Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Casa Suceava P+M

- - - - -
  • Please log in to reply
103 replies to this topic

#37
vlad-28

vlad-28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 275
  • Înscris: 24.01.2016
Se poate face o parte din casa cu 20000. Dar e posibil să cădeți în extrema cealaltă, adica să faceți cât mai multe cu acești bani, existând riscul de a mai "tăia din ele dă-le dreacu'" :) Greșit. Construcția trebuie făcută ca la carte, chiar si cu mai putini bani.
Este extraordinar ca ați reușit să nu fiți sclavii băncilor, ceea ce va face mai bogați decât jumătate din forum. Mergeți înainte fără frică! Sunteți bine! Atât punctez, să rezistați tentației de a face cât mai multe cu acești bani. Pe primul plan trebuie să fie ideea de a respecta proiectul.

#38
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007

View Postcumparator, on 28 septembrie 2016 - 16:43, said:

Aveti buget initial mic, asa ca o sa dureze mult sa faceti casa. Nu spun asta cu reavointa, ci din experienta. Te saturi sa tot faci economii ca sa inaintezi in pas de melc. Am inceput acum 2 ani si ceva cu un buget initial mai mare ca al vostru si o casa mai mica si mai am luni bune inainte. Nu imi vine sa cred ca spun asta, dar mie chiar imi place toata agitatia asta cu construitul. Altfel cred ca imi pierdeam mintile.

View Postmariovrs, on 28 septembrie 2016 - 18:31, said:

Eu o sa te descurajez putin Posted Image.
E putin 5000 de euro pe an. O sa dureze mult si o sa va descurajati. Cum spunea cineva mai sus,o sa va saturati de strans cureaua si sa nu vezi mai nimic inaintand la casa..
Dupa aia incepi cu garduri,gazon,pavele etc.. Alti ani de strans bani.

tolo_cosmina baga la cap cele de mai sus caci sunt vorbe din experienta si nu cu rautate.
Sti cum se spune masoara de 3 ori si taie o singura data.
tu ai spus 65mpu/nivel = 130mpu total *~1.22 (poate fi pana la 25%) = 160mp construiti * 450 eur/mp (la proiectul expus as zice ca treci de valoare asta) = 72.000 eur
72.000 -20.000 = 52.000
52.000 / 5.0000 anual = ~10 ani
deja trebuie sa incepi sa inlocuiesti ceea ce ai facut la inceput, pergole, mai un trotuar, o masina de spalat......

Odata cu varsta (si eventual un copil) prioritatile se schimba si o casa neterminata dar care tot inghite bani poate fi extrem de frustranta.
Din nefericire am exemple (inclusiv pe forum) in care constructia casei a dus la destramarea unor relatii. NU merita.


View Postvlad-28, on 29 septembrie 2016 - 07:14, said:

Pe primul plan trebuie să fie ideea de a respecta proiectul.
In primul rand trebuie sa faca si respecte o planificare initiala care sa le aduca un rezultat final = casa

Edited by gabian22, 29 September 2016 - 08:11.


#39
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Buna Posted Image

  Aveti visuri indraznete! Posted Image Mie mi se pare ca am mai vazut undeva filmul asta.

  Primele mele obiectiuni la ceea ce am citit sunt: acoperis Gerard, care e scump si panouri solare. Va rog frumos sa mergeti zilele urmatoare sa intrebati despre costurile acestor optiuni ale dumneavoastra si sa stabiliti cat va dura pana vi le veti insusi. Gerard e un acoperis de tabla scump, dom'le scump, dincolo era mai ieftin. Pare-mi-se ca la panouri solare aveti posibilitatea sa recuperati ceva banuti de la stat, dar tot trebuie sa va ganditi serios cat timp va dura pana vi le veti permite. Prin urmare, va rog , informati-va! Banii de la stat ii veti primi dupa cativa ani de la investitie (daca ii veti primi).

  http://www.alternati...asa-verde-2016/

Adaug ceva important, era sa uit: Nu prea aveti geamuri la etaj, sau nu vad eu bine? Cum veti sta cu iluminatul natural la etaj?

150 euro/ mp construit la rosu e un pret excelent, ma indoiesc ca il veti atinge usor, trebuie construit asa incat ori gasiti un constructor foarte serios care va va face oferta pentru aproximativ 140 euro/mp sau mai putin, asa incat sa existe o marja de eroare, ori luati fraiele in maini (ceea ce va si recomand) si platiti constructorului doar manopera la rosu, de materiale ocupandu-va dumneavoastra. Indiferent ce cale veti alege, tot cu nasul in santier veti ajunge sa stati zilnic, deoarece activitatea constructorului trebuie verificata, indiferent cat de bine e facut proiectul. Constructorul intotdeauna va cauta cai de scurtare a timpului de executie, pentru a acoperi cat mai multe proiecte anual: va pune mai putini etrieri, mai putin fier, mai...nu stiu ce.

Ce suprafata are amprenta? Am vazut ca e 65 mp utili, dar de construit? Calculele de 150 euro/mp (mai realist 160-170 euro) se refera la suprafata efectiva a amprentei. Mie nu-mi dau calculele ca v-ar iesi casa in 20000 de euro la rosu. Chiar cu 150 euro/mp. Mie imi da ca ar trebui sa aveti cam 67 mp construiti pe nivel, asa incat sa fie ok, ceea ce automat inseamna mult mai putini ca metri patrati utili pe nivel, 45-50 maxim. Mare atentie la acest aspect! Trebuie sa aveti o echipa foarte foarte ieftina ca sa reusiti in acest fel, materiale extrem de ieftine, teren fara panta etc. Eu nu am exemple foarte multe de pe acest forum sa va dau ca ar fi reusit asta, exista unul, dar acolo proprietarul s-a implicat efectiv in constructie si probabil a reusit cu manopere mici si materiale nu exagerat de scumpe sa scoata aceste preturi. Din cate jurnale sunt aici, asta ridica mari semne de intrebare pentru dumneavoastra daca veti reusi sa faceti acelasi lucru pentru casuta dvs.

Din moment ce intentionati sa va apucati din timp de casa (lucru laudabil , de altfel), trebuie sa aveti starea de spirit puternica si sa va asteptati la reautorizari la primarie. Deoarece o casa, in general, ar trebui sa fie finalizata cam in 3 ani de la inceperea lucrarilor. Arhitecta dvs e dispusa si contra carei sume sa faca asta? Ce presupune o reautorizare si pe ce baze? Va rog sa discutati aceste aspecte cu cei in masura sa va sfatuiasca.

Ca sa aveti o casa comoda, sa va ganditi serios la o izolatie serioasa. (cu polistiren sau vata bazaltica) Investitia va fi substantiala in privinta izolatiei (ca sa aveti costuri la facturi mai mici) si trebuie luata in considerare. E unul dintre aspectele la care nu e bine sa faceti mult rabat. Pentru asta, luati suprafata exterioara a casei din proiect si cereti oferte de la depozite pe grosimi de 10 cm, 15 cm sau 20 cm. Ca sa stiti cu ce va veti confrunta. Totodata, amprenta trebuie izolata cu 10 cm polistiren extrudat cel putin, ceea ce costa. La fel, oferta. In pod, sa aveti posibilitatea sa incapa undeva 40 cm grosime de vata minerala cu indici mai putini performanti, deoarece vor costa mai putin decat 20-25 cm grosime vata minerala cu indici mai buni. Asta e una din capcanele podului.

In cat timp sunteti dispusi sa finalizati casa? O intrebare foarte importanta.Bugetul nu e nici mare, ideea este sa vedem cat de realisti sunteti in privinta finalizarii acestei casute in conditiile pe care le-am exprimat aici pe forum. Pentru ca daca in 20000 o inaltati la rosu, ca sa fie la gata ar mai trebui  cel putin 40000 euro, ceea ce inseamna 8 ani in conditiile dvs de economisire. Sau (cel mai probabil) credit la banca. Sunteti tineri, sunt credite la banca foarte avantajoase in acest moment, un DAE mic la constructiile de locuinte, aveti sansa unui credit cu ipoteca pe ceea ce construiti , dupa ce terminati faza la rosu, fara avans. Dar cu finalizare la terminarea autorizatiei de constructie. Asta inseamna ca atunci cand se termina autorizatia, si casa trebuie sa poata fi receptionata pentru a fi ipotecata in favoarea bancii. Sau daca aveti alt imobil (al parintilor, de exemplu), pe care sa-l ipotecati, atunci creditul  nu va depinde de durata executiei, adica va fi un pic mai lejer. Ceea ce eu recomand.

Aveti un avantaj foarte mare: varsta! Sunteti foarte tineri. Iar daca sunteti dispusi sa asteptati 4-5-7 ani sa va impliniti visul, probabil ca aveti structura interioara potrivita pentru a face acest lucru. Eu si sotul meu am ales calea aceasta, insa nu este pentru oricine. Asta stiu. Sa ai, totusi, o casa, in jurul varstei de 35-38 ani (mi-am permis sa folosesc datele dvs personale), totusi e o realizare! Trebuie privit in perspectiva: ce va doriti la acea varsta? un apartament, si atunci acesti ani vor trece mai bland si mai lipsiti de probleme, sau o casa cu o mica gradinita , cu mentiunea ca anii vor trece plini de furtuni si obstacole? mai ales din partea prejudecatilor oamenilor cu care veti discuta. Inclusiv pe acest forum.

  Nu in ultimul rand, as dori sa va invit sa cititi acest jurnal pe primele pagini, pentru a intelege putin mai bine costurile unei case si sa va faceti putin o situatie personalizata ptr dvs. Dupa ce trageti linie, as dori sa ne spuneti cam la ce suma ati ajuns, in principiu. Acea suma va fi minimul de care aveti nevoie.

http://forum.softped.../#entry18271902

http://forum.softped...6#entry18291474

  Eu va doresc tot binele din lume si sa va impliniti visurile! Ale voastre, nu ale altora! Posted Image Posted Image

Edited by lenny13, 29 September 2016 - 08:25.


#40
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Centrala cu lemne am eu, dar e zona de munte si padure. E multa munca la centrala, de curatat centrala, de bagat lemnele etc Mie imi place dar nu e pentru toata lumea.
O centrala buna + camera centralei (pompe, robinete etc) ajunge la 3-4000 euro.
Cos va trebuie Schiedel, e 100 euro/ml. Cosul trebuie sa fie cald adica, cum a spus colegul, sa treaca prin casa, nu pe exterior. Asta asigura tirajul.

#41
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014

View Postcumparator, on 28 septembrie 2016 - 16:43, said:

Nu imi vine sa cred ca spun asta, dar mie chiar imi place toata agitatia asta cu construitul. Altfel cred ca imi pierdeam mintile.
:)


#42
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,587
  • Înscris: 11.03.2006
Absolut sunt de acord cu tine. Daca asta e visul tau, sa stai la casa, trebuie sa o faceti.
Poate ar fi bine sa aveti in vedere si
-sa micsorati suprafata casei
-sa vindeti apartamentul (in cazul in care e al vostru) si sa bagati mare la casa
-sa faceti credit
-sa vindeti o parte din teren

Zic si eu...
Toate au si dezavantaje, dar merita sa iti indeplinesti visul intr-un termen decent, nu 10 ani.

Nu sunt prea rentabile panourile solare. Numai daca plateste si statul o parte, ceea ce e foarte, foarte incert.

Edited by cumparator, 29 September 2016 - 15:46.


#43
mariovrs

mariovrs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,393
  • Înscris: 27.09.2013
E bine si daca puteti face un credit. Te costa mai mult casa,dar merita efortul. Decat sa astepti ani si ani...
Eu am facut unul de nevoi personale ca sa ma mut mai repede. Cel mai prost ca dobanda(10% pe an) insa cel mai rapid si fara intrebari multe. M-am mutat la curte si gata. Nu-s sigur ca strangeam banii aia gramada.
N-ai cum...mereu apare ceva.Te mananca-n cur sa schimbi masina,ba telefonul,ba laptopul... Asa stii ca ai rata si gata..

#44
dell99

dell99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,003
  • Înscris: 29.09.2008
Si eu tot cu credit am terminat, din nefericire sunt genul care nu poate economisi, oricat as incerca. Eu cu telefoanele si masinile ma multumesc cu cele de la firma, in schimb nu pot renunta la plimbari si concedii Posted Image.
Noi am cumparat terenul si am inceput sa ridicam casa din economii, cand am ajuns la rosu am vandut apartamentul in care locuiam si ne-am inghesuit cu mama cateva luni pana am terminat.
Cand am ajuns cam la mijloc cu finisajele am mai facut un credit ipotecar pe noua constructie si am finalizat (cam 26000 euro credit / rata 480 lei pe luna pe 18ani). Evident ca ne-am propus sa il achitam mai repede dar de 6 luni nu am pus un leu deoparte, dimpotriva de cand am terminat casa ne-am mutat cu cheltuielie la gradina, terase, garaj, etc.
Toata povestea a durat cam 11 luni, mie mi s-au parut 30.... Acum depinde de fiecare cum percepe procesul, eu nu as incepe daca as sti ca va dura ani si ani in care mai trebuie si sa economisesti, sa protejezi ce ai inceput.
Noi am pornit la drum cu bugetul de 62000 euro, la final am ajuns la 80000 euro (155mp construiti /118 utili, tot p+m), de aici si nevoia de credit, initial ma gandeam ca daca ne lipsesc 6-7000 euro ne imprumutam pe la rude....

Edited by dell99, 29 September 2016 - 18:47.


#45
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,587
  • Înscris: 11.03.2006
Si eu mi-am pierdut rabdarea si am luat un credit de nevoi personale. Nu o sa imi ajunga chiar sa termin tot, dar vreau macar sa aduc casa intr-un stadiu mai avansat. Acum stau dupa echipa de la finisaje. O sa termin naibii banii pana vin aia.Posted Image
Si asta e o problema. E crestere economica, oamenii incep sa construiasca, preturile vor creste si va fi mai greu sa gasesti echipe. Pana la urmatoarea criza, adica peste cativa ani.

Edited by cumparator, 29 September 2016 - 18:51.


#46
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View PostdoarUNom, on 29 septembrie 2016 - 09:06, said:


:)

In fiecare dintre noi zace un mic Manole care vrea sa-i facă Anei bodybuilding !
Ce adrenalina  la curse sau la cățărări , sa vezi cum se duce pulsul la 200 cind auzi cum piriie un cofraj  sau  cind vezi  dansul pe ziduri cu elefantul in brațe.
Si ca sa fiu corect ajungi sa îți placa si cum miroase betonul si te relaxezi după nebunia pura uitindu-te cum face priza placa turnată proaspăt.
Cind te apuci sa construiesti o iei razna clar , poate sa treacă Miss Univers pe strada ta tu ai turnare  si ești extaziat ca ți-a ieșit acoperirea de beton !
Suntem duși !

#47
tolo_cosmina

tolo_cosmina

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 04.04.2016
Pana pornim casa mai adaugam ceva si asta e. Vom porni pozitivi si ne vom enerva si dezamagi pe drum.
Noi ne-am spus ca daca o terminam in 10 ani, e bine :) (apropo eu am 28, sotul 35)
Nu suntem oamenii creditelor si e si greu sa luam un credit mare. Eu pensie de boala, el minimul pe economie in acte...
Acum stam in apartamentul parintilor si nu se pune problema sa fie vandut, iar la teren e mai complicat de vandut din cauza unor chestii legislative.
Posibil pe viitor sa vanda parintii mei apart lor si sa ne ajute cu bani, dar sa stea cu noi. Asta e ultima varianta. Nu de alta, dar mai avem nevoie de nervi si pt casa.

Spunea ceva ca va trebui sa ne luam noi materialele ca sa iesim mai ieftin. Sunt o experta a cumparaturilor/ ofertelor/ promotiilor.
Eu n-am planul final de casa ca deja am gasit oferta considerabila la Gerard shake :) in luna aceasta. Oricum a picat. Vom vedea pe parcurs ce ne vom permite.
E un pic ciudat faptul ca cei din jurul nostru care si-au construit case sau le au in constructie acum ne-au spus ca ar trebui sa avem cam 15-20 000 la ceea ce vrem noi...se inseala oare? Sau poate e mai ieftina manopera in suceava? Aici gasesti case mari/ in constructie la tot pasul. Nu stiu daca ati vizitat zona. A venit acu 2 ani un banatean la noi in vizita si s-a cam speriat de casele de la noi.

Picomouse, promit ca intr-o zi am sa inteleg ce spui. Momentan...se aude un greiere

#48
vlad-28

vlad-28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 275
  • Înscris: 24.01.2016

View Postpicomouse, on 29 septembrie 2016 - 19:18, said:


Si ca sa fiu corect ajungi sa Ă®ți placa si cum miroase betonul si te relaxezi după nebunia pura uitindu-te cum face priza placa turnată proaspăt.
Distracția durează 3 ore..sa vezi ce te panichezi ca a început să fisurezeeeee..de ce s-a întâmplat tocmai mieeeee?? :D

#49
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
pina incepi ai tot timpul sa te documentezi.
nu ne explica noua, noi stim. Intreaba-ne orice, cit poti de mult, posibil sa iti raspunda cineva.
Ia un caiet si incepe sa notezi....

Eu am pus tigla si sint de acord cu Gerard.

#50
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View Postviotl, on 29 septembrie 2016 - 21:51, said:

pina incepi ai tot timpul sa te documentezi.
nu ne explica noua, noi stim. Intreaba-ne orice, cit poti de mult, posibil sa iti raspunda cineva.
Ia un caiet si incepe sa notezi....

Eu am pus tigla si sint de acord cu Gerard.

Eu am pus Gerard si sunt de acord cu el 🤗. Mi-a placut modul de montaj si materialul in sine.

Edited by picomouse, 30 September 2016 - 05:42.


#51
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,587
  • Înscris: 11.03.2006
Eu as pune tabla la pret modic, nu avioane.
Mai degraba m-as gandi la o impartire buna a casei in eventualitatea ca voi sta cu socrii. Asta te poate ajuta sa nu iti pierzi mintile.Posted Image

#52
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007

View Posttolo_cosmina, on 29 septembrie 2016 - 19:40, said:


Nu suntem oamenii creditelor si e si greu sa luam un credit mare. Eu pensie de boala, el minimul pe economie in acte...

Fara misto, in locul vostru as pune o tabla zincata pe casa facuta ca lumea de un mester de acoperisuri. Important e spatiul disponibil din casa, nu ce spun musafirii cand se uita la acoperis.
E mult pana departe si bani trebuie peste tot (apropo, buget bransamente ?!).

#53
mariovrs

mariovrs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,393
  • Înscris: 27.09.2013
Pai de bransamente si alte minuni nu le-au zis prietenii care ziceau ca ajung aia 20.000. Lasa-i sa viseze la tabla de fite. Se lamuresc ei imediat cum incep sa dispara banii din cont..

#54
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Nu neapărat. Se poate face fundația și cu doua sarme de sase și se mai scutesc acolo niște bani. Izolație de 5 ajunge.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate