Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Idee de afacere . Pareri ?
#1
Posted 09 January 2016 - 19:42
Vreau sa deschid o mini afacere cu inghetata in orasul Ciacova judetul Timis. Imi doresc sa fac acest lucru deoarece exista prospecti care au alte preferinte in materie de inghetata.
Ideea mi-a venit in aceasta vara cand am vizitat orasul Sibiu, in centrul orasului sunt amplasate peste 20 de masini de inghetata sradale. Vazand atatea masini iti e imposibil sa nu incerci un cornet cu inghetata, inghetata este de o alta natura nu seamana cu inghetata ambalata din magazine, aceasta inghetata este pufoasa usoara si foarte proaspata. Ideea mea are legatura, in principal, cu dorinta de comfort, de distractie, a oamenilor. Pe scurt, vreau sa vand inghetata. Dar nu orice tip de inghetata, ca in magazine, ci inghetata la cornet, preparata cu o masina speciala. Eu consider ca este o idee buna, deoarece oamenii prefera diversificarea si nu doar banala inghetata ce poate fi gasita la orice magazin. Pot spune ca este o mini-afacere, o afacere de familie de fapt, in care fiecare membru va participa la succesul ei. Am ales sa ofer un produs – inghetata. Descrierea produsului: inghetata de vanilie, ciocolata, vanilie/ciocolata; Cornet; Toping de capsuni, caramel, fructe de padure. Echipamente + materii prime: masina de inghetata; Praf de inghetata; Emulgator; Toping; Apa; Cornete. Viitorii mei clienti au nevoie de petrecerea timpului liber intr-un mod placut, savurand ceva gustos in zilele calduroase de vara. Aceasta nevoie poate fi rezolvata de mine prin vanzarea de inghetata, altfel decat cea din magazine. Rezolvare exista pentru orice, prin urmare si pentru aceasta problema. Ca sa-mi pot pune in practica ideea, am nevoie de o masina de inghetata, prafuri pentru prepararea acesteia, toping, apa si curent. Principala mea motivatie pentru inceperea acestei afaceri, este ca vreau sa stiu ca am realizat ceva prin fortele mele proprii. De ce ideea asta? Pentru ca am studiat putin piata si oamenii par incantati. Dar si pentru faptul ca acestia pun accent pe placere, pe calitate, dar si pe pret. Oamenii, in general, investesc cei mai multi bani in distractie sau in lucruri care le ofera o fericire de moment. O alta motivatie, care isi spune cuvantul zi de zi, este aceea ca imi doresc sa lucrez pentru mine, sa stiu ca ma trezesc in fiecare zi la prima ora pentru a lucra la afacerea mea, si nu pentru altii. Principalii furnizori ar fi usor de gasit: pe internet pentru produse – cornete inghetata; - praf inghetata; - topping cei locali Enel – curent; Aquatim – apa; Spapiu inchiriat – Domeniu public Pana acum nu am vazut sa faca si altcineva asta in orasul meu. Bineinteles ca, terase vor aparea odata cu venirea caldurii, dar nu e nimeni care sa vanda o „altfel” de inghetata. Produsul meu este diferit, pentru ca ofer o inghetata proaspata, nu doar congelata si pusa la vanzare. Fiind vorba despre inghetata, aceasta este adresata tuturor, de la copii de gradinita pana la batrani. Vanzarea inghetatei se realizeaza foarte simplu, aceasta fiind preparata in mod instant. Mai exact, vine clientul care doreste o inghetata de vanilie, iar eu, folosind aparatul de inghetata, ii ofer pe loc ceea ce vrea. Pe viitor ideea mea o vad transformata intr-o afacere profitabila. Misiunea afacerii este sa ofer un produs de calitate, care sa-i faca pe clienti sa-si doreasca sa se intoarca. Viziunea afacerii se bazeaza pe dorintele clientilor si dezvoltare continua. Valorile acestei afaceri sunt integritatea, lucrul in echipa, curajul de a porni la drum, iar in mod special orientarea catre clienti. Ca sa deschid aceasta afacere, investitia initiala este de aproximativ 6000 euro, in care sunt incluse: Spatiul ( domeniu public ) masina de inghetata; Costuri cu infiintarea firmei; Costuri cu publicitatea. Pe parcurs, CHELTUIELILE LUNARE au in vedere: Chiria = 80-100 Ron Curentul = 100-200 Ron Apa = 100 Ron Praf de inghetata / 30ron 2,5 kg / ~ 150 inghetate Toping = 150 ron / 6 kg = 2000 inghetate Contabil = 200 Ron Voi colabora cu familia mea, adica parintii, surorile, ma vor ajuta sa lucrez la afacere. Conditiile in care pot colabora cu cineva ar fi sa existe incredere, sprijin si implicare din partea ambelor parti. Concurentii ar fi: Magazinele – care vand inghetata simpla (la cornet, pahar, vafe, pe bat); Desi in orice afacere exista competitie, un antreprenor adevarat va stii sa o inlature. Mai e si zicala „daca nu risti, nu castigi”, iar eu vreau sa risc, vreau sa “incerc”. Clientii perfecti sunt, in general, copiii, care nu pot rezista unei inghetate delicioase, iar in spatele acestora, se afla parintii, care platesc pentru dorintele sau “mofturile” lor. in acest caz insa, eu consider ca persoanele de orice varsta pot fi numite clienti perfecti pentru ca oricine ar savura o inghetata doar pentru gust, dar mai ales cand este foarte cald. Politica de produs: Produsul meu, inghetata, poate fi vanduta pe parcursul a aproximativ 6 luni/an (15 aprilie-15 octombrie). Politica de pret: Calcul preluat de pe internet 1 pachet (2,5 kg) praf inghetata, conform indicatiilor => ~ 25L spuma inghetata (prin adaugarea a 6l de apa) => 150 bucati Daca comparam cu un alt produs care are 2,00 kg/pachet, cu 4l apa amestecat o sa am 144 buc inghetate de 40 gr. Deci diferenta este de 6 bucati dar mai mici. Recapituland, fiecare pachet de praf de inghetata Spirale gelato, va aduce un venit suplimentar de 4%. Deoarece acest venit este profit 100%, va creste profitul. Potrivit acestui calcul, eu imi propun sa vand 150 inghetate/zi, cu exceptia zilelor de week-end, cand imi propun sa vand 250 inghetate/zi. O inghetata ar costa 2,50 Ron, iar daca clientul cumpara mai multe inghetate, va primi un premiu, de exemplu un chips. Aceasta oferta trebuie sa fie convenabila atat pentru mine, cat si pentru clienti. Targeturi: 150 inghetate/zi * 2,50 Ron = 375 Ron/zi (Lu-Jo) 200 inghetate/zi * 2,50 Ron = 500 Ron/zi (Vi-Du) 375 Ron/zi * 4 zile (Lu-Jo) = 1500 Ron 500 Ron/zi * 3 zile (Vi-Du) = 1500 Ron 3000 x 4 sapt = 12000 luna Imi propun ca in 3 luni si jumatate sa-mi amortizez investisia. Politica de distributie (plasare): consumatorii vor cumpara inghetata de la locatia unde am plasat masina de inghetata. DEZAVANTAJE: Alegerea masinii de inghetata si costurile acesteia, inspectand piata am observat masini de inghetata cu preturi incepand de la 1500e pe site-uri de comert online unde se vinde aceasta aparatura second hand si ajungand la preturi de peste 35000e aparate profesionale foarte puternice. Drept urmare am ales sa ma documentez mai atent si am observat ca aparatura ieftina de examplu aparatele pornind de la 1500e si pana la 3500e sunt niste utilaje cu care in aceasta afacere voi merge mult in pierdere. Dupa aproximativ doua luni de documentatie, am ajuns la un rezultat zic eu bun o masina de inghetata cu pompe de aer de generatie noua imi va creste profitul cu minim 50%, costl ei difera in functie de puterea aleasa undeva intre 4000e si 6000e. Acesta este zic eu cel mai mare dezavantaj pe care l-am intalnit pana acum. La care va trebui sa adaug si ceva costuri de intretinere. Politica de promovare: Ca si STRATEGII DE ATRAGERE A CLIENTILOR, am luat in calcul: Site-uri de socializare; Pliante le voi distribui in orasul meu, dar si in satele apartinatoare; Publicitate stradala; Cupoane in reviste, ziare, publicatii; Publicitate pe masina personala; Reclama pe firma; Indicatii stradale catre firma; Din „vorba-n vorba”; Prelungirea orarului de lucru. Ca si STRATEGII PENTRU RATA DE CONVERSIE, am in vedere: Sa vand produse proprii; Sa vand produse de calitate; Sa fac oferte cu termen limitat; Sa expun viziunea, misiunea, valorile companiei; Sa fac chestionare de feedback; Sa fiu mereu orientata catre nevoile clientului; Sa tratez clientii in mod individual; Sa fiu prietenoasa. Denumire: Sweet Sandy Belle Denumirea firmei are o semnificatie aparte. Nu intamplator am ales aceasta denumire, ea plecand de la o mica povestioara. Sandy Belle este acea fetita din desenul cu acelasi nume al copilariei mele. Acea fetita sunt EU, numita de parinti Sandy Belle, deoarece prescurtarea numelui meu Alexandra fiind Sanda ma asemana cu acel personaj. Am adaugat SWEET in denumire deoarece inghetata - produsul afacerii mele este DULCE. Am ales aceasta denumire si pe motivul ca, desi inghetata pe care eu o voi comercializa se adreseaza tuturor, copiii vor fi clientii mei principali, acestia putand asocia numele cu personajul din desenul animat. Din momentul in care am avut ideea afacerii cu inghetata, stiam ca aceasta este cea mai reprezentativa denumire. Totodata, Sweet Sandy Belle este o denumire speciala si pentru faptul ca se afla langa parcul adresat copiilor, tinerilor, acestia fiind dornici in orice moment sa savureze o inghetata delicioasa in zilele insorite ale verii. Voi ce parere aveti ??? |
#2
Posted 09 January 2016 - 19:54
colegule... n-am citit tot... cand ai spus praf de inghetata, masina de inghetata nu poti spune si gustos!... e o contradictie in termeni!!!
poti sa faci ce vrei tu... dar n-ai sa faci un produs gustos! mai ramanea sa spui ieftina si buna! treci pe la metro si vezi ce inseamna inghetata gustoasa! (casolete de 4 litri!) ulterior am observat ca esti colegã, nu coleg! mea culpa! daca vinzi pe strada, inseama clienti ocazionali... publicitatea pe internet si numele firmei sunt absolut irelevante! vrei sa impresionezi? cumpara o masina de inghetata si umbla cu ea pe strazi!!! [ http://www.opiniatimisoarei.ro/wp-content/uploads/2013/05/masina-inghetata.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] asa cred ca vei atrage atentia! si va fi ceva deosebit! [ http://cristi.mirea.eu/wp-content/gallery/masina-cu-inghetata-constanta/masina-cu-inghetata-constanta-2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] asta e parerea mea! Edited by Nero-d, 09 January 2016 - 20:02. |
#3
Posted 09 January 2016 - 20:00
Si ce e asa special in prafurile alea chimice amestecate cu apa. O sa vinzi o inghetata de doi lei la fel ca toti. Aaa..daca faci una de casa cum fac italienii da,poti avea succes daca exista clienti cu bani in zona.
|
#4
Posted 09 January 2016 - 20:05
In primul rand scuza-mi ignoranta dar nu am stiut ca exista in Romania un oras pe nume Ciacova. Acum ca am vazut ca are 5000 de locuitori as scadea vreo 2000 insemnand pensionarii, bebelusii, cei care nu trec prin centru si cei carora nu le place inghetata sau nu au bani. Asta inseamna ca raman cam 3000 de persoane care ar trebui sa consume in fiecare luna macar o inghetata de la tine. Eu zic ca nu da bine...
|
#5
Posted 09 January 2016 - 20:12
în ciacova nu vei avea clienţi.
ştiu o experienţă asemănătoare derulată în dudeştii vechi. se vinde îngheţata aşa: când sunt sărbători vara/toamna şi se strânge lume în centrul comunei, sau duminica, 2-3 luni, pe timp de vară, în faţa bisericii. în rest, zero. le: de 12000 ron/lună mi-e teamă că nu vei vinde niciodată. Edited by nycolae, 09 January 2016 - 20:14. |
#6
Posted 09 January 2016 - 20:14
Cand spui prafuri pierzi majoraitatea clientilor. Foloseste banii pe care-i ai (sau o parte) pt a merge in Italia si a invata de la sursa cum se face inghetata adevarata. Cea mai buna inghetata manacata in viata mea a fost inghetata dintr-o gelatierie italiana. Crede-ma, daca o sa faci inghetata cum faci italienii, o sa ai clienti de n-o sa faci fata.
|
#7
Posted 09 January 2016 - 20:17
daca o faci din ingrediente naturale ti-o cumpar eu pe toata
....... si daca te muti in Bucuresti Edited by hightech-sys, 09 January 2016 - 20:19. |
#8
Posted 09 January 2016 - 20:21
Daaa...o sa stea la rand "ciacovenii" sa-ti dea 10-15 lei pe o inghetata italiana. Aia nu se face cu prafuri ci cu ingrediente scumpe.
|
#9
Posted 09 January 2016 - 20:21
Ok sa zicem prafuri..dar tu faci comparatie cu inghetata din sibiu care iti place. Te-ai interesat cu ce e ea facuta? Poate tot cu prafuri, dar ce prafuri? Nu toate sunt la fel. In ce oras vrei sa faci asta? Esti sigur ca atat e chiria pentru spatiul public?
L.E. Am vazut acum ca ai spus in ce oras vrei sa faci. Nici nu ma chinui sa caut pe net orasul pentru ca daca nu am auzit de el, cu siguranta nu e un oras mare. Esti sigur ca ti-ai facut calculele bine cu cate inghetate vei vinde? LE2: Am cautat totusi orasul pe net. Are 5000 si un pic populatie. Eu am o mica afacere intr-un orasel de 12000 pop care are multe sate cu 0 economie alipite de el.Satucele lipite de el care vin tot in el sa faca cumparaturile mai au inca 12000 pop. Deci e un numar de 24000 oameni care vin in acelasi loc sa faca cumparaturile si sincer eu daca as face tonomat de inghetata deabia deabia as vinde ( cred ) cat zici tu acolo. Edited by b0bby, 09 January 2016 - 20:29. |
#10
Posted 09 January 2016 - 20:23
Tu crezi ca italieni fac inghetata din banane culese direct din copac ? Verifica putin retetele si o sa ai deosebita placere ca tot din prafuri speciale sunt facute.
Masina de inghetata la care ma gandeam sa o folosesc este atasata in urmatoarea poza, nu vorbeam de o masina auto ).[ http://fidobshellz.hi2.ro/masina-ing.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Sandiiii, 09 January 2016 - 20:31. |
|
#11
Posted 09 January 2016 - 20:32
tu ai vazut la Sibiu masini de inghetata si ti s-a parut misto ideea, dar acolo e plin de turisti, intotdeauna altii, vand aia inghetata la greu. La tine vor fi aceeasi 3000 de oameni care poate ca iau o data de la tine, dar de cate ori sa mai ia? Nu mi se pare ca oferi un avantaj major fata de inghetata de la un simplu dozator din fata unui butic (nu-mi spune ca n-ai din astea). Si chiar si inghetata ambalata poate sa fie preferata inaintea inghetatei tale, tinand cont ca e invelita in ciocolata si are mai multe arome decat cele clasice pe care vrei sa le oferi tu (topingurile alea ajuta, dar cum spuneam, oamenii o sa ia o data, de doua ori, sa vada cum e fiecare, si cam gata).
Parerea mea, daca chiar vrei sa iei masina aia (care nu-ti e utila in orasul Ciacova, ca acolo poti sa-ti pui dozatorul si intr-un cort langa parc): mergi cu ea in zonele turistice, unde se aduna multa lume pe timp de vara. Chiar si la Sibiu, sa fii tu a 21-a masina, si tot vei face mai multi bani ca in orasul tau. Apoi, sunt toate orasele de pe Valea Prahovei, salinele (la Slanic Prahova era doar o masina de gogosi, si aia statea inchisa de multi clienti ce avea), Brasov, Bran, Sinaia (Peles). Unde sunt oameni, hop si tu. Pe la targuri, pe la concerte, festivaluri etc. Ai prins ideea. PS. esti studenta la ASE sau ceva asemanator? Edited by Michidoo, 09 January 2016 - 20:33. |
#12
Posted 09 January 2016 - 20:37
#13
Posted 09 January 2016 - 20:55
Sandiiii, on 09 ianuarie 2016 - 20:23, said:
Tu crezi ca italieni fac inghetata din banane culese direct din copac ? Verifica putin retetele si o sa ai deosebita placere ca tot din prafuri speciale sunt facute. Gelateria de care-ti spuneam apartine parintilor unei foste prietene, italieni 100%. Oamenii aia stau in Germania din Aprilie pana in Octombrie (Noiembrie daca este inca vremea buna) si abia fac fata clientilor, desi sunt intr-un orasel relativ mic. Se trezesc la 4 dimineata si se culca la 1 noaptea (la 20:00 inchid pravalia si se apuca sa pregateasca inghetata pt a doua zi) si au inghetata facuta asa cum se facea inainte sa apara prafurile. Sau tu crezi ca inghetata a aparut odata cu prafurile? Si desi sunt mai scumpi decat in alte parti sau orase mari, au clienti. Oare de ce? Ideea ta e buna, dar ti-am zis: mergi in Italia si invata cum se face inghetata adevarata. O sa fie si o experienta de viata care sigur iti va folosi mai incolo. Si thumbs up pt ca ai initiativa |
#14
Posted 09 January 2016 - 21:01
las' ca stiu eu la ce masina faceai referire!!!
cu aia si cu prafuri nu faci nimic... dar nimic!!! mai bine o masina de granita! (e muuult mai gustoasa decat inghetata din prafuri... si) poti servi usor o multime de arome... nu doar 2! da o tura la metro cum ti-am zis... ia o carerola de inghrtata ieftina de fructe la 4litri (15-30lei) si cand tu cu masina si cu prafurile tale vei face o inghetata cel putin la fel de buna, mai discutam! Edited by Nero-d, 09 January 2016 - 21:06. |
#15
Posted 09 January 2016 - 21:02
servus
Dragi colegi e prima data cand scriu pe acest forum sunt incepatoare, am citit ce a scris mai sus colega si sunt aproximativ de acord cu ea. In primul rand vreau sa sa va spun ca detin doua astfel de masini de inghetata stradale intr-un oras mic in doua locatii, una central unde e si un parc si una langa o zona de magazine orasul nu cred ca are mai mult de 10000 locuitori, turisti nu sunt mai deloc. Orasul Avrig. Costuri: Chirie primarie 1 leu metru patrat/zi , angajat 60 lei zi, program 9 - 21, curent 200-300 lei luna depinde de cat de mult merge aparatu, 1 punga praf inghetata 2kg / 30 lei + 8l apa = 100 inghetate la 2 lei, uneori + 2 l lapte lichid, inghetata vanduta pe zi intre 100 si 180 depinde de zile la ambele locatii aproape asemanator depinde de trafic si noroc, inghetata adusa de la unguri gust foarte bun pret foarte mic. Deci sfatul meu ptr Sandi e cam cel de mai sus ... cu putin noroc eu zic ca ar merge aceasta afacere in orasul tau depinde mult si de populatie sa nu fie numai zgarciti in orasul ala care stau doar in case Success !!! AAA si pentru cei care nu cred si nu sunt de acord cu ce am scris mai sus pot veni cu dovezi clare fac niste printuri la rapoartele z din vara trecuta !!! Observ ca multi vorbesc dar habar nu au cum se mananca inghetata ! Edited by chifuemilia, 09 January 2016 - 21:05. |
|
#16
Posted 09 January 2016 - 21:20
#17
Posted 09 January 2016 - 21:25
chifuemilia, on 09 ianuarie 2016 - 21:02, said:
AAA si pentru cei care nu cred si nu sunt de acord cu ce am scris mai sus pot veni cu dovezi clare fac niste printuri la rapoartele z din vara trecuta !!! Observ ca multi vorbesc dar habar nu au cum se mananca inghetata ! |
#18
Posted 09 January 2016 - 21:35
mai bine o masina de granita! (e muuult mai gustoasa decat inghetata din prafuri... si) poti servi usor o multime de arome... nu doar 2!
Poti folosi o multime de arome si la acest tip de masina de inghetata nu doar doua arome... unde scrie ceva de 2 ??? e_miron, on 09 ianuarie 2016 - 21:20, said:
Inghetata se linge, nu se mananca. Ti se pare ca e linsa aceasta inghetata ??? )[ http://www.super-bancuri.ro/images/upload/avatare/avatar-20102-1399143951.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by chifuemilia, 09 January 2016 - 21:37. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users