Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Se poate conserva ciorba?
Last Updated: Oct 10 2016 06:48, Started by
RazvanBV91
, Sep 30 2016 20:38
·
0
#19
Posted 01 October 2016 - 06:17
Ciorba sa fie gustoasa, fara chimicale... cred ca e foarte greu sa nu se acreasca...
|
#20
Posted 01 October 2016 - 06:57
frate, pui "ceorba" in borcan mic, acoperi borcanul etans, apoi sterilizezi si dumneata cam 30 minute. ar trebui sa tina.
|
#21
Posted 01 October 2016 - 08:18
Nimeni nu face conserve de ciorba ci mai congeleaza de pe o saptamana pe alta... Nici n-ar avea rost. Poti congela foarte bine legume sau steriliza la borcan apoi adaugi apa si alte cateva chestii si iese o ciorba. Sa te apuci sa conservi ciorba inseamna sa faci conserve cu 70% apa. Cele din comert au conservanti in ele, de asta se pastreaza. Dar n-am auzit de oameni care sa faca conserve de ciorba, sa le tina 5 luni la debara.
|
#22
Posted 01 October 2016 - 14:42
Dau si eu o solutie. Dupa ce faci ciorba, pune-o in vase din alea care se videaza. Dupa ce videzi vasul, il bagi la frigider. O luna nu stiu daca tine, dar garantat (daca frigiderul e bun) tine doua saptamani. Ideea e sa le pui in mai multe vase mici, cat sa mananci o data - adica dupa ce ai desfacut vasul, il mananci tot, nu il mai tii. Ceva de genul asta : http://www.zepter.ro...acsy/Sets-.aspx . Dupa ce o videzi tine minim 2 saptamani. Faci ciorba, iei vreo 10 vase din astea, bagi la vidat, si mananci cate unul o data.
Edited by roland_s, 01 October 2016 - 14:43. |
#23
Posted 02 October 2016 - 01:22
Merg conservate și sterilizate orice tip de alimente,nevastă-mea conservă un tip de zeamă de struguri acri cu roșii și ardei pentru acrit ciorbe,deci un aliment lichid ca o ciorbă.Eu folosesc un sterilizator de borcane de 2000W putere cu programarea timpului și al temperaturii în care încap 14 borcane mari de 800gr. și sterilizez orice conservă două zile consecutive timp de 30 min.la 90°C,și am conserve de 2-3 ani care se păstrează perfect.
|
#25
Posted 07 October 2016 - 14:44
RazvanBV91, on 30 septembrie 2016 - 20:38, said:
Buna ziua. Dupa cum spune si titlul, se poate conserva ciorba? Adica la fel ca zacusca sau gemul. Pui in borcan, bagi la fiert, scoti borcanul. Nu prea cunosc pasii exact (stiti voi despre ce vorbesc) As fi interesat sa aflu daca se poate pastra pentru 1-2 luni. Job-ul nu imi permite sa gatesc si nu sunt in Ro. Multumesc anticipat Sigur ca poti face conserve cu orice mancare iti doresti: ciorbe (de burta, perisoare, fasole cu afumatura, legume cu smantana, radauteana, etc), mancare cu carne (sarmalute, tocanita cu carne de porc, etc), sau doar carne in suc propriu la borcan (pui, porc, vita). Americanii asa isi pastreaza mancarea. In US, hrana inca se scumpeste de la un an la altul, asa ca multi americani cumpara baxuri de carne (10-15 kg), o conserva si o folosesc in anii urmatori. Teoretic, o conserva pusa in casa o poti folosi vreme de 3 ani. Cauta pe youtube canalele lui Bexarprepper si Lindaspantry. Sunt zeci-sute de retete video cu mancaruri conservate. Totul foarte natural si fara chimicale. Ai nevoie de o oala de sterilizare, care este o oala sub presiune (un fel de cucta). Si bineinteles, borcane si capace. Tot ce ai nevoie gasesti pe amazon. O oala de sterilizare (pressure canning) costa in jur de 100 euro pe amazon. Spor! Edited by Rao633, 07 October 2016 - 14:46. |
#26
Posted 09 October 2016 - 09:16
Multumesc frumos Rao. Sunt sigur ca oala gasesc si prin ro. Mi-ai dat toate info de care aveam nevoie. Merci
|
#27
Posted 10 October 2016 - 06:48
RazvanBV91, on 09 octombrie 2016 - 09:16, said:
Multumesc frumos Rao. Sunt sigur ca oala gasesc si prin ro. Mi-ai dat toate info de care aveam nevoie. Merci Ai insa grija sa nu folosesti metode traditionale pentru conservarea mancarurilor la borcan. Riscul este sa te pricopsesti cu o infectie cu anaerobi, gen Clostridium botulinum (provoaca botulism) care este deosebit de periculoasa. Deci neaparat sa cauti o oala de sterilizare sub presiune (pressure canning). Intr-o astfel de oala poti steriliza 9-12 borcane in acelasi timp. Cei de la Scandia folosesc un procedeu similar, conservele odata capsate, se pun la fiert intr-o oala mare sub presiune. Avantajul utilizarii acestei tehnici este ca nu ai nevoie sa folosesti deloc conservanti. Nici macar banala aspirina, pe care multi o pun in zacusca. Deci ai o mancare curata, sanatoasa, cu conditia sa folosesti capace de buna calitate. Cu viata agitata pe care o traim, nu intotdeauna ai timp sa te apuci de facut mancare dupa ce vii de la birou. Si-atunci e foarte bine sa ai in camara un borcan cu fasole cu carnati, sau o tocanita de carne de porc cu ciuperci, sau o ciorbita de pui a la grec. Le desfaci, le incalzesti in bain-marie si gata e masa. Plus ca daca faci calatorii, sau esti student/ai copii studenti, niste borcane cu diverse mancaruri sunt extrem de binevenite in orice moment al anului. Edited by Rao633, 10 October 2016 - 06:43. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users