Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta
 Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 

Eu in UK (Anglia)

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
125 replies to this topic

#1
x17g19

x17g19

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.09.2016
Buna seara tuturor, am decis sa vin aici in ajutorul vostru si sa va povestesc prin ce am trecut eu in Anglia, cum m-am descurcat si cum ma descurc si de ce m-am lovit pe parcurs.


Povestea mea in Anglia e scurta, deoarece am doar o luna si putin de cand am ajuns, e grea, usoara, urata si frumoasas, are putin din fiecare dar cel mai important este ca sunt pe un drum care devine tot mai usor.

Plecarea - Lucrul cel mai usor dar cel mai greu de hotarat, este plecarea, eu nu va recomand sa plecati cu masina din Romania in UK deoarece drumul este foarte lung si nu stiu financiar cat aveti de castigat, deci ca majoritatea cel mai probabil avionul.

1. Bagaj suplimentar - Pt. mine a fost ceva obligatoriu, costa mai mult la biletul de avion dar am vrut sa am destule haine deoarece nu stiam ce ma asteapta, dar nici nu am vrut sa stric bani pe haine inca de la inceput.
- Nu e mare stres daca nu doriti asta, sunt multe magazine second-hand (charity) care vand la preturi foarte mici haine dragute si in conditii bune, eu nu am cumparat nimic dar se pot gasi lucruri OK la preturi de genul 1,2,3 lire, mai mult de 3 nu va recomand pt. ca gasiti noi in magazin la banii astia, desi sumele pot creste foarte mult.

2. Aeroport (casa Anglia) - Lucrul de care mi-a fost cel mai frica, mai ales ca pt. mine totul este o experienta noua, sunt tanar si nu am mai fost plecat de acasa insa am rezolvat acest lucru foarte usor si cel mai probabil o puteti face si voi la fel de bine. Majoritatea opteaza spre Londra (Stansted, Heathrow, Luton, etc).
- Rezolvarea pt. mine a fost simpla, deoarece nu am vrut de la aeroport sa iau trenul pana-n Londra si din Londra iar trenul pana-n orasul in care am vrut sa ajung, plus taxi pana la noua locuinta, am optat pt. o cursa directa printr-o persoana din orasul respectiv. Am gasit singur, am intrat pe Facebook , am cautat Romani in X-oras , am gasit un grup si am intrebat acolo, teoretic am iesit si mai ieftin si mai rapid prin metoda asta.

Anglia - Odata ce ajungi in Anglia nu iti recomand sa pierzi timpul, eu mi-am cautat de lucru inca dupa primele ore in care am ajuns. Lucrurile in Anglia se misca foarte rapid dar in acelasi timp se pot misca si foarte greu. Linia de mijloc nu prea exista.

Acte Anglia - Am plecat de acasa cu buletinul si pasaportul, nu mi-am luat nici-o diploma (lucrurile astea in faza initiala sunt egal cu 0 deoarece in Anglia e greu sa gasesti un loc de munca ca si lucrator calificat intr-un domeniu mai bun), ceritificatul de nastere nu l-am luat.
-Buletin si pasaport, am plecat cu amandoua deoarece imi asigura o mai mare siguranta, de regula pasaportul il las acasa si buletinul il port dupa mine in portofel. Nu m-am lovit de nici-o bariera cand a venit vorba de buletin vs pasaport, dar am constatat ca pasaportul are oarecum o importanta mai mare.

Limba - Nu e obligatorie! E ideal sa stii dar am observat ca nu e ceva foarte obligatoriu, la fabrici te poti descurca si prin semne sau daca ai pe cineva cu tine care sa-ti explice e bine. Dar nu o sa gasiti ceva decent care sa va multumeasca pe termen lung, cred ca e si normal. Eu ma descurc foarte bine si m-a ajutat sa-mi gasesc al 2-lea loc de munca unde limba se cere iar cu cat stii mai bine cu atata ai sanse mai mari sa te descurci sau sa avansezi.

Chiria 1 - Cel mai nasol si greu lucru de facut in Anglia este sa gasesti o chirie decenta, sunt foarte multi factori la mijloc iar norocul isi zice cuvantul.
-Optiunea prin angetie sunt bine, sunt N si N agentii care-ti ofere o chirie doar ca dureaza de la cateva zile la saptamani, iar daca esti ca mine, fara nici-un istoric in Anglia, poti sa zici PA dinainte sa intrebi. Eu am incercat si intr-o maniera mai politicoasa mi-au aratat unde-i usa si sa plec.
-Optiunea cea mai usoara si accesibila pentru inceput este cazarea la romani, merge pe acelasi principiu prin care mi-am gasit transport in oras, aproape fiecare oras mai maricel are un grup de romani pe Facebook unde poti sa intrebi despre cazare, cu siguranta o sa gasesti o camera.  
-De precizat, sa nu aveti pretentia sa stati de unul singur intr-o casa sau intr-un apartament, lucrurile astea sunt foarte grele si necesita o suma de bani destul de frumusica.  

Chiria 2 (Cost) -  Ca minim as putea spune 100 de lire pe saptamana pentru un cuplu (desi stiu cuplu care si-a gasit cu 80), iar singur undeva de la 60 de lire pe saptamana iar atentie, preturile cresc foarte usor si trebuie sa va ganditi bine la zona in care doriti sa stati deoarece riscati sa luati o chirie mai ieftina dar ca sa ajungeti unde trebuie o sa fiti obligati sa luati autobuzul, trenul, taxi-ul foarte des si nu salvati nimic.

Chirie 3 (Povestea mea)  - Sus, jos, sus, asa as putea descrie experienta mea si probabil cea mai neplacuta experienta in Anglia de pana acum. Am ajuns foarte bine la niste prieteni unde am avut in mare parte cam totul, doar mancare sa-mi cumpar, dar deoarece nu am vrut  sa abuzez de prietenie am decis sa plec intr-un timp relativ scurt de acolo intr-o chirie ieftina, 60 de lire pe saptamana, camera mea, dar nu au fost conditii decente, pe langa faptul ca a fost o oarecare mizerie in casa, galagie, a fost si intr-o zona destul de departe de centru unde pentru fiecare drum spre oras trebuia sa platesc intre 5-12 lire, mai ales ca am fost intr-o faza de inceput acolo, dupa o saptamana drumurile m-au costat cat chiria, dar totul raul a fost spre mai bine. Dupa o perioada de timp destul de scurta (cateva saptamani), am reusit sa-mi iau o chirie intr-o zona foarte buna, cu niste persoane foarte OK si conditii exemplare, curatenie, internet, tv, camera dubla, camera de zi/relaxare, gradina, spatiu de depozitare in garaj, etc cu putin peste 80 de lire pe saptamana, sub 350 de lire pe luna. Desi pentru unii suma poate sa fie mare, eu zic ca e foarte OK, pentru mine confortul face extrem de mult si am vrut sa am relativ tot ce am nevoie la dispozitie. Plus si poate cel mai important lucru am reusit sa obtin si contract pentru camera, pentru mine a fost ceva prioritar sa am o chirie sigura si sa am niste drepturi in aceasta casa.

[Dupa ce m-am convins ca nu am nici-o sansa la agentii am decis sa incerc pe niste site-uri gen gumtree, spareroom, easyroommate, etc, unde am postat eu anunt ca doresc o camera, dar in schimb am si cautat prin ofertele de acolo, am gasit ceva posibilitati dar nu prea s-au incadrat in ce imi doream eu iar iepurele a sarit de unde nu m-am asteptat, am fost sunat de un LandLord (proprietar) care mi-a trimis o lista cu casele pe care le are disponibile iar una din ele a fost exact ce mi-am dorit, ba chiar mai mult. Totusi, a fost destul de greu si riscant chiar si asa, am alergat destul de mult sa obtin ce am nevoie, majoritatea o sa va ceara urmatoarele lucruri, referinte de unde ati stat anterior (eu am dat nr. de telefon de la cei care m-au cazat) referinte de la locul de munca (am primit de la agentia la care lucrez, a fost ceva bataie de cap deaoarece nu aveam vechime la ei si procesul teoretic dura vreo 3 saptamani, dar m-au inteles si au fost amabili sa-mi rezolve cererea pe loc.) dar cel mai riscant lucru a fost depunerea in cont a unei sume nu chiar mica (chiria pe o luna + un avans in contul persoanei respective) inainte de semnarea contractului, dar pana la urma totul a fost OK si acum sunt fericit cu noua casa (camera mai bine zis)].

Prima zi -  Greul si succesul au venit inca din prima zi, bine succesul in ghilimele deoarece e greu de numit asa. Primul loc de munca l-am gasit la doar cateva ore dupa ce am ajuns in Anglia si tot in ziua aia am si inceput sa lucrez.

Primul loc de munca -  L-am gasit foarte usor, pur si simplu am mers pe strada, am vazut o agentie care se ocupa cu angajari, am intrat si am intrebat. Raspunsul doamnei a fost  "cand poti sa incepi sa lucrezi", i-am zis ca acum "eu ca sa fac impresie buna" si mi-a spus, bine incepi la ora 8, nu am fost intrebat de nici-un fel de act, desi ulterior m-a intrebat daca am NINO (pe care nu-l am), dovada unei adrese  (pe care nu o aveam), etc.

NINo - Cred ca toti ati auzit de acest NINo si este cel mai inspaimantator lucru, marele NINo, nu poti sa lucrezi daca nu-l ai, eh c*** nu e asa! Primul lucru pe care sa-l faceti cand ajungeti in Anglia este sa sunati si sa va faceti o programare la NINo, in secunda doi la telefon primiti un nr. temporar iar peste 2,3 zile primiti scrisoarea de confirmare.  La telefon o sa va intrebe de o adresa, eu am dat adresa unor prieteni iar scrisoarea a venit acolo.

NINo la angajare - Toata lumea te intreba dar daca mergi la o agentie e destul sa spui ca ai aplicat, nu or sa te mai bata la cap cu asta. Scurt, cam asta e povestea mea cu NINo si am fost deja la cateva agentii.

Primul loc de munca (povestea) - Greu dar necesar! Am optat sa lucrez inca din prima zi deoarece nu am vrut sa pierd timpul. Pe scurt, m-am dus la agentie, mi-au zis ca au un loc de munca la X fabrica si am zis OK, bine de stiut minte pe viitor este sa intrebati daca mai au si altceva, mie mi-au dat ce au avut mai rau si ca prostul, poate!? am acceptat, dar am trecut si peste asta. Am lucrat 6 zile, cu drum cu tot mai mult de 12 ore pe zi (ceva normal in Anglia) si la sf. saptamanii am primit putin peste 200 (240), destul de putin, zic eu... Am lucrat intr-o fabrica, unde regulile erau destul de stricte, frig, etc iar munca era de chinez, practic odata ce incepeai munca la linia de productie nu mai aveai oprire pana la pauza. ROBOT!

Al 2-lea loc de munca - Deoarece am fost satul de acea fabrica dupa doar o saptamana am zis hai sa caut si altceva, am ajuns in alta agentie, am cerut mai multe oferte, lucru pe care l-am invatat dupa prima experienta si am gasit ceva care oarecum imi convenea.

Al 2-lea loc de munca (povestea) - Iar, totul s-a petrecut foarte rapid, azi am aplicat, maine am inceput, daca la prima agentie am inceput dupa cateva oare, la a doua agentie am inceput de a doua zi, desi va pot spune ca puteti astepta si ceva mai mult dar e vorba de zile si nu de un timp foarte lung. La lucru este OK, mediul este curat, munca este grea / usoara, undeva la mijloc, dar exista posibilitatea de ajunge si mai bine acolo iar salariu lunar este destul de bunicel, undeva la 1400 pe luna fara timp suplimentar si 3 zile libere. Cu timp suplimentar poti ajunge chiar si la 2000 pe luna, desi deja la 6 zile pe saptamana nu stiu daca merita sa lucrezi constant in acest loc de munca, foarte probabil ca sanatatea pe termen lung sa aibe de suferit si clar viata sociala dispare.

Mancarea -  Foarte ieftina mai ales daca stii sa gasesti, teoretic poti ajunge mai ieftin decat in Romania deoarece poti sa gasesti aceleasi produse ca in Romania la un pret mai mic. Va recomand sa cumparati de la supermarketurile mai mari gen Lidle, Aldi, ASDA, etc unde gasti oferte bune dar sunt si foarte multe magazine unde totul este la o lira si gasiti unele chestii bune. Nu recomand sa cumparati de la magazinele de pe strada care sunt pline de polonezi, arabi care vand chiar si de 2,3 ori mai scump. Ce am observat ca e scump in Anglia este sa mananci in oras, preturile sunt destul de mari.

Cele necesare -  Eu am plecat cu hainele, periuta si un deodorant cam atata, restul le-am cumparat din Anglia si la preturi mai bune ca in Romania. Gasesti produse bune gen Nivea, Dove, Gillette, Rexona (aici are alta denumire), Head and Shoulder, la o lira in magazinele de genul totul la o lira. O sa le remarcati usor, scrie mare si clar, Poundland, Poundshop, Poundx, y, z...




Mie mi-a luat ceva sa-mi fac curaj sa plec in Anglia dar am decis sa o fac pentru mine, nu cred ca este mediul ideal si nici nu ma vad sa stau aici toata viata, dar am vazut ca se poate. Tin sa precizez iar, ca nu am avut pana acum nici-o experienta de genul, nu am fost plecat de acasa si singurul meu atuu a fost faptul ca vorbesc bine limba.  

Locuri de munca in Anglia? As spune mii dar cu siguranta zeci de mii, sute poate, cred ca trebuie sa nu vrei sa muncesti ca sa nu gasesti un loc de munca, mie unul mi se pare imposibil. Mi-a fost frica si mie deoarece am crezut ca dureaza pana gasesti ceva dar din proprie experienta va pot spune ca nu exista sa nu gasesti un loc de munca, e imposibil.

Sunt N si N agentii, nu trebuie sa mergeti neaparat la Londra, orice oras mai mare din Anglia e plin de romani si agentii de munca care va gasesc un loc in cateva zile daca nu chiar pe loc.

Nu va recomand sa plecti printr-o agentie din Romania si eu am avut in plan asta, dar o sa va faca sclavi pe bani putini, deci spuneti NU!

Stiu ca am scris foarte mult, pe unii poate va deranjeaza asta, dar am scris ca sa incurajez alte persoane care vor sa faca acest salt. Eu zica ca nu exista sa nu reusiti, decat daca sunteti lenesi sau nu sunteti dispusi sa faceti anumite sacrificii pentru inceput.  

Norocul isi are rolul lui in povestea mea dar in principiu a fost vorba de vointa si nu de noroc. Eu va pot garanta ca daca sunteti dornici si seriosi, nu exista sa nu reusiti in Anglia.

Daca aveti intrebari sunt dispus sa va raspund!

Va doresc toate cele bune si numai bine!

#2
pelikanu

pelikanu

    tread carefully

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.08.2005
Mai, n-am ce zice

Ghidul muritorului de foame.

Nu am inteles niciodata chestia asta.
Daca v-ar pune cineva sa faceti aceleasi chestii in Romania, ati refuza categoric.
Cum ajungeti in alta tara, cum va paleste cumintenia / cumpatarea si pragmatismul.
Dormiti prin toate mizeriile de case inchiriate, mancati toate idioteniile din ASDA, va cumparati haine SH, va lasati exploatati ca sclavii de niste jeguri de indieni care la randul lor sunt exploatati ca vitele de englezoi ..

Poate mi-o poti explica si mie.

#3
x17g19

x17g19

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.09.2016
Nu cred ca-i ghidul muritorului de foame, nici pe departe. Eu am venit cu bani in Anglia si am avut o siguranta financiara dar nu am stricat foarte mult, cu siguranta reuseam cu foarte putin.

De ce sa mint si de ce sa fiu prost, de ce sa cumpar acelasi produs dintr-un magazin X cand pot sa-l iau de la 50 de metri distanta la un pret mult mai mic, acelasi produs? Faptul ca cumperi de la Lidl, ASDA, Aldi sau mai stiu eu ce magazin te face sarac? Banuiesc ca si in Romania oamenii merg la Kaufland, Penny, Real sau mai stiu eu ce magazin si pt. ca-i mai ieftin.

Haine nu am second-hand, din pacate, dar am ales sa punctez asta pt. ca stiu foarte mult persoane care au plecat asa, cu foarte putine bagaje, nu stiu daca este totusi o rusine. In tara sunt foarte multe persoane in conditii foarte grele, eu doar am dorit sa-i ajut cu un sfat.

Nu toate persoanele au aceleasi oportunitati, eu unul nu am plecat din Romania pt. ca muream de foame, o duceam chiar bine, doar ca e greu sa salvezi o suma mai mare de bani mai ales daca ai o viata destul de activa.

Motivul pt. care, recunosc, am stat o saptamana de zile intr-o casa in care nu erau cele mai bune conditii (practic dormeam), a fost pt. ca nu am vrut sa fiu o pacoste pt. prietenii mei si am vrut sa-mi rezolv singur problemele, daca era dupa mine si eu am incercat, a fost sa-mi iau flat, camera de la Agentie dar pt. ca nu am avut istoric aici m-au refuzat.

Dupa o luna de zile am reusit sa salvez usor 850 de Lire, nu stiu daca-i mult sau putin dar pt. mine este destul, mai ales ca a fost o luna in care am cheltuit destul de mult pe taxi, drumuri, etc.

Nu stiu cum si din ce punct ai plecat sau ai ajuns tu in Anglia, ce conditii ai avut tu dar hai sa privim realitatea, majoritatea nu pleaca la punct ochit la punct lovit si nu toti au aceleasi posibilitati financiare.

Faptul ca am reusit sa pun o suma destul de buna deoparte, am reusit sa-mi iau chirie cu acte intr-un timp relativ foarte rapid, etc fara nici-un ajutor si fara vreo experienta anterioara de genul ma face sa cred ca orice doreste si are vointa de lucru poate sa reuseasca dar multi ca mine in trecut au anumite rezervari si frici, gen. e de lucru, nu-i de lucru, unde dorm, etc.

Bafta!

Edited by x17g19, 06 September 2016 - 03:53.


#4
pelikanu

pelikanu

    tread carefully

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.08.2005
Nope, faptul ca iti faci cumparaturile de la ASDA / Lidl samd nu te face un om sarac.

Esti sarac daca dupa ce intri in ASDA / Lidl, cumperi paine alba feliata la 65p care stii deja ca este obtinuta din fierberea painii expirate cu cateva zile inainte, te orientezi frumos spre galantarul cu produse din carne ori semi-preparate ce au termenul de valabilitate deja extins o data, iti cumperi o cutie cu suc de mere si cand iesi auzi "Thank you for visiting our store and I hope you come back soon".

Ai reusit sa pui deoparte 850 de lire? Felicitari!
Raportat la pretul unei case cu 4 dormitoare care in Luton costa 360.000 Lire, iar in Romania costa 76000 Euro, rezulta ca in Romania trebuie sa pui deoparte 148.19 Euro / Luna pentru a atinge acelasi scop, in acelasi interval.

Singurul lucru care ar putea justifica plecarea in alta tara este mutarea definitiva (vine la pachet cu acceptarea conditiei de palmas).

Edited by pelikanu, 06 September 2016 - 04:17.


#5
x17g19

x17g19

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.09.2016
Cumpar ce imi place, nu ce-i ieftin cand vine vorba de mancare si cred ca-i cea mai mare prostie sa te tragi de la mancare, mai ales cand ai un loc de munca si castigi bani.

Anglia nu e tara in care te poti imbogatii peste noapte, asta-i clar. Eu nu astept sa ma imbogatesc aici dar un cuplu poate sa puna bani frumosi deoparte. Desi si singur cred ca pot salva destul fara sa ma trag de la nimic.

Eu nu am venit in Anglia sa stau definitiv, am venit sa pun deoparte niste bani si sa traiesc decent fara sa iau bani de la mama si de la tata. In tara la varsta mea, aproape indiferent de job nu cred ca puteam salva suma asta de bani si sa-mi cumpar ce-mi doresc.

Poate calculele tale sunt corecte dar nu cred ca ai pus bine problema iar majoritatea dintre noi planuiesc sa se intoarca in tara odata ce si-au asigurat un oarecare confort.

La rata la care ai calculat tu, sa platesti 76.000 de luni si cu suma aia deoparte ar trebui sa lucri vreo 500 de luni si ceva pe cand aici de vreo 5 ori si ceva mai putin. In cuplu situatia se schimba radical si cu siguranta mai mult in Anglia decat in Romania.

Personal cunosc un cuplu care au casa lor inchirata, nu se trag de la mai nimic si au pus 30.000 + in doi ani, sa-mi zici si mie in tara unde faci banii astia. Ca fapt divers in tara ocupau niste pozitii care cereau niste studii destul de ridicate si tot nu si-au permis sa salveze aceasta suma de bani.

Sa nu mai zic de faptul ca (virgula) ca orice tanar imi doresc si eu un telefon mai performant, o masina buna, etc.

Eu unul ma axez pe calitate si nu cantitate, indiferent ca vine voie de nevoi personale, mancare, etc si pe termen lung poate am de castigat dar nu vreau sa pun problema doar din punctul meu de vedere pentru ca nu toti suntem la fel.  



Motivul pt. care am scris ghidul saracului cum ai zis tu, a fost sa-i incurajez pe cei cu posibilitati reduse, fie ele financiare sau de orice alta natura. Sunt intrigat de romanii care sunt plecati in strainate, ajung in tara, se lauda cu ce au pt. ca altceva nu stiu, zic ca totul e lapte si miere iar cand le zici ca poate vrei si tu, iti spun ca nu se poate, ca e greu, ca ai nevoie de 10.000 de lire (vorba vine) ca sa pleci in Anglia de exemplu.

PS: Nu stiu ce zic aia la ASDA, am intrat odata sa printez niste poze deoarece aveam nevoie si l-am folosit ca referinta pt. ca este unul din magazinele care este aproape de mine. Eu unul cumpar de la ALDI in mare si ce imi mai trebuie mai merg si la magazinele mici de la coltul strazii deoarece nu ma zgarcesc la 20p in plus sau in minus pt. 1,2, 5 produse, iar daca asta ma face sarac, asa sa fie.

Edited by x17g19, 06 September 2016 - 04:50.


#6
pelikanu

pelikanu

    tread carefully

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.08.2005
Scopul pentru care mi-am spus punctul de vedere nu a fost acela de a te descuraja.
Este foarte bine ca ai gasit o metoda prin care sa iti poti permite sa traiesti fara contributii din partea parintilor, oriunde ai face acest lucru.

Vreau doar sa evidentiez faptul ca Romania este o tara in care poti trai foarte bine daca esti dispus sa faci sacrificiile care le faci in UK.
Pentru ca ai adus vorba despre "termen lung", citeste si subiectul deschis de dukuti82 cu cateva ore inaintea ta, sugestiv denumit: Un strigat de ajutor!

Edited by pelikanu, 06 September 2016 - 04:59.


#7
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,904
  • Înscris: 20.10.2015
Bravo man,
Felicitari
Creste inima in mine cand te citesc, fara ironie

Ce calificare ai, ce scoala?

#8
marius87ism

marius87ism

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,801
  • Înscris: 18.11.2012
Pelikanu, nu cred ca asta e scopul acestui topic, interventia ta chiar daca e una cu un punct de vedere valid nu cred ca isi are locul aici, oameni o sa plece spre anglia ca vrei sau ca nu vrei, omul isi impartaseste experienta care ar putea servi ca un ghid pentru viitori drumeti.

#9
pelikanu

pelikanu

    tread carefully

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.08.2005
Prezentarea riscurilor, consecintelor si alternativelor ar trebui sa faca parte tot din ghid.

#10
x17g19

x17g19

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.09.2016

 pelikanu, on 06 septembrie 2016 - 04:58, said:

Scopul pentru care mi-am spus punctul de vedere nu a fost acela de a te descuraja.
Este foarte bine ca ai gasit o metoda prin care sa iti poti permite sa traiesti fara contributii din partea parintilor, oriunde ai face acest lucru.

Vreau doar sa evidentiez faptul ca Romania este o tara in care poti trai foarte bine daca esti dispus sa faci sacrificiile care le faci in UK.
Pentru ca ai adus vorba despre "termen lung", citeste si subiectul deschis de dukuti82 cu cateva ore inaintea ta, sugestiv denumit: Un strigat de ajutor!

In Romania se pot castiga mai multi bani ca si in UK, oriunde se poate face asta dar aici e vorba de masa, de toti oamenii si de oamenii simpli, oamenii care oarecum modeleaza Romania in momentul de fata. Si eu personal stiu ca sunt capabil sa fac mai multe si incet o sa ma axez si eu pe IT unde deja castig ceva banuti lunar, nu e mult dar in Romania mie mi-a fost destul sa-mi iau o haina sau o incaltaminte de la Nike, Adidas sau mai stiu eu ce brand, brand-uri care in Romania sunt WOW dar sunt brand-urile masei in tari precum Anglia, Spania, etc.

Eu am postat pentru cei care vor sa lucreze in Anglia si doresc sa adopte aceasta tara fie pentru o luna, fie pt. tot restul vietii, astea sunt deja lucruri care tin de fiecare si de care nu ma pot lega deoarece sunt alegeri proprii, dar in schimb pot sa-mi spun experienta si ce am trait pe pielea mea.

 Tsunnnami, on 06 septembrie 2016 - 05:03, said:

Bravo man,
Felicitari
Creste inima in mine cand te citesc, fara ironie

Ce calificare ai, ce scoala?

Cam ca totul romanul in ziua de azi, scoala multa, axare nu neaparat pe ce mi-a placut dar am obtinut o calificare care poate este pe viitor si chiar inainte sa plec in Anglia, am refuzat categoric un loc de munca la birou in Romania doarece din pacate desi poate imi era fizic mai usor, financiar tot nu ajungeam aici.

Din auzite pot spune ca este destul de greu sa gasesti in loc de munca pe calificarea ta, eu unul inca nu am incercat dar pe viitor o sa incerc, insa am ales ceva de moment si stabil.

Ca fapt divers, unde am fost eu pana acum, nu m-au intrebat de studii, deoarece majoritatea te baga ca si necalificat.

#11
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,904
  • Înscris: 20.10.2015

 x17g19, on 06 septembrie 2016 - 05:33, said:

Cam ca totul romanul in ziua de azi, scoala multa, axare nu neaparat pe ce mi-a placut dar am obtinut o calificare care poate este pe viitor si chiar inainte sa plec in Anglia, am refuzat categoric un loc de munca la birou in Romania doarece din pacate desi poate imi era fizic mai usor, financiar tot nu ajungeam aici.

Din auzite pot spune ca este destul de greu sa gasesti in loc de munca pe calificarea ta, eu unul inca nu am incercat dar pe viitor o sa incerc, insa am ales ceva de moment si stabil.

Ca fapt divers, unde am fost eu pana acum, nu m-au intrebat de studii, deoarece majoritatea te baga ca si necalificat.

Ma doare capul deja
Imi raspunzi si mie la intrebare?
:lol:

#12
x17g19

x17g19

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.09.2016

 pelikanu, on 06 septembrie 2016 - 05:20, said:

Prezentarea riscurilor, consecintelor si alternativelor ar trebui sa faca parte tot din ghid.

Eu nu pot sa vb. despre alternative, alternativele vin la pachet cu bagajul intelectual al fiecarei persoane in parte. Cum am spus mai sus, eu am refuzat o oferta la birou pt. ca in tara se castiga prost si pt. ca nu am pile, experienta sa sar pe o pozitie foarte intalta nu aveam cum sa castig destul cat sa ma satisfaca.

Desigur exista si riscuri, riscul lenei, in orice oras te duci, in secunda doi eu garantez ca daca mergi la 4,5 agentii de munca in maxim o saptamana incepi sa lucrezi, da ca si necalificat, dar undeva unde castigi destul. E problema fiecarei persoane daca e fericit cu ce lucreaza, fiecare are anumite standarde, unii din ce am observat lucreaza sa-si plateasca chiria si sa o duca bine, altii vor acelasi lucru plus sa pune ceva deoparte (cazul meu), altii vor mai multi bani pt. pacanele, na fiecare cu ce-l doare vb. aia.

Pt. mie fara nici-un istoric in Anglia, fara NINo (ceva fara care nu se poate dupa cum mi-au spus unii), singurul risc a fost sa nu optez pt. una din zecile de locuri de munca puse-n fata mea.

#13
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,904
  • Înscris: 20.10.2015

 x17g19, on 06 septembrie 2016 - 05:39, said:


Eu nu pot sa vb. despre alternative, alternativele vin la pachet cu bagajul intelectual al fiecarei persoane in parte. Cum am spus mai sus, eu am refuzat o oferta la birou pt. ca in tara se castiga prost si pt. ca nu am pile, experienta sa sar pe o pozitie foarte intalta nu aveam cum sa castig destul cat sa ma satisfaca.

Desigur exista si riscuri, riscul lenei, in orice oras te duci, in secunda doi eu garantez ca daca mergi la 4,5 agentii de munca in maxim o saptamana incepi sa lucrezi, da ca si necalificat, dar undeva unde castigi destul. E problema fiecarei persoane daca e fericit cu ce lucreaza, fiecare are anumite standarde, unii din ce am observat lucreaza sa-si plateasca chiria si sa o duca bine, altii vor acelasi lucru plus sa pune ceva deoparte (cazul meu), altii vor mai multi bani pt. pacanele, na fiecare cu ce-l doare vb. aia.

Pt. mie fara nici-un istoric in Anglia, fara NINo (ceva fara care nu se poate dupa cum mi-au spus unii), singurul risc a fost sa nu optez pt. una din zecile de locuri de munca puse-n fata mea.

Ai stofa de invingator, lasa-i p-altii sa te judece, sa vorbeasca.
Asa e lumea

#14
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

 Tsunnnami, on 06 septembrie 2016 - 05:03, said:

Bravo man,
Felicitari
Creste inima in mine cand te citesc, fara ironie

Ce calificare ai, ce scoala?
Școala vieții la seral...pentru meseria de salahor este suficient

#15
marius87ism

marius87ism

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,801
  • Înscris: 18.11.2012
Nino e un acronim? De la ce vine?

#16
Swiby

Swiby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 08.02.2007
Comparatia este imcorecta: in UK 1400 pe luna cu 3 zile libere, in ro 1400 cu 2 zile libere, dar lei, nu lire...

#17
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,904
  • Înscris: 20.10.2015

 Platon, on 06 septembrie 2016 - 05:59, said:

Școala vieții la seral...pentru meseria de salahor este suficient

Atitudinea in fata vietii conteaza, nu slujba temporara

 Tsunnnami, on 06 septembrie 2016 - 05:03, said:

Ce calificare ai, ce scoala?


#18
x17g19

x17g19

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.09.2016

 Tsunnnami, on 06 septembrie 2016 - 06:08, said:

Atitudinea in fata vietii conteaza, nu slujba temporara

Un oarecare liceu in Cluj, o oarecare facultate in Cluj, doua atestate oarecare si CAE care probabil imi este cel mai de folos in momentul de fata, dar nu vreau sa vb. despre studii deoarece nu am ajuns in acel punct. Da stiu ca am pierdut niste ani din viata sa zic asa terminand o facultate in Romania si e pacat ca nu ma axez pe aia dar am incercat si momentan nu se poate, plus a fost ceva facut sa fie si nu ceva ce chiar m-a atras. O alegere proasta candva in viata.

Pentru cei care nu au studii, sa nu se descurajeze pt. ca nu sunt necesare, e foarte greu sa gasiti ceva pe calificare asa ca e cam cu pofta-n cui povestea asta, una la care eu momentan nu am ajuns dar nu se stie niciodata.

Limba daca o cunoasteti este suficient iar cu cat o stii mai bine cu atata este mai usor. Eu va pot spune ca am vazut oamenii foarte simpli in Anglia care lucreaza in fabrica si castiga 1000 de lire pe luna, bine nu stiu cu cat mai raman la sf. lunii, depinde dar comparativ cu Romania in cazul lor mai ales, tot pot sa puna o mica suma deoparte.

 Platon, on 06 septembrie 2016 - 05:59, said:

Școala vieții la seral...pentru meseria de salahor este suficient

Fiecare termina ce poate, ce-l duce capul, Anglia e un amalgam de oamenii veniti sa lucreze cot la cot din foarte multe domenii inclusiv profesori, doctori, etc. Fac o paranteza deoarece nu vreau sa deviez prea mult de la subiect. Faptul ca lucrezi ca salahor pe santier sau intr-un cabinet medical nu te face mai om. Afirmatia ta e cam sarcastica, adica chiar e, banuiesc. Eu zic sa reflectezi la caracterul persoanei nu doar la ce este profesional. Cred ca toti avem in familie un medic, un sofer, un zidar, un profesor, etc. Sau na imi cer scuze daca ai sange albastru, pt. cei cu sange rosu situatia e cea reala din Romania.

Edited by x17g19, 06 September 2016 - 06:22.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate