Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

D'ale forumului

* * * - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
100 replies to this topic

#55
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Sincer, nu vreau să trăiesc prea mult. Adică în cel mai rău caz până la 60 de ani.

Edited by djl, 20 April 2018 - 11:56.


#56
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011

View Postdjl, on 20 aprilie 2018 - 11:56, said:

Sincer, nu vreau să trăiesc prea mult. Adică ĂŽn cel mai rău caz până la 60 de ani.

Da da, asa ziceam si eu, pina sa ating o anumita virsta :lol:
Gindirea de tip viata/moarte, este ca o balanta, ca un balansoar, nu stiu daca explic bine.

Pina la o virsta, zici ca ti se rupe, poti sa crapi oricind, după o virsta, mai lucid si mai intelept, vrei sa ,,moștenești pămîntul ", (este o vorba), nu ai mai murii :lol:

#57
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,534
  • Înscris: 30.10.2003
Poveste cu final previzibil

Avem ca si subiect un user oarecare, asa ca multi altii. Cu ce se deosebeste el fata de ceilalti? Se implica. Se implica in a anima acest forum si o face cu constiinciozitate.
Scrie depsre orice, oricand, oriunde. Zici ca acum a descoperit lumea. Windows, stiinta, politica, economie, dar mai ales scrie si intreaba despre lucrurile astea marunte din viata pe care le inveti de acasa: "E bine daca ma imbrac maro la nunta?", "Cum devin popular intre prieteni?", "E bine daca scrii pe Softpeia?", "Ce muzica sa ascult cand merg la frizer?", "Scobitul in nas afecteaza auzul?", "Daca mi-e frica de inaltime, pot sa stau langa bordura?". Are un interes aparte spre "stiinta". Ii place sa cocheteze cu stiinta si sa para preocupat ca vrea sa invete.

Apare de nicaieri, dar de obicei e clona unuia de care moderatorii s-au saturat sa-l mai suporte. Asa ca pentru inceput il vedem cum il preocupa un anumit domeniu. Il apreciem pentru dorinta lui de a invata ceva nou.Dar nu invata mult, nu aprofundeaza, pentru ca brusc apare pe alta arie si il preocupa un alt domeniu. Si apoi altul si altul: cum se face un site, cum castigi pe bursa, cum recunosti teroristii de la metroul din Unirii. In principal colegii de forum il suporta. Scrie nevinovat, nu jigneste (mai sunt si exceptii), pare interesat de subiect. Cand clona e descoperita, se simte un val de usurare dinspre useri: Aaaaah...

Insa acum tocmai a deschis un topic. Nu vrea raspunsuri cu adevarat la problema pe care o aduce in discutie, vrea intelegere.
Vrea ca cineva sa-i scrie raspunsul pe care si-l doreste la dilema lui, sa rezoneze cu el, sa fie inteles. Asa ca topicul are un subiect general: fericirea lumii.
Dupa ce a aruncat nada, asteapta sa se prinda "pestele" in carlig. Prima data apar trolii. Glume, bancuri despre subiect, despre el. Apoi apar userii care vor sa discute subiectul, dar nimeni nu intelege unde vrea sa bata initiatorul. Pentru ca prietenul nostru trateaza superficial
subiectul, fiecare intelege ce vrea, iar subiectul o ia razna. Un pic dezamagit prietenul nostru incearca sa dreaga busuiocul, dar ti-ai gasit. Trolii sunt la post si iar se umple subiectul de offtopic.

Cei care doresc sa discute subiectul o iau si ei pe aratura, fiecare prezentand-si propria parere ... dar numai raspunsul dorit nu-l primeste. Intr-un final mai face o incercare in a clarifica problema, dar nu-l mai baga nimeni in seama.

Cei 2-3 useri care discuta serios si-au facut bisericuta si discute despre altceva, nebagand initiatorul in seama. Dezamagit prietenul nostru lasa discutia balta. Trolii dispar si ei satisfacuti, unii chiar au primit like-uri. Discutia in bisericuta incepe sa se incinga. Se adug argumente grele, se scrie mult, se da copy-paste la articole intregi.
Sunt acei useri care au ceva de impartit ceva tot timpul si isi duc razboiul de 100 de ani acolo unde se intalnesc.

Intre timp prietenul nostru a mai deschis inca 2 subiecte: unul despre negii din talpa pe Dezbateri medicale si altul despre licuricii fluorescenti pe aria Stiinta.

View PostBursul, on 03 mai 2017 - 09:30, said:

Va fi greu, pentru ca discutiile despre noi, se termina brusc si violent....


#58
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,534
  • Înscris: 30.10.2003
Cand se taie macaroana!

... si avea un viitor stralucit. Scoasa cu grija din punga cu paste, macaroana era pusa la gatit. Iar ceilalti se bucurau de ea. Nu erau certuri pentru ea, nimeni nu jignea, fiecare isi aducea contributia la prepararea macaroanei civilizat si era pusa in oala care trebuie, toti erau fericiti. Insa a venit taietorul de macaroane si a taiat-o. Ca asa a vrut. Si am ramas cu totii cu gurile cascate in forma gaurii de la macaroana.
Taietorul de macaroane nu a vazut potentialul macaroanei. Adevarat ca nu era 100% fiarta, dar urma sa fiarba bine, apoi venea sosul peste ea, parmezanul, busuiocul si iesea o macaroana excelenta. Insa a ajuns la gunoi taiata in bucati fara nici o speranta. Macar sa fi intrebat:
" Ce e cu macaroana asta aici? Ce cauta, care e scopul ei, cum va fi servita, cine o mananca?" Dar nimic! Tzac! Tzac! Tzac! Cu foarfeca.
Si am ramas flamanzi in gandurile noastre, deznadajduiti in suflet, ca nu vom mai avea o macaroana ca aceea. Macaroane ar mai fi, ca punga e mare, dar gustul taietorului de macaroane nu se discuta si el are foarfeca. Daca ne taie punga si ramanem de tot fara macaroane?
Asta este, ramanem la fasole! Aia poate fi batuta Posted Image

Edited by Bursul, 26 April 2019 - 07:25.


#59
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View PostBursul, on 03 mai 2017 - 09:30, said:

Capitolul I

Aveam o introducere misto la acest editorial, dar dupa ce am recitit acele randuri mi-am dat vreo doua "facepalm-uri" si am renuntat la ea. Doresc sa discut despre acest forum si sa-l inteleg mai profund. Va fi greu, pentru ca discutiile despre noi, se termina brusc si violent.

Si voi ca si mine stam pe forum pentru ca, vorba unui clasic in viata "Scriu pentru ca imi place sa scriu.". Unii ar zice ca forumul hraneste nevoia de socializare, insa in principal forumul indeplineste functia de comunicare, de exemplu userul Orange_helper in principiu nu socializeaza.
Totusi majoritatea dintre noi scriem aici ca sa socializam. SOCIALIZÁRE, socializări, s. f. 1. Faptul de a (se) socializa. 2. Proces de integrare socială a unui individ într-o colectivitate, activitatea de baza fiind dezvoltarea userului propriu si crearea unei identitati specifice, care poate sa fie diferit de cel real.

Insa eu cred nevoia de a fi apreciat primeaza. De exemplu: te trezesti dimineata, bei cafeluta, pornesti telefonul si primul lucru pe care-l faci cand deschizi forumul e sa te uiti la clopotel. Oare ce numar va fi? 2, 3? 9? Cu cat mai mare numarul cu atat stii ca vei avea activitate pe forum. Beton, nu-i asa? Sa luam de exemplu cifra 8 care poate sa reprezinte raspunsurile celorlalti useri la posturile tale. Te pui frumusel si le citesti in functie de topicul preferat: cele in care ai avut discutii aprinse primeaza, celelalte poate sa mai astepte.
Daca cifra reprezinta like-uri, e si mai bine. Te binedispune faptul ca gasesti alti oameni care au aceleasi idei si valori ca tine sau gandesc ca si tine. Incepi sa-i ii intelegi mai bine pe acestia, sa fii mai dispus sa le citesti parerile, necazurile, plangerile, prostiile scrise de ei, pentru ca si ei la randul lor te-au inteles pe tine.Ai primit 9 like-uri pentru un post?!?!? Deja ziua incepe promitator, parca te-ai mai inaltat cu un centimetru. Daca numarul like-urilor are 2 cifre deja o sa ai probleme cu mersul, pentru ca va sta batz cel putin 2-3 ore. Stiti voi despre ce vorbesc Posted Image

Un fenomen interesant e atunci cand doi useri cu pareri contradictorii incep sa isi dea like-uri. E uimitor cum un like poate sa uneasca atata lume. Cateodata un like primit parca te obliga sa dai si tu la randul tau un like si sa fii mai intelegator la ideile celorlalti, nu-i asa? Un like primit parca iti opreste acel avant de a te arunca pana in panzele albe in ati apara ideile. "Da, si el are un pic dreptate, dar mai multa dreptate am eu". Un like poate sa estompeze flame-ul. Interesant, nu? Cum sa te mai certi cu celalalt user cand tocmai incepe sa te inteleaga?

Iti multumesc draga Bursule cu lacrimi in ochi. Nici nu stiu de unde sa incep si sper sa acopar toate ideile subliniate Posted Image  
Nu ca ziua incepe promitator, ci de fapt se apropie de un sfirsit promitator. Cind am deschis, din intimplare evident, acest subiect, am ramas cu gura cascata...Haleluia zic! In gind bineinteles. Dintr-o analiza rapida a rezultat ca nimeni nu poate avea atita noroc cu patru iepuri la o singura tragere. Un subiect pe gustul meu si in acelasi timp o lada de bere proaspat organizata. Parca ar fi un cistig dublu la loto. E clar, in seara asta devin si poet si filosof si istoric si om de stiinta.... Ba nu Bursule, vom deveni impreuna, deoarece ma gindesc sa te implic total in activitatea mea forumistica din seara asta.
Totusi, sincer sa zic, sint putin cam dezamagit. Nici nu citisem bine "introducere misto" si deja aveam un caiet plin de comentarii dulci. Asta e, m-ai privat de dreptul constitutional la bascalie. In schimb sper sa apara userii aia cu pareri contradictorii, ca sa dam impreuna culoare acestui topic minunat, sa-l facem sa respire, ca sa zic asa.

Si da Bursule, imi plac like-urile, le savurez prin toti porii, mai ales ca, la momentele cind mi le dai, nici prin cap nu-ti trece, cit de temeinic urmeaza sa te ard, in caz ca vei formula vreo prostie. Dar sa nu-ti fie teama Bursule, deoarece vei confunda caldura rezultata din frecare cu caldura cuibului, in care te simti in siguranta Posted Image
Bine, cu like-urile de la gagici stau treburile altfel. Io tot sper sa ma insor cu vreo admiratoare, bineinteles dupa ce ma cere ea cu insistenta.



PS. Topicul asta are si o alta tenta. Postarea 48 mi-a pus un nod in gît. Mai sint si alti oameni pe aici, care au reusit treaba asta. Probabil ca multi nici nu banuiesc, cita durere exista in spatele unor useri. Cu, sau fara bascalie, constat ca nu sint nici io din piatra  Posted Image

#60
enough1453

enough1453

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,109
  • Înscris: 29.07.2017

View Postdjl, on 20 aprilie 2018 - 11:56, said:

Sincer, nu vreau să trăiesc prea mult. Adică în cel mai rău caz până la 60 de ani.
de ce?
am trecut de 60 si parca nimic nu s-a schimbat
de sculat ca intotdeauna
asa ca totul e normal.

View PostBursul, on 03 mai 2017 - 09:30, said:


Totusi majoritatea dintre noi scriem aici ca sa socializam.  
unii
altora le place anumite subiecte, vor sa schimbe idei,
eventual sa invete,
eventual sa se clarifice
eventual sa inteleaga ca sunt confuzi
ca au invatat gresit
ca exista si alte modalitati de abordare a unui subiect

Astia suntem cativa

Majoritatea sunt de alt calibru
Sunt fraierii
Sunt chibitii
Carora le place sa se bage in vorba,
de multe ori fara noima.

si sa nu uit, unii sunt angajati ai statului, ai unor agentii, ai  unor partide politice, ai unor ong-uri
si vin aici  sa trolleze, sa faca propaganda, sa induca in eroare.

#61
enough1453

enough1453

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,109
  • Înscris: 29.07.2017

View Postvata_pa_batz, on 26 aprilie 2019 - 17:48, said:

Bine, cu like-urile de la gagici stau treburile altfel. Io tot sper sa ma insor cu vreo admiratoare, bineinteles dupa ce ma cere ea cu insistenta.

cred c-o freci degeaba pe aici in cazul asta
tocmai m-am uitat la poll-ul despre avorturi
majoritatea sunt barbati.
noroc la barbati, poate ai noroc.

#62
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View PostBursul, on 03 mai 2017 - 09:30, said:

Altfel pentru ce deschizi un jurnal de bord? Nu sa te falesti cu masina proaspat achizitionata? "Sa o stapanesti sanatos!" "Sa ai noroc de ea !" Esti in centrul atentiei, lumea te felicita, ziua este mai frumoasa. (...) sau postezi fotografii a locurilor exotice din vacanta tocmai incheiata? (...)
Dar sa fim seriosi, cui nu-i place sa primeasca un like? Posted Image

În principiu,  tuturor ne place să primim like.  
Cu datul este mai greu pentru că a da like poate fi al dracul de greu.  Uneori.   Nu implică doar să faci click pe un buton.  Te gândești la șiragul de înțelesuri pe care acel like amărât îl poate declanșa ulterior.   Poți să îți pierzi prietenii sau să-ți faci dușmani.   Poți să rănești fără să știi că o faci.   A da like poate fi la fel de greu ca și când ar trebui să votezi.
Cum să dai like unui post care îți place dar scris de către un om pe care îl detești?
Și viceversa.

Like-ul unde se duce, de fapt?
Dai like ideii exprimate în post?   Dai like felului cum a fost scris?   Sau dai like celui care l-a scris?

Îți place cum scrie cineva.  Și cum formulează și ideile.  
Dar ai o reținere să-i dai like pentru că persoana este prietenă cu unul pe care-l detești,  sau scrie niște chestii pe care alții le detestă.
Te gândești că like-ul va fi interpretat și că-ți pierzi ”prietenii”.

Grea alegere!


Postezi imagini din vacanță.  Nu musai pentru a fi apreciat,  pentru a te da mare,  a te lăuda,  a-ți hrăni vanitățile.   Pentru asemenea prostii există rețelele de socializare gen facebook & shit.

Dar în tot acest timp stai cu inima îndoită la gândul că pozele acelea vor întrista colegi/colege la care ții.  
Vor fi triști pentru că le deschizi o fereastră către o realitate virtuală.  
Îți vor da like,  se vor bucura de bucuria ta,  dar ...  

Am dat un like din eroare.   De fapt,  dau like-uri din eroare destul de frecvent.   Când forumesc pe tabletă,  fac scrool pe ecran.  Uneori,  atunci când dau cu degetul pentru a da pagina mai jos,  pun degetul pe like, sau pe quote, ori multi quote.   Dar likeul de care spuneam că l-am dat eronat a fost unul rău.   Unul care mi-a rănit un prieten. Era o discuție tâmpită, iar degetul meu netrebnic a apăsat like din eroare chiar pe postul în care autorul postului făcea niște afirmații cretine. Atât de cretine încât prietenul meu s-a șocat.   A înțepenit și cu greu, după două zile de chin, în care și-a pus întrebări existențiale,  mi-a scris și m-a întrebat dacă chiar aprob afirmațiile din acel post.   Unul urât,  hidos,  nedrept.   Un post căruia nu i-aș fi dat like niciodată,  nu pentru a-l menaja pe prietenul meu,  de dragul lui, ci pentru că venea în contradicție cu toate valorile mele despre lume și viață.   Prima reacție a fost să spun ”wtf!!!!,  cum să dau like unei astfel de prostii?  Ești cu capul?”  Dar mi-am spus că omul nu avea cum se prosti subit.  Mi-am vizualizat likeurile date și am descoperit cu oroare că așa era.  Dădusem like unei idioțenii.   L-am luat eu înapoi,  dar gustul amar mi-a rămas.  Gândul că am rănit un prieten,  chiar și fără de voie,  m-a îndurerat.   Evident că i-am explicat și poate că m-a crezut,  dar gustul amar îl am și acum,  chiar dacă a trecut timp.

Pe vremuri s-a pus problema existenței dislikeului. Lângă like să fie și opusul.
Dar administrația forumului a spus niet și așa a rămas.   Poate că ar fi fost mai bine ca totuși să existe dislike.  

Tot politică.
Te uiți cine dă like și cine dă dislike.  
Apoi ALEGI ce faci.  
Sau nu te exprimi nici pentru nici contra.
Spoiler

Edited by tomaso, 27 April 2019 - 10:42.


#63
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
A fost o vreme când mi se spunea că-mi stric imaginea.   Cei care îmi dădeau like au amuțit.
Nu le plăcea ce scriu și,  în mod firesc,  își păstrau o rezervă. Încercau să-mi spună prin limbaj non verbal ce cred ei despre ideile exprimate în post.

Când ai o asemenea punte de trecut,  vezi care-i adevărata valoare a prieteniilor de pe net.    Partea amuzantă este că poți să devii neplăcut și dacă nu-ți urmezi prietenii.  
Rar sunt cei care te acceptă la pachet cu ideile din dotare.   Foarte rari.  

Oau, mă înfior realizând abisul minții omenești!

Pot fi momente în care cu un singur like poți face un om fericit,  sau să-l arunci în cea mai neagră genune imaginabilă a nefericirii.
Likeul nu este ceva nevinovat,  așa cum ar părea la o judecată sumară.

#64
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011
Uite așa, citind pe aici, ,,vezi femeia din bărbat/bărbați ", și știința spune că există treaba asta :D
Mai întîi, mă întreb pe mine, dacă sînt moral.
Din momentul ăla nu mă mai interesează, ce crede oareșcine, dacă, evident, și sînt moral și onest.

Nu mă obosesc eu să descopăr alambicarea logicii altora, și vaaai Doamne, să nu ofuschez" pe cineva, mai ales că este de fapt o auto ofuscare", care, de obicei, apare din educația emoțională precară, ori deranjamente la mansardă.

Sînt insensibil ?!
Ete na, cine îmi înțelege bunele intenții, este el pentru el, echilibrat.
Cine găsește nod și în iarbă, nu doar în papură, nu o să fie mulțumit vreodată, dar nu este mulțumit  pentru că nu are echilibru interior, onestitate, înțelepciune, nu că îi fac eu ceva.

Auzi tu, să fiu interpelat, că am dat un like, ,, neplăcut".
Am mai dat și eu din greșeală, dacă am văzut la timp, am șters acel like.
Daca mai sînt like ,,neconforme ", ne observate la timp, vor murii astupate de noianul de discuții noi, care le acoperă, vor murii în uitarea acumulărilor gigantice de informații, care se stratifică, ca gunoiul, dintr-o groapă de gunoi imensă.

Un ,,prieten " de online, sau un prieten, în general, de oriunde, ar trebui să fie destul de doxat, să priceapă cînd este o eroare, să fie îngăduitor și blînd.
Abia ăla este un PRIETEN.

Edited by crisstonne, 06 May 2019 - 15:03.


#65
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,534
  • Înscris: 30.10.2003
Debate sau arta de a discuta.

Putini sunt cei care intra pe forum pentru a discuta in contradictoriu. Si nu pentru flame, ci pentru acumulare de cunostinte sau informatii.
Majoritatea intra in discutie sa castige. Aduc argumente, au dreptate si gata.
Insa o anume categorie de useri nu sunt multumiti doar cu atat. Vor sa stie si cum se vede de pe partea cealalta.
Cateodata trebuie jucat rolul de avocat al diavolului, provoci lumea la dialog, obtii informatii. Scopul nu e de a castiga, ci de a acumula. Nu de a avea dreptate, ci de a cunoaste.
Si ce satisfactie mai mare poti avea cand in urma unor discutii mai mult sau mai putin aprinse obtii ceea ce ti-ai dorit? Chiar daca in topic nu ai avut cei mai politicosi parteneri de discutie, iar ei sarbatoresc "victoria", tu te poti retrage linistit din discutii zicand in sinea ta: Today was a good day!

Well, today was a good day!

#66
gladioc

gladioc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 804
  • Înscris: 23.05.2019

View PostBursul, on 27 iunie 2019 - 23:03, said:

Debate sau arta de a discuta.

Putini sunt cei care intra pe forum pentru a discuta in contradictoriu. Si nu pentru flame, ci pentru acumulare de cunostinte sau informatii.
Majoritatea intra in discutie sa castige. Aduc argumente, au dreptate si gata.
Insa o anume categorie de useri nu sunt multumiti doar cu atat. Vor sa stie si cum se vede de pe partea cealalta.
Cateodata trebuie jucat rolul de avocat al diavolului, provoci lumea la dialog, obtii informatii. Scopul nu e de a castiga, ci de a acumula. Nu de a avea dreptate, ci de a cunoaste.
Si ce satisfactie mai mare poti avea cand in urma unor discutii mai mult sau mai putin aprinse obtii ceea ce ti-ai dorit? Chiar daca in topic nu ai avut cei mai politicosi parteneri de discutie, iar ei sarbatoresc "victoria", tu te poti retrage linistit din discutii zicand in sinea ta: Today was a good day!

Well, today was a good day!
ce să provoci lumea pe sp când se şterg topice incomode în draci...? s-a dus vremea când făceam trafic în 2 zile pe sp cât fac alţii acu într-o lună... sp e controlată de muricani... orice e incomod trebuie suprimat...

Edited by gladioc, 27 June 2019 - 23:47.


#67
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011

View PostBursul, on 27 iunie 2019 - 23:03, said:


Well, today was a good day!

Always.

#68
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,534
  • Înscris: 30.10.2003
Tragedia forumistului: sa primeasca mai multe like-uri postul care a fost copiat de altcineva pe topicul "Posturi amuzante de pe forum" decat cel original.

#69
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,534
  • Înscris: 30.10.2003
De ce nici măcar nu ne punem problema de a ne abține de la comentarii defăimătoare la vederea unei postări cu care nu suntem de acord? De unde scoatem cele mai ofensatoare cuvinte din repertoriu pentru oameni care nu ne-au greșit cu nimic în viața reală sau de ce aruncăm cu atâta ură în minorități etnice, sexuale sau (ne)religioase?

Sociologul american Elizabeth Bernstein susține într-un articol publicat pe Wall Street Journal că (așa cum ne stă în firea de oameni) nu ne dăm înapoi de a prezenta online cea mai bună versiune a noastră.

Ce facem după publicarea unui comentariu defăimător? Ne lăsăm frumușel pe spate în așteptarea feedback-ul instantaneu sub formă de like-uri sau comentarii favorabile, convinși fiind că am făcut ce se cerea făcut: dreptate. (Și iată cum stima de sine personală atinge altitudini halucinante, în vreme ce stima de sine a celuilalt își vede încă un cui bătut între ochi.)

Cu alte cuvinte, suntem convinși că facem un lucru bun atunci când publicăm comentarii ofensatoare, fără să ne dăm seama, însă, că nu facem decât să perpetuăm un șir nesfârșit de umiliri care nu lasă loc unei căi de mijloc și nici unui spațiu pentru discuții.

Așa cum scrie jurnalistul Jon Ronson în cartea sa, "Umilirea publică în epoca internetului", "[…] ideologii sunt cei care câștigă și creează o scenă constantă pentru drame artificiale și stridente, în care toți sunt, fie eroi magnifici, fie răufăcători dezgustători".


Textul nu e al meu.

Edited by Bursul, 28 August 2020 - 13:44.


#70
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,245
  • Înscris: 29.12.2006

View PostBursul, on 28 august 2020 - 13:43, said:

De ce nici măcar nu ne punem problema de a ne abține de la comentarii defăimătoare la vederea unei postări cu care nu suntem de acord?

"Homo homini lupus est", sau pe româneşte: "Omul este lup pentru om".

În asta se concentrează natura comportamentului uman. Asta a făcut ca omul să fie inamic omului şi să facă mari orori. Cel care a analizat asta cel mai mult şi mai bine, a fost Thomas Hobbes. Am luat un text al acestuia, unde spune aşa: "Când doi sau mai mulţi oameni au acelaşi scop, aceştia devin duşmani, şi fiecare caută să-l distrugă pe celălalt. Ei nu găsesc o plăcere nici în a se întovărăşi, ci fiecare aşteaptă ca celălalt să-l preţuiască la fel de mult cum se preţuieşte el însuşi, iar dispreţul sau lipsa de apreciere apare drept motiv de conflict".

Prin urmare, omul în stare naturală se comportă ca un lup cu un alt om, mai ales aici în lumea virtuală unde responsabilitatea nu e apăsătoare precum în lumea reală. Deci, în virtual, starea naturală a omului se manifestă din plin. În lumea reală, "lupimea" din om, adică latura lui "lupească" e îngrădită de cutume, legi, reguli, vecinătăţile reale ale altor oameni...care ar atrage pedepse sau dojeni reale.

La urma urmei, poate are de-a face şi cu ceva ce se cheamă empatie. Apropos, cine vorbeşte de lup...eu, lupini ! Posted Image

Edited by lupini, 30 August 2020 - 16:43.


#71
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,534
  • Înscris: 30.10.2003
Attached File  meme.jpg   224.57K   37 downloads

Va stiti care sunteti! Respect! Posted Image

#72
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,534
  • Înscris: 30.10.2003
De azi m-am hotarat sa ma fac de ras mai tare!

Attached File  Intrebare.jpg   109.02K   33 downloads

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate