Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
pareri ipad 6-2018- flip

Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect
 touchscreen navigatie stricat

bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...
 Problema configurare Wireguard

Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane

Accident masina reparata pe CASCO
 Probleme Ginseng Microcarpa

Un sunet pronuntat la BMW e90 318i

Caut sugestii pentru achizitionar...

Acest LNB......
 

Felul romanesc de a intelege veniturile extra.

- - - - -
  • Please log in to reply
159 replies to this topic

#37
andrei_ionut

andrei_ionut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 29.10.2016

 u-k, on 17 ianuarie 2017 - 12:26, said:

Am care vand miere in germania, am care vand haine in america, am care fac diverse lucruri in anglia.

Probabil fiecare utilizator de pe subiectul asta stie sa faca ceva divers, diferit, unic, lucruri pe care eu nu stiu sa le fac, lucruri pentru care eu trebuie sa platesc.
Cum ziceam? Trebuie sa angajez un mester pentru renovare, nu stiu sa fac asa ceva.
Se strica televizorul din bucatarie si nu am garantie in tara, trebuie sa platesc pe cineva sa il repare.

Nu judec pe nimenea, chiar si utilizatorul de seara trecuta era cu final fericit, puteam foarte usor ce sa ii spun sa comande de pe aliexpress, produse care nu tin de i.t., produse care nu sunt asa de complicate de vandut ca un wifi repeter de la xiaomi ca iti trebuie cont, un android box ca trebuie setat, ca are asa de multe lucruri in el de nici eu nu le-am invatat pe toate.
Cu 1000 de lei poti sa incepi sa faci profit, nimic apropiat de pacanele, de cumparat bilete la bingo cu 20 de lei si castigat sute de mii de lei, dar destul cat sa ai un punct de plecare, ceva care dupa ce te angajezi inca ramane, adica inca poti sa faci si treaba asta.

Deja divaghezi. Te indepartezi catre altceva pt ca nu ai argumente. Intri in alta sfera de discutii.

Aici era vorba despre omul care are un job si mai face pe langa jobul respectiv anumite activiati care sa ii rotunjeasca venitul. Pt ca daca avea salariul mare, nu mai era nevoie sa faca ceva extra in timpul sau liber care sa ii mai aduca bani la bugetul familiei

Edited by andreiMembruAnonimut, 17 January 2017 - 12:33.


#38
u-k

u-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 07.06.2016
Ai citit altceva in mesajul respectiv?
Ce are daca intr-o zi o sa iti permiti sa te poti retrage din venitul extra? Daca in loc sa lucrezi pentru altcineva? O sa lucrezi pentru tine?

Ma amuza cand auzeam ca am cunostinte care vand vin, apoi am auzit pretul vinului natural...

Este vorba despre un venit extra, ceva ce poti face pe langa serviciu, ceva ce poti face fara a avea o societate, dar ca fapt divers... daca cumva ti-ar trebuie o societate pentru ceva extra? Nu ar face asta vreo diferenta, este vorba despre o sursa extra de venit.

Edited by u-k, 17 January 2017 - 12:35.


#39
farausername

farausername

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,661
  • Înscris: 04.01.2017
Te contrazic un pic la partea cu "unicul" . In general si in marea lor majoritate oamenii vor cam aceleasi lucruri si cumpara cam aceleasi lucruri , de la mancare, imbracaminte, it , masini , etc.
Sa faci ceva "unic" si out of the box inseamna hobby adevarat fara a avea asteptari sa scoti bani din asta . am nenumarate exemple de oameni care au incercat ceva diferit insa piata nu a reactionat si fie s-au lasat pagubasi fie s-au dat dupa cerere.
Deci ca sa faci ceva bani extra nu trebuie mare sfaraiala , daca nu stii nimic, faci ce fac si restul ....
Acum, din punctul meu de vedere partea cea mai importanta este cea legata de timpul pe care il aloci activitatii extra in detrimentul familiei.
Am facut extra o vreme, mai venea 30-50% din salarul de baza insa plecam la 6 dimineata de acasa si ajungeam la 23 , si de cateva ori era sa nu mai ajung deloc .
Asa ca depinde ce sacrificii faci si daca merita .
De cand m-am lasat de extra, ultimul fiind in agricultura , am mai multi bani, mi-am acoperit din datorii, timpul petrecut cu familia este cel putin dublu si ...pun si bani deoparte .
Acum fiecare , dupa puteri , dorinte, caci una este sa nu poti dormi noaptea ca nu ai vila cu 10 camere si bmw si sa tragi ca inecatu pentru asta, sa nu pleci in concedii sa te tragi de la hrana,etc (stiu si d-astia) si alta e sa stai relaxat in 70 mp cu o masina de 10k si sa mergi in vacante prin Europa in timp ce cresti si contu' din banca .
Linia dintre sclavagism si decenta/rezon este subtire rau !

Edited by farausername, 17 January 2017 - 13:23.


#40
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

 AndyM, on 17 ianuarie 2017 - 10:55, said:

Prietena mea iarasi, pe langa job face fotografii sedinte foto...

Asa da... :)

#41
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,083
  • Înscris: 07.11.2006

 ei8ht, on 17 ianuarie 2017 - 11:20, said:

stiu oameni care traiesc din dobanzi.

Doar camatarii.

#42
u-k

u-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 07.06.2016

 farausername, on 17 ianuarie 2017 - 13:21, said:

Te contrazic un pic la partea cu "unicul" . In general si in marea lor majoritate oamenii vor cam aceleasi lucruri si cumpara cam aceleasi lucruri , de la mancare, imbracaminte, it , masini , etc. Sa faci ceva "unic" si out of the box inseamna hobby adevarat fara a avea asteptari sa scoti bani din asta . am nenumarate exemple de oameni care au incercat ceva diferit insa piata nu a reactionat si fie s-au lasat pagubasi fie s-au dat dupa cerere. Deci ca sa faci ceva bani extra nu trebuie mare sfaraiala , daca nu stii nimic, faci ce fac si restul .... Acum, din punctul meu de vedere partea cea mai importanta este cea legata de timpul pe care il aloci activitatii extra in detrimentul familiei.  
Si ce este rau la treaba asta? Este mai usor de gasit lucruri de vandut sau de facut.
Unicul se refera la partea ca au un skil, talent, au un anumit talent care poate sa fie renumerat, ceva ce nu poate sa fie facut de altcineva.

Nu are legatura subiectul cu partea de hobby, cu toate ca am observat ca majoritatea l-au citit si s-au gandit la hobby din care sa scoata un venit suplimentar, poate sa iti placa sau poate sa nu iti placa ce faci, nu doar placerea conteaza, conteaza si partea financiara. Ca doar ce am zis... nu faci treaba asta sa fie hobby.

Mie imi place sa ma joc pe calculator, partea in care stau pe un pc gaming este un hobby care nu imi aduce nimic la schimb, pe termen lung imi strica vederea, imi mareste factura la curent si imi mananca timpul liber.
Din cauza asta nu consider ca trebuie sa fie o legatura directa intre hobby si sursele de venit extra.

Parerea mea sincera, bazata pe experienta mea de viata, parerea mea ca oricine de aici de pe subiect ar gasi un job de 10 mii de lire in anglia in straintate, parerea mea ca tot ar cauta sa faca altceva pe langa.
Cred ca este normal sa iti doresti mai mult, asta dincolo de partea in care incerc sa explic ca sursele de venit extra pot sa fie diverse, nu trebuie neaparat sa pierzi cateva ore pentru un venit suplimentar.

Si tu ce crezi ca cumperi cu sumele economisite, cu sumele extra, cu tot ce ai castigat tu? Castigi timp aproape de familie, eu in Romania eram printre cei care ziceau NU la patron cand ma suna sambata si duminica, eram printre cei care nu ii interesau orele suplimentare, eram printre cei care nu cumparau produse in rate.
Cand aparea patronul sau cineva din partea lui cu gand ca are nevoie de personal sa lucreze in weekend sau de vreo sarbatoare, nu ma interesa, avea tipe cu rate, tipe asa de fraiere ca spuneau la toti ca au rate, asa ca nu puteau sa zica NU.

Cumperi timp alaturi de familia, cumperi o retragere mai devreme, nu astepti pana la 65 de ani cat este varsta de pensionare pentru un barbat roman.
Cumperi calitate, cumperi produse de calitate, mancare de calitate, cam asta castigi cu veniturile suplimentare, cu partea in care tot timpul te gandesti sa mai faci un ban extra, ca este venit pasiv din dobanda, ca este activ ca trebuie sa plasezi o comanda pe vreo adresa din china.
Cum zicea colegul de mai sus, ai nevoie de un nene sa iti puna o gresie, ete ca te gandesti la o gresie de calitate, ete ca o sa cauti un mester care se pricepe, nu cauti pretul cel mai mic, amandoi castigati, tu castigi calitate si el castiga o plata mai buna.

Si la urma sumele alea adunate iti aduc dobanda, sunt acolo sa te poti gandi la ele, sa te gandesti ce sa faci cu ele. Ete ca au scos astia din guvern taxele de pe tranzactia imobiliara, ete ca fara sa vreau ma vad in situatia sa pot cumpara o garsoniera sa o bag in chirie, sa o platesc cash.
Banii te forteaza sa gandesti, cam asta este diferenta cand discut cu cunostinte sarace si cu cunostinte avute, cei care au salariu mic se feresc de discutia financiara, au rate, au intretinere de platit, au familie. Cei care au o situatie financiara buna au si gand de profit, gand de a face altceva.

Edited by u-k, 17 January 2017 - 14:59.


#43
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,530
  • Înscris: 05.06.2009

 u-k, on 17 ianuarie 2017 - 10:41, said:

Am citit seara trecuta un subiect facut de un coleg de forum, cel legat cu surse de venit extra, ce mai faceti pe langa salariu.
Mi-a parut un subiect interesant, util, cam ce se cauta si prin strainatate, am cunostinte in America care vand pe craigslist, ebay, amazon, cunostinte care isi intretin familia din asa ceva, asa ca nu vad din treaba asta ceva ciudat sau gresit.

Am pe cineva in Romania care vinde telefoane pentru vorbit, cumpara telefoane cu taste la pret de nimic si le vinde pe adrese online, face din asta o sursa buna de venit extra.
Am cunostinte care fac transport pe comunitate cu duba, iara scot din asta mai mult ca un salariu din Romania.
Am cunostinte care vand calculatoare SH, cumpara si vand produse i.t.

Sa nu lungesc subiectul, sunt curios de ce romanul nu are mentalitatea asta a banilor, de ce priveste ca fiind ceva ciudat sa faci altceva pe langa job. Salariile din tara sunt la un nivel mizerabil, demonstrat poti sa faci salariul minim pe economie din bisnita, asa de prost este platit un angajat roman.

toate aceste cunostinte despre care vorbesti au si in job stabil, cu orar fix, de luni pana vineri, de la 9 la 17 ? m-as mira, cand mai are timp nenea ala cu duba sa mai faca si transporturi ? a, in wknd, deci din timpul personal. inseamna ca-si vinde prea ieftin acest timp, de nepretuit atunci cand ii realizezi adevarata valoare.

ca mama si ca om normal la cap, si sa vreau si nu mai am timp si energie pentru facut ceva extra dupa ora 18, cand ajung acasa. copila mai are uneori teme de facut, la care are nevoie de ajutor. sunt micile treburi ale casei, mancat, pus vase la spalat, stat de vorba cu sotul si copila, imbaiat copila, samd. in alea 5 ore ramase la dispozitie intr-o zi, nici nu vreau sa aud de lucrat extra, ala e timpul meu si sunt tare zgarcita, nu-l impart decat cu mine si cu familia. in wknd, curatenie, spalat rufe, cumparaturi, odihna, uneori intalniri cu prieteni de familie.

eu insami ma simt obosita dupa ce ajung acasa, abia astept sa scap de hainele office si incaltarile care ma strang, sa ma imbrac cu ceva comod, sa ma uit la stiri, sa beau un pahar cu vin sau bere, sa vorbesc cu copila si sotul, sa fac o baie cu spuma, sa citesc uneori.
asta este adevaratul timp pentru tine, asta este viata personala.

degeaba strangi ca disperatul averi, daca la un moment dat ti se subrezeste sanatatea de nu te mai faci bine cu toti banii pe care ii ai, copilul/copiii se instraineaza si e firesc, isi vad parintele poate doar in week-end, partenerul/partenera, satul()a de singuratate si lipsa de ajutor, afectiune, etc incepe sa se gandeasca la o alta relatie, simte ca si-a ratat viata, samd.
cu alte cuvinte echilibrul este secretul si trebuie sa ajungi sa apreciezi cu adevarat timpul pe care il aloci pentru tine si pentru familie.
da-i incolo de bani, ca nu te duci cu ei in mormant. si oricum degeaba faci o gramada de bani, daca nu-ti mai ramane timp, energie si sanatate pentru a-i cheltui si a te bucura de ei, alaturi de cei dragi.

#44
farausername

farausername

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,661
  • Înscris: 04.01.2017

 u-k, on 17 ianuarie 2017 - 14:50, said:


Poate am inteles eu gresit cand am inteles de munca extra ca job suplimentar.
Personal , uneori, cand am chef sau cand "pica" ceva mai fac un freelance dar nu fac o regula sau o rutina din asta desi as putea , am facut acum ceva vreme si cum ziceam mai sus ....era cat pe ce sa nu mai fac deloc , nimic !
Aia cu retrasu' , da, suna frumos, in realitate insa e altfel decat pe site-urile din state , cunosc persoane care iesite la pensie, cu o pensie cat un salariu mediu , merg in ture de 3 luni la munca in afara ca se plictisesc acasa (si e pe bune , nu se pune problema banilor) -1 , 2 ture pe an .
Normal ca toata lumea vrea mai bine insa depinde ce si cat trebuie sacrificat pentru diferenta de la bine la mai bine !

#45
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,987
  • Înscris: 20.10.2015

 Friskey, on 17 ianuarie 2017 - 10:48, said:

In Ro daca vinzi 2 porci in targ pentru un venit extra, te ia anaful, si jandarmeria, si...

Daca-ti place evaziunea... oriunde se pedepseset furtul

 u-k, on 17 ianuarie 2017 - 11:08, said:

Discutia este sa faci ceva placut pe langa, sa faci profit,

Poate unora le place mai mult sa faca ceva non-profit si sa ajute decat sa faca afaceri, la asta te-ai gandit?

#46
Lexon

Lexon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,600
  • Înscris: 07.08.2011
Peste tot in lume veniturile extra sunt fiscalizate.
Romanul nu are o cultura a antreprenoriatului. Putini sunt cei care realizeaza venituri extra si mult mai putini sunt cei care le declara.
Cica de ce sa ia statul din munca lor? E clar ca nu stiu cum e cu fiscalizarea la altii.
In UE cred ca noi avem cele mai multe afaceri online nefiscalizate. Inclusiv magazine online!

Edited by Lexon, 17 January 2017 - 15:45.


#47
andrei_ionut

andrei_ionut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 29.10.2016
Dragi colegi, lasati-l pe U-K inpace. El nu a inteles nimic din toate astea. El este Gica contra. Orice i-am spune, orice explicatii i-am aduce el tot nu intelege. El este Gica contra.

UK ar trebui sa inteleaga ca daca am fi o tara normala la cap si am avea salariile decente, timpul liber pe care l-am avea l-am petrece cu familia si prietenii. Trebuie sa fii tampit la cap sa incerci sa mai faci ceva extra in momentul cand tu deja castigi ~3000 euro pe luna. De ce dracu sa iti pierzi timpul cu ceva extra in loc ca timpul respectiv sa il folosesti la ceva cu adevarat important, familia etc.

 farausername, on 17 ianuarie 2017 - 13:21, said:

Te contrazic un pic la partea cu "unicul" . In general si in marea lor majoritate oamenii vor cam aceleasi lucruri si cumpara cam aceleasi lucruri , de la mancare, imbracaminte, it , masini , etc.
Sa faci ceva "unic" si out of the box inseamna hobby adevarat fara a avea asteptari sa scoti bani din asta . am nenumarate exemple de oameni care au incercat ceva diferit insa piata nu a reactionat si fie s-au lasat pagubasi fie s-au dat dupa cerere.
Deci ca sa faci ceva bani extra nu trebuie mare sfaraiala , daca nu stii nimic, faci ce fac si restul ....
Acum, din punctul meu de vedere partea cea mai importanta este cea legata de timpul pe care il aloci activitatii extra in detrimentul familiei.
Am facut extra o vreme, mai venea 30-50% din salarul de baza insa plecam la 6 dimineata de acasa si ajungeam la 23 , si de cateva ori era sa nu mai ajung deloc .
Asa ca depinde ce sacrificii faci si daca merita .
De cand m-am lasat de extra, ultimul fiind in agricultura , am mai multi bani, mi-am acoperit din datorii, timpul petrecut cu familia este cel putin dublu si ...pun si bani deoparte .
Acum fiecare , dupa puteri , dorinte, caci una este sa nu poti dormi noaptea ca nu ai vila cu 10 camere si bmw si sa tragi ca inecatu pentru asta, sa nu pleci in concedii sa te tragi de la hrana,etc (stiu si d-astia) si alta e sa stai relaxat in 70 mp cu o masina de 10k si sa mergi in vacante prin Europa in timp ce cresti si contu' din banca .
Linia dintre sclavagism si decenta/rezon este subtire rau !

Foarte bine punctat ;)

Edited by andreiMembruAnonimut, 17 January 2017 - 15:56.


#48
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,987
  • Înscris: 20.10.2015

 Lexon, on 17 ianuarie 2017 - 15:44, said:

Peste tot in lume veniturile extra sunt fiscalizate.
Romanul nu are o cultura a antreprenoriatului. Putini sunt cei care realizeaza venituri extra si mult mai putini sunt cei care le declara.

Da si cand pune mana pe tine ANAF-ul nu te mai lasa si trebuie sa pierzi saptamani, luni, ani sa te scoata din evidente

#49
andrei_ionut

andrei_ionut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 29.10.2016

 u-k, on 17 ianuarie 2017 - 14:50, said:

Cumperi timp alaturi de familia, cumperi o retragere mai devreme, nu astepti pana la 65 de ani cat este varsta de pensionare pentru un barbat roman.
Cumperi calitate, cumperi produse de calitate, mancare de calitate, cam asta castigi cu veniturile suplimentare, cu partea in care tot timpul te gandesti sa mai faci un ban extra, ca este venit pasiv din dobanda, ca este activ ca trebuie sa plasezi o comanda pe vreo adresa din china.
Cum zicea colegul de mai sus, ai nevoie de un nene sa iti puna o gresie, ete ca te gandesti la o gresie de calitate, ete ca o sa cauti un mester care se pricepe, nu cauti pretul cel mai mic, amandoi castigati, tu castigi calitate si el castiga o plata mai buna.



Draga u-k, exact ce ti-am spus mai devreme. Daca aveai salariu decent asa cum este intr-o tara normala, nu mai trebuia sa faci ceva extra si te durea in cur de inca cativa lei in plus. Dar tu batman batman

 mihaigerard, on 17 ianuarie 2017 - 11:22, said:

Nu poti lucra realmente serios la 2 job-uri cu program normal, in paralel. Ceva faci de umplutura, la nivel minim, sau pur si simplu iti futi toata viata personala. Posted Image

Exact ;)

Edited by andreiMembruAnonimut, 17 January 2017 - 15:58.


#50
u-k

u-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 07.06.2016

 corinadaniela, on 17 ianuarie 2017 - 15:01, said:

toate aceste cunostinte despre care vorbesti au si in job stabil, cu orar fix, de luni pana vineri, de la 9 la 17 ? m-as mira, cand mai are timp nenea ala cu duba sa mai faca si transporturi ? a, in wknd, deci din timpul personal. inseamna ca-si vinde prea ieftin acest timp, de nepretuit atunci cand ii realizezi adevarata valoare.

O sa iti raspund in citat din cauza ca imi este mai usor de urmarit ideia.
Majoritatea nu prea au norocul asta sa lucreze un job de la 9 la 17, joburile astea sunt rare pe la noi, in mod obisnuit rezervate femeilor.

ca mama si ca om normal la cap, si sa vreau si nu mai am timp si energie pentru facut ceva extra dupa ora 18, cand ajung acasa. copila mai are uneori teme de facut, la care are nevoie de ajutor. sunt micile treburi ale casei, mancat, pus vase la spalat, stat de vorba cu sotul si copila, imbaiat copila, samd. in alea 5 ore ramase la dispozitie intr-o zi, nici nu vreau sa aud de lucrat extra, ala e timpul meu si sunt tare zgarcita, nu-l impart decat cu mine si cu familia. in wknd, curatenie, spalat rufe, cumparaturi, odihna, uneori intalniri cu prieteni de familie.

Din cauza asta eu zic ca in Romania trebuie sa fie modificata legea privind pensionarea, imi pare normal, firesc si logic ca femeile sa fie lasate sa se poata pensiona mai devreme. Din cauza asta femeile care lucreaza extra sunt foarte putine, majoritatea lucreaza daca sunt trase de barbat dupa ele, caz contrar au destule lucruri de rezolvat.

eu insami ma simt obosita dupa ce ajung acasa, abia astept sa scap de hainele office si incaltarile care ma strang, sa ma imbrac cu ceva comod, sa ma uit la stiri, sa beau un pahar cu vin sau bere, sa vorbesc cu copila si sotul, sa fac o baie cu spuma, sa citesc uneori.
asta este adevaratul timp pentru tine, asta este viata personala.

Eu ti-am dat dreptate si te inteleg, dar adevarul adevarat este ca o sa tot mergi asa pana faci varsta de pensionare, asta daca amandoi stati doar din salariu, daca nu cumva aveti vreun plan de retragere mai devreme.

degeaba strangi ca disperatul averi, daca la un moment dat ti se subrezeste sanatatea de nu te mai faci bine cu toti banii pe care ii ai, copilul/copiii se instraineaza si e firesc, isi vad parintele poate doar in week-end, partenerul/partenera, satul()a de singuratate si lipsa de ajutor, afectiune, etc incepe sa se gandeasca la o alta relatie, simte ca si-a ratat viata, samd.

Nici nu strang avere, asta este un cliseu romanesc, tipul care a zis ca are pus deoparte cat sa se descurce 30 de ani, a fost facut Hagi Tudose, tu vorbesti de strans avere la un subiect de facut ceva pe langa, atat, daca vrei, caz contrar poti sa stai din salariu si sa astepti pensia.


 farausername, on 17 ianuarie 2017 - 15:21, said:

Personal , uneori, cand am chef sau cand "pica" ceva mai fac un freelance dar nu fac o regula sau o rutina din asta desi as putea , am facut acum ceva vreme si cum ziceam mai sus ....era cat pe ce sa nu mai fac deloc , nimic !
Aia cu retrasu' , da, suna frumos, in realitate insa e altfel decat pe site-urile din state , cunosc persoane care iesite la pensie, cu o pensie cat un salariu mediu , merg in ture de 3 luni la munca in afara ca se plictisesc acasa (si e pe bune , nu se pune problema banilor) -1 , 2 ture pe an .
Normal ca toata lumea vrea mai bine insa depinde ce si cat trebuie sacrificat pentru diferenta de la bine la mai bine !
Da ete ca ai zile in care poti sta linistit, te poti uita la televizor, te uiti pe olx si daca primesti vreo oferta... stabilesti o intalnire cu clientul respectiv si gata. Asta este avantajul cand ai la vanzare doar lucruri noi si lucruri care nu sunt pretentioase. Gen pot sa iau adidasi sh original la pret de 2-3 lire din anglia si sa ii vand in romania cu cateva sute de lei. Nu traiesc din asa ceva, dar ete ca este o sursa de venit extra.

Retragerea asta este ceva care te scapa de stres, nu te intreb cu ce te ocupi, nu te intreb daca esti in tara sau in straintate, iti zic doar urmatorul exemplu. Ai 50 de ani, ai lucrat toata viata, ai cel putin un copil, ai o sotie care te iubeste si se bazeaza pe tine, pe langa toate astea esti cam la varsta la care ar trebui serios sa te gandesti la retragere, corpul nu iti mai merge ca la 20 de ani, iti mai pica o masea, mai trebuie un control la doctor, deci pe langa dorinta de retragere trebuie sa platesti si lucrurile astea care apar cu varsta. Ai economisit cat pentru 15 ani? Poti deja sa te consideri pensionat.

Iara am care au iesit in tara la pensie, in romania este o lege prin care poti cumpara pana la 5 ani de vechime, nu stiu cat platesti? cred ca 16.500 lei, asta la nivelul minim de cotizare. Au iesit anticipat si apoi si-au cumparat vechime si primesc pensie intreaga.

Nu trebuie neaparat sa tragi ca un sarac pana la 65 de ani, o sa ajungi pe la o varsta la care corpul nu mai poate, trebuie sa faci tot posibilul sa ajungi la 65 de ani sa primesti pensie, asta daca in tinerete nu ti-ai dat interesul sa strangi si ceva deoparte.
Si daca cand esti tanar nu te gandesti la lucrurile astea, la batranete ce sa mai zic?

 Tsunnnami, on 17 ianuarie 2017 - 15:26, said:

Daca-ti place evaziunea... oriunde se pedepseset furtul

Poate unora le place mai mult sa faca ceva non-profit si sa ajute decat sa faca afaceri, la asta te-ai gandit?
La targ nu cred ca plateste careva TVA, ca din cauza asta este targ... Plateste masa pe ziua respectiva si gata, poate sa vanda orice vrea, grau, animale, haine etc...

Mie imi place sa donez, dar ce legatura are cu subiectul? Ca non-profit nu iti vine careva la munca, nici macar pe la tara fara o bautura, fara o mancare, fara cativa lei la buzunar nu prea te ajuta careva.
Asa non-profit mi-ar placea si mie sa gasesc, la cate lucruri trebuie sa platesc anul asta... m-ar bucura sa gasesc vreun roman sa ma ajute gratuit.

 andrei_ionut, on 17 ianuarie 2017 - 15:56, said:

Dragi colegi, lasati-l pe U-K inpace. El nu a inteles nimic din toate astea. El este Gica contra. Orice i-am spune, orice explicatii i-am aduce el tot nu intelege. El este Gica contra.

UK ar trebui sa inteleaga ca daca am fi o tara normala la cap si am avea salariile decente, timpul liber pe care l-am avea l-am petrece cu familia si prietenii. Trebuie sa fii tampit la cap sa incerci sa mai faci ceva extra in momentul cand tu deja castigi ~3000 euro pe luna. De ce dracu sa iti pierzi timpul cu ceva extra in loc ca timpul respectiv sa il folosesti la ceva cu adevarat important, familia etc.

Asta este o mare prostie ce tocmai ai scris, crezi ca daca ai avea 3 mii de euro salariu nu ai mai face altceva? Nu te-ai gandi sa faci mai mult? Nu te-ai gandi sa bagi macar ceva in chirie, macar ceva venit pasiv pe vreo dobanda.

Tu crezi ca daca esti in Romania asta este scuza sa nu mai faci altceva? Nu trebuie sa te mai gandesti la altceva, nu te trebuie sa mai faci altceva, asta este tara... asa ca te multumesti cu putin.

Sa primesti chirie cateva sute de euro pe luna nu este cativa lei, sa vinzi cateva produse pe olx si sa scoti 100 de lei la produs... asta nu este cativa lei.
Sa te pricepi la calculatoare si sa mai tragi si tu cate un proiect de facut pe cateva sute de lire, asta nu este cativa lei.
Sa chemi un tip sa iti puna faianta, sa iti renoveze imobilul, sa cotizezi cateva mii de euro, asta nu este discutie de 1-2 lei...

Nu toate sursele de venit extra te tin departe de familie, doar lenea de a nu face altceva te tine departe de familie.
Ce sa mai zic de cei care castiga 3500/4500 de lire in uk, astia ar trebui sa bage capul in pamant si dupa program sa stea cu ochii in televizor, asta in loc sa se gandeasca sa faca ceva cu sumele care raman, ca din fericire raman destule lire.

Edited by u-k, 17 January 2017 - 16:21.


#51
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006
As intelege sa faci ceva cu ei la modul in care te duci intr-o vacanta sau intretii un hobby. Dar sa mai cumperi inca o garsoniera ca sa mai castigi 2 lei din chirie...

#52
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,530
  • Înscris: 05.06.2009
legea aceea cu cumparatul de vechime nu este asa cum o stii tu. se pot folosi de ea doar cei care vor sa iasa acum la pensie, au varsta dar nu au vechimea necesara si au avut ghinionul sa nu aiba un loc de munca in ultimii 5 ani. doar acestia isi pot cumpara vechimea, pentru a putea iesi la pensie la implinirea varstei prevazute de lege.
singurii care ies la pensie in romania la 50 de ani sunt cei din structurile armata, politie, sri si alte forte d-astea speciale. si probabil minerii (nu stiu exact).
da, daca ar fi sa iesim la pensie la 50 de ani, ar fi grozav, am putea sa ne bucuram de pensie inainte sa ne hodorogim de tot.
si degeaba te retragi din activitate la 50 de ani avand bani pusi deoparte, daca nu platesti la stat contributii, nu beneficiezi de servicii medicale, analize/investigatii/ medicamente gratuite si compensate, pentru ca oficial nu ai nici statut de salariat, nici de pensionar, nici macar de somer. trebuie sa i ti le platesti cap-coada in sistem privat si te usuca de bani (deh, batranetea incepe sa-si spuna cuvantul dupa 55-60 de ani) sau iti faci asigurare privata de sanatate/abonament la o clinica privata.
viata nu e simpla deloc in romania, pentru majoritatea cetatenilor din patura sociala saraca si medie.

#53
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,987
  • Înscris: 20.10.2015

 u-k, on 17 ianuarie 2017 - 16:19, said:


Iara am care au iesit in tara la pensie, in romania este o lege prin care poti cumpara pana la 5 ani de vechime, nu stiu cat platesti? cred ca 16.500 lei, asta la nivelul minim de cotizare. Au iesit anticipat si apoi si-au cumparat vechime si primesc pensie intreaga.

Mie imi place sa donez, dar ce legatura are cu subiectul? Ca non-profit nu iti vine careva la munca, nici macar pe la tara fara o bautura, fara o mancare, fara cativa lei la buzunar nu prea te ajuta careva.
Asa non-profit mi-ar placea si mie sa gasesc, la cate lucruri trebuie sa platesc anul asta... m-ar bucura sa gasesc vreun roman sa ma ajute gratuit.


pai tu-i judeci pe oameni ca nu mai fac si altceva din care sa iasa profit.
Poate hobby-ul lor nu e profit ci sa cultive si sa vanda flori, pana mor.

Tu judeci omul ca de ce nu trage la saiba ca prostu sa iasa cat mai erepede la pensie sa... stea.

Lasa pe fiecare sa faca ce vrea. Incearca sa intelegi mai mult si sa judeci mai putin

 u-k, on 17 ianuarie 2017 - 16:19, said:

La targ nu cred ca plateste careva TVA, ca din cauza asta este targ... Plateste masa pe ziua respectiva si gata, poate sa vanda orice vrea, grau, animale, haine etc...

La sfarsit de an fiscal declari venitul?
Atunci se numeste evaziune

#54
u-k

u-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 07.06.2016

 Tsunnnami, on 17 ianuarie 2017 - 16:28, said:

Poate hobby-ul lor nu e profit ci sa cultive si sa vanda flori, pana mor.

La sfarsit de an fiscal declari venitul?
Atunci se numeste evaziune
Nu discutam de hobby, esti liber sa faci un subiect despre hobby, surse de placere care nu ne aduc nici macar 1 leu.

Da, completez declaratie catre ANAF si platesc impozit, am mai multe surse de venit si unele chiar trebuiesc declarate si platite.

 mihaigerard, on 17 ianuarie 2017 - 16:26, said:

As intelege sa faci ceva cu ei la modul in care te duci intr-o vacanta sau intretii un hobby. Dar sa mai cumperi inca o garsoniera ca sa mai castigi 2 lei din chirie...
In primul rand ca asta am scris mai sus, sursele extra de venit sunt pentru vacante, familie, orice vrei.

Mai departe este discutia de a face si ceva profit, cateva sute de euro nu este "2 lei" aruncati in cuvinte asa usoare, asta intr-o tara saraca ca a noastra.

 corinadaniela, on 17 ianuarie 2017 - 16:27, said:

viata nu e simpla deloc in romania, pentru majoritatea cetatenilor din patura sociala saraca si medie.
Stiu, din cauza asta m-am gandit la subiectul asta. Ca la urma strangi si tu o suma mare, ca inveti sa faci lucruri mai scumpe, asta este, chiar si eu am trecut prin asta, am renunt la surse de venit extra din cauza ca aduceau prea putin.
Conteaza ca la nevoie sa ai de unde face rost de ceva bani, sa nu te duci la mila statului pentru 140 de lei sau cat este ajutorul social in Romania.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate