Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Idee de afacere . Pareri ?

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#55
chifuemilia

chifuemilia

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 09.01.2016

View PostSCENT-OF-SHARP, on 18 ianuarie 2016 - 19:24, said:

Dșoară , eu trăiesc în România, și știu că la aproape toate cafenelele se servește cafea care este făcută din boabe măcinate pe loc, numai că plătești 1-2 lei în plus, față de aparatul automat. Deci faptul că tu mă iei de parcă aș fi de pe Marte este un lucru foarte cool, dar îți caracterizează propriile cunoștiințe, nu pe ale mele.

Cât despre înghețată, ai înțeles total greșit ideea, deoarece eu am continuat modelul strategiei de afacere pe care a pornit-o colegul, care a propus lărgirea orizontului prin observarea celor care au succes peste medie în acest domeniu, atât cât își permite fiecare, evident. Nu a fost nicidecum vorba că de mâine se va putea vinde înghețată de 50 de RONi, dar tu ai intrat în copac înainte să vezi pădurea.
În fine : o afacere cu înghețată simplă, cu nimic deosebit, aduce un trai foarte scăzut. Dacă tu nu încerci nimic nou pe lângă ceilalți 99%, care fac exact același lucru pe care îl faci tu, atunci ai un simț al afacerii desăvârșit. . .  și apropo, este un lucru să începi o afacere proastă la început ( oricum așa încep toate ) , dar să te plafonezi la nivelul acesta înseamnă să îți semnezi stagnarea pe viață. Știi, persoanele ca tine sunt cele care de fapt n-au simț pentru afacere, deși cred că știu totul. Faptul că nu te îmbogățești din afaceri nu este de mirare.

Domnisorule.. si ia zi-mi ce rezulta din boabele de cafea macinate pe loc ? Oare nu un praf ? Si pana la urma ii zice CAFEA :)) dar oare inghetata din ce se face pai din banane deci, daca tu amesteci praful de zahar + praful de banane + laptele praf rezulta ce oare ? Nu cumva Praful de inghetata ??  Vorbim de doua lucruri total diferite !!! Eu vorbesc de o masina de inghetata stradala iar tu imi vorbesti de o gelaterie unde chiria este in functie de locatie..asta daca ar fi sa o inchiriezi poate fi intre 500e minim intr`un oras mic  si 5 6mii in centrul orasului Sibiu, evident fiecare oras cu preturile locale. Dar o gelaterie necesita o investitie enorma spatiu + dotari.. vitrine bla bla ajungi la o suma enorma, sa o faci de la 0 ai nevoie de zeci de mii de euro sa mai si faci trandafiri de inghetata in ea e nevoie si de experienta multa pe cand afacerea masina de inghetata e ceva ambulant azi o pui in centru orasului maine o duci la targ poimaine o duci intr`o piata unde ti se pare mai avantajos si totodata mai rentabil, investesti in masina si apoi astepti profit evident toate asta prin munca, o astfel de masina de inghetata astazi o cumperi iti faci un pfa + autorizatie sanepid si in cateva zile ii dai drumu afacerii. Eu nu te-am obligat sa vinzi o inghetata din prafuri, poti vinde orice dar pana la urma sa incheiem definitia prafului de inghetata pentru ca la noi in tara 99% din inghetata este facuta din prafuri de inghetata, ia uitete putin la acest video [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9qJbSz-eCq0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] apoi cauta ice cream pe google si inafara de lapte si fructe sa imi zici si mie care sunt produsele naturale care le gasesti la orice reteta, populatia inclusiv tu habar nu ai ca inghetata este facuta din prafuri.. cauta putin pe youtube icecream factory si o sa vezi ce zic fabricile mari de inghetata... nimeni nu pomeneste nimic de prafuri pentru ca ghici lumea judeca exact cum judeci tu.. Zic ca e nevoie de lapte de la 600de vaci in fiecare zi si de fructe dar in + nu zic nimic :)) oare de ce ? Dar oare de ce.. doar inghetata nu se face din lapte si fructe ???
In fine oricand si la orice ora langa acest praf poti pune lapte, fructe, biscuiti ciocolata etc diferite ingrediente .. dar numai LANGA ACEST PRAF, 100% natural nu renteaza. Acum ceva ani am lucrat in 3 fabricute ce preparau si ambalau zeci de feluri de inghetata la vafa si pe bat .. zeci nu un singur fel, in toate fabricile acelasi procedeu diferentele erau doar la cantitatile de lapte, fructe si invelisul de ciocolata sau alune de pe inghetata cu bat.

Pe langa toate astea, vreau sa te intreb unde in tara ai vazut tu asa ceva mai putin la mare si in Sibiu, astfel de masini sunt foarte putine la noi in tara, si cand zic putine nu vorbesc de toate bombele care au 15 ani si vezi cate una dinasta prin vreo piata care nu se apropie nici dracu` ptr ca acolo e o masina de inghetata fara capac arata in ultimu hal nu se opreste nici dracu`, ca si la o gogosarie daca vezi ulei peste tot si o mizerie infernala inauntru o sa vina sa iti cumpere gogosi ion si vasile !!!

Afacerea masina de inghetata, insemna o masina impecabila un inox curat, o angajata frumoasa si o inghetata cat mai buna dar si la un pret cat mai mic .

Pe deasupra, daca ai avea spirit de observatie si ai vedea cum fac magazinele mici din cele mai multe orase, dupa ce fac un magazin si il ridica putin imediat deschid altul si altu si altu.. se numeste lant de magazine, putini stiu ca atunci cand cumperi 1000 de sticle de bere pentru 1 magazin alimentar depozitul iti va da sticla cu 3 lei, dar nimeni nu stie ca atunci cand ai 5 magazine si cumperi 10000 de sticle fabrica iti face un discount si de 10% dintr`un foc ai 10% doar la bere, dar daca faci asa cu toate produsele oare ce castig ai ? Exact asa e si la masina de inghetata daca ai una si la final de luna ramai cu 8000ron, daca ai avea 3 in 3 locuri oare care ar fi castigul ? :) si daca faci un mic calcul oare care ar fi investitia ? zeci de mii de euro ptr 3 gelaterii sa inchiriez 3 spatii sa le amenajez sa le umplu de inox ca dupa 1 an sa imi zica proprietaru ca ar vrea sa mareasca chiria cu 30% si ca daca nu zbori din spatiu lui, cand iti mai scoti investitia din acele locatii ? Dar investitia in 3 masini care ar fi ? Te da cineva afara din spatiu ? Iti interzice cineva sau iti cere cineva vreo chirie mai mare la anu ? Maine iti iei masina si te muti in alta zona, investitia ta ramane in acel aparat.. evident sa scoti investitia trebuie sa vinzi si sa ai o pozitie cat mai buna ca doar na ai nevoie de clienti. Crede-ma ca masina vs gelateria te bate masina cu 50 la 1. Aceasta investitie nu pleca nicaieri, e un bun un lucru care se va devaloriza poate peste 10 ani cand vor aparea alte aparate mult mai performante ! Astea toate referitor la traiul tau scazut de pe urma unei astfel de masini de inghetata.

Si te rog frumos, nu te contrazice cu mine pe aceasta afacere:
1 la mana: eu nu am inceput aceasta afacere prost ( daca ti-as arata niste rapoarte lunare, ai ramane profund uimit ca intr-un oras micut reusesc sa am profit mai mare cu doua astfel de masini de inghetata decat am profit cu un magazin alimentar )
2 la mana: in aceasta afacere nu sunt ceilalti 99% aici nu vorbim de un magazin alimentar..cu alte 10 pe langa aici vorbim de ceva ce doar tu si poate inca 1 2 au, sunt orase unde nu am vazut nici macar o masina, ( vorbesc de masinile de inghetata bune si cand zic bune zic modele noi cu macar o functie de topping la bord :) )
3 la mana: fii mai atent la detalii ptr ca colegu` asta e defapt o colega :)

Singuru dezavantaj la aceasta afacere mi se pare ca e doar sezonier si tine maxim 6 luni.

#56
hitman_8787

hitman_8787

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 23.10.2006

View PostAirbag, on 15 ianuarie 2016 - 20:48, said:

Aia de casa italiana e facuta tot din prafuri alese.Cine crezi ca se mai consuma azi cu oua,unt,lapte ca in trecut.Eficienta e deviza in ziua de azi.Pt. initiator(oare),te sfatuiesc sa vizitezi niste tirguei si expozitii europene de profil ca sa-ti largesti orizontul.Vei castiga foarte mult din asta.



Ca sa nu-ti spun,vara la 35° vreau sa mananc inghetata din floare.Trei globuri nene a 1€ per bucata sa te racesti.Romanii n-au bani de hartie igienica darmite de inghetate cu fitze.Tu invat-o sa faca ceva specific Romaniei nu altei tari cu potential mai mare.


Lasa-i ma, pe softpedia se mananca doar bio.
Iar cei care ne tot povestesc despre Italia, sa nu uite ca Italienii au o cultura pentru inghetata. Majoritatea gelateriilor de la noi sunt detinute de italieni.

View PostSCENT-OF-SHARP, on 18 ianuarie 2016 - 19:24, said:

Dșoară , eu trăiesc în România, și știu că la aproape toate cafenelele se servește cafea care este făcută din boabe măcinate pe loc, numai că plătești 1-2 lei în plus, față de aparatul automat. Deci faptul că tu mă iei de parcă aș fi de pe Marte este un lucru foarte cool, dar îți caracterizează propriile cunoștiințe, nu pe ale mele.


Cafea la aparat - 1 leu
Cafea intr-un local - 5 lei

Sunt mai multe clase de oameni in lume: cei saraci, cei cu venituri medii, bogatii. Pe ultimii doi ii vezi in cafenele, dar nu cred ca vezi un paznic la cafea pe terasa? Asta inseamna sa-i luam saracului om privilegiul sa-si cumpere o cafea? Genul de afacere prezentat se preteaza pentru o alta categorie, fata de ce vorbesti tu acolo.
Sau crezi ca ala cu 3 copii acasa, fara lemne pentru iarna, cand ii zice plodu ca vrea o inghetata, merge si cumpara una din gelaterie?

Edited by hitman_8787, 19 January 2016 - 12:50.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate