Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caut splitter semnal satelit

Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta
 Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...
 Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai
 Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?
 

RUSIA

* * * * - 13 votes
  • This topic is locked This topic is locked
16933 replies to this topic

#91
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,074
  • Înscris: 20.10.2015
In nici un caz,
Renault restrange activitatea din franta si incarca Romania.
RTR nu lucreaza numai pentru Dacia, ci si pentru celelalte modele'.

Managerii de produs sunt in Franta iar marile proiecte in general sunt conduse in Romania de Francezi si Turci.
Din pacate ii plateste prost, asa ca RTR a devenit latrambulina pentru celalalte marci europene. Nici cel putin americane, ca si americanii platesc prost

#92
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,144
  • Înscris: 10.04.2006
Si revenind la Rusia....

#93
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005
revenind la rusia, sa citim interviul de saptamana trecuta cu putin. (am pus linkurile intr-o postare de pe pagina anterioara.)

eu gasesc a Rusia sub Putin este un jucator "to be feared by the foes and praised by its friends".
Putin mi se pare genul de om inteligent, abil dar si cinic, care combina demagogia cu exploatarea greselilor adversarului.

de exemplu: declara demagogic ca nu il intereseaza granitele, dar exploateaza fazele de off-side ale adversarului (interventia din Iugoslavia sau bombardarea recenta a spitalului din Afganistan.)

de asemenea nu se fereste sa recunoasca faptul ca sanctiunile economice ii afecteaza economia. ceea ce releva ca incearca cel putin sa pastreze o aparenta de realism. (alti dictatori decerebrati s-ar fi batut cu pumnul in piept ca pe ei nu ii afecteaza.)

iar o observatie, spre finalul interviului, care mie mi se pare realista si de bun simt: democratia nu poate fi la fel peste tot. una este democratia americana, alta este democratia europeana si alta este democratia ruseasca.
ceea ce este de bun simt pentru ca cei 3 poli de putere nu se gasesc in aceeasi faza de dezvoltare istorica, politica si sociologica.
altfel spus "democratia" este un concept dinamic, nu o dogma inscrisa pe tablite de piatra care nu se pot modifica.

Edited by Pollux, 18 January 2016 - 16:29.


#94
mihnearau

mihnearau

    viitor banat

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,485
  • Înscris: 19.12.2015
asa se face si in bucuresti?
http://adevarul.ro/i...3277/index.html

#95
Patrulescu

Patrulescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 03.09.2015
Apropo, cica Putin e furios la culme dupa ce a vazut imaginile acestea aparute pe net, efectiv nu stie ce o sa ii zica lui Obama si cum o sa se justifice in fata lui cand o sa se intalneasca si se gandeste serios sa interzica Internetul in Rusia. Sunt curios ce au de zis cei ce iau apararea Rusiei despre imaginile acestea/

http://www.evz.ro/ru...lerie-foto.html

[ http://www.evz.ro/image-gal-604/2016-01/russian-things19.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://www.evz.ro/image-gal-604/2016-01/russian-things23.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://www.evz.ro/image-gal-604/2016-01/russian-things17.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://www.evz.ro/image-gal-604/2016-01/russian-things14.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#96
mihnearau

mihnearau

    viitor banat

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,485
  • Înscris: 19.12.2015
ca esti un troll? Posted Image
si ca rusia are copii frumosi si patrioti?

Edited by mihnearau, 18 January 2016 - 16:49.


#97
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,074
  • Înscris: 20.10.2015
:lol:
si babe gimnaste

#98
mihnearau

mihnearau

    viitor banat

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,485
  • Înscris: 19.12.2015

View PostTsunnnami, on 18 ianuarie 2016 - 16:57, said:

Posted Image
si babe gimnaste

tu poti sa faci ca baba aia?

#99
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,909
  • Înscris: 01.11.2007

View Postadcamo, on 18 ianuarie 2016 - 14:09, said:

Ma,dar nici macar nu era vb de asta in topicul asta. Era vb doar ca multi ii desconsidera prea mult pe rusi din cauza unei uri care orbeste. Nu sunt ei zmei zmeilor,dar sa i crezi rupti in cur e exagerat. Si mai ales,noi,romanii sa radem de nivelul lor tehnologic...,hai sa fim seriosi. Or fi ei in urma altora,dar sunt clar in fata noastra,din pacate.

Comparatia ta intre noi si rusi e insa gresita. Noi suntem cu "nevoile si neamul", nu avem ganduri de putere mondiala. Ori Rusia are, si aici vine problema pentru ca au niste rivali seriosi. Unii tot mai semnificativ peste ei din toate pct de vedere.

Sa nu ne ascundem dupa deget, Rusia actuala a mostenit o baza tehnologica (si militara) de la URSS, care a construit baza aia spionand la greu si bagand mult mai multi bani in ea.

Chiar si asa la final, din diverse cauze intre care poate cea mai importanta a fost decaderea economica, a pierdut cursa inarmarilor cu SUA si URSS s-a prabusit.

Rusia a pus in stand by proiectul avionului de gen 5 Pak Fa, din care a construit doar cateva prototipuri (cel mai probabil din cauza sanctiunilor economice ale evstului si faptul ca li s-au taiat si niste transferuri de tehnologie), ultimul model de racheta balistica lansata de pe submarin a suferit o rata de esecuri chiar mare (40% din lansarile de test daca nu ma insel) si au suferit deasemenea esecuri la lansarile celor mai importanti sateliti.

SUA in schimb merge mult mai bine aici, au deja un avion de gen 5 stealth (F-22) si introduc deja al doilea model (F-35) si vorbesc chiar de viitorul avion de gen 6. La bombardiere au deja B-2 si acum au ales constructorul pentru noua generatie de bombardiere strategice (tot Northrop).
La submarine au un model care desi mai mic decat Taifunul rusilor (sau Akula cum ii zic ei) duce mai multe rachete decat ala (si au si mai multe submarine decat rusii), pe care au rachete mai fiabile si mai precise (24 de rachete, fiecare poate duce 10 capete de lupta termonucleare independente, si au 14 submarine daca nu ma insel). Iar acum au deja planurile pentru un submarin de o noua generatie (rusii abia incep sa produca ceva apropiat de clasa americana actuala).

La rachete AA, desi rusii se mandresc cu S-300 (echivalentul lui Patriot de la americani) si cu S-400 (si S-500) americanii stau cel putin la fel de bine, daca nu mai bine.
Odata ca ei si-au testat rachetele in lupta (razboiul din Golf de ex) si au imbuntatit ce era nevoie, apoi au si avioane stealth pe care sa testeze radare etc.

Deja se vorbeste (si exista inclusiv diverse prototipuri, in deceniile urmatoare se vor dezvolta mult mai mult) de arme cu energie dirijata (laser s.a.), railguns (tunuri electromagnetice), drone de toate felurile, la toate astea rusii sunt depasiti mai mult sau mai putin, si trendul e si mai rau pentru ei. Iar cand rachetele intercontinentale vor deveni depasite rusii vor cam ramane in aer.

Rusii nu sunt de lepadat, sunt inca foarte buni la arme de infanterie, la blindate, artilerie si rachete, sunt OK la aviatie (dpdv aerodinamic cel putin, la electronica stau ei prost) dar nu ii vad sa se tina aproape prea mult timp.
Ar fi avut ceva sanse daca situatia ramanea precum inainte de invazia Crimeei, pretul petrolului ramanea ca atunci (sau urca) si ceilalti stagnau o perioada (in sensul ca nu mai bagau atatea resurse si bani in arme).

Acum cu rubla tavalindu-se rapid la vale, cu economia in scadere accentuata (cred ca au ajuns deja sub noi ca PIB pe cap de locuitor), fara anumite legaturi care sa le asigure ceva transfer de tehnologie din afara si pusi la zid de aventurile imperialiste din vecini nu-i prea vad sa se mai ridice la nivelul la care viseaza Putin (fosta URSS).
Nemtii incearca sa-i tina pe linia de plutire in relatia cu UE, dar nu stiu cat pot intinde si nemtii de coarda aia pana cand se va rupe si ii va plezni si pe ei drept in fata.

Fiecarui imperiu ii vine vremea sa cada, asta e legea istoriei si imperiul rus nu poate scapa de ea. Deja e posibil sa fie ceva probleme pe acolo pe la varf, ceva morti dubioase (seful RT, un oligarh din gasca lui Putin, seful GRU, un alt general care a condus trupele aeropurtate care au ocupat Crimeea, toti au dat coltu pe neasteptate in ultimele 2-3 luni), plus ca in acelasi timp cica prostu de Rogojina s-a impuscat singur in picior hehe.

Edited by lupu2, 18 January 2016 - 17:28.


#100
adcamo

adcamo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,022
  • Înscris: 12.02.2009
Total de acord ca au probleme rusii,nici nu trebuie sa fi analist sa ti dai seama.
E ciudat însă sa razi de nivelul tehnologic al unei tari care ar tăvăli pe jos cu intreg NATO,daca SUA ar fi scoasa din ecuatie.
De fapt,chiar tu ai spus ca sunt al doilea producător de armament performant dupa SUA. Si ,asta,impreuna cu suprafata si resursele chiar ii fac o putere mondiala... Sau regionala pe 2 continente :)
Eu doar asta am spus. Mai usor cu pianul pe scări cu Rusia,nu o cucereste sau cumpara Romania...

#101
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

View Postadcamo, on 18 ianuarie 2016 - 18:45, said:

ar tăvăli pe jos cu intreg NATO,daca SUA ar fi scoasa din ecuatie
Daca suntem la capitolul "daca", daca UE ar lasa dracu refugiatii sa-si vada singuri de treaba, si asistatii sociali sa se descurce, si si-ar pune dracu prioritatile in ordine, multe lucruri s-ar schimba. La scara intregii Uniuni exista know-how pentru absolut orice tip de armament contemporan, fie ca vorbim de portavioane, submarine, tancuri sau aeronave militare, fie ca vorbim de armament nuclear. Iar un PIB al UE de 18.000 mld $ vs. 1.800 mld $ al Rusiei (de 10x pib dar de doar 3.3x populatia, lol) nici n-ar fi o mare gafaiala economica, plus ca s-ar crea la joburi calificate de n-am avea suficienti oameni sa le umplem. Then again, pentru asta ar trebui sa nu se mai comporte vesticii ca niste panselute stangiste. Probably never gonna happen. Cum sa dam banii pe armament, cand saracii oameni trec marea-n barci, saracii, si copiii, si batranii, si...e inuman..si..

Bugetul militar al Rusiei este undeva la 4% din pib pe cand in UE cifra este de cam 1.5%. Cam ce-ar insemna un 5-6% dintr-un pib de 10x cat al rusilor poate intelege oricine.

Edited by shefu_de_combinat, 18 January 2016 - 19:30.


#102
mihnearau

mihnearau

    viitor banat

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,485
  • Înscris: 19.12.2015
http://science.hotne...elit-orbita.htm

dragon cu picioare rupte!

deci au reutilizat-o decat 1 data!

Edited by mihnearau, 18 January 2016 - 19:19.


#103
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,074
  • Înscris: 20.10.2015

View Postmihnearau, on 18 ianuarie 2016 - 17:01, said:


tu poti sa faci ca baba aia?

Ia da-mi salariu pe card la ghiseul ala si de nu-ti fac si flick-fluck-uri

#104
mihnearau

mihnearau

    viitor banat

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,485
  • Înscris: 19.12.2015

View PostTsunnnami, on 18 ianuarie 2016 - 19:21, said:


Ia da-mi salariu pe card la ghiseul ala si de nu-ti fac si flick-fluck-uri

iti dau salariul babei

#105
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,074
  • Înscris: 20.10.2015
pai si ce-am facut?
o data ca e mic, apoi baba ma fugareste sa se urce pe mine, pierd din 2 parti, ia pune-ma sa iau bursa unei rusoaice cheerleader.. pe rotile

Edited by Tsunnnami, 18 January 2016 - 19:35.


#106
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

View Postmihnearau, on 18 ianuarie 2016 - 19:18, said:

deci au reutilizat-o decat 1 data!

Ahwell, trial and error. Cam asa s-a ajuns si la astea ne-reutilizabile de astazi, tot prin greseli si corectari de greseli.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/McbCwSW2moo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Rocketry is tricky business. Da' ce-are subiectu asta cu rusia?

#107
adcamo

adcamo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,022
  • Înscris: 12.02.2009
@shefu de combinat
S ar putea sa gresesti puțin.
In aeronautica Rusia da flit Europei. Idem in spatial,in lasere,in nuclear. De fapt,ei si nemtii au cele mai bune rezultate in cercetarea fuziunii.
3 tari au făcut Eurofighter,care,cu parere de rau,e slab si fata de ce au americanii si ce au rusii...
Daca te apuci sa compari si pretul de vânzare al unui suhoi cu cel al unui f22 sau al unui T 90 cu al unui abramhs vei vedea de ce bugetul ala militar in cifre seci e de fapt mult mai mare in realitate.


#108
mihnearau

mihnearau

    viitor banat

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,485
  • Înscris: 19.12.2015

View Postshefu_de_combinat, on 18 ianuarie 2016 - 19:34, said:

Rocketry is tricky business. Da' ce-are subiectu asta cu rusia?

arata "inferioritatea" rusilor pe teme de rachete!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate