Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai

Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...
 Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice

Amintiri despre satelit si retran...
 Care este cel mai bun mod de a pr...

Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea

Telefon de budget pentru filme 10...
 Recomandare serviciu / firma recu...

La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...
 

Taxa auto in orase, in locul timbrului de mediu

- - - - -
  • Please log in to reply
376 replies to this topic

#91
mannes

mannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,721
  • Înscris: 30.04.2006
în aceeași ordine de idei, de ce se face foc cu lemne sau gaze, dar nu se face folosind cauciucuri sau plastic? PENTRU CA POLUEAZA!!! (degajă mult fum înnecăcios, pentru cei care nu au habar de poluare)

View Postpolizei, on 25 februarie 2017 - 00:57, said:

Spre care autobuze ? Spre cele din Berlin , cele din Bruxelles sau cele din Belfast ? Nu de alta dar cele din Bucuresti  functioneaza pe modul de `avarie`.(probleme tehnice , parc auto subdimensionat & invechit,  lipsa aer conditionat la multe  autobuze , intarzieri mari , lipsa afisaj electronic ,lipsa benzi speciale, etc )

Singurul mijloc de transport in comun care functioneaza cat de cat ok este metroul....dar in ultima perioada a inceput sa fie supraglomerat (mai ales la orele de varf). Aici s-au intarziat lucrarile la magistrale  si nu s-au pun in miscare noi proiecte.


din păcate așa este (momentan). la conducerea regiilor de transport sunt doar oameni incompetenti care nu stiu sa faca treaba. este un cerc vicios. nu merg cu transportul in comun pt. ca este in stare deplorabila, nu se foloseste transportul în comun deci nu sunt încasări, adică bani pt. investiții. Momentan, adica sper si eu la vremuri mai bune...

acest cerc ar trebui sa functioneze de fapt în cealaltă directie. investit in autobuze noi, mai multă lume le va folosi, mai multe incasari.
mai exista o problema: mult prea multi nu stiu sa pastreze ceva in stare buna si distrug.

View Postpolizei, on 25 februarie 2017 - 00:57, said:

Sa mai zic si de pistele de biciclete ?

în RO bicicleta este încă privită ca un instrument de distracție, folosit în parcuri si pe aleile dintre blocuri, asociat poate cu copilăria. bicicleta nu este încă văzută ca o modalitate reală de transport.

în NL, DK și DE bicicliștii și-au asigurat cale liberă pe pistele astea prin fortă și nesimțire, beneficiind și de asistența autorităților. ferească sfântu' să pui un pas doar pe pista de bicle, că vei fi lovit fără menajamente și mai ești și dat în judecată pt. pagubele aduse biclei sau pt. rănile cauzate de căzătură. de obicei bicicliștii au drept de cauză în astfel de situații. de aceea nimeni nu are curaj să meargă pe pista de bicle de pe trotuar.

in cazul pistelor de pe stradă, dacă ai parcat acolo te alegi garantat și rapid cu o amenda.
educație prin forță...

Edited by mannes, 25 February 2017 - 01:19.


#92
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,883
  • Înscris: 26.02.2010

View Postluci_flash, on 24 februarie 2017 - 22:36, said:


Eu n-am vauzt tiruri in centrul Bucurestului, si nici a Brasovului. Presupun ca se duc pe un fel de centura. Poate nu mai uit eu unde trebuie.
Excelent ar fi ca autobuzele sa fie electrice.

Ratb a avut în teste autobuze electrice, dar au renunțat la ele ca parcurgeau puțini km și trebuia sa se întoarcă la autobaza pentru încărcare.

Edited by aris86, 25 February 2017 - 08:48.


#93
fortzoso

fortzoso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,422
  • Înscris: 29.01.2017

View Postpolizei, on 25 februarie 2017 - 00:57, said:



Spre care autobuze ? Spre cele din Berlin , cele din Bruxelles sau cele din Belfast ? Nu de alta dar cele din Bucuresti  functioneaza pe modul de `avarie`.(probleme tehnice , parc auto subdimensionat & invechit,  lipsa aer conditionat la multe  autobuze , intarzieri mari , lipsa afisaj electronic ,lipsa benzi speciale pe multe strazi, etc )

Singurul mijloc de transport in comun care functioneaza cat de cat ok este metroul....dar in ultima perioada a inceput sa fie supraglomerat (mai ales la orele de varf). Aici s-au intarziat lucrarile la magistrale  si nu s-au pun in miscare noi proiecte.

Sa mai zic si de pistele de biciclete ?

Și atunci soluția ta este sa avem fiecare mașină că să poluam și mai mult ?

#94
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,912
  • Înscris: 25.01.2007
nu inteleg cu ce spagat logic ai ajuns la concluzia aia. concluzia era ca trebuie si o infrastructura de transport in comun.
si lumea nu se termina la bucuresti. mai sunt mii de localitati in care transportul local e submediocru sau lipseste cu desavarsire.
pe aici sunt doua linii de tramvai, sine terminate de zile, ca sunt din 1980, tramvaie terminate, sh din drzda, fabricate in anii 1970.
si 4 de microbuz, dar saracele microbuze sunt terminate de zile. unul din ala scoate fum cat un furnal mai mic. circula fara rca si itp, toata lumea stie, dar se inchid ochii. ca altfel ar trebui sa le care direct la remat.
pe partea cealalta, poate vrem sa plecam din oras, nu?
sa ma duc la iasi la facultate? 125 km, o bagatela... ba nu. ca faci 5 ore cu trenul, legaturi directe nu sunt. o ora botosani veresti, linie neelectrificata, din motive de economie trenul ala nu e incalzit. apoi bagi 2 ore de peron veresti... sau sa ma duc la timisoara? asta deja e cosmar, daca altcineva pleaca spre australia cu avionul, probabil ajunge mai repede decat eu la timisoara.
sau poate vrei sa transporti marfa cu trenul? container cu mobila plecat de aici la timisoara, a ajuns in 15 zile, desi aia de la cfr initial au aproximat maxim 5 zile daca nu este trafic.

deci intai creezi o cvarianta, apoi ceri.

Edited by slai, 25 February 2017 - 09:29.


#95
kodiak

kodiak

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 15.01.2007
Concluzia e ca guvernanții vor pune taxe și românii se vor descurca fiecare cum îl taie capul!

#96
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,688
  • Înscris: 05.02.2012
Am vazut ca cineva mai sus a spus ca taxele sunt facute ca sa aduca bani la buget ... total de acord... cei care sunteti pe categoria "tree huggers" ganditi-va asa ... daca peste noapte s-ar reinnoi tot parcu auto din Romania, toti sa avem masini euro 6 :) credeti ca nu ar baga alte taxe ? Practic nu ar mai plati nimeni timbrul de mediu sau nu stiu ce alte taxe de poluare

#97
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007

View Postmannes, on 25 februarie 2017 - 00:26, said:

corect!



simplu. ii directionam spre autobuze. cine spune ca oricine TREBUIE sa aiba o masina?? pe aici prin vest sunt disperati dealerii ca tinerii nu isi cumpara masini si prefera varianta car sharing ori transportul in comun.

ioi...ce misto. Pe vremea comunistilor nu puteai sa cumperi o masina (ca nu aveai de unde si cum), acum nu mai vrei desi poti. Subtila si parsiva miscare. Felicitari celor care conduc aceasta planeta, scalvii tot sclavi. Auzi, cica bunastarea este pentru toata lumea. Bai nu, nu este! si cam aici se incheie discutia despre politica, poluare si taxe.
Faza 2. Aragazul polueaza? (chit ca-i electric) daaaa! Deci o taxa pe gatit rezolva treaba, cine nu are de unde sa manace la cantina! Simplu. Se gasesc la orice ora unii care sa demonstreze stiintific ca gatitul individual este mai poluant decat cel la cazan. Acum m-am prins (vorba vine) de ce capitalism si comunism incep cu litera c, acelasi cacat. In primul caz infulecat cu pofta, servetel la gat si furculita, fredonand ecologic si al doilea caz indesat cu genunchiul printre lacrimi.

Edited by alexpet, 25 February 2017 - 11:28.


#98
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,688
  • Înscris: 05.02.2012

Quote

simplu. ii directionam spre autobuze. cine spune ca oricine TREBUIE sa aiba o masina?? pe aici prin vest sunt disperati dealerii ca tinerii nu isi cumpara masini si prefera varianta car sharing ori transportul in comun.

Acuma am vazut comentariul Posted Image  EPIC Posted Image



Asa greu e sa gandesti ?

1. "dincolo" tramsportul in comun e bine pus la punct, si ai conditii. Am lucrat pe transportul public in comun in Franta, 2 ani de zile... deci e foarte ok. Dar si acolo ai nevoie de masina cand mergi la cumparaturi si sa nu indraznesti sa zici ca nu. Ma rog, asta daca vrei sa nu te chinui ca prostu' si sa fugi cu plasele dupa autobuze
2. Sa zicem ca nu imi permit sa imi iau masina euro 6 ... bun, nu imi iau masina, dar atunci cum drac imi fac cumparaturile ? Vin cu plasele pline pe autobuz ? Gen, scap de la lucru la ora 5, astept autobuzul (care in Romania nu stiu cand sau daca mai ajunge) si ma duc in celalalt capat al orasului la supermarket. E deja 6 jumate. Pana fac cumapraturile si plec de acolo , se face ora 19:30 - 20:00 ... ajung acasa e ora 21:00 ca na, fiind seara frecventa autobuzelor scade . La ora 9 sa ma pun sa imi fac de mancare , mananc si dupaia ma bag la somn ? Bine ba, bravo , viata de sclav.... hai macar in weekend sa merg undeva. Cu ce drac sa merg ? cu trenurile alea infecte si sa pierd jumatate de weekend pe drum ? Really ?????

3. Sa zicem, ca nu folosesc masina in timpul saptamanii. Suntem cetateni model si mergem la lucru cu autobuzul sau alt transport in comun. Ok, Atunci, macar in weekend sa imi fac damblaua si sa ma bucur de o masina cu motor mare, ca fiind stresat in timpul saptamanii, hai sa ies putin sa ma distrez. Nu am voie, defapt am , dar pentru un motor de 3.0-4.0 ma arde la impozit. Deci, nici asa nu mi-ar conveni pentru ca platesc enorm chiar daca nu poluez in timpul saptamanii dar vreau sa am si eu momentele mele in weekend. Si in plus,pe la langa asta, nici nu am unde sa merg cu masina ca dau cu ea doar in gropi, si pe langa asta, mai trebuie sa platesc si rovinieta, ca deh, circuli pe drumuri publice (dar de cacat).

De ce drac nu va treziti la realitate ? Pentru 85% dintre romani, viata inseamna Mancare > Munca > Somn ... multi nici macar nu viseaza sa se distreze sau sa faca ceva ce le place. Si ca sa faci ceea ce iti place, in 90% din cazuri, ai nevoie de transport pe care statul ti-l ofera dar in conditii mizere. Dar ne luam dupa tine, si asta e, nu toti trebuie sa aiba masina, fraierii sa se descurce Posted Image . Noi suntem atenti sa nu poluam, sarim de cur in sus ca sunt noxe, dar de cacaturile care sunt bagate in mancare trecem cu vederea ca deh

Edited by Andreysc7, 25 February 2017 - 11:23.


#99
fortzoso

fortzoso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,422
  • Înscris: 29.01.2017
Si daca tot sunt bagate rahaturi in mancare, hai acum sa mai si poluam.
Si vad ca te tot plangi de transport si alte cele, parintii si bunicii tai o duceau mult mai greu in privinta asta si tot nu se plangeau. Tu vrei insa sa-ti misti fundul doar intre canapeau de la TV si scaunul masinii.
Si in plus cu ce vrei sa se modernizeze parcul auto pentru transportul in comun. Da nu, noi sa nu platim noi vrem sa mergem cu harburi si sa nu platim taxa pe ele ca suntem saraci, pentru modernizare sa ia bani de la altii care-s mai bogati.
Tare iti mai place sa vorbesti de rau comunismul, dar tot tare ti-ar place sa beneficiezi de avantajele lui.

View Postslai, on 25 februarie 2017 - 09:29, said:

nu inteleg cu ce spagat logic ai ajuns la concluzia aia. concluzia era ca trebuie si o infrastructura de transport in comun.
si lumea nu se termina la bucuresti. mai sunt mii de localitati in care transportul local e submediocru sau lipseste cu desavarsire.
pe aici sunt doua linii de tramvai, sine terminate de zile, ca sunt din 1980, tramvaie terminate, sh din drzda, fabricate in anii 1970.
si 4 de microbuz, dar saracele microbuze sunt terminate de zile. unul din ala scoate fum cat un furnal mai mic. circula fara rca si itp, toata lumea stie, dar se inchid ochii. ca altfel ar trebui sa le care direct la remat.
pe partea cealalta, poate vrem sa plecam din oras, nu?
sa ma duc la iasi la facultate? 125 km, o bagatela... ba nu. ca faci 5 ore cu trenul, legaturi directe nu sunt. o ora botosani veresti, linie neelectrificata, din motive de economie trenul ala nu e incalzit. apoi bagi 2 ore de peron veresti... sau sa ma duc la timisoara? asta deja e cosmar, daca altcineva pleaca spre australia cu avionul, probabil ajunge mai repede decat eu la timisoara.
sau poate vrei sa transporti marfa cu trenul? container cu mobila plecat de aici la timisoara, a ajuns in 15 zile, desi aia de la cfr initial au aproximat maxim 5 zile daca nu este trafic.

deci intai creezi o cvarianta, apoi ceri.

Stai cam prost cu logica baiete, infrastructura se face cu bani, deci intai pui taxe si apoi faci infrastructura, eventual dupa aia poti sa ceri sa fie pedepsiti cei care au irosit banul public si n-au facut ceea ce au promis.

#100
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007

View Postfortzoso, on 25 februarie 2017 - 11:32, said:

Si daca tot sunt bagate rahaturi in mancare, hai acum sa mai si poluam.
Si vad ca te tot plangi de transport si alte cele, parintii si bunicii tai o duceau mult mai greu in privinta asta si tot nu se plangeau. Tu vrei insa sa-ti misti fundul doar intre canapeau de la TV si scaunul masinii.
Si in plus cu ce vrei sa se modernizeze parcul auto pentru transportul in comun. Da nu, noi sa nu platim noi vrem sa mergem cu harburi si sa nu platim taxa pe ele ca suntem saraci, pentru modernizare sa ia bani de la altii care-s mai bogati.
Tare iti mai place sa vorbesti de rau comunismul, dar tot tare ti-ar place sa beneficiezi de avantajele lui.
eu vorbeam de un paradox, dar daca asta ai inteles tu, este OK!

#101
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,688
  • Înscris: 05.02.2012

View Postfortzoso, on 25 februarie 2017 - 11:35, said:

Si daca tot sunt bagate rahaturi in mancare, hai acum sa mai si poluam.

Ai inteles gresit Posted Image Cu ideea aia ne-am impacat si vorba aia, nu toti au maisni care sa polueze dar toti mananca

Quote

Si vad ca te tot plangi de transport si alte cele, parintii si bunicii tai o duceau mult mai greu in privinta asta si tot nu se plangeau.
Asta e treaba lor. Daca e sa o luam asa, si stramosii nostri traiau in pesteri dar asta nu inseamna ca ar trebui sa fac si eu aceleasi lucruri

Quote

Stai cam prost cu logica baiete, infrastructura se face cu bani, deci intai pui taxe si apoi faci infrastructura, eventual dupa aia poti sa ceri sa fie pedepsiti cei care au irosit banul public si n-au facut ceea ce au promis

1. Tu stai prost cu logica.. Sunt accize in combustibili , care uneori era mai scumpa decat in germania pe autostrada, deci bani sunt (anul trecut, am luat motorina din germania, de langa stuttgart, cu 92 de centi / litru ). Mai e si rovinieta, impozit pe masina, etc ... bani sunt
2. Cine dracu sa fie pedepsit pentru irosirea banului public Posted Image pe ce lume traiesti Posted Image cine drac a facut ceea ce a promis ? nimeni Posted Image

Nu plang comunismul, si incer o zic, fara sa fiu magar, o duc decent.. de restul putin imi pasa, dar e vorba de unde si cum se foloseste banul public Posted Image . E vorba aia, ca dai banii pentru ceva si in schimb primesti fix .... (sa nu zic ce). Ca practic, sa o luam drept... eu pentru un angajat, platesc inca 40% pe langa salar, dar ba, ii platesc la sanatate, dar el cand se duce la doctor, ii tratat in ultimul hal. El e dintr-un oras vecin, si un prieten de-al sau a avut odata o problema, i-a amortit toata partea dreapta. S-a dus cu el la urgente si i-a zis aia ca urgentele se fac doar dupa ora 16:00 ... ce puii mei ii asa greu de inteles ? Toti din Romania platim pentru sanatate , dar ai impresia ca sunt conditii ? Si s-a tot platit de aproape 30 de ani si tot degeaba .. la fel si cu drumurile ..

Edited by Andreysc7, 25 February 2017 - 11:44.


#102
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,912
  • Înscris: 25.01.2007
de 25 de ani tot platim taxe si nu se face nimic. dar io raman cu gura cascata ca mai sunt unii care inca pun botul la textele "platiti voi ca o sa facem....".
dar sa-i vezi ca fac ceva, si dupa aia sa ceara taxe, niciodata.

#103
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
eu sunt uimit cum au unii pe aici experiente atat de negative cu transpotrul in comun. eu il folosesc aproape zilnic si pot sa spun ca e foartea bine, cel putin in zona mea, in jurul pitestiului.
din contra, mi s-a intamplat in spania, la toledo, sa astept ca fraierul un autobuz care nu a mai venit si am fost nevoit sa iau un taxi.
sunt convins ca si in alte zone este transport ca pe aici, dar nu e folosit din fudulie.
mie mi se pare mai relaxant sa fac naveta cu trenul,  am laptopul la mine, mai citesc, lucrez, etc. pe cand in masina, e timp pierdut. cel mult pot asculta radio trinitas.

#104
fortzoso

fortzoso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,422
  • Înscris: 29.01.2017

View PostAndreysc7, on 25 februarie 2017 - 11:39, said:

Ai inteles gresit Posted Image Cu ideea aia ne-am impacat si vorba aia, nu toti au maisni care sa polueze dar toti mananca

Ca si la masini si la mancare conteaza calitatea. Daca 90% baga in burdihan orice, cantitatea conteaza si nici nu se uita pe eticheta, asta ti se aduce pe piata.
Daca ai da un ban in plus pentru produse bio mai scumpe si fara chimicale, s-ar reorienta si producatorii. La fel si la masini de ce sa dau un ban in plus pe o masina cu norma de poluare mai mica ? Mai bine sa am bani de bautura, tigari si manele.

Asta e treaba lor. Daca e sa o luam asa, si stramosii nostri traiau in pesteri dar asta nu inseamna ca ar trebui sa fac si eu aceleasi lucruri

Si unii dintre bunicii nostri aveau masina dar altii nu. Cei care n-aveau mergeau pe jos distante care astazi ni se par imposibile. De aia am si zis ca se vor beneficiile din comunism , dar in liberalism nu e obligatoriu sa aiba toti masina. Intai castigi suficient si apoi iti permiti bunurile pe care le doresti. Dar creditarea nemasurata se pare ca a creeat iluzii false

1. Tu stai prost cu logica.. Sunt accize in combustibili , care uneori era mai scumpa decat in germania pe autostrada, deci bani sunt (anul trecut, am luat motorina din germania, de langa stuttgart, cu 92 de centi / litru ). Mai e si rovinieta, impozit pe masina, etc ... bani sunt

Daca nu ai lucrat prin Germania atunci nu stii ce taxe au aia pe acolo. Daca ai prins tu odata motorina cu 98 centi pe litru (probabil pe vremea cand la noi era 80 centi pe litru) nu inseamna ca la ei e mai ieftin. Ia vezi acum cat e motorina la ei.

2. Cine dracu sa fie pedepsit pentru irosirea banului public Posted Image pe ce lume traiesti Posted Image cine drac a facut ceea ce a promis ? nimeni Posted Image

Nu plang comunismul, si incer o zic, fara sa fiu magar, o duc decent.. de restul putin imi pasa, dar e vorba de unde si cum se foloseste banul public Posted Image . E vorba aia, ca dai banii pentru ceva si in schimb primesti fix .... (sa nu zic ce). Ca practic, sa o luam drept... eu pentru un angajat, platesc inca 40% pe langa salar, dar ba, ii platesc la sanatate, dar el cand se duce la doctor, ii tratat in ultimul hal. El e dintr-un oras vecin, si un prieten de-al sau a avut odata o problema, i-a amortit toata partea dreapta. S-a dus cu el la urgente si i-a zis aia ca urgentele se fac doar dupa ora 16:00 ... ce puii mei ii asa greu de inteles ? Toti din Romania platim pentru sanatate , dar ai impresia ca sunt conditii ? Si s-a tot platit de aproape 30 de ani si tot degeaba .. la fel si cu drumurile ..

Asta cu cheltuirea banului public ai dreptate, dar parca ceva a mai inceput sa se schimbe de cand a intrat DNA-ul in ei. De asta si suspina ei dupa vremurile lui Nastase. Dar nu se poate schimba totul dintr-o data. Schimbarea de mentalitate e de durata, poate trebuie generatii, totul este sa nu facem pasi inapoi.


Edited by calinkgb, 25 February 2017 - 19:07.
Pe viitor evita sa folosesti culorile. Citeste Regulamentul!


#105
lulutza

lulutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 30.05.2008
Toti cei care zic de ratb si nu sunt din capitala sunt invitati pentru o zi sa incerce minunatul ratb. Poate cand o sa dea de autobuzele din zonele fara metrou, care vin la 40 de minute, deja pline ca nu mai ai loc sa te urci, o sa isi schimbe parerea. Mai zicea cineva ca nu sunt tiruri in centru si ca exista o centura...probabil ca nu au fost in situatia de a da in gropile de pe acea centura si nici nu stiu ce aglomeratie se creeaza la orele cand lumea iese de la munca si daca au DAT de aceste probleme si li se pare normal...nu mai e nimic de zis. A, da OK, aleg ratb-ul si centura ocolitoare cand vor fi: conditii umane de transport, soferi care sa nu doarma la volan atunci cand este liber (50 de minute giulesti-victoriei), soferi care nu pun frane din alea nesimtite. atunci cand se va face un sistem prin care toti sa plateasca biletul si nu vor mai fi masinile pline cu persoane care se plimba pe gratis. Nu sunt fonduri pentru asa ceva? Ba sunt, dar nu ajung unde trebuie! Nu e vorba ca gigel si costel nu au chef de autobuz, e vorba ca gigel si costel vor sa ajunga si ei intr-un timp decent unde trebuie. Mersul pe jos? Mergeti voi pe jos vreo 10-15 statii, plecati de la 4 dimineata de acasa ca sa ajungeti la 8 la munca. Cumparaturi si plozi? Numa bine pt cei ce stau la marginea oraselor. Ce e mai placut decat sa cari seara niste sacose de x kile prin microbuzele care vin la 20-30 de minute si in care de obicei nu prea ai loc nici sa stai in picioare si sa pui unu de gradinita sa vina singur acasa ori sa plece singur in parc. Mai zicea careva pe undeva ca masina e lux, ok si apa calda e lux, poti face focul sa o incalzesti, hai sa renuntam la aia de la robinet. Poti gati raw vegan. Da si carnea este lux ca poti trai fara ea. la fel si electricitatea. Daca aia de la tara pot trai la lumina lumanarii pot si cei de la oras, nu? Si internetul e tot lux, nu ai nevoie de el cu adevarat, ca prin asta se intelege ca e in lux, dupa mine. Sa se puna taxe si pe astea. Nu iti permiti, asta e, se poate si fara la o adica si le ai la nas pentru ca modernizare si lene. Toate astea polueaza, doar ca nu la fel de vizibil (ca masinile), pentru cei care le vad ca pe ceva normal.

#106
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,688
  • Înscris: 05.02.2012

Quote

Daca ai da un ban in plus pentru produse bio mai scumpe si fara chimicale, s-ar reorienta si producatorii. La fel si la masini de ce sa dau un ban in plus pe o masina cu norma de poluare mai mica ? Mai bine sa am bani de bautura, tigari si manele.

Si mancarea bio, nu e bio Posted Image Dar imi place ironia cu bautura, tigari si manele, cu toate ca nu le am cu nici una din cele mentionate

Quote

Daca nu ai lucrat prin Germania atunci nu stii ce taxe au aia pe acolo. Daca ai prins tu odata motorina cu 98 centi pe litru (probabil pe vremea cand la noi era 80 centi pe litru) nu inseamna ca la ei e mai ieftin. Ia vezi acum cat e motorina la ei.

Nu ma innebuni Posted Image. Si acum raporteaza pretul combustibilului la venitul minim Posted Image . Spun minim pentru ca nu ar fi corect sa ne raportam la venitul mediu Posted Image. Cu taxele sunt de acord, de aceea am si ales sa imi deschid firma in Ro

Quote

Asta cu cheltuirea banului public ai dreptate, dar parca ceva a mai inceput sa se schimbe de cand a intrat DNA-ul in ei. De asta si suspina ei dupa vremurile lui Nastase. Dar nu se poate schimba totul dintr-o data. Schimbarea de mentalitate e de durata, poate trebuie generatii, totul este sa nu facem pasi inapoi.

Nu e vorba sa facem acel pas inapoi , dar ti se pare corect ca tot noi sa platim pentru cat au furat ei ? Acuma pe bune, e ca si cand eu vin la tine in vizita, iti fur ceva de prin casa si tu te gandesti :"lasa ba ca iau eu altu" .. nu e chiar ok Posted Image .
Lumea a "demonstrat" ca au platit si suportat taxele pentru mult timp si au fost trasi pe sfoara... acuma e normal ca lumea sa nu mai aiba incredere in conducere, deci, ei trebuie sa dovedeasca unele lucruri inainte sa ne ceara noua bani.

Edited by Andreysc7, 25 February 2017 - 12:15.


#107
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007

View Postslai, on 25 februarie 2017 - 12:00, said:

de 25 de ani tot platim taxe si nu se face nimic. dar io raman cu gura cascata ca mai sunt unii care inca pun botul la textele "platiti voi ca o sa facem....".
dar sa-i vezi ca fac ceva, si dupa aia sa ceara taxe, niciodata.
aici gresesti intr-o anumita masura. marea problema este ca nu sunt bani, de fapt. uite, s-a reabilitat de curand un drum judetean, dj701, a costat 11 000 000 de lei pe 8.2 km de drum, incluzand si un pod peste neajlov. acuma te intreb, poti spune ca s-a furat? vine aproape 300k euro/km. e mult, e putin?

#108
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,688
  • Înscris: 05.02.2012
@rich1974

Ca e mult sau putin, asta nu cred ca ar putea nimeni sa dea un raspus logic pentru ca trebuie sa ai access la anumite informatii :

- norme de contructie
- materialele folosite
- obligatii
- garantie
- etc

Apoi, ai putea sa faci un calcul sau o eventuala comparatie si sa zici :"utie ba, materialele X si Y au fost supraevaluate"

Erau unele zvonuri, nu stiu daca sunt sau nu adevarate, dar in perioada 2008-2012 cica romanii care lucrau pe dincolo ar fi trimis in tara, in fiecare trimestru , undeva intre 1,5 - 3 mld de euro ... in cazul in care e adevarat, pe ce s-au dus acei bani ? acuma eu ma gandesc (ca un grafician, nu economist) ca statul a luat deja 19% sau cat era tva-ul pe atunci ... din start . Sunt o gramada de ramuri care aduc bani la buget , dar care eu, sincer, nu vad unde s-au investit... sunt din Resita si aici e mort tot Posted Image . De asta zic ca nu merge nimic, pentru ca asta vad in zona unde locuiesc

Edited by Andreysc7, 25 February 2017 - 12:21.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate