Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Idee de afacere . Pareri ?

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#37
andrei_nitu25

andrei_nitu25

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 04.05.2012
E clara traba..., vorbim limbi straine. Intamplator (nu m-a ajutat prea mult), sunt inginer de industrie alimentara si stiu sa apreciez anumite produse. Cand treci prin Sibiu te invit la restaurantul meu la o cafea  (inghetata nu am). Eu personal am vazut cum se face inghetata si nu seamana cu nimic din ce expui tu acolo. Succes!

#38
Lowrider

Lowrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,439
  • Înscris: 22.05.2005
Colega, te-ai aprins degeaba, pt ca pe mine oricum n-o sa ma ai de client daca-mi dai inghetata umflata cu pompa, dintr-un singur motiv: eu sunt genul care musca la propriu din inghetata si o lasa sa se topeasca in gura. Mie trebuie sa-mi dai o inghetata care are consistenta, nu volum.
Am citit tot ce-ai scris acolo din respect fata de efortul tau de a scrie, dar nu-ti impartasesc convingerile. Vorbim strict de procesul de fabricatie al inghetatei, nu de afacere in sine. Tu le stii pe-ale tale, eu stiu cum faceau italienii de care povesteam zilele trecute si stiu ca e posibil sa faci inghetata buna la preturi ok, gen 1,1€/bila. Si de obicei toata lumea ia 2 - 3 bile, asa ca le iese destul de bine socoteala.
In orasele mai mari din Romania, poti sa vinzi linistit o inghetata buna cu 10 lei. In Brasov am vazut in 2011 inghetata cu 15 lei si nu duceau lipsa de clienti, deci se poate, daca oferi ceva cu adevarat bun, iar aia era o inghetata buna, Scumpa, dar buna.

#39
chifuemilia

chifuemilia

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 09.01.2016

View Postandrei_nitu25, on 13 ianuarie 2016 - 22:15, said:

E clara traba..., vorbim limbi straine. Intamplator (nu m-a ajutat prea mult), sunt inginer de industrie alimentara si stiu sa apreciez anumite produse. Cand treci prin Sibiu te invit la restaurantul meu la o cafea  (inghetata nu am). Eu personal am vazut cum se face inghetata si nu seamana cu nimic din ce expui tu acolo. Succes!

Nu beau cafea pentru ca e facuta din prafuri Posted Image .

Edited by chifuemilia, 14 January 2016 - 11:30.


#40
chifuemilia

chifuemilia

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 09.01.2016
Am scris ceva si am pierdut tot ce am scris dupa ce am postat, nu ma prea pricep cu forumul e vre`o metoda sa vad toate postarile mele ptr ca observ ca a disparut o postare si nu stiu de ce ...

View PostLowrider, on 13 ianuarie 2016 - 22:45, said:

Colega, te-ai aprins degeaba, pt ca pe mine oricum n-o sa ma ai de client daca-mi dai inghetata umflata cu pompa, dintr-un singur motiv: eu sunt genul care musca la propriu din inghetata si o lasa sa se topeasca in gura. Mie trebuie sa-mi dai o inghetata care are consistenta, nu volum.
Am citit tot ce-ai scris acolo din respect fata de efortul tau de a scrie, dar nu-ti impartasesc convingerile. Vorbim strict de procesul de fabricatie al inghetatei, nu de afacere in sine. Tu le stii pe-ale tale, eu stiu cum faceau italienii de care povesteam zilele trecute si stiu ca e posibil sa faci inghetata buna la preturi ok, gen 1,1€/bila. Si de obicei toata lumea ia 2 - 3 bile, asa ca le iese destul de bine socoteala.
In orasele mai mari din Romania, poti sa vinzi linistit o inghetata buna cu 10 lei. In Brasov am vazut in 2011 inghetata cu 15 lei si nu duceau lipsa de clienti, deci se poate, daca oferi ceva cu adevarat bun, iar aia era o inghetata buna, Scumpa, dar buna.


Atunci daca iti place consistenta, zi-mi de ce populatia iubeste frisca de pe cafea si nu-si pun frisca lichida ca si laptele in cafea ?

#41
Lowrider

Lowrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,439
  • Înscris: 22.05.2005
Habar n-am, eu beau cafeaua neagra, fara zahar/lapte/frisca.

#42
SCENT-OF-SHARP

SCENT-OF-SHARP

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 387
  • Înscris: 09.10.2015

View PostSandiiii, on 09 ianuarie 2016 - 20:23, said:

Tu crezi ca italieni fac inghetata din banane culese direct din copac ? Verifica putin retetele si o sa ai deosebita placere ca tot din prafuri speciale sunt facute.
Masina de inghetata la care ma gandeam sa o folosesc este atasata in urmatoarea poza, nu vorbeam de o masina auto Posted Image).[ http://fidobshellz.hi2.ro/masina-ing.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

După ce ţi-am citit postarea lungă , aici am rămas " praf " , că tu vrei de fapt să foloseşti praf ca să faci îngheţata.

Da, ştiu că după părerea ta merge şi aşa, dar îţi zic că eşti paralelă cu concurenţa, dacă consideri că o astfel de afacere este deosebită prin ceva anume.
Te concentrezi mai mult pe a scrie lucruri pompoase despre toată treaba , dar când vine vorba de lucruri concrete, ajungem la prafuri.

Deci pentru ce faci atâta reclamă şi pretinzi că oferi ceva special ? Praf în ochi.

View PostLowrider, on 09 ianuarie 2016 - 20:55, said:

Nu cred, stiu.
Gelateria de care-ti spuneam apartine parintilor unei foste prietene, italieni 100%. Oamenii aia stau in Germania din Aprilie pana in Octombrie (Noiembrie daca este inca vremea buna) si abia fac fata clientilor, desi sunt intr-un orasel relativ mic. Se trezesc la 4 dimineata si se culca la 1 noaptea (la 20:00 inchid pravalia si se apuca sa pregateasca inghetata pt a doua zi) si au inghetata facuta asa cum se facea inainte sa apara prafurile. Sau tu crezi ca inghetata a aparut odata cu prafurile? Si desi sunt mai scumpi decat in alte parti sau orase mari, au clienti. Oare de ce? Ideea ta e buna, dar ti-am zis: mergi in Italia si invata cum se face inghetata adevarata. O sa fie si o experienta de viata care sigur iti va folosi mai incolo.
Si thumbs up pt ca ai initiativa Posted Image

Mi-amintesc că şi eu am fost în Italia şi odată am avut norocul să intru într-o gelaterie tipic italiană. Era o afacere de familie, de asemenea.

Deci nu am cuvinte să descriu ce îngheţată a fost acolo . . . cremoasă, fină, rafinată, excelentă. Ca să nu spun că nu ţi-o dădea pe globuri, ci îţi făcea o formă de floare din ea, dar nu o floare oarecare, ci una mare, cu petale imense de îngheţată, că cine vedea aşa ceva pentru prima oară, nu îi venea să creadă că îngheţata poate fi modelată în asemenea mod - ceea ce spune foarte multe şi despre compoziţia şi consistenţa acesteia.

A costat în jur de 40-50 de RONi bucata, şi totuşi, coada continua şi după ieşirea din gelaterie.

Edited by SCENT-OF-SHARP, 14 January 2016 - 20:23.


#43
SCENT-OF-SHARP

SCENT-OF-SHARP

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 387
  • Înscris: 09.10.2015

View Postchifuemilia, on 14 ianuarie 2016 - 11:17, said:

Nu beau cafea pentru ca e facuta din prafuri Posted Image .

Cafeaua făcută din prafuri nu este cafea , domnişoară Posted Image
Şi chiar dacă nu are toată lumea aparat de cafea acasă, care macină boabele pe loc ( doar cafeiniştii convinşi, ca şi mine ) , cafea ( care prin definiţie este făcută din boabe ) se poate găsi în cele mai multe cafenele, şi plăteşti 1-2 lei în plus faţă de ceea ce primeşti de la o automată de " cafea " , care îţi dă apă cu gust de cafea, o imitaţie jalnică.

#44
ArmanMedina

ArmanMedina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 28.12.2015
Nu stiu cate persoane se gandesc la inghetata ca fiind ceva sanatos...

#45
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015
Cafeistii convinsi isi prajesc singuri boabele pe care lel iau din surse foarte controlate (tara/ferma/coasta de deal) nu au o risnita amarita acasa. Aia sint bautori de cafea normali.

Sa nu uitam totusi ca "afacerea" e un simplu dozator de inghetata intr-o comuna de citeva mii de oameni. Nu inteleg ce atitea discutii.

#46
chifuemilia

chifuemilia

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 09.01.2016

View PostSCENT-OF-SHARP, on 14 ianuarie 2016 - 20:32, said:

După ce ţi-am citit postarea lungă , aici am rămas " praf " , că tu vrei de fapt să foloseşti praf ca să faci îngheţata.

Da, ştiu că după părerea ta merge şi aşa, dar îţi zic că eşti paralelă cu concurenţa, dacă consideri că o astfel de afacere este deosebită prin ceva anume.
Te concentrezi mai mult pe a scrie lucruri pompoase despre toată treaba , dar când vine vorba de lucruri concrete, ajungem la prafuri.

Deci pentru ce faci atâta reclamă şi pretinzi că oferi ceva special ? Praf în ochi.



Mi-amintesc că şi eu am fost în Italia şi odată am avut norocul să intru într-o gelaterie tipic italiană. Era o afacere de familie, de asemenea.

Deci nu am cuvinte să descriu ce îngheţată a fost acolo . . . cremoasă, fină, rafinată, excelentă. Ca să nu spun că nu ţi-o dădea pe globuri, ci îţi făcea o formă de floare din ea, dar nu o floare oarecare, ci una mare, cu petale imense de îngheţată, că cine vedea aşa ceva pentru prima oară, nu îi venea să creadă că îngheţata poate fi modelată în asemenea mod - ceea ce spune foarte multe şi despre compoziţia şi consistenţa acesteia.

A costat în jur de 40-50 de RONi bucata, şi totuşi, coada continua şi după ieşirea din gelaterie.



Vai vai Posted Image)) vorbim de cafea din boabe si de cafeistii care isi prajesc boabele iar populatia consuma in medie de 99,99% praful de cafea si la care ii zic cafea de cand s-au nascut si tu ma freci ca pe cafea la cap cu inghetata ta de 50 lei bila si cozile tale pana la iesirea din restaurant, baiatule linistestete tu traiesti in Romania ? Vorbeam de comercializarea inghetatei la noi in tara la un aparat de inghetata stradal nici decum ce ai vazut tu prin nu stiu ce gelaterie sau restaurant de prin nu stiu ce tara. Sfatul meu ar fi sa consulti putin retetele chiar si retetele italienilor si sa imi dai si mie o reteta din produse 100% naturale. Am mai spus odata si repet, cand auzi de praf tu probabil te gandesti la praful de pe masina dar praful de inghetata este exact: lapte praf, zahar, cacao stabilizatori. Pompa de aer: umfla inghetata nu pentru a face cantitatea de servire mai mica, pentru ca o bila are 70gr si o inghetata la cornet tot 70gr are dar ca si volum e cat un pumn + ca fiind mai usoara e si mai pufoasa si mai delicios de lins. Referitor la acest mix nu ti-am zis eu sa faci mixul din prafuri sau din banane naturale eu am facut referire la calitate/pret si am zis destul de clar ca pentru Romania nu poti vinde o astfel de inghetata cu 5 lei, pretul optim este 3 lei iar profitul este de 1 leu/inghetata iar ceilalti 2 se duc pe angajat, taxe stat, taxe domeniu public, enel, apa, contabil etc...

Daca tu esti vreun patron de restaurand si iti permiti o inghetata de 50 lei noi cei saraci iti uram noroc si fugi pana in Italia sa mananci o inghetata pe langa mine sunt oameni saraci la care o astfel de inghetata se vinde doar in acest format ba chiar unii aleg o inghetata la vafa de 70 bani, eu fac referire la un oras mic cu max 15k locuitori.

A si inca ceva, intr`o gelaterie nu investesti 5000e si 0 cunostinte despre inghetata si sa poti porni aceasta afacere maine, in acele gelaterii de care vorbesti tu unde gasesti inghetata din petale de crini Posted Image lucreaza o familie poate care de 2 generatii au invatat sa faca asta si experienta se aduna in timp nu maine ma apuc sa investesc 100000e intr`o gelaterie sa fac eu crini pufosi si sa vand cu 50 lei inghetata, mai iesi putin pe strada ... deschide ochii
... dar nu cu masina, coboara si da o tura pe jos patroane ! Posted Image))

Edited by chifuemilia, 15 January 2016 - 03:50.


#47
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005

View Postmariovrs, on 09 ianuarie 2016 - 20:00, said:

Si ce e asa special in prafurile alea chimice amestecate cu apa. O sa vinzi o inghetata de doi lei la fel ca toti.  Aaa..daca faci una de casa cum fac italienii da,poti avea succes daca exista clienti cu bani in zona.


Aia de casa italiana e facuta tot din prafuri alese.Cine crezi ca se mai consuma azi cu oua,unt,lapte ca in trecut.Eficienta e deviza in ziua de azi.Pt. initiator(oare),te sfatuiesc sa vizitezi niste tirguei si expozitii europene de profil ca sa-ti largesti orizontul.Vei castiga foarte mult din asta.

View PostSCENT-OF-SHARP, on 14 ianuarie 2016 - 20:32, said:

,
,. Ca să nu spun că nu ţi-o dădea pe globuri, ci îţi făcea o formă de floare din ea, dar nu o floare oarecare, ci una mare, cu petale imense de îngheţată, că cine vedea aşa ceva pentru prima oară, nu îi venea să creadă că îngheţata poate fi modelată în asemenea mod - ceea ce spune foarte multe şi despre compoziţia şi consistenţa acesteia.

A costat în jur de 40-50 de RONi bucata, şi totuşi, coada continua şi după ieşirea din gelaterie.

Ca sa nu-ti spun,vara la 35° vreau sa mananc inghetata din floare.Trei globuri nene a 1€ per bucata sa te racesti.Romanii n-au bani de hartie igienica darmite de inghetate cu fitze.Tu invat-o sa faca ceva specific Romaniei nu altei tari cu potential mai mare.

#48
chifuemilia

chifuemilia

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 09.01.2016
:)) da clar, acesti oameni nu vor deosebi niciodata virtualul de realitate la fel si Italia de Romania, in toate tarile sunt taxe dar acolo spre deosebire de noi sunt si salarii, in Danemarca o bere costa 6e o bila de ing. 6e clar ca si praful de inghetata e facut din lapte praf de bebelusi cacao naturala, pastai de vanilie naturale si asa mai departe, acolo iti permiti sa bagi 1kg de smochine dat prin blender si bagat in 5k de mix clar ca la final o sa mananci altceva ...

#49
ArmanMedina

ArmanMedina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 28.12.2015
In schimb am observat ca apar tot mai multe rulote fast food.
Intre inghetata si fast food... Parca a din urma ar merge mai bine.

#50
chifuemilia

chifuemilia

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 09.01.2016
Fast food fac altii deja, stii tu cand intri pe piata si esti al patru-lea nu prea ai profit din prima luna ptr ca tr sa investesti mult in diferite strategii sa depasesti concurenta.

#51
chifuemilia

chifuemilia

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 09.01.2016
Acum ma uitam pe un raport lunar si intr-o zi de festival am 633 x 2 lei si 291 x 3 lei ca sa faceti putin diferenta de ce vrea clientul sa cumpere :)), aceiasi calitate dar cu o alta cantitate.

#52
ArmanMedina

ArmanMedina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 28.12.2015
Ai putea merge spre inghetata la aparat, ceva ca in poza anterioara, pare mai compact.
Asta in loc sa cumperi toate alea...

#53
SCENT-OF-SHARP

SCENT-OF-SHARP

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 387
  • Înscris: 09.10.2015

View Postchifuemilia, on 15 ianuarie 2016 - 03:47, said:

Vai vai Posted Image)) vorbim de cafea din boabe si de cafeistii care isi prajesc boabele iar populatia consuma in medie de 99,99% praful de cafea si la care ii zic cafea de cand s-au nascut si tu ma freci ca pe cafea la cap cu inghetata ta de 50 lei bila si cozile tale pana la iesirea din restaurant, baiatule linistestete tu traiesti in Romania ? Vorbeam de comercializarea inghetatei la noi in tara la un aparat de inghetata stradal nici decum ce ai vazut tu prin nu stiu ce gelaterie sau restaurant de prin nu stiu ce tara. Sfatul meu ar fi sa consulti putin retetele chiar si retetele italienilor si sa imi dai si mie o reteta din produse 100% naturale. Am mai spus odata si repet, cand auzi de praf tu probabil te gandesti la praful de pe masina dar praful de inghetata este exact: lapte praf, zahar, cacao stabilizatori. Pompa de aer: umfla inghetata nu pentru a face cantitatea de servire mai mica, pentru ca o bila are 70gr si o inghetata la cornet tot 70gr are dar ca si volum e cat un pumn + ca fiind mai usoara e si mai pufoasa si mai delicios de lins. Referitor la acest mix nu ti-am zis eu sa faci mixul din prafuri sau din banane naturale eu am facut referire la calitate/pret si am zis destul de clar ca pentru Romania nu poti vinde o astfel de inghetata cu 5 lei, pretul optim este 3 lei iar profitul este de 1 leu/inghetata iar ceilalti 2 se duc pe angajat, taxe stat, taxe domeniu public, enel, apa, contabil etc...

Daca tu esti vreun patron de restaurand si iti permiti o inghetata de 50 lei noi cei saraci iti uram noroc si fugi pana in Italia sa mananci o inghetata pe langa mine sunt oameni saraci la care o astfel de inghetata se vinde doar in acest format ba chiar unii aleg o inghetata la vafa de 70 bani, eu fac referire la un oras mic cu max 15k locuitori.

A si inca ceva, intr`o gelaterie nu investesti 5000e si 0 cunostinte despre inghetata si sa poti porni aceasta afacere maine, in acele gelaterii de care vorbesti tu unde gasesti inghetata din petale de crini Posted Image lucreaza o familie poate care de 2 generatii au invatat sa faca asta si experienta se aduna in timp nu maine ma apuc sa investesc 100000e intr`o gelaterie sa fac eu crini pufosi si sa vand cu 50 lei inghetata, mai iesi putin pe strada ... deschide ochii
... dar nu cu masina, coboara si da o tura pe jos patroane ! Posted Image))

Dșoară , eu trăiesc în România, și știu că la aproape toate cafenelele se servește cafea care este făcută din boabe măcinate pe loc, numai că plătești 1-2 lei în plus, față de aparatul automat. Deci faptul că tu mă iei de parcă aș fi de pe Marte este un lucru foarte cool, dar îți caracterizează propriile cunoștiințe, nu pe ale mele.

Cât despre înghețată, ai înțeles total greșit ideea, deoarece eu am continuat modelul strategiei de afacere pe care a pornit-o colegul, care a propus lărgirea orizontului prin observarea celor care au succes peste medie în acest domeniu, atât cât își permite fiecare, evident. Nu a fost nicidecum vorba că de mâine se va putea vinde înghețată de 50 de RONi, dar tu ai intrat în copac înainte să vezi pădurea.
În fine : o afacere cu înghețată simplă, cu nimic deosebit, aduce un trai foarte scăzut. Dacă tu nu încerci nimic nou pe lângă ceilalți 99%, care fac exact același lucru pe care îl faci tu, atunci ai un simț al afacerii desăvârșit. . .  și apropo, este un lucru să începi o afacere proastă la început ( oricum așa încep toate ) , dar să te plafonezi la nivelul acesta înseamnă să îți semnezi stagnarea pe viață. Știi, persoanele ca tine sunt cele care de fapt n-au simț pentru afacere, deși cred că știu totul. Faptul că nu te îmbogățești din afaceri nu este de mirare.

Edited by SCENT-OF-SHARP, 18 January 2016 - 19:29.


#54
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006
Tu vrei sa vinzi inghetata sau sa castigi ceva bani in felul asta?
Vrei sa vinzi inghetata doar in Ciacova?

Vad ca orasul e frumusel, E ceva turism pe acolo?

Ai Timisoara aproape, gandeste-te ce ar merge sa vinzi acolo sau cum te poate ajuta apropierea de oras mai curand.
Bafta orice-ai face!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate