomparabil cu restul orașului.

Daca o sa citesti postarile mele o sa vezi ca am specificat ca unul din punctele unde mi-ar placea sa fiu este Calimanestiul acum depinde de aprobari

#74
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017

 DG1984, on 23 mai 2017 - 19:21, said:

Eu cred ca o sa iti mearga bine daca faci ceva original si de calitate. Esti hotarata, ceea ce este excelent. Cel mai mult conteaza vadul comercial. Daca ai in orasul tau, e foarte bine. Daca nu, mergi pe la targuri de weekend prin tara si o sa iesi cum trebuie daca prinzi locuri bune. Am vazut masini dintr-astea la tot felul de festivaluri si adunari. Locuiesc pe litoral si iti spun ca vara este plin de masini care vand de la fast-food la inghetata si fructe de mare si toate au clienti. Si nu arata ca a ta, multe sunt niste janghine, nici macar nu sunt inmatriculate in Romania si nu au volanul pe partea corecta. Autorizatiile si avizele se rezolva la noi, legal sau mai putin, nu m-as ingrijora. Oamenii astia de care iti spun n-au mare stres si chiar o duc bine, multi o duc boiereste din asta, vile, masini...
N-am inteles nici eu ce mare treaba are afacerea proprie cu a lucra pentru altul. De obicei asta te sfatuiesc cei care sunt angajati, nu cei cu afaceri, care ar putea vorbi din proprie experienta. "Unii" ar spune ca nu conteaza. Dupa cum zicea un clasic in viata din Manchester: "Nu trebuie sa fi fost cal pentru a deveni jocheu" Posted Image
Si bineinteles apar si cei care te sfatuiesc sa mai stai prin afara, sa ti se duca si tineretea, fiindca ei nu au avut curaj sa incerce sau au esuat sa intreprinda ceva la noi asa ca e mai bine sa slugaresti pana poti sa iei pensie. Posted Image Adica de ce sa ai bani si sa iti fii propriul sef?
Esti tanara si la varsta asta e cel mai bine sa incerci sa investesti... Admir persoanele care vor sa faca ceva pe cont propriu in Romania (cunosc si eu cateva si cam toate o duc bine sau foarte bine).

Multumesc frumos!!!

 honeymik, on 23 mai 2017 - 19:32, said:

Dar de unde ai tras concluzia ca in Italia se iese la pensie la 30 de ani?!

Nu am afirmat eu asa ceva,altcineva a intrebat

#75
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017

 Baxon, on 23 mai 2017 - 19:47, said:

E bine ca ai o atitudine pozitiva insa esti naiva si asta costa :
- ca sa mearga afacerea trebuie ori sa vi cu ceva nou ( nu-i cazul ca nu cred ca vei reinventa roata ) ori cu preturi competitive si calitate deosebita ; asta inseamna multa munca si castig mai putin .
- iti trebuie vad comercial si nu cred ca vei gasi usor ( deja locurile sunt luate demult )  , daca speri sa vinzi sa ajungi la limita de supravietuire va trebui sa muncesti mai mult ( si crede-ma ca dupa 1 saptamana de stat zi de zi 16 ore in picioare , imputiti de transpiratie si rupti de oboseala si cand tragi linie si scati din profit , ce ai investit + utilitati o sa-ti vine sa fugi inapoi la " patronul din italia " ) .

Ia-o si asa , oamenii is rai si vor sa-ti inchida afacerea ca sa prospere ei , e de ajuns sa-ti faca o nefacuta , sa-ti puna 2 " clienti " platiti de ei sa-ti faca antireclama : vin 2 indivizi la un interval de timp si-ti vomeaza in fata " trokului " acuzand durer de burta etc cheama inspectorii sa-ti faca o vizita si ti-a fu^ut ziua ca nu mai produci nimic dar vestea ti se duce instant .. )
Pun pariu ca nu ti-a trecut prin bibilica scenarii de astea ?!

Nu-ti doresc sa nu-ti mearga afacerea insa trebuie sa vezi si partile nasoale ( multi de aici te sustin ca doar nu-s banii lor la mijloc deci pt ei e usor sa-ti zica da-i bine ca va fi beton ... )

Iti readuc aminte ca am experienta in domeniul asta si aici am lucrat tot cu clienti iar italienii sunt tot oameni Nu extraterestrii scenariile pe care mi le-ai enumerat tu "le-am fumat demult "

#76
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,887
  • Înscris: 20.10.2015

 A-denisa-86, on 23 mai 2017 - 22:17, said:

Am o slabiciune pt oamenii care au aurgumente sa sustina ce spun ������������

Sure, mai ales ca-si face reclama sa te castige ca client.
Nimic rau in asta, dar doar visatorii si cei interesati spun "merge" cand ei nu stiu sau nu vor sa faca o scadere sa observe daca renteaza.

Succes

#77
LanceDemon

LanceDemon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 18.07.2012

 Tsunnnami, on 24 mai 2017 - 05:22, said:

Sure, mai ales ca-si face reclama sa te castige ca client.
Nimic rau in asta, dar doar visatorii si cei interesati spun "merge" cand ei nu stiu sau nu vor sa faca o scadere sa observe daca renteaza.

Succes


Mda.....daca nu specificam in ce domeniu lucrez rezulta intrebarea: De unde stiu eu , ce si cum...
Tsunnnami ...fara suparare dar abordezi problema exact cum spunea cineva mai sus.....din punctul de vedere al unuia care toata viata a fost un angajat.
Am spus clar: daca identifica un loc cu vad si este dispusa la multa munca sigur va face si multi bani.
Referitor la ce spunea altcineva , ca poti avea probleme create de concurenta ( gen vine in fata magazinului si face scandal ca a mancat la tine si ii este rau ) ...astea se pot rezolva foarte usor : chemi politia , ceri legitimarea lui si apoi urmeaza o plangere ..se vindeca instant.
Arati numarul de bonuri vandute pana  in acel moment ( cand a cumparat individul ) si dupa......daca nu vin decat unul sau doi si fac scandal este clar ca sunt pusi de cineva.
Trebuie certificat medical..etc...invidie o sa fie insa eu iti zic ca sanse sunt  sa reusesti.

P.S.

De cateva luni ma ocup de conturi ( partea de hyperuri)...asa ca treaba cu reclama nu sta in picioare.

P.S.2

Trebuie sa plec la birou , dar promit ca diseara facem niste calcule , sa vedem cat de profitabil este acest gen de afacere , totul aici la vedere cu argumente si contraargumente( doar este topic de afaceri ).

Edited by LanceDemon, 24 May 2017 - 06:45.


#78
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
.

Edited by don_dannielo, 24 May 2017 - 06:54.


#79
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,086
  • Înscris: 07.07.2006

 A-denisa-86, on 23 mai 2017 - 22:59, said:

Daca o sa citesti postarile mele o sa vezi ca am specificat ca unul din punctele unde mi-ar placea sa fiu este Calimanestiul acum depinde de aprobari
Am citit, de aia am și scris chestia aia.

#80
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017

 Tsunnnami, on 24 mai 2017 - 05:22, said:



Sure, mai ales ca-si face reclama sa te castige ca client.
Nimic rau in asta, dar doar visatorii si cei interesati spun "merge" cand ei nu stiu sau nu vor sa faca o scadere sa observe daca renteaza.

Succes

Domnul respectiv Nu Isi face reclama,Nu a specificat numele companiei unde lucreaza a vb doar din propia experienta,ne-a confirmat ca in Romania se mananca ba chiar foarte mult fast food

#81
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,715
  • Înscris: 21.06.2016

 Tsunnnami, on 22 mai 2017 - 19:47, said:

La toate astea, presupunand ca nu ai probleme tehnice cu masina, ai facut vreun calcul cati hamburgeri trebuie sa vinzi zilnic sa iesi nu pe profit ci pe zero?

In Bucuresti, vara la mare, linga birouri, linga cluburi, in weekend in parcuri etc, ar fi coada permanent.
Si nu cred ca trebuie sa fie ieftin daca e ceva deosebit. Chiar un hamburgher sau un simplu cirnat daca e bun se vinde imediat.

Quote

Despre mine NU cumpar de la fast food ambulante, nu am incredere, poate doar covrigi sau vata pe bat sau floricele

Eu cumpar de vreo 10 ani, ocazional. E cu coada. E o un mare fenomen acum. Si nu-s ieftine, de exemplu acum 10 ani de exemplu stateam juma de ora la coada intr-un parc, simbata, pentru un sandwich cu lobster care costa 15$ si era mititel si o canuta de supa (clam chowder) de 5$. Acum e 25$ sandwichul ala. Prin hawaii cea mai buna pizza pe o insula am mincat-o numai la food truck unde am mincat jumatate din mese. In germania cei mai tari cirnati i-am cumparat dintr-o dugheana cu roti.
In general pe la noi p-aici ce se vinde la food truck se invirte in domeniul 10-15$ si asta nu e ieftin deloc, poti sa mainci mai ieftin la un restaurant mai simplu..

E drept ca despre lege de la cunostinte care au deschis cite ceva in domeniul alimentar am auzit lucruri inspaimintatoare... incepind cu vizitatul excesiv al sanepidului etc pina la lichidare pentru ca incalci "terenul" unui potentat local (nu vorbim de concurenta).

PS: acum vad ca e vorba de calimanesti si vilcea? n-am fost in viata mea in locurile astea dar imi suna moarte... cred ca singurule locuri unde ar tine asa ceva ar fi bucuresti si la mare si poate inca 4-5 orase mari in locuri de trafic (cel putin la inceput).

Edited by vrajitoruldinoz, 24 May 2017 - 09:35.


#82
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Cheia succesului nu depinde doar de calitatea mancarii ( burgeri ca tot pomenesti de ei ) ci si de cantitatea care o poti produce + ca daca oferi numai haleala fara ceva udatura ( suc etc ) lumea o sa se indrepte spre altii , rapid . In " trokul " tau nu cred ca mai ai loc si de un frigider de bauturi ce sa mai zic de " oferte " 2 burgeri vin la pachet cu sosuri si racoritoare gratuite ( la alegere cola, fanta etc ) . De aceea zic ca un spatiu fix si delivery la domiciliu este mult mai ideal decat ceea ce vrei tu sa faci .
P.S. Cand citesc faza cu " io fac din pasiune nu pt bani " ma gandesc ca faci si pro-bono /moka ca doar pasiunea e importanta .
Succes si asteptam impresii peste 2 ani ( daca nu te vei reprofila ) ..

#83
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017

 Baxon, on 24 mai 2017 - 09:43, said:

Cheia succesului nu depinde doar de calitatea mancarii ( burgeri ca tot pomenesti de ei ) ci si de cantitatea care o poti produce + ca daca oferi numai haleala fara ceva udatura ( suc etc ) lumea o sa se indrepte spre altii , rapid . In " trokul " tau nu cred ca mai ai loc si de un frigider de bauturi ce sa mai zic de " oferte " 2 burgeri vin la pachet cu sosuri si racoritoare gratuite ( la alegere cola, fanta etc ) . De aceea zic ca un spatiu fix si delivery la domiciliu este mult mai ideal decat ceea ce vrei tu sa faci .
P.S. Cand citesc faza cu " io fac din pasiune nu pt bani " ma gandesc ca faci si pro-bono /moka ca doar pasiunea e importanta .
Succes si asteptam impresii peste 2 ani ( daca nu te vei reprofila ) ..


#84
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Ce rost are sa-mi dai Quote ca nu inteleg ?!

#85
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017
"Trokul " tau :)))))pt tine un burger cu ceapa caramelizata sa te mai indulcesti un pic ,pacat ca ti-am dat impresia ca Nu m-am gandit la bauturi si mai ales ca Nu ti-ai dat seama cat de mare este vitrina de expunere a autorulotei (oricum deja am comandat o vitrina de banc speciala pt bauturi).In planul meu am intentia sa faca parte si meniurile complete:sandwich + o garnitura la portie (de ex cartofi tarananesti sau prajiti,onion ring,stiksuri de legume (un mixt de legume impanate si crocante sau o salata) + o bautura si un desert din partea casei (am urmat niste cursuri de patiserie aici ) ,voi avea si un Baby menù dedicat copiilor

 vrajitoruldinoz, on 24 mai 2017 - 09:26, said:



In Bucuresti, vara la mare, linga birouri, linga cluburi, in weekend in parcuri etc, ar fi coada permanent.
Si nu cred ca trebuie sa fie ieftin daca e ceva deosebit. Chiar un hamburgher sau un simplu cirnat daca e bun se vinde imediat.



Eu cumpar de vreo 10 ani, ocazional. E cu coada. E o un mare fenomen acum. Si nu-s ieftine, de exemplu acum 10 ani de exemplu stateam juma de ora la coada intr-un parc, simbata, pentru un sandwich cu lobster care costa 15$ si era mititel si o canuta de supa (clam chowder) de 5$. Acum e 25$ sandwichul ala. Prin hawaii cea mai buna pizza pe o insula am mincat-o numai la food truck unde am mincat jumatate din mese. In germania cei mai tari cirnati i-am cumparat dintr-o dugheana cu roti.
In general pe la noi p-aici ce se vinde la food truck se invirte in domeniul 10-15$ si asta nu e ieftin deloc, poti sa mainci mai ieftin la un restaurant mai simplu..

E drept ca despre lege de la cunostinte care au deschis cite ceva in domeniul alimentar am auzit lucruri inspaimintatoare... incepind cu vizitatul excesiv al sanepidului etc pina la lichidare pentru ca incalci "terenul" unui potentat local (nu vorbim de concurenta).

PS: acum vad ca e vorba de calimanesti si vilcea? n-am fost in viata mea in locurile astea dar imi suna moarte... cred ca singurule locuri unde ar tine asa ceva ar fi bucuresti si la mare si poate inca 4-5 orase mari in locuri de trafic (cel putin la inceput).

Gresesti in privinta Calimanestiului Daca ai un week-end liber te sfatuiesc sa mergi è un loc mirific,cat despre Bucuresti sau pe litoral da ,merge iar un burger ajunge la 20 de lei lejer,insa voi incepe incet si pe parcurs sper sa "cresc "

 Baxon, on 24 mai 2017 - 10:59, said:

Ce rost are sa-mi dai Quote ca nu inteleg ?!

Credeam ca asa iti pot replica,este pt prima oara cand folosesc acest forum 😂

#86
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Ia uite aici
https://instagram.com/p/BUeDmaRgvgu/

#87
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017
Interesant ❤❤❤

Baxon apropo de scenariile pe care le-ai enumerat tu si pe care consideri ca Nu mi-au trecut prin bibilica : la fast food-ul unde am lucrat ne-am confruntat cu o concurenta acerba si Nu din partea oricui ci a mafiei napoletane (cei care traiesc in Italia stiu despre ce vorbesc) mai exact ne-au dat foc de doua ori ,prima data fast food-ul nu avea asigurare deci toata paguba a fost suportata de buzunarul boss-ului,a2a oara aveam asigurare si desi asiguratorii au platit toata paguba tot ne-a afectat pt ca am stat mult inchisi in timpul verii.Solutia am propus-o eu ,"una romena di merda 💩 " cum ma numea concurenta (o romanca de cacat :)))) am decis sa Nu mai stam inchisi niciodata practic ne luam liber prin rotatie astfel magazinul era in permanenta supravegheat si ce crezi chiar a mers 🙏💪💪💪💪

#88
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,887
  • Înscris: 20.10.2015

 LanceDemon, on 24 mai 2017 - 06:36, said:

Tsunnnami ...fara suparare dar abordezi problema exact cum spunea cineva mai sus.....din punctul de vedere al unuia care toata viata a fost un angajat.
[...]
Trebuie sa plec la birou

:lol:

Tu abordezi problema dpdv al unuia care habar n-are de aritmetica.
Nu mi-a raspuns NIMENI la intrebarea: CATI HAMBURGERI TREBUIE SA VANDA PE SAPTAMANA / AN, nu pentru profit, ci pentru a nu pierde nici un ban?
Pana atunci toti cei care sustineti ca "merge' pentru ca ati vazut in filme, vorbiti copilarii

Sau tu ai impresia ca cine vrea sa fie antreprenor cumpara o masina neomologabila si se arunca cu capul inainte?

Eu nu sunt impotriva, eu doar mi-am exprimat niste indoieli cu privire la afacere si am dat chiar solutii de siguranta.
Copiii insa imping alt copil (pe fatuca asta) sa faca prostii si sa-si bata joc de banii ei, stand in confortul "biroului" si in spatele calculatorului fara riscuri, iar ea se hraneste cu povesti.
O reteta perfecta pentru a o da in bara.

 vrajitoruldinoz, on 24 mai 2017 - 09:26, said:

Eu cumpar de vreo 10 ani, ocazional. E cu coada. E o un mare fenomen acum. Si nu-s ieftine, de exemplu acum 10 ani de exemplu stateam juma de ora la coada intr-un parc, simbata, pentru un sandwich cu lobster care costa 15$ si era mititel si o canuta de supa (clam chowder) de 5$. Acum e 25$ sandwichul ala. Prin hawaii cea mai buna pizza pe o insula am mincat-o numai la food truck unde am mincat jumatate din mese. In germania cei mai tari cirnati i-am cumparat dintr-o dugheana cu roti.
In general pe la noi p-aici ce se vinde la food truck se invirte in domeniul 10-15$ si asta nu e ieftin deloc, poti sa mainci mai ieftin la un restaurant mai simplu..

Le cam umflii, apropo, cat ai tu salariu?

#89
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017
Cred ca vrajitoruldinoz se refera la food truck urile din America

#90
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Mai, ca idee, toti cei care cred ca trebuie sa adaugi cine stie ce inovatii pentru a avea o afacere de succes, se cam inseala. Trebuie sa ai un avantaj (real sau doar de marketing) in fata concurentei. La o afacere atat de localizata, cum e mancarea, cateodata acel avantaj poate fi doar locatia, chiar daca produsele vandute sunt inferioare si la preturi mai mari. INSA, daca tu crezi (si altii ti-au confirmat-o) ca burgerii tai sunt ceva deosebit poti sari si peste problema locatiei. Ca exemplu ii poti lua pe cei de la Burger Van, din Bucuresti. Au pornit fix cum doresti si tu sa o faci si acum livreaza in tot orasul, cu rezultate bune banuiesc din moment ce s-au tot extins. Chiar te sfatuiesc sa-i incerci cand ajungi in Romania si sa-i compari cu retetele tale. Roaga si niste cunoscuti sa faca acelasi lucru pentru obiectivitate. Daca validezi calitatea produsului, atunci restul sunt secundare, presupunand ca nu bagi ingrediente extrem de scumpe si ai o marja decenta de profit. Cam asta e punctul pe care nu l-ai atins, ti-ai facut niste calcule cu privire la cat te costa "productia" unui burger? Ti-ar mai trebui niste retete decente de cartofi prajiti, sosuri si esti gata sa-i dai bataie.  Piata exista si e destul de mare in Bucuresti, raportat la ce variante exista.

Sa imi dai un PM dupa ce deschizi ca sa testez. :) Acum sunt client fidel Burger Van (iau de 2-3 ori pe saptamana).

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate