Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Food truck

- - - - -
  • Please log in to reply
138 replies to this topic

#109
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017
Stiu sunt la curent cu food truck-urile din Ro ,chiar acum se desfasoara street food la Sibiu Poate cineva care este de acolo ne spune o parere

#110
andrei_nitu25

andrei_nitu25

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 04.05.2012
Buna, la Sibiu  era full aseara. Orasul este plin de turisti si festivalul cred ca are succes. Erau clienti la toate rulotele. Mai vedem zilele urmatoare...

#111
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,893
  • Înscris: 25.12.2016
Despre street food in Romania:

În ciuda interesului în creştere în toată ţara, fenomenul „street food“ continuă să se limiteze în România la popcorn, porumb fier şi îngheţată, spun cei care lucrează în domeniu. Cu excepţia festivalurilor culinare, mâncarea de stradă n-are unde se produce şi prezenta. Majoritatea celor care au investit într-o bucătărie mobilă amenajată într-o rulotă sau dubiţă abia au câţiva ani vechime în branşă. „Cam peste tot la noi în ţară este o noutate treaba aceasta cu «street food». Pentru că nu este deloc asemănătoare fast-food-ului, nu vorbim aici de o şaormerie. Street-food oferă diversitate şi asta atrage, mai ales în cadrul unor festivaluri“, spune Andrei Bosînceanu. De mai bine de un an, Andrei a pus pe picioare afacerea „eat street cluj“. O rulotă este amplasată în apropierea unui parc logistic din Cluj Napoca, iar alte două bucătării mobile sunt folosite de el pentru a participa la diferite evenimente specifice din ţară. „Am fost şi la Iaşi, la Oradea, la Arada, la Vatra Dornei. Cam peste tot am umblat şi peste tot lumea este deschisă la ideea de street-food“, spune Andrei.
Din bucătăriile sale mobile ies specialităţi italiene, de unde Andrei a importat tot conceptul pe care lucrează. Printre cele mai apreciate specialităţi sunt italian long bruscheta (bruschete din felii de pâine de 35 de cm, cu două gusturi) sau piadina romagnola (un fel de lipie în care uleiul de măsline dă tonul şi o umplutură cu carne, ierburi şi brânză). „Raportul preţ-calitate este mai bun decât la un restaurant“, remarcă Andrei Bosînceanu.

Andrei Drăgan este unul din asociaţii micului lanţ sibian de magazine denumit „Bătrânu’ sas“, în ale cărui lăzi frigorifice sunt de găsit diferite feluri de carne şi mezeluri, care pornesc de la reţete săseşti. De aproape doi ani, afacerea lui a ieşit şi în stradă, prin intermediul unei rulote din care vinde atât hot-dogi, cât şi mai multe feluri de cârnaţi. Îşi diversifică oferta prin tot felul de topping-uri. „Este o chestiune nouă din cauza unui vid legislativ în România, care împiedică dezvoltarea acestui sector. Care ar putea aduce multe lucruri noi pentru români. Spun asta deoarece pentru un tânăr cu idei proaspete este infinit mai greu să îşi deschidă un restaurant decât o rulotă cu care să îşi pună în valoare ideile“, este de părere Andrei.

Articolul e mai lung, puteti citi restul aici:
http://adevarul.ro/l...0a22/index.html

Edited by Manasu, 02 June 2017 - 16:57.


#112
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017

 andrei_nitu25, on 02 iunie 2017 - 14:48, said:

Buna, la Sibiu  era full aseara. Orasul este plin de turisti si festivalul cred ca are succes. Erau clienti la toate rulotele. Mai vedem zilele urmatoare...

 andrei_nitu25, on 02 iunie 2017 - 14:48, said:

Buna, la Sibiu  era full aseara. Orasul este plin de turisti si festivalul cred ca are succes. Erau clienti la toate rulotele. Mai vedem zilele urmatoare...

Ms pt info tine-ne la curent 😃

 Manasu, on 02 iunie 2017 - 16:56, said:

Despre street food in Romania:

ÃŽn ciuda interesului în creºtere în toatã þara, fenomenul „street food“ continuã sã se limiteze în România la popcorn, porumb fier ºi îngheþatã, spun cei care lucreazã în domeniu. Cu excepþia festivalurilor culinare, mâncarea de stradã n-are unde se produce ºi prezenta. Majoritatea celor care au investit într-o bucãtãrie mobilã amenajatã într-o rulotã sau dubiþã abia au câþiva ani vechime în branºã. „Cam peste tot la noi în þarã este o noutate treaba aceasta cu «street food». Pentru cã nu este deloc asemãnãtoare fast-food-ului, nu vorbim aici de o ºaormerie. Street-food oferã diversitate ºi asta atrage, mai ales în cadrul unor festivaluri“, spune Andrei Bosînceanu. De mai bine de un an, Andrei a pus pe picioare afacerea „eat street cluj“. O rulotã este amplasatã în apropierea unui parc logistic din Cluj Napoca, iar alte douã bucãtãrii mobile sunt folosite de el pentru a participa la diferite evenimente specifice din þarã. „Am fost ºi la Iaºi, la Oradea, la Arada, la Vatra Dornei. Cam peste tot am umblat ºi peste tot lumea este deschisã la ideea de street-food“, spune Andrei.
Din bucãtãriile sale mobile ies specialitãþi italiene, de unde Andrei a importat tot conceptul pe care lucreazã. Printre cele mai apreciate specialitãþi sunt italian long bruscheta (bruschete din felii de pâine de 35 de cm, cu douã gusturi) sau piadina romagnola (un fel de lipie în care uleiul de mãsline dã tonul ºi o umpluturã cu carne, ierburi ºi brânzã). „Raportul preþ-calitate este mai bun decât la un restaurant“, remarcã Andrei Bosînceanu.

Andrei Drãgan este unul din asociaþii micului lanþ sibian de magazine denumit „Bãtrânu’ sas“, în ale cãrui lãzi frigorifice sunt de gãsit diferite feluri de carne ºi mezeluri, care pornesc de la reþete sãseºti. De aproape doi ani, afacerea lui a ieºit ºi în stradã, prin intermediul unei rulote din care vinde atât hot-dogi, cât ºi mai multe feluri de cârnaþi. ÃŽºi diversificã oferta prin tot felul de topping-uri. „Este o chestiune nouã din cauza unui vid legislativ în România, care împiedicã dezvoltarea acestui sector. Care ar putea aduce multe lucruri noi pentru români. Spun asta deoarece pentru un tânãr cu idei proaspete este infinit mai greu sã îºi deschidã un restaurant decât o rulotã cu care sã îºi punã în valoare ideile“, este de pãrere Andrei.

Articolul e mai lung, puteti citi restul aici:
http://adevarul.ro/l...0a22/index.html

Multumesc este f interesant articolul

#113
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017
Hei mai are cineva noutati despre food truck,va scriu ca sa Nu credeti ca am dat bir cu fugitii,intre timp au mai avut loc niste schimbari in viata noastra si am decis sa amanam inceperea afacerii in septembrie 2017 pt primavara 2018 deoarece sezonul estiv luase sfarsit si ar fi fost destul de greu sa intram pe piata intr-o perioada destul de moarta a anului plus ca aveam nevoie si de timp de reacomodare in Romania Dar Nu am stat degeaba...pt cei care m-au speriat in ceea ce priveste inscrierea autorulotei,vreau sa le zic ca Nu am avut nici cea mai mica problema la Rar,pt cei care imi spuneau ca DSV ul Este o mare problema in a acorda aprobarea,baliverneeee oameni buni,am mers la DSV Rm valcea mi-au dat o foaie cu ce acte sa aduc:cartea masinii,copie dupa actele firmei,o schita cum este structurata autorulota ,stampila.Am depus actele si la cateva zile am fost sunata de reprezentatul DsV pe zona care a venit sa o vada acasa Iar la cateva zile iese si actul deci in ceea ce priveste birocratia Nu e deloc o tragedie cum zic niste domni pe aici.Noi preconizam ca in mai vom fi operativi oficial am ochit cateva pozitii bune ramane sa vedem care dintre ele va fi aprobat incerc sa va atasez cateva poze cu rulota in stare finala Dar Nu mai stiu cum sa postez

Atasez cateva poze si cum arata in prezent rulota si pe dinafara

Attached Files



#114
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Imediat dupa '89, s-au umplut orasele cu rulote e vindeau hotdog, cafea la termos si alte marntisuri. Erau mai multe decat farmaciile si bisercile din ziua de azi. Apoi, au aparut legile, reglemetarile, s-a permis amplasarea lor doar in balciuri, targuri, zilele orasului, etc. Mai nou, vad ca incep sa reapara, prin parcarile supermarketurilor, Dar sunt stationare, racordate la electricitate.

#115
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017
Da cele din targuri  merg f bine pe 26 aprilie voi avea primul meu eveniment street food Rm Valcea cu mari mari emotii dar cu multa bunavointa

#116
Stryker_9

Stryker_9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 22.05.2007
Mult succes !  Daca poti sa detaliezi un pic. Ce produse vei avea, de unde te aprovizionezi, informatii de genul asta.

#117
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017
Buna si multumesc pt incurajare!eu sunt din Rm Valcea Poate Nu ai citit.Sa incepem carnea o voi Lua sau mai bine zis imi va fi distribuita de cel mai mare abator din orasul meu ,se numeste Diana din fericire mi-a fost usor sa colaborez cu ei pt a oamenii sunt cooperativi si raspund la nevoie clientilor atat in ceea ce priveste distribuirea in diferite locatii in care ma voi afla cat si asupra gramajului diferit la fiecare produs,o problema am intampinat-o in ceea ce priveste painea practic am incercat paine in cateva zeci de brutarii si bineinteles ca Nu am gasit o brutarie care sa faca toata painea asa cum vreau Eu pt ca am nevoie de 3 feluri:1pt sandwich,1pt 🌭 hot dog si 1 pt 🍔 hamburger.Voi Lua din 2 parti de la cineva painea de hamburger si din alta brutarie celelalte doua feluri o sa atasez poze cu painea de hamburger cate este cea mai greu de gasit in sensul de buna calitate ca asa chifle fac toti Dar Nu sunt ce trebuie ,ti-am zis a fost o intreaga alergatura cu painea de hamburger,pun poze sa vezi diferenta intre o chifla de burger pe care ti-o face orice brutarie si al carui pret este undeva intre 60-80 de bani cu un gramaj de 100 gr si painea pe care am ales-o Eu si pe care o face o singura brutarie in orasul meu si cate costa 1 leu si 50 de bani cu un gramaj tot de 100gr.Restul cumparaturilor le fac din Metro si Selgros Craiova,folosesc cartofii prajiti de la Horeca si in general produse horeca Daca intentionezi sa deschizi ceva de genul sau Poate detii sa le incerci

IATA pozele cu painea

#118
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017
Din poze sper sa se vada diferenta de calitate a celor doua produse cu acelasi gramaj,sigur,si pretul este dublu Dar merita.Pt cei care doresc sa urmareasca activitatea noastra gasiti pagina de facebook Street FOOD STYLE ,momentan Nu suntem functionali incepem pe 26 aprilie participand la primul nostru festival,sa imi tineti pumnii  🍀

Attached Files



#119
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,084
  • Înscris: 04.03.2014
Pentru cartofi prajiti nu te-ai gandit la vreo metoda sa iesi in evidenta cu niste cartofi prajiti pe metoda olandeza/belgiana? adica un sortiment cu o umiditate redusa, putin amidon, proaspeti nu congelati si bagati in ulei de 2 ori(eventual ultima tura si in putina grasime bovina), nu se compara cu ce gaseati congelat.

Succes!

Edited by ionutzitaly, 17 April 2018 - 09:49.


#120
Stryker_9

Stryker_9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 22.05.2007
Intr-adevar e diferenta intre cele 2 chifle.Cu ce vei veni nou in meniul tau ? E important sa te diferentiezi prin ceva fata de competitori. Cum zicea si colegul de mai sus,de cartofi. Chiar as fi curios si de carnea ce o vei folosi si pretul ei, daca nu e secret sau eventual prin pm. Mult succes la prima iesire !

#121
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017
Va dati seama ca si in ceea ce priveste carnea am fost atentA là calitate insa mai multe detalii va pot da dupa prima iesire atunci cand voi incerca si eu combinatii diferite in sandwich uri.voi face si ceva poze.Azi in schimb am primit o veste f buna,voi participa cu van-ul si la finala echipei de handbal feminin a Craiovei contra echipei din Norvegia,unde mai pui ca Eu sunt nascuta si crescuta in Craiova si am practicat handbal de performanta😍Asa ca daca sunteti in zona stiti unde ma gasiti

Ionutz ma bucur ca ai scris ,cu tine am vorbit si anul trecut Dar unde este domnul tsunnamy sa ma asigure ca Nu voi putea sa fac RAR-ul la masina si care zicea ca si daca prin absurd reusesc ,Nu trec de DSV 🤣Vreau sa il trag de urechi asa virtual😂😂😂

#122
Daredevil666

Daredevil666

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 27.03.2018
Eu am citit 7 pagini și mi-am dat seama de un lucru.
Mina de aur este în fața oamenilor și aceștia nu văd.
Vorbesc de sfaturile lui Tsunnnami, bineînțeles.

A-denisa-86, eu personal nu vă cunosc pe niciunul dintre voi.
Sunt imparțială în totalitate, singurul motiv pentru care am venit pe acest thread este că mi-a atras atenția subiectul.
Să știi că am un prieten foarte bun care este doctor, dar a fost mereu un idealist.
Din acest motiv a pierdut multe în viață, multe oportunități și nu vorbesc doar de bani, ci și de propulsarea carierei, timp liber și viață personală.
Mereu m-am întrebat cum se poate ca un om atât de inteligent să facă atâtea greșeli.
Dar a fost un idealist și un încăpățânat incurabil.
Și am ajuns la concluzia că încăpățânarea se plătește scump și ar trebui să fie adăugată la cele șapte păcate cardinale (și nici nu sunt religioasă).

Știi ce se întâmplă ?
Atunci când ești inteligent, ești inteligent.
Atunci când REFUZI să iei în considerare sfatul unui alt om deștept și experimentat, nu mai ești atât de inteligent pe cât crezi.

Un alt lucru pe care l-am observat este că exact această realizare este imposibilă de acceptat pentru persoanele încăpățânate.
Cu cât le zici mai mult că greșesc, cu atât opun rezistență mai mare.
Așa că nu îmi fac iluzii prea mari cu privire la o schimbare din partea ta.
Totuși am scris că poate îți vei aminti mai încolo de aceste lucruri, după ce vei da mult și bine cu capul de pereți pe care nu îi vei sparge tu, ci te vor sparge ei pe tine.

Edited by Daredevil666, 18 April 2018 - 06:41.


#123
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,084
  • Înscris: 04.03.2014
@Denisa

Sper ca ai ales chifle bune, dar gandeste si detaliul asta bine pana in capat. Daca nu esti 100% multumita zic sa cauti tu retete interesante pentru chifle de burgeri si ti le faci la comanda, gasesti tu o brutarie care sa-ti accepte reteta.

#124
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017
Daresevil cred ca daca citeai bine toate paginile ai fi inteles ca domnul tsunnamy ai fi inteles ca dansul Nu dadea nici o sansa ca Eu sa pot inscrie masina la RAR lucru pe care l-am obtinut deja fara nici o problema+DSV -ul pe care tot dansul zicea ca Nu il voi obtine si care a fost o chestiune simpla.Despre bussines in sine ,Nu a comentat a spus doar ca El Nu mananca fast food ci doar vata pe bat ,context in care s-a contrazis pt ca atunci cand mananci vata pe bat in targuri iti garantez ca ingeri cateva milioane de microbi.Despre business Eu Nu m-am pronuntat,am specificat ca vreau sa fac ceea ce imi place satula fiind de Italia nimic mai mult ,pt mine asta a fost biletul meu de intoarcere acasa si Daca ar fi sa Nu mearga ,o sa imi para rau,Dar cel putin am incercat ceva ce ador

#125
A-denisa-86

A-denisa-86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 22.05.2017
Ionutz ,tu ai dreptate in ceea ce priveste painea insa asta pe care am ales-o in prezent este fff buna ,Daca pe parcurs voi gasi ceva care sa imi placa mai mult cu siguranta o voi schimba,momentan este cea mai buna reteta pe care am incercat-o Dar le iau pe rand pt ca sunt convinsa ca voi face multe schimbari in timp ,Eu sunt super deschisa la sfaturile tuturor si voi avea grija sa studiez reactiile clientilor in ceea ce priveste sandwich-urile.Incerc sa fiu optimista pt ca Nu are nici un rost sa imi fac ganduri negre ,sunt deja stresata maxim(mi-au amortit 2 degete de la mana stanga😰 asta mi se intampla cand sunt f stresata ,iau un complex de vitamine pt functionarea normala a sistemului nervos,mai ales ca am nevoie de ambele maini) 😂

#126
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Mult succes in continuare! Sunt mare fan truck food, mai ales la concerte, festivaluri etc. Cred ca o sa iti mearga de minune, nici nu trebuie sa ai cine stie ce retete, e suficient sa fii prezenta la evenimente. Sunt cozi ca pe timpuri.

Vii la vreunul din street food festivals din Bucuresti?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate