Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Cartierul Solar

- - - - -
  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#55
val18

val18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 366
  • Înscris: 09.04.2007
Imagini din cartier azi 8X2017
stiu o persoana in varsta care are un apartament central din 1940 si a gasit pe cineva sa-l dea leapsa. Cred ca pt un pret bun s-ar simti bine aici
-taxa de intretinere 1,3 lei per mp,,,, acum e bine dar dar mai tarziu...oricum nu conteaza ca pe termen lung suntem cu totii dusi.....

Attached Files



#56
denisen

denisen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 13.08.2015
Parcul din mijloc a fost donat primariei?
Ca daca n-a fost donat nu e parc, e terenul pentru viitorul bloc-turn.

#57
Assur

Assur

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 844
  • Înscris: 14.07.2017

View Postdenisen, on 09 octombrie 2017 - 00:20, said:

Parcul din mijloc a fost donat primariei?
Ca daca n-a fost donat nu e parc, e terenul pentru viitorul bloc-turn.
Logic, doar nu da bani vreun dezvoltator pe un teren pentru a face parc pe acesta!Posted Image Dupa ce vinde tot ce are acum, "atractia herbala" dispare, si mai trage un bloc sau doua acolo, fraierii au fost smantaniti corespunzator.

#58
comarc

comarc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.12.2009
Salutare,
M-am mutat si eu (in cele din urma) si cum am promis voi face un review.
Am achizitionat un apartament cu 3 camere prin credit (Prima Casa) si sunt ca peste tot bune si rele.
1. Inainte de a achizitiona am rugat un prieten (inginer structurist) sa arunce o privire pe modul in care sunt construite. Acesta a vazut atat proiectul cat si lucrurile de pe santier si a concluzionat ca: "totul este ok". Asta dupa ce m-am plimbat cu el pe la cateva vile pe care le-a considerat a fi cu "grave probleme la structura de rezistenta". Daca aveti posibilitatea de a cere ajutor de la cineva va recomand sa o faceti pentru a nu regreta ulterior.
2. La achizitie o sa vorbiti cu un agent. El va poate spune orice din punct de vedere comercial. Problema e ca in momentul in care ajungi sa se si faca acel lucru (avand in vedere ca e promis verbal si nu prin contract) ajunge la seful de santier (inginer/tehnic/etc...) si se poate sa fie facut sau nu. Deci daca tineti la ceva anume, adaugati acel lucru in contractele pe care le semnati. Din punct de vedere tehnic ei trebuie (si este de inteles) sa taie costurile cat mai mult.
3. La preluarea apartamentului asigurati-va ca toate sunt ok (nu exista probleme cu peretii/obiectele sanitare, etc...). Desi ulterior se vor remedia, remedierea va fi mai dificila dupa semnarea PV-ului de predare-primire.
4. De preferat sa achizitionati si un loc de parcare. Se cam parcheaza aiurea, unele masini au mai fost si "indoite" deci recomandarea mea este sa va luati.
5. Finisajele sunt de foarte buna calitate (un pic sub Greenfield), dar asta nu inseamna ca ce e frumos e si util. Eu am schimbat bateriile la bai (fancy si scumpe) cu unele practice si ieftine.
6. Taxele complexului sunt un pic mari dupa parerea mea. Pe langa ce plateste fiecare (apa, lumina, gaz) se plateste taxa de management 1.6RON/m2. Asta include paza, gazonul si alte lucruri pe care nu le intelegi si nu le prea poti comenta.
7. Parcul ca s-a discutat la greu pe aici de parca ar fi mare lucru este o suprafata mica. Eu alerg si am dat 10 ture de parc "acumuland" 3KM de alergare. Acum ma gandesc cate blocuri ar intra acolo si cat de ieftine ar trebui sa fie acele apartamente avand in vedere ca nu va mai fi parcul. Parerea mea personala din ce am vazut e ca va ramane.

Daca mai aveti intrebari va raspund bucuros.

#59
ella_ella1

ella_ella1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 05.10.2011
Buna ziua,
Noi am achizitionat un apartament cu 3 camere in cartierul solar, faza 3.
Sa va zic ce am vazut eu avantaje si dezavantaje. Mai intai de toate, am vorbit inainte de a cumpara cu persoane ce stau in acest cartier si le-am cerut parerea, normal ca au fost plisuri si minusuri.
Avantaje:
- pentru mine spatiul e f ok (plec de la 2 camere 59 mp la 3 camere 88 mp). pretul pe mp este f bun, noi am luat cu 920 euro/mp. in fata lui se mai face un complex de P+4 iar pretul este  de aprox 1200 euro pe mp.
- spatiul verde (mic cum il considera unii) mie mi se pare ok, am vizitat cam tot  ce e pe zona de sud si sunt zone rezidentiale/complexe care nu au pic de spatiu verde sau f mic (vezi metalurgiei park - parere personala)
- imi place ideea de spatiu inchis (bariere)
- in centrul complexului va fi un bloc ce jos va avea un centru comercial unde vor fi : gradinita (particulara), magazin (cred ca un shop and go), farmacie, beauty salon, sala fitnes, etc.)
- desi faci cam 15 - 20 min pe jos pana la metrou, ai multe mijloace de transport in comun (ce te lasa la un  metrou, brancoveanu, uniirii)
- spatiul intre blocuri e ok, nu e ingramadit,
- deja mi-am cunoscut cativa viitori vecini, oameni tineri, deschisi si f ok.
- iti alegi din 3 tipuri de finisaje ( ok calitativ) mie una mi-au placut mai ales cel pe gri, pe care l-am si ales
- au fost destul de deschisi, ce i-am rugat sa modifice au facut (înălțime prize, o priză in plus) au facut


Dezavantaje:
- cartierul e impartit in 2 tabere, cei cu loc de parcare, cei fara loc de parcare. Si de aici n certuri pe grupul lor de pe fb
- unora nu li s-a spus de la inceput de taxa de management (noi stiam exact, de la prima discutie cu agentul). Eu una consider acesta taxa normala, adica vrei un serviciu, il platesti (dezinsectie, deszapezire, intretinere spații comune și spatii verzi, etc).  
-  daca vrei sa iti iei tu alte finisaje platesti toti banii, ei ti le monteaza, iar fifnisajele lor ti le pun in brate. adica nu au un buget si poti completa tu.
- faptul ca au notarul lor si nu accepta alt notar (cred ca taxele notariale sunt aproximativ la fel)

#60
savagiani

savagiani

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 07.02.2018
Buna seara!Sant in curs de a achizitiona un ap. in cart.Solar si as dori sa imi spuna cineva daca se aude zgomotul masinilor de la parcarile subterane la parter. Si in general ce nemultumiri a-ti intampinat pe parcurs,plusurile se vad.


#61
FlorentinaNec

FlorentinaNec

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.05.2018

View PostRevenger, on 21 septembrie 2017 - 22:16, said:

Ma uit si eu la Cartierul Solar, dar cam dubios, ca nimeni nu prea vorbeste despre el pe forum...Adica la Metalurgiei park sunt o gramada de topicuri cu foarte multe pagini si aici doar 3 pagini amarate?
Bună,

Eu am interpretat această discuție restrânsă pe tema cartierului solar ca fiind ceva pozitiv.
E știut faptul că nimic nu îi împiedică pe oameni să se plângă de neregulile pe care le văd pe oriunde.
Dacă ar fi fost multe probleme grave cu acest cartier, în acești 2 ani (sau mai bine de 2 ani) de când se construiește și de când oamenii locuiesc acolo , sigur ar fi ieșit la suprafață toate nemulțumirile.
Nu spun că nu există, dar aspecte precum prețul, suprafața și distanța sunt destul de relative.
Toate nemulțumirile despre care am citit eu până acum au făcut referire la prețul de cumpărare, distanța mare față de mijloace de transport și prețul de întreținere (cei 1.6 lei pe mp).
Firesc mi se pare să iei toate aceste comentarii ca atare, să le verifici puțin, apoi fiecare aplică filtrul lui.
E normal să avem preferințe diferite, pentru asta există și oferte așa diversificate pe piață, pentru toată lumea.

Am văzut și eu acest cartier și mi-au plăcut mult finisajele, așa cum tuturor observ că le-au plăcut.
Pentru mine sunt un plus destul de important, deoarece vreau să mă mut acolo cât mai repede, nu vreau să mai stau apoi să schimb uși sau alte obiecte...asta implică timp, bani, praf și altele. Pentru mine e mai ok dacă e totul gata de când mă mut.
Spațiul este suficuent pentru mine, doar living-ul mi-ar fi plăcut să fie ceva mai lat. Altfel, îmi plac ferestrele mari de aici, din bucătărie, practic, pentru că sunt comune.  Oricum, se pot  închide/separa pe viitor ușor cu o sticlă securizată sau ceva de genul.

Acum, legat de parc.. după cum ați citit deja, dezvoltatorul este foarte serios și lucrează corect, fără ascunzișuri și fără bani dați în stânga/dreapta pentru diverse.
Cartierul are un plan care trebuie respectat. Așa cum nu ai voie să închizi un balcon (decât cu ceva transparent, pentru a nu modifica semnificativ aspectul), nu se poate ca parcul acela să dispară peste noapte/ani. Piscina este acolo, o să fie finalizată anul acesta.

Este foarte promițător cartierul.
Nu spun că este totul ok 100%, am spus doar părerea mea și informații pe care le-am aflat de pe facebook/site-ul cartierului/dezvoltator.

#62
Andreiscu

Andreiscu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 22.08.2018
Mare grija cei ce vor sa cumpere in acest complex. Sustin ca va dau apartamentele la cheie insa dupa ce va amana cel putin 3 luni de la data pe care o promit, va dau apartamentul plin de probleme. Peretii se crapa si trebuie chemati sa repare, contoarele de gaz se monteaza dupa 1000 de ani cu presiuni imense, geamuri sparte, tevi care curg si-ti umple peretele de apa etc. Ajungi sa incalzesti apa in sticle puse pe balcon la soare. Iar pentru orice problema apelezi la ei, dureaza enorm de mult sa te ajute.
Au oameni angajati cu ziua de prin imprejurimi, multi dintre ei nefiind meseriasi, ba chiar de etnie. N-ar fi o problema etnia insa nu sunt seriosi.
Una iti promit si alta iti ofera.
Daca doriti sa faceti acest pas puneti la puncte totul in contract, cu clauze in caz ca nu se intampla.
In caz contrar va ve ti ruga de ei, mult si bine.
P.S. Daca discuti cu domnul Rus, seful lor cu situatii gen, schimbarea unui geam spart zice sa astepti sa vina la celelalte blocuri ca nu aduce pt unul singur. Adica e vina ta ca n-au ei stoc facut pentru astfel de situatii. Sau chestii gen, am promis chestii la inceput, dar una e promisiunea si alta e acum. Adica eu dau bani pe niste promisiuni, cam 60.000 Euro, iar la final aud ca sunt doar promisiuni. Totala lipsa de profesionalism, tipic pentru Romania.

Mare grija cand alegeti, Bogdan Popescu e mare vrajitor, dar apoi va loviti de o gramada de probleme tehnice.

Edited by Andreiscu, 22 August 2018 - 13:38.


#63
val18

val18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 366
  • Înscris: 09.04.2007
Ii primiti la piscina si pe cei din metalurgiei park sau mergem la
https://www.premiumwellness.ro ?
-este la 1km

#64
cioclea94

cioclea94

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 03.08.2018
Salutare, care sunt impresile noilor propietari in acest moment? Ce parere aveti despre compartimentarea apartamentului cu doua camere la 56000 Eur. ? Tin sa mentionez ca as dori sa achizitionez la etajul 5/5.

https://imgur.com/a/ntwljuR

Edited by cioclea94, 04 September 2018 - 19:18.


#65
eolianu

eolianu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,171
  • Înscris: 01.03.2010
Va salut ! Cei care s au mutat acolo ne pot spune ceva daca sunt zgomote si poluare de la IMGB sau de la Piata de Gros ( depozitele din zona) ? Noaptea esti in siguranta daca o iei la pas pe Bd. Metalurgiei spre metrou Leonida? Multumesc

#66
Melany-26

Melany-26

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 03.02.2019
Buna!Sunt  interesata  de  achizitionarea  unui  apartament  in  Cartierul  Solar  si  as  fi  dorit  sa  aflu  de  la  cei  care  deja  locuiesc  acolo  mai  multe  pareri.Am  vazut  pe  google  map  ca  exista  un  cimitir  in  zona  dar  nu  stiu  exact  la  ce  distanta  se  afla  de  cartier. Cum  este  cu  zgomotul  din  zona  ca  am  vazut  pe  site  ca  au  ramas  disponibile  apartamentele  cu vedere  la  depozitele  de  materiale.Referitor la datele  tehnice  daca  sunt  in  regula  daca  au  autorizatie  de  la  ISU daca  apartamentele  sunt  dotate  cu  senzori  de  fum,daca cladirile au hidranti si  chestii  de  genul  acesta. Multumesc  si astept  raspunsuri  si  pareri.

#67
val18

val18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 366
  • Înscris: 09.04.2007
Cimitirul e pe strada Jilavei....nu are nici o legatura....problema ta e ca iti trebuie un automobil sau alternativ trebuie sa folosesti masina 312
Eu zic ca ar trebui sa mergi acolo in persoana sa vezi....
Au mult spatiu verde si fac si o piscina
Vezi ca au taxa de administrare 1.5 lei pe metru patrat util

#68
dan2stefanescu

dan2stefanescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.01.2007
Buna ziua la toata lumea,
Am vazut ca ati dezbatut subiectul in lung si-n lat. De la locuri de parcare (pe care unii le au sau nu le auPosted Image ), la dimensiunile sufrageriei (fiecare cu preferintele lui cand te uiti pe schema casti bine ochii daca iti convine, binePosted Image ), diferite stagii ale constructiilor si ce se va intampla cu parcul sau cu piscina (care am inteles ca sunt deja construite).

Insa un aspect pe care nu l-am vazut pe aici dezbatut ar fi unul care ne roade cam pe toti sau cel putin asa cred
Care sunt cheltuielile lunare sa locuiesti efectiv in acest cartier?
Aceste cheltuieli includ atat taxa de management (cu care sincer sunt de acord ca nu vad pe nimeni care se muta acolo sa faca cu randul de paza la poarta sau sa taie iarba sau sa faca curatenie in alte blocuri din complex) cat si cheltuielile de intretinere pentru apartament (apa, gaz, lumina) atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna pentru ca din cate am vazut unele persoane s-au mutat inainte de lunile de iarna
Vreau detaliile astea pentru ca multi agenti de vanzari spun ca va curge laptele si mierea si ca facturile la intretinere vor scadea fata de cat platim in prezent dar defapt dupa ce se muti constati ca aceastea au crescut
Eu spre exemplu la un bloc vechi, fara izolatie, cu incalzire din reteaua de termoficare a orasului, iarna vine intretinerea aprox. 450 de lei si vara in jur de 200 de lei, asta include apa calda / rece, caldura, cheltuieli administrative, gaz, lumina.

Asta este un aspect

Urmatorul aspect ar fi:
Cum s-au comportat pana acum cei de la curatenie, paza, deszapezire, curatenia parcului, etc.?
Spun asta deoarece am mai fost si in alte parcuri rezidentiale si ori erau inarmati pana in dinti si nu lasau pe nimeni sa intre decat daca erau pe lista de invitati ori deschideau la oricine facea traditionalul salut "facut cu mana", sunt la fel de surprinsi de zapada precum firmele de deszapezire sau este asa cum mi-a spus domnisoara de la call-center cand tot orasul se zvarcolea in zapada acolo... nu era zapada Posted Image

#69
dan2stefanescu

dan2stefanescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.01.2007
Apropo de cimitir, ca am vazut ca asta era firul dicutiei si cineva isi face griji din cauza asta iar de a edita postul precedent mi-a fost lene
Cimitirul este cuprins intre strazile Bd. Metalurgiei si Strada Jilavei. si este vis-a-vis de complex paralel cu blocurile facute in faza 1. Oricum locuinte mai sunt si prin oras vis-a-vis de cimitire (vezi sos. Oltenitei)
Un cimitir nu te deranjeaza foarte mult deoarece de obicei e liniste (lumina si verdeata) in el si nu cred ca poate sa afecteze in vre-un fel desfasurarea activitatilor in interiorul complexului (mortii nu circula pe sub pamant) iar varianta cu spirite suflete si altele sunt pentru cei mai slabi de inger care oricum au ei ceva socoteli neincheiate la nivel spiritual
Poate intr-adevar daca esti speriat de bombe si crezi ca ti se poate intampla orice la fiecare pas pe care il faci, atunci poate vei fi de parere ca cimitirul nu e tocmai cel mai bun vecin al tau, oricum cred ca va fi si el modernizat la un moment dat sa nu mai arate ca dupa bombardament sau ca si cum s-ar petrece niste experimente ciudate in el si va fi in ton cu trendul dat de acest complex

#70
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,548
  • Înscris: 09.09.2017
Cum poate sa fie un cimitir, chiar si modernizat, in trend cu un complex rezidential?

Un avantaj e ca atunci cand dai ortul popii, doar te traverseaza peste gard si aia e.


#71
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Despre ce cimitir este vorba? Despre Cimitirul Solar ?

#72
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,548
  • Înscris: 09.09.2017
Exista un cimitir solar in Spania: http://edition.cnn.c...tary/index.html , de ce nu ar fi si la noi?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate